صدور حکم اعدام علیه یک جوان شیعه در عربستان

صدور حکم اعدام علیه یک جوان شیعه در عربستان

محافل حقوق بشری اعلام کردند که رژیم آل سعود حکم اعدام علیه یک جوان شیعه به دلیل مشارکت در اعتراضات مسالمت‌آمیز صادر کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دادگاه کیفری تخصصی عربستان سعودی  حکم  اعدام علیه «محمد عبدالله الفرج» فعال شیعه سعودی به دلیل اتهامات واهی  صادر کرد.

به گزارش سعودی لیکس،  محمد عبدالله الفرج (3 سپتامبر 1992) تحت تعقیب نیروهای امنیتی نبوده و به عنوان کارمند در بخش خصوصی کار می کرد. در 28 فوریه 2017 ماموران امنیتی  با لباس شخصی به محل کار وی در «الدمام» یورش  بردند و بدون حکم بازداشت وی را به زندان بازپرسی منتقل کردند.

وی تا یک هفته پس از بازداشت با خانواده اش تماس نگرفت و پس از گذشت یک هفته به خانواده اش گفت که بازداشت شده است. مقامات سعودی وی را  در سلول انفرادی قرار دادند و به مذت 4 ماه هیچ ارتباطی با  خانواده‌اش نداشت.

 محمد عبدالله الفرج با ضرب و شتم و بستن دستانش به در  تحت شکنجه قرار گرفت تا هنگام باز و بسته کردن در آسیب ببیند. وی همچنین برای مدت طولانی آویزان بود و با لگد مورد ضرب شتمک قرار دادند تا جایی که بیهوش شد.

مقامات سعودی او را تهدید کردند که در صورت عدم اعتراف، خواهرانش را دستگیر خواهند کرد. خواهر او نیز به اتهام مخفی کردن لپ‌تاپ برای بازجویی احضار شد. این شکنجه منجر به پارگی زانوی او شد و حتی اجازه درمان داده نشد. بازجو الفرج را مجبور به امضای برگه‌های اعتراف کرد و اجازه خواندن آنها را به او نداد.

بعد از چهار سال بازداشت و پس از درخواست‌های مکرر وی، مقامات سعودی  برای وی وکیل تعیین کردند، اما وکیل همکاری نکرد و تاریخ جلسات را به خانواده اطلاع نداد.

 اولین جلسه محاکمه در تاریخ 6 سپتامبر 2019 اولین جلسه در یک دادگاه دسته جمعی با 5 نفر دیگر از بازداشت شدگان تشکیل شد.

دادستانی سعود عبدالله  الفرج را به چندین اتهام از جمله  مشارکت در گروهک تروریستی برای کشتن قاضی محمد الجیرانی، آموزش‌های امنیتی و تیراندازی نیروهای امنیتی و خودروی آنها، سردادن شعار علیه دولت ، سوزاندن لاستیک و حمایت پزشکی از افراد تحت تعقیب متهم کرد.

دادستانی عربستان علاوه بر این اتهامات، اتهامات دیگری علیه الفرج از جمله  تلاش برای بی ثبات کردن بافت اجتماعی از طریق وکالت، مشارکت، ترویج و تحریک به تحصن، تظاهرات، تشییع جنازه اموات و پیوستن به گروه ها در شبکه های اجتماعی  مطرح کرد.

سازمان‌های حقوق بشری اعلام کردند که الفرج با شنیدن لیست اتهامات در دادگاه، دچار حمله عصبی شد.  در تاریخ 3 نوامبر 2022 دادگاه کیفری او را به اعدام محکوم کرده و پرونده در حال حاضر در دادگاه تجدیدنظر است.

این فعال سعودی شکایات متعددی را به مقامات رسمی از جمله شورای عالی قضایی ارائه  و تأکید کرده که در برابر قاضی تحت شکنجه قرار گرفته است، با وجود این، هیچ یک از شکایات وی بررسی نشد.

محافل حقوق بشری اعلام کرده‌اند  که اتهامات علیه الفرج به وضوح استفاده سیاسی از مجازات اعدام را نشان می دهد، زیرا دادگاه شرکت در تظاهرات و سردادن شعار علیه خانواده سلطنتی را به عنوان اتهاماتی که  جرمش اعدام است ، تلقی کرد.

الفرج به همراه 64 نفر با وجود تخلفاتی که از زمان بازداشت تاکنون مرتکب شده اند، از جمله ناپدید شدن اجباری، شکنجه و محرومیت آنها در دسترسی به سطوح مختلف قضایی در عربستان سعودی تهدید به مرگ می شوند.

اخیرا سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر اعلام کرد که دادگاه جنایی عربستان سعودی حکم اعدام علیه «علی محمد آل ربیع» و « علی حسن الصفوانی» دو شهروند شیعه صادر کرد.

سرکوب مخالفان به ویژه پس از پادشاهی «سلمان بن عبدالعزیز» و ولیعهدی پسرش محمد به شکل چشمگیری در عربستان افزایش یافت و علاوه بر منتقدان نظام سعودی، مخالفان شخص محمد بن سلمان را نیز در برگرفت.

 

تاکنون ده‌ها شیعه عربستان توسط دستگاه امنیتی آل‌سعود دستگیر شده‌اند؛ بازداشت فعالان شیعه و مخالفان دولت سعودی هرچند همواره در عربستان وجود داشته، اما از زمان ولیعهد شدن «محمد بن سلمان» از ژوئن 2017 به این سو روند بازداشت‌ها و سرکوب‌ شیعیان و مخالفان سعودی افزایش چشمگیری داشته است، به‌گونه‌ای که در ماه می 2019 دولت سعودی اقدام به اعدام 37 نفر کرد و با خونسردی سر آنها را از تنشان جدا کرد. همچنین در 12 مارس 2022، 41 نفر از معترضان شیعه عربستانی و از اهالی مناطق الاحساء و قطیف در شرق عربستان اعدام شدند.

برخی ناظران در گزارشی با اشاره به تشدید سرکوبگری در عربستان سعودی اعلام کردند که مقامات سعودی به‌طور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را به‌همراه بسیاری از شخصیت‌های مذهبی، نویسندگان و منتقدان بازداشت می‌کند و این بازداشت‌ها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزادگان نیز می‌شود.

عربستان سعودی در مورد شرایط آزادی بیان و حقوق بشر با انتقادهای بین‌المللی مواجه است و تعداد زیادی از روشنفکران، علما، روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر و همچنین تعدادی از فعالان برجسته در زمینه حقوق بشر را بازداشت می‌کند.

رژیم آل‌سعود می‌خواهد نشان دهد که هیچ فعال و یا منتقدی در امان نیست و از خلال ابزارهای جاسوسی آن‌ها را کنترل و ساکت می‌کند. رژیم سعودی در گذشته افراد منحصر به فردی را سرکوب می‌کرد، اما امروز سرکوبگری این رژیم همه اقشار فرهنگیان، شاهزادگان، مبلغان، روحانیان و حتی کودکان و زنان را در بر گرفته است و اقدامات آل‌سعود باعث ایجاد جنبش‌های جدیدی در خارج و داخل کشور علیه این رژیم می‌‌شود.

«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی از زمان روی کار آمدن در سال 2017، الگوی حکومتی سرکوبگرانه و وحشیانه را در عربستان تداوم بخشیده است، به این ترتیب ناظران پیش‌بینی می‌کنند که با توجه به تحرکات فراوان محمد بن سلمان برای نشستن بر تخت پادشاهی عربستان، گذشته از فعالان و معارضان، شاهزادگان سعودی و حتی نزدیکان محمد بن سلمان نیز از موج تازه سرکوبگری‌های وی در امان نخواهند بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت