تحولات اوکراین| روسیه: توقف ارسال تسلیحات آمریکا به کی‌یف، شرط پایان درگیری است


تحولات اوکراین| روسیه: توقف ارسال تسلیحات آمریکا به کی‌یف، شرط پایان درگیری است

اطلاع کی‌یف از جزئیات طرح صلح پیشنهادی چین، گوشزد پکن درباره عدم تفاوت بین ارسال سلاح به اوکراین و روسیه، تاکید سازمان ملل بر اهمیت کنترل تسلیحات هسته‌ای و بررسی قطعنامه روسیه درباره نورد استریم در شورای امنیت، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "وانگ ایی"، رئیس دفتر کمیسیون امور خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین، پس از یک هفته سفر به کشورهای اروپایی، روز سه شنبه وارد مسکو شد. به طور رسمی، سفر او به منظور آماده سازی سفر مورد انتظار "شی جین پینگ"، رئیس جمهوری چین به روسیه در اوایل بهار است،  با این حال، داغ ترین موضوع دیدارهای این مقام چینی با سیاستمداران روسی و پیش از آن با دیپلمات های اروپایی، طرح تهیه شده از سوی پکن برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه اوکراین است که در جریان همین سفر اعلام شد. 
هفته گذشته، مسئول دیپلماسی چین گفته بود که پکن در حال آماده سازی یک سند در خصوص حل و فصل سیاسی مناقشه در اوکراین و مواضع این کشور در قبال آن است که تا پایان ماه فوریه (اواسط اسفند ماه) اعلام خواهد شد.

در عین حال، به عقیده کارشناسان، انگیزه صلح‌طلبانه دیپلماسی فعال چین در این زمینه، تا حد زیادی با تمایل به کاهش انتقادات اروپایی در خصوص حمایت ادعایی از روسیه همراه است، در حالی که مقامات پکن قصد ندارند از مسکو نیز فاصله بگیرند.

روز گذشته "چین گانگ"، وزیر امور خارجه جدید چین،  در نشستی در پکن از افزایش نگرانی این کشور از تشدید مداوم وخامت اوضاع در اوکراین و احتمال خارج شدن آن از کنترل خبر داده و افزود که چین مایل نیست بحران اوکراین طولانی شود و به تلاش خود برای ترویج گفتگوهای صلح و استفاده از "خرد چینی" برای حل و فصل سیاسی این بحران ادامه خواهد داد.

در این رابطه دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز روز گذشته اعلام کرده که کی‌یف در نظر دارد با دقت طرح صلح پیشنهادی چین را مطالعه کرده و نتیجه گیری خود در این باره را اعلام کند. کولبا پیش از این نیز در دیدار با وانگ ایی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ  یادآور شده بود که مشارکت پکن به عنوان میانجی در مناقشه اوکراین می تواند به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر اقدامات مسکو عمل کند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و شصت و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

درخواست لهستان از آمریکا برای استقرار تسلیحات بیشتری در این کشور

"آندری دودا"، رئیس جمهور لهستان در جریان سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به ورشو از وی  خواست تا تسلیحات و تجهیزات نظامی بیشتری را به پایگاه های نظامی آمریکا در کشورش منتقل کند. دودا روز چهارشنبه پس از دیدار نمایندگان کشورهای اروپای شرقی ناتو با بایدن به TVN24 گفت: پیشنهاد من با استقبال بسیار مثبتی روبرو شد. دودا نگفت چه نوع سلاحی باید باشد. رئیس جمهور لهستان  گفت، استقرار سلاح تصمیمی آسان تر از افزایش حضور سربازان آمریکایی در لهستان است.

به گفته وزارت دفاع لهستان، حدود 11000 سرباز آمریکایی در حال حاضر در لهستان مستقر هستند که بیشتر آنها به صورت چرخشی هستند.  این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو به عنوان یک مرکز لجستیکی برای حمایت نظامی از اوکراین با تسلیحات غربی عملکرد مهمی دارد. لهستان از ترس تشدید درگیری، در حال حاضر به طور گسترده خود را مسلح می کند و برای تقویت جناح شرقی ناتو فشار می آورد.

گیتاناس ناوسدا، رئیس جمهور لیتوانی  همچنین از بایدن خواسته است تا برای استقرار تجهیزات جنگی بیشتر ناتو در کشورهای بالتیک مبارزه کند.  ناوسدا به خبرنگاران گفت که این درخواست را در جریان نشست بایدن و نمایندگان کشورهای شرقی ناتو در ورشو مطرح کرده است. وی به طور خاص در مورد هلیکوپترهای جنگی، سیستم های موشکی و تسلیحاتی که برای نظارت هوایی هستند صحبت کرد.

اوکراین: ارتش روسیه نیروهای خود در بخش های مختلف را تقویت می کند

به گفته کی یف، اندکی قبل از سالگرد تهاجم به اوکراین در 24 فوریه، ارتش روسیه در حال تقویت نیروهای خود در بخش های مختلف جبهه است. ستاد کل اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که این نشان می دهد که حملات جدید قریب الوقوع است.  بر اساس بیانیه رهبری نظامی اوکراین، نیروهای مسلح روسیه تلاش های اصلی خود را بر عملیات تهاجمی در جهت های کوپیانسک، لیمان، باخموت، آودیوکا و شاختارسک متمرکز کردند.

نبردهای شدید به ویژه در اطراف باخموت ادامه دارد.  بر این اساس ارتش روسیه با کمک شناسایی هوایی خود در تلاش است تا حملات توپخانه ای را با دقت بیشتری هماهنگ کند. حملات روسیه در نزدیکی آودیوکا و شاختارسک دفع شده است.

انگلیس تولید تسلیحات برای کمک به اوکراین را افزایش می دهد

"بن والاس"، وزیر دفاع انگلیس می گوید بریتانیا در حال افزایش تولید تسلیحات برای کمک به اوکراین است. والاس به خبرگزاری رویترز گفت که خطوط تولید مربوطه گرم می شوند.

درخواست بانوی اول اوکراین برای رسیدگی به جنایات روسیه

اولنا سلنسکا، بانوی اول اوکراین، خواستار حسابرسی برای  روسیه به دلیل  نقض حقوق بشر در جنگ اوکراین شد. وی در سخنانی در سازمان ملل گفت: پیروزی اوکراین به معنای پیروزی حقوق بشر بر بی قانونی، شکنجه و ویرانی خواهد بود. همسر ولودیمیر زلنسکی، افزود:  بنابراین عدالت برای اوکراین، عدالت برای کل جهان است.

کشورهای اروپایی فعلا  به توافقی درباره  بسته تحریم های جدید علیه روسیه دست نیافتند

کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در مورد تحریم‌های جدید علیه روسیه که قرار بود در سالگرد حمله روز جمعه به اوکراین اجرایی شود، به توافق نرسیدند.  چندین دیپلمات به رویترز گفتند که مذاکرات روز پنجشنبه ادامه خواهد یافت. یکی از دیپلمات ها پیش بینی می کند که این تصمیم به موقع گرفته می شود.  وی در این باره گفت: ما مطمئن هستیم که فردا به سرعت توافق حاصل می شود. به گفته وی  این پس از آن می تواند به طور رسمی در روز جمعه تصمیم گیری شود.

 این جامع ترین بسته تحریمی اتحادیه اروپا است که  تا به امروز برنامه ریزی شده است. اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، هفته گذشته حجمی در حدود یازده میلیارد یورو برای این بسته تحریمی را  اعلام کرد. این دیپلمات ها گفتند که برخی کشورها تمایلی به جریمه شدن برای عدم رعایت تحریم ها ندارند. اقدامات برنامه ریزی شده شامل ممنوعیت واردات لاستیک روسی و ممنوعیت صادرات تجهیزات فنی و قطعات یدکی ضروری برای جنگ است. کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین می‌خواهد دارایی‌های روسیه بهتر ثبت شود و سپس می‌توان از آن برای بازسازی اوکراین استفاده کرد.

تلاش اوکراین برای تمدید یک ساله توافق غلات

اوکراین به دنبال تمدید یک ساله قرارداد غلات با روسیه است. یوری واسکوف، معاون وزیر زیرساخت اوکراین روز چهارشنبه به رویترز گفت: ما یک پیشنهاد رسمی را در این هفته ارائه خواهیم کرد.  به گفته وی قرارداد صادرات غلات که در 18 مارس منقضی می شود، باید حداقل یک سال تمدید شود، زیرا بازارهای کشاورزی نیاز به امنیت برنامه ریزی دارند. جولای گذشته،  این دو کشور درگیر جنگ با میانجیگری سازمان ملل و ترکیه موافقت کردند که صادرات غلات از سه بندر اوکراین را مجاز کنند. این توافق در نوامبر تمدید شد. این نیز در نتیجه فشار بین المللی اتفاق افتاد، زیرا اوکراین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان غلات در جهان است.

واسکوف خواستار تغییراتی در بازرسی های توافق شده از کشتی های باری در بسفر شد.  پس از عبور از دریای سیاه که توسط ناوگان روسیه کنترل می شود، نمایندگان روسیه در آنجا بررسی می کنند که آیا کشتی ها فقط با غلات بارگیری می شوند یا خیر. واسکوف این انتقاد را تکرار کرد که روسیه بازرسی ها را به تعویق می اندازد و کشتی های باری در لنگر باید مدت زیادی برای بازرسی منتظر بمانند. روسیه این اتهامات را رد کرده و اعلام کرده است که به قرارداد پایبند خواهد بود.

در اولین فصل برداشت در شرایط جنگی، صادرات غلات اوکراین تقریباً 29 درصد کاهش یافت و به حدود 30 میلیون تن رسید. به لطف این توافق، اوکراین تاکنون توانسته است سه میلیون تن در ماه صادر کند، اما به گفته واسکوف، شش تا هشت تن ممکن است.

مولداوی هم  در نشست کشورهای اروپای شرقی با بایدن شرکت می کند

به عنوان یک سیگنال سیاسی، جمهوری شوروی سابق مولداوی نیز در نشست بین جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده و کشورهای جناح شرقی ناتو در ورشو شرکت می کند. خبرگزاری   PAP روز چهارشنبه گزارش داد که مایا ساندو، رئیس جمهور مولداوی، قبل از کنفرانس، مورد استقبال "آندری دودا"، رئیس جمهور لهستان قرار گرفت.  جمهوری مولداوی بخشی از ناتو نیست و از نظر سیاسی بین نیروهای طرفدار اروپا و طرفدار روسیه تقسیم شده است.  نیروهای روسیه همچنان در منطقه جدا شده ترانس نیستریا در مرز با اوکراین مستقر هستند.

ساندو نماینده نیروهای طرفدار اروپا در این کشور فقیر است. او مولداوی را در معرض تهدید جنگ روسیه علیه اوکراین می بیند.  وی  اخیراً درباره کودتای روسیه هشدار داد.  بایدن روز سه شنبه با ساندو در ورشو ملاقات کرد و در سخنرانی خود در قلعه سلطنتی با او صحبت کرد. وی گفت: من افتخار می کنم که در کنار شما و مردم آزادیخواه مولداوی هستم.

هشدار وزیر کشور آلمان درباره تهدیدات سایبری بزرگ از طرف روسیه

یک سال پس از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، "نانسی فایزر"، وزیر کشور فدرال آلمان درباره  تهدیدات سایبری بزرگ از طرف روسیه هشدار داد. فایزر در گفتگویی با هندلزبلات گفت: جنگ همچنین به معنای نقطه عطفی برای امنیت داخلی است.  وی افزود: با تجاوز روسیه، تهدید جاسوسی، کمپین های اطلاعات نادرست و حملات سایبری ابعاد دیگری به خود گرفته است.

به طور کلی، به گفته فایزر، وضعیت امنیت سایبری در سال گذشته بیش از این بدتر شد . وی بزرگترین تهدید فعلی برای آلمان را در حملات باج افزار توسط مجرمان خارجی می داند که می تواند به میلیاردها خسارت منجر شود.

مقامات روسی همچنان می خواهند به الزامات معاهده استارت نو پایبند باشند

پس از اینکه "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد توافقنامه استارت نو را تعلیق می کند، مقامات دولت روسیه هیچ تغییر اساسی در استراتژی هسته ای نشان نداده اند.  "ژنرال یوگنی ایلین"، نماینده وزارت دفاع، در پارلمان گفت که روسیه به رعایت محدودیت های بالای سیستم های حمل اتمی ادامه خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری ریانو،  وی تاکید کرد که روسیه همچنین مانند گذشته به ایالات متحده در مورد انتقال تسلیحات هسته ای برای جلوگیری از هشدارهای نادرست اطلاع رسانی خواهد کرد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه به نقل از خبرگزاری اینترفکس گفت: فکر نمی‌کنم تصمیم برای تعلیق پیمان استارت نو ما را به جنگ هسته‌ای نزدیک‌تر کند.

شهر دار کی یف: بدون حمایت های غرب نمی توانیم زنده بمانیم

"ویتالی کلیچکو"، شهردار کی یف، بار دیگر بر اهمیت تدارکات تسلیحات غربی برای اوکراین تاکید کرد.  وی به خبرگزاری آلمان گفت: ما نمی توانیم بدون حمایت غرب زنده بمانیم.  شهردار کی یف گفت: زمانی که کشور از دست متجاوزان روس رها شود، می توانیم بگوییم چقدر و چه زمانی کمک ها  کافی است. ما خیلی نیاز داریم.

وی افزود: این جنگ بین روسیه و اوکراین نیست، این جنگ برای ارزش هاست. این جنگ شر با خیر است.

وی افزود: علاوه بر سلاح و مهمات مدرن، هواپیما نیز مورد نیاز است. با  این حمایت ها، غرب نه تنها به اوکراین کمک می کند، بلکه از خود نیز محافظت می کند، اوکراین نه تنها از کشور خود، بلکه از ارزش های غربی نیز دفاع می کند.  کلیچکو گفت: «این اشتباه بزرگی است که فکر می‌کنیم جنگ دور است.

کلیچکو گفت که می تواند برخی از انتقادات مربوط به کمک های کند آلمان را درک کند.  در برخی موارد، تصمیمات با تردید گرفته می شد. این مقام  اوکراینی گفت: برای هر تصمیمی ما با جان میهن پرستان خود هزینه می کنیم. کلیچکو با تشکر از این حمایت گفت: از سوی دیگر، آلمان یکی از بزرگترین حامیان اوکراین است، کشوری که بیش از هر کشور اروپایی دیگری انجام داده است. آلمان نقش ویژه ای به عنوان لوکوموتیو دارد و مسئولیت صلح در سراسر اروپا را بر عهده دارد.

انتقاد بایدن از تصمیم پوتین برای تعلیق پیمان استارت نو

جو بایدن،  رئیس جمهور آمریکا در سخنانی  از تصمیم روسیه برای تعلیق توافقنامه تسلیحات هسته ای استارت نو انتقاد کرده است. بایدن پیش از دیدار با نمایندگان کشورهای اروپای شرقی ناتو در ورشو گفت که این کشور یک اشتباه بزرگ مرتکب شده است. در همین حال، پارلمان روسیه تعلیق نیو استارت را تایید کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در سخنرانی روز گذشته خود اعلام کرد که این توافق را به حالت تعلیق در می‌آورد.  با این حال، وزارت خارجه روسیه بعداً این بیانیه را کمی اصلاح کرد و اعلام کرد که روسیه تا پایان دوره این توافق  در سال 2026 به محدودیت های کمی برای تسلیحات تهاجمی استراتژیک به شدت ادامه می دهد.

بایدن همچنین قول کمک به کشورهای عضو شرقی ناتو در صورت حمله را داده است . رئیس جمهور آمریکا گفت: ماده 5 تعهد مقدسی است که ایالات متحده بر عهده گرفته است.. ما به معنای واقعی کلمه از هر وجب از ناتو دفاع خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه آلمان در مجمع عمومی فوق العاده کشورهای عضو سازمان ملل سخنرانی می کند

مجمع عمومی فوق العاده همه کشورهای عضو سازمان ملل امروز در نیویورک آغاز می شود و وزیر امور خارجه آلمان نیز سخنرانی خواهد کرد. این خبر را سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد.

این نشست ویژه به مناسبت سالگرد تهاجم روسیه به اوکراین برگزار می شود و انتظار می رود قطعنامه ای اتخاذ شود که از جمله از روسیه می خواهد که عقب نشینی کند و بر تمامیت ارضی اوکراین تاکید می کند.  پیش نویس قطعنامه توسط اوکراین و نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل تهیه شده است.

در هفته‌های اخیر، بائربوک و دیگر حامیان اوکراین برای تصویب این قطعنامه در میان 193 کشور عضو سازمان ملل مبارزه کرده‌اند.

اسپانیا هم به اوکراین تانک لئوپارد می دهد

دولت  اسپانیا می‌خواهد شش تانک قدیمی‌تر  لئوپارد تیپ 2A4 را به اوکراین تحویل دهد. مارگاریتا روبلز، وزیر دفاع اسپانیا  در مقابل پارلمان در مادرید گفت: تانک های اصلی جنگی از کار افتاده در حال حاضر توسط ارتش اسپانیا در حال تعمیر هستند. برای زمان تحویل برنامه ریزی شده، رابلز اظهار نظری نکرد.

روبلز گفت، اسپانیا می‌تواند تانک‌های لئوپارد بیشتری را مجدداً عملیاتی کند و آنها را به اوکراین بفرستد. وی تاکید کرد: اگر لازم باشد و متحدان ما از ما بخواهند این کار را انجام دهیم. این مقام اسپانیایی همچنین گفت: برخی  از این لئوپاردها دیگر قابل استفاده نبودند زیرا از سال 1990 تعمیر نشده‌اند . وی در گذشته گفته بود که برخی از تانک‌های لئوپارد اسپانیایی در وضعیت اسفناکی قرار دارند.

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان هم  در ماه ژانویه به اوکراین وعده تحویل تانک های جنگی و نفربرهای زرهی را داده بود. در ماه مارس، ارتش آلمان قرار است 14 تانک مدرن A6 Leopard 2 را به ارتش اوکراین تحویل دهد. علاوه بر این، این کشور قرار است 40 خودروی جنگی پیاده نظام ماردر دریافت کند. سربازان اوکراینی در حال حاضر در منطقه آموزشی نظامی مونستر در نیدرزاکسن در حال آموزش روی لئوپارد هستند.

چین خواهان تعمیق همکاری های استراتژیک با روسیه است

دو روز قبل از سالگرد جنگ، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، وانگ یی، دیپلمات ارشد چینی را در مسکو پذیرفت.  پوتین در این دیدار گفت که روابط دو کشور به خوبی در حال توسعه است.

وانگ گفت کشورش آماده است همکاری راهبردی با روسیه را تعمیق کند. روابط روسیه و چین نیز نمی تواند توسط کشور ثالث تعیین شود. ایالات متحده اخیراً به چین در مورد حمایت نظامی روسیه هشدار داده بود.

ابراز اطمینان اوکراین درباره دریافت جنگنده از غرب در آینده

"دیمیترو کولبا"، وزیر امور خارجه اوکراین ابراز اطمینان کرد که کشورش در آینده جت های جنگنده دریافت خواهد کرد - اگرچه هنوز هیچ تعهد بین المللی در این باره وجود ندارد. کولبا در مصاحبه با خبرگزاری اوکراینی Ukrinform گفت: ما دائماً در حال کار بر روی ایجاد یک ائتلاف هوایی یا یک ائتلاف هواپیما هستیم.

کولبا افزود: هنوز کشوری وجود ندارد که بگوید بله، اما کشوری هم وجود ندارد که بگوید نه. این یک گزینه کاملاً باز است. وی افزود: با این حال، او آگاه  است که تصمیم گیری در مورد چنین موضوع پیچیده ای مانند جت های جنگنده می تواند مدتی طول بکشد.

زلنسکی در نشست سران ناتو در لیتوانی شرکت خواهد کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در اجلاس سران ناتو در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی در ماه جولای شرکت خواهد کرد. پترو بشتا، سفیر اوکراین در لیتوانی، به خبرگزاری BNS گفت: این طرح ماست. این دیدار در روزهای 11 و 12 جولای برگزار می شود.

به گفته بشتا، دولت  اوکراین  امیدوار است که ناتو پس از آن تصمیم بگیرد که اوکراین به عضویت  این ائتلاف دفاعی درآید.

برای ولودیمیر زلنسکی این یکی از سفرهای نادر او به خارج از کشور خواهد بود. از زمان آغاز جنگ در حدود  یک سال پیش، او در ماه دسامبر به واشنگتن دی سی و در این ماه به لندن، پاریس و نشست اتحادیه اروپا در بروکسل سفر کرده بود.

15:26- ریابکوف سخنرانی بایدن را "تلاشی محکوم به شکست" برای فشار بر روسیه خواند

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با سخنرانی خود در ورشو، تلاش کرد روسیه را تحت فشار قرار دهد، ولی این تلاش هم محکوم به شکست است.

ریابکوف به خبرنگاران گفت: «من سخنرانی رئیس جمهوری آمریکا را به عنوان یکی از بسیاری تلاشهای دیگر در این عرصه برای تحت فشار قرار دادن روسیه ارزیابی می کنم که مانند قبل همه آنها محکوم به شکست هستند. هیچ چیز جدیدی در متن سخنان بایدن وجود نداشت و ما دهها بار آنها را شنیده بودیم، ولی هنوز هم این کلمات را در اجراهای مختلف خواهیم شنید.»

به عقیده وی، هیچ ذره‌ای از عقل سلیم در سیاست مقامات واشنگتن در قبال مناقشه اوکراین دیده نمی شود و خط مشی آنها تاکنون تنها مخرب و تشدید کننده وخامت اوضاع بوده است. 

بایدن روز سه شنبه پس از مذاکراتش با آندری دودا، رئیس جمهوری لهستان در جریان سفر دو روزه خود به این کشور، در باغ قلعه سلطنتی ورشو سخنرانی کرد. وی مدعی شد که  آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا به دنبال کنترل یا نابودی روسیه نیستند. وی همچنین تاکید کرد که واشنگتن در این هفته تحریم های جدیدی را علیه روسیه اعلام خواهد کرد.

14:11- لاوروف: روسیه و چین آمادگی برای دفاع از منافع یکدیگر را نشان داده‌اند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه، در ابتدای دیدار با وانگ ایی، رئیس دفتر کمیسیون امور خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین تاکید کرد که مقامات مسکو و پکن همبستگی و آمادگی خود برای اقدام مشترک در دفاع از منافع یکدیگر را به خوبی نشان می دهند.

لاوروف گفت: روابط ما به طور پیوسته و پویا در حال گسترش است و با وجود تلاطم شدید کنونی در عرصه بین‌المللی، ما همبستگی و آمادگی برای دفاع از منافع یکدیگر، بر اساس احترام به قوانین بین‌المللی و نقش رهبری سازمان ملل را نشان می‌دهیم. مسئول سیاست خارجی چین نیز به نوبه خود یادآور شد که مسکو و پکن به طور مداوم توان بالقوه خود برای توسعه همکاری های چند جانبه بین دو کشور را آشکار کرده‌اند.

به گفته وی، روسیه و چین، علیرغم نوسانات اوضاع بین‌المللی، عزم راهبردی خود را حفظ کرده و در راستای شکل گیری یک جهان چند قطبی عادلانه حرکت می کنند. در این دیدار دیپلمات بلندپایه چینی همچنین به وزیر امور خارجه روسیه گفت که انتظار دارد در جریان مذاکرات آنها در مسکو، توافقات جدیدی بین دو طرف حاصل شود.

13:51- کرملین: بازگشت روسیه به پیمان استارت به مواضع غرب بستگی دارد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز در نشست مطبوعاتی اعلام کرد، زمانی که کشورهای غربی مواضع روسیه را در نظر بگیرند، این کشور آماده بازگشت به توافقنامه کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی (پیمان استارت) خواهد بود. 

وی گفت: در این موضوع همه چیز به موضع گیری غرب بستگی دارد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز گذشته اشاره کرد که دقیقاً چه مسائلی طرف روسی را نگران می کند.

پسکوف افزود: «اکنون ما شاهد دخالت ناتو در درگیری نظامی در اوکراین هستیم، همانطور که رئیس جمهور دیروز گفت، ناتو در تلاش است تا از یک سو این درگیری محلی را به یک درگیری جهانی تبدیل کند. از سوی دیگر، ناتو مواضع خصمانه‌ای در قبال کشور ما دارد. و این فقط یک موضع گیری کلامی نیست، بلکه در عمل، آنها اقداماتی را انجام می دهد که امنیت کشور ما را تحت تأثیر قرار می دهد. ما باید به این چالشها پاسخ مناسب نشان دهیم. به محض اینکه تمایل به در نظر گرفتن نگرانی‌های ما در غرب  وجود داشته باشد، وضعیت تغییر خواهد کرد.»

سخنگوی کرملین در مورد اولین واکنش به تعلیق مشارکت روسیه در پیمان استارت، آن را به نوعی همبستگی مواضع در میان نمایندگان غرب جمعی نام برد و یادآور شد، این واکنش دلیلی برای امیدواری مسکو به آمادگی برای گفتگو و مذاکره ایجاد نمی کند.

13:25- دیدگاه مسکو درباره بررسی خرابکاری در نورد استریم در شورای امنیت

دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه، امروز در جمع خبرنگاران در رابطه با نتیجه نشست شورای امنیت سازمان ملل در خصوص انفجار و خرابکاری در خطوط لوله گاز نورد استریم (جریان شمالی) اظهارنظر کرده و گفت: روسیه موفق شد توجه جامعه جهانی را به ضرورت تحقیقات کامل و شفاف در مورد خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم جلب کند، البته مسکو تمایلی برای تمرکز بر این موضوع از سوی کشورهای غربی مشاهده نکرد.

وی همچنین تاکید کرد، توانایی روسیه برای انجام تحقیقات مستقل در این زمینه محدود است، زیرا ما در مورد آب های سرزمینی کشورهایی صحبت می کنیم که در یافتن حقیقت رخ داده کمک نمی کنند و حتی برخی از این کشورها در این اقدام تروریستی مقصر هستند.

سخنگوی کرملین گفت: «ما این را به عنوان یک رویداد بسیار منفی می دانیم. روسیه به انجام هر کاری که ممکن است ادامه خواهد داد، اما تکرار می کنم، در این زمینه امکانات ما محدود است.»

نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وقوع انفجارهایی در خطوط لوله گاز نورد استریم به درخواست روسیه شب گذشته، 21 فوریه برگزار شد. در این نشست، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه خواستار تحقیقات مستقل در این زمینه شد. وی همچنین گفت: کشورهایی که پشت این انفجار قرار دارند، باید خسارت وارده را جبران کنند.

در عین حال، رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان در پاسخ گفت که سازمان ملل نمی تواند ادعای خرابکاری در این خطوط لوله را تأیید یا تکذیب کند، زیرا منتظر نتایج تحقیقات ملی در این زمینه است.

12:55- ژاپن از شرکت زلنسکی در نشست آنلاین با رهبران گروه G7 خبر داد

هیروکازو ماتسونو، دبیرکل کابینه وزرای دولت ژاپن، امروز، چهارشنبه اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در مراسم افتتاحیه نشست آنلاین با رهبران کشورهای عضو گروه هفت (G7) شرکت خواهد کرد. 

وی به خبرنگاران گفت: برنامه ریزی شده است که زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در ابتدای این نشست سخنرانی کند. 

ماتسونو تاکید کرد که روند اوضاع کنونی پیرامون اوکراین محور اصلی مذاکرات در این نشست خواهد بود، اما جزئیاتی از دستورکار آن ارائه نکرد.

نشست آنلاین رهبران گروه G7 برای تاریخ 24 فوریه (5 اسفند ماه) برنامه ریزی شده است. در سال 2023، ژاپن ریاست گروه G7 را بر عهده دارد. اجلاس اصلی سران این گروه در ماه ژوئن در اوزاکا برگزار خواهد شد.

11:44- روسیه: توقف ارسال تسلیحات آمریکا به کی‌یف، شرط پایان درگیری است

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، امروز چهارشنبه، در واکنش به سخنرانی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در ورشو، تاکید کرد: «اگر روسیه عملیات ویژه حفاظت از دونباس را بدون دستیابی به پیروزی در آن متوقف کند، این کشور را از هم پاشیده و تجزیه خواهند کرد. در مورد درگیری نظامی هم باید بگویم، این مناقشه تنها زمانی پایان خواهد یافت که ایالات متحده ارسال سلاح به کی‌یف را متوقف کند.»

وی در کانال تلگرامی خود با اشاره به بخشی از سخنان بایدن در ورشو که گفته بود "اگر روسیه تهاجم خود را متوقف کند، مناقشه همین الان به پایان خواهد رسید. ولی اگر اوکراینی‌ها دست از دفاع خود بردارند، این پایان کار اوکراین خواهد بود"، نوشت: «این یک دروغ تصفیه شده است. حقیقت کاملاً متفاوت است.» 

این مقام روس افزود: بایدن "یک موعظه به سبک مسیحی مرسوم برای آمریکا" ایراد کرده که "برای مغز سالخورده وی تنظیم شده بود". چرا او در زمانی که کشورش پر از مشکلات داخلی است، به مردم یک کشور دیگر متوسل می شود؟ برای چه ما باید به تهدیدات سیاستمداری از یک کشور متخاصم که سخنانش ناشی از نفرت نسبت به وطن ماست، گوش کنیم؟ 

مدودف همچنین یادآور شد که ایالات متحده بیشترین جنگ‌ها را در قرن 20 و 21 به راه انداخته، ولی با این وجود همچنان روسیه را به تجاوزگری متهم می کند.

کی‌یف وعده داد طرح صلحی پیشنهادی چین را مطالعه کند

دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، شب گذشته، سه‌شنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از گفتگو با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، اعلام کرد که وانگ ایی، رئیس دفتر کمیسیون امور خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین، نکات کلیدی طرح صلحی که توسط مقامات پکن تهیه شده، را در جریان گفتگوی دوجانبه در مونیخ، با او در میان گذاشته است. به گفته وی، کی‌یف در نظر دارد به دقت طرح جمهوری خلق چین را مطالعه کند و نتیجه گیری خود در این باره را اعلام خواهد کرد.

کولبا گفت: من با دیپلمات ارشد چینی، همتای سابق خود، وزیر امور خارجه سابق، آقای وانگ یی در مونیخ ملاقاتی داشتم. او جزئیات کلیدی طرح صلح چین را با من در میان گذاشته است. ما منتظر دریافت متن این سند هستیم و قطعاً آن را مطالعه کرده و نظر خود را اعلام خواهیم کرد.

کولبا تاکید کرد، به خوبی میداند که برای چین، اصل تمامیت ارضی اوکراین اهمیت دارد. بر این اساس، سیاستمدار اوکراینی پیشنهاد کرد که برنامه و اقدامات عملی جمهوری خلق چین با هدف رعایت این اصل مهم باشد.

وانگ ایی از بورل خواست فرق بین عرضه تسلیحات به روسیه و اوکراین را توضیح دهد

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، روز سه شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره محتوای گفتگوهای اخیر خود با وانگ ایی، رئیس دفتر کمیسیون امور خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین صحبت کرد. بورل اعتراف کرد که در جریان این مذاکرات مقام بلندپایه چینی از او خواست تا در خصوص تفاوت بین تامین تسلیحاتی برای نیازهای ارتش اوکراین و نیروهای مسلح  روسیه، بعنوان دو طرف درگیری نظامی کنونی، توضیح بدهد.

به گفته وی، مسئول سیاست خارجی چین پرسید: در شرایطی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا دائما تسلیحات نظامی به اوکراین ارسال می کنند، چرا کشورش نباید به روسیه تسلیحات بدهد؟ 

بورل ادامه داد: «باید اعتراف کنم که ما از مدت ها قبل با آقای وانگ ایی، مشاور سیاست خارجی دولت چین روابط خوبی داشتیم، حتی زمانی که من وزیر خارجه اسپانیا بودم و او ریاست وزارت خارجه چین را بر عهده داشت. ما یک گفتگوی کاملاً صریح در مونیخ داشتیم. این مذاکره بسیار بی پرده بود، نمی توانم حرفهای زده شده را بطور کامل تکرار کنم، ولی او تاکید کرد که چین به کشوری که در حال جنگ است سلاح نخواهد داد. چین به روسیه سلاح نداده، نمی دهند و نخواهند داد. این چیزی است که او به من گفت و تأکید کرد که این اصل سیاست خارجی کشور چین است.»

بورل اضافه کرد: «البته آقای وانگ ایی پرسید که چرا اتحادیه اروپا اینقدر نگران موضوع ارسال تسلیحات چین به روسیه است، در حالی که خود اتحادیه اروپا آنها را به اوکراین می‌دهد. و من باید تفاوت بزرگ این مسئله را برای او توضیح دادم و یادآور شدم که جنگ در اوکراین چه تهدیدی برای امنیت کشورهای اروپایی ایجاد کرده است.»

پیش از این، چند روز قبل، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن نگران کمک نظامی احتمالی چین به روسیه در اجرای اقدامات نظامی در اوکراین است. وی  به چین درباره عواقب آن، در صورت ارائه کمک نظامی به روسیه در شرایط جنگ اوکراین هشدار داد. وانگ ایی، مسئول سیاست خارجی چین نیز به نوبه خود در دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که کشورش هرگز فشارها و تهدیدهای آمریکا علیه روابط روسیه و چین را تحمل نخواهد کرد.

سازمان ملل بر اهمیت کنترل سلاح های هسته‌ای تاکید کرد

استفان دوجاریک، سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل متحد، ابراز عقیده کرد که جهانی که در آن کنترلی بر سلاح‌های هسته‌ای وجود ندارد، بسیار خطرناک‌تر می‌شود و احتمال عواقب فاجعه‌بار افزایش می‌یابد. 

وی شب گذشته، سه شنبه در یک نشست خبری در رابطه با تصمیم روسیه برای خروج از توافقنامه کاهش تسلیحات تهاجمی استراتژیک  (پیمان استارت)، گفت: «دنیای بدون کنترل تسلیحات هسته‌ای بسیار خطرناک‌تر و ناپایدارتر است و پیامدهای بالقوه فاجعه‌باری دارد. ضروری است تمامی تلاش‌ها برای جلوگیری از چنین نتیجه‌ای از جمله از سرگیری فوری گفتگوها در این زمینه انجام شود.»

پیش از این، روز گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در جریان سخنرانی خود در مجمع فدرال اعلام کرد که این کشور تصمیم گرفته تا مشارکت خود در پیمان استارت را به حالت تعلیق در آورد. پوتین به این واقعیت توجه کرد که روسیه "از این توافقنامه خارج نمی شود، بلکه مشارکت خود را به حالت تعلیق در خواهد آورد." 

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز در واکنش به این مسئله، به نوبه خود گفت که این ائتلاف از تصمیم روسیه برای تعلیق مشارکتش در پیمان استارت بسیار متاسف است. او همچنین از مسکو خواست تا در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و به تعهداتش در این زمینه احترام بگذارد.

تعلیق مشارکت روسیه در پیمان استارت، پاسخی به اقدامات آمریکاست

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه و رهبر حزب حاکم " روسیه واحد" روز گذشته اعلام کرد که تصمیم مسکو در تعلیق مشارکت خود در توافقنامه مربوط به اقدامات برای ادامه کاهش و محدود کردن تسلیحات تهاجمی استراتژیک (پیمان استارت-3) پاسخی به خط مشی سیاسی ضدروسی ایالات متحده آمریکا است. 

این مقام بلندپایه روس گفت: «ایالات متحده به دلیل سیاست احمقانه ضد روسی خود، به آنچه که سزاوار آن بود، یعنی تعلیق پیمان استارت-3، دست یافت. شما نمی‌توانید با روسیه بجنگید و در عین حال وانمود کنید که هنوز همه چیز در رابطه با وضعیت ثبات استراتژیک درست و سر جای خود است. این دو با یکدیگر تناقض دارد.»

بلینکن: آمریکا همچنان آماده گفتگو با روسیه درباره کنترل تسلیحات  است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته اعلام کرد که واشنگتن همچنان آماده است تا در مورد موضوع محدودیت و کاهش تسلیحاتی با مسکو گفتگو کند. به گفته وی، تصمیم روسیه برای تعلیق مشارکت خود در پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک "بسیار ناامید کننده و غیر مسئولانه" است.

در عین حال، بلینکن یادآور شد که واشنگتن بدون توجه به آنچه در جهان و در روابط روسیه و آمریکا در حال رخ دادن است، آماده بررسی موضوع محدودیت تسلیحاتی است. وی تاکید کرد که ایالات متحده از نزدیک و با دقت بر آنچه روسیه انجام می دهد نظارت خواهد داشت.

 شورای امنیت در حال بررسی پیش نویس قطعنامه روسیه درباره وضعیت نورد استریم است

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته اعلام کرد که پیش نویس قطعنامه ارائه شده توسط این کشور برای بررسی خرابکاری در خطوط لوله گاز نورد استریم و نورد استریم 2 در شورای امنیت در حال بررسی است.

وقتی از این دیپلمات در مورد رای گیری احتمالی در این هفته درباره این قطعنامه پرسیده شد، این دیپلمات پاسخ داد: «خواهیم دید، باید به آن زمان داد، این موضوع در حال بررسی است.»

نبنزیا در این نشست به خبرنگاران اطمینان داد که این موضوع در بین اعضای شورای امنیت همچنان در حال بررسی است.

دانمارک، سوئد و آلمان طرف روسی را در جریان تحقیقات انفجارهای نورد استریم قرار ندادند

دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، روز گذشته اعلام کرد برخلاف ادعای مطرح شده، دانمارک، سوئد و آلمان طرف روسی را در مورد نتیجه تحقیقات انجام شده در رابطه با انفجار و خرابکاری در خطوط لوله گاز نورد استریم مطلع نکرده اند.

این دیپلمات به خبرنگاران گفت: آنها ادعا می کنند که به روسیه اطلاع داده اند، اما این ادعا درست نیست. بلکه برعکس، تا به امروز، هر گونه تلاش از سوی مقامات روس برای به دست آوردن اطلاعات در این زمینه توسط آنها رد شده است.

پولیانسکی در عین حال یادآور شد که غرب مانع از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم در زمان مناسب برای روسیه شده است. 

پیش از این، بیانیه مشترکی از سوی نمایندگی های دائمی سه کشور دانمارک، آلمان و سوئد، در سازمان ملل منتشر شد که در آن مدعی شدند که مقامات روس را از تحقیقات در حال انجام در ارتباط با حملات به خطوط لوله گاز نورد استریم مطلع کرده اند. در این بیانیه همچنین اشاره شده که تحقیقات درباره این حملات تروریستی هنوز کامل نشده  و زمان تکمیل آنها مشخص نیست.

ترامپ بایدن را متهم کرد که بشریت را به سمت جنگ جهانی سوم سوق می‌دهد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا شب گذشته، سه شنبه، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی Truth Social ابراز عقیده کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، با ادامه حمایت از اوکراین و ارسال تسلیحات با برد بیشتر، بشریت را به سمت جنگ جهانی سوم سوق می دهد. 

ترامپ یادآور شد: «اگر گامهایی که بایدن در مورد اوکراین برمی‌دارد، را دنبال کنید و درک کنید، [می‌بینید که] او به‌طور سیستماتیک، حتی شاید ناخودآگاه، ما را به سمت چیزی سوق می‌دهد که به زودی به جنگ جهانی سوم تبدیل می‌شود. آیا این کار دیوانگی نیست؟»

در  اواخر ماه ژانویه، ترامپ وعده انتخاباتی دیگری را اعلام کرده و مدعی شد که در صورت انتخاب مجدد به عنوان رئیس دولت، در همان روز با ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی، روسای جمهوری روسیه و اوکراین تماس خواهد گرفت و قصد دارد درگیری نظامی در اوکراین را فوراً حل و فصل کند و بلافاصله با همه طرف ها به توافق خواهد رسید.

لاوروف سفر بایدن به کی‌یف و بسته جدید کمک نظامی به اوکراین را "نمایش" خواند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روز سه شنبه سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به کی‌یف و اعلام بسته جدید کمک نظامی هنگفت به اوکراین را "یک نمایش کارگردانی شده" خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: «چه چیز جدیدی در این رابطه وجود دارد؟ هیچ. این اقدامات تنها یک نمایش در حال اجراست که همینطور ادامه دارد. همه چیز در این راستا کار می کند. البته تلاش های شرکای سابق غربی ما برای نجات رژیم نازی حاکم بر اوکراین بی فایده و بدون نتیجه خواهد بود.»

کرملین: هیچ برنامه ای برای تماس بین پوتین و بایدن در آینده نزدیک وجود ندارد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه  اعلام کرد که در بحبوحه تصمیم گیری برای تعلیق مشارکت روسیه در توافقنامه اقدامات برای ادامه کاهش و محدود سازی تسلیحات تهاجمی استراتژیک (پیمان استارت-3) هنوز هیچ تماسی بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و جو بایدن، رهبر ایالات متحده، برنامه ریزی نشده است. 

پسکوف روز سه شنبه در پاسخ به سئوال خبرنگاران در این باره گفت: «خیر، من و شما اولین واکنش به این تصمیم را از زبان آقای [ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو] و نخستین  واکنش از سوی آقای [وزیر خارجه آمریکا] آنتونی بلینکن را شنیدیم. هنوز هیچ تماسی بین روسای جمهوری روسیه و آمریکا برنامه ریزی نشده است.»

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین همچنین گفت که هدف اصلی مسکو اطمینان از رعایت برابری هسته‌ای است. وی توضیح داد: روسیه از پیمان استارت خارج نشده است و رئیس جمهور پوتین نیز بر این مسئله تاکید کرد، که این تعلیق است، نه خروج. این بسیار مهم است، زیرا آنچه که ایالات متحده و سایر کشورها از نظر بازرسی به دنبال آن بوده اند، در رویارویی امروزی که ناتو هرچه می گذرد،عمیق تر در حال درگیر شدن در مناقشه اوکراین است، چنین مسئله ای امکان پذیر نیست. علاوه بر این، این در حالی است که ناتو مدعی شد که بخشی از این توافقنامه است، در حالی که این توافقنامه دوجانبه و بین روسیه و ایالات متحده است.»

پسکوف تاکید کرد که برای روسیه بسیار مهم است که توان بالقوه هسته‌ای آلمان و فرانسه در چارچوب کاهش تسلیحات در نظر گرفته شود و همانطور که رئیس جمهوری روسیه تاکید کرده، قبل از بازگشت به بحث کاهش تسلیحات، روسیه باید بفهمد که  زرادخانه های هسته‌ای انگلیس و فرانسه را چگونه در نظر بگیرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon