تحولات اوکراین| توصیه اروپا به زلنسکی برای آغاز مذاکرات صلح با روسیه


تحولات اوکراین| توصیه اروپا به زلنسکی برای آغاز مذاکرات صلح با روسیه

دیدگاه زلنسکی درباره طرح صلح چین، مخالفت آمریکا و اتحادیه اروپا با مواضع پکن، توافق سفرای اروپایی بر سر بسته دهم تحریم‌های ضدروسی، مخالفت بلینکن با آتش بس در اوکراین و حمایت ۱۰ میلیارد دلاری واشنگتن از کی‌یف، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "وال استریت ژورنال" (The Wall Street Journal) روز جمعه، 24 فوریه، به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، از ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین درخواست کردند مذاکرات صلح با مسکو را آغاز کند. همانطور که این روزنامه اشاره کرده، این درخواست در جریان سفر اواسط ماه فوریه زلنسکی به پاریس مطرح شده است.

این در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته، جمعه، در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین اعلام کرد که واشنگتن با برقراری آتش بس موقت یا فوری در اوکراین مخالف است، برای اینکه به عقیده وی، چنین وضعیتی تنها به نفع روسیه خواهد بود. ضمن اینکه، پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون نیز روز جمعه اعلام کرد،  ایالات متحده به مقامات کی‌یف دیکته نمی کند که چه زمانی دست از درگیری نظامی بردارد و مذاکرات را آغاز کند. 

پیش از این، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، ابراز عقیده کرد که درگیری نظامی در اوکراین به احتمال زیاد با مذاکرات صلح پایان خواهد یافت. البته رئیس پنتاگون مدعی شد که پارامترهای پایان درگیری "توسط خود اوکراینی‌ها تعیین خواهد شد."

روز جمعه، ولادیمیر زلنسکی گفت که پیشنهادهای چین برای حل بحران اوکراین یک برنامه اقدام مشخص نیست، بلکه بازتابی از  نظرات مقامات پکن در مورد وضعیت فعلی است.  وی افزود، البته این مسئله را مثبت می‌داند که چین بحث در مورد مناقشه اوکراین را آغاز کرده است.
زلنسکی یادآور شد که مایل است با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین دیدار کند تا در مورد پیشنهاد پکن با جزئیات بیشتری گفتگو کند.

روز جمعه، چین یک مقاله موضعی در خصوص حل و فصل سیاسی اوضاع پیرامون اوکراین منتشر کرد. دای بینگ، معاون نماینده چین در سازمان ملل متحد تاکید کرد که اولویت پکن برقراری آتش بس و پایان درگیری نظامی است.

در این رابطه ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه یادآور شد که مانع اصلی برای حل و فصل مسالمات آمیز مناقشه در اوکراین، ممنوعیت قانونی مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه است که توسط ولادیمیر زلنسکی اعلام و به عنوان یک قانون ثبت شده است. وی در عین حال تاکید کرد که روسیه از تمایل چین برای کمک به حل و فصل مناقشه در اوکراین با ابزارهای سیاسی بسیار قدردانی می کند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و شصت و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

پیام تشکر توئیتری زلنسکی به آلمان

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در پیامی توئیتری از آلمان برای حمایت و همبستگی که اوکراین در یک سال پس از حمله روسیه تجربه کرده است، تشکر کرد. وی در عین حال تاکید کرد که پایان جنگ و صلح طولانی مدت تنها با حمایت نظامی اوکراین امکان پذیر است.

ارتش اوکراین از درگیری های شدید در اطراف باخموت خبر داد

به گفته منابع اوکراینی، روز شنبه درگیری شدید در اطراف شهر باخموت در شرق اوکراین رخ داده است. ارتش اوکراین اعلام کرد، نیروهای روسیه به تلاش برای شکستن خطوط دفاعی اوکراین و کنترل شهر ادامه خواهند داد. بر این اساس  نبردهایی در اطراف و نزدیک باخموت وجود داشته است.. این شهر در ماه های اخیر به نماد مقاومت اوکراین تبدیل شده است.

ارتش اوکراین همچنین روز شنبه از 27 حمله هوایی روسیه و 75 حمله موشک انداز متعدد در 24 ساعت گذشته خبر داد. بر اساس این بیانیه، تهاجم روسیه همچنان بر شرق و شمال شرق اوکراین متمرکز است. در منطقه خرسون در جنوب، الکساندر پروکودین، استاندار منطقه  نیز از 83 حمله توپخانه روسیه خبر داد.

هزاران نفر در برلین علیه ارسال تسلیحات به اوکراین اعتراض کردند

هزاران نفر در برلین علیه تحویل تسلیحات به اوکراین تظاهرات کردند.  پلیس تعداد تظاهرکنندگان را حدود 10000 نفر اعلام کرد. سازمان‌دهندگان این تجمع از جمله "سارا واگنکنشت"، نماینده چپ‌گرای پارلمان آلمان تعداد شرکت‌کنندگان را 50000 نفر تخمین می‌زنند.  در بیانیه‌ای که در اینترنت منتشر شد، آمده است: ما از صدراعظم آلمان می‌خواهیم که تشدید تحویل تسلیحات را متوقف کند. در حالی که بسیاری از کشورها می‌گویند که می‌خواهند از اوکراین با سلاح‌هایی برای دفاع در برابر حملات روسیه حمایت کنند، منتقدان از تشدید تنش با تعداد کشته‌های بیشتر بیم دارند.

 

کشور روسیه , جنگ روسیه و اوکراین , اتحادیه اروپا , شورای امنیت سازمان ملل متحد ,

 

ماکرون به چین سفر می‌کند

"امانوئل ماکرون"،  رئیس جمهور فرانسه قصد دارد در اوایل آوریل به چین سفر کند.  ماکرون به مطبوعات در پاریس گفت: یکی از اهداف این است که از جمهوری خلق چین برای پایان دادن به جنگ در اوکراین حمایت کند. وی در یک نمایشگاه کشاورزی گفت: این واقعیت که چین به صلح متعهد است، چیز خوبی است.

 وی افزود: این باید به ما کمک کند تا روسیه را تحت فشار قرار دهیم تا هرگز از سلاح های شیمیایی یا هسته ای استفاده نکند، کاری که چین قبلاً انجام داده است، و به عنوان شرط مذاکرات، توقف تجاوز را قرار داده است. چین یک مقاله 12 ماده ای ارائه کرده است که  در آن خواستار آتش بس و مذاکرات صلح شده است.

اکثر آلمانی ها ارسال تسلیحات به اوکراین را مشارکت در جنگ می دانند

اکثریت مردم آلمان بر این عقیده هستند که تحویل تسلیحات آلمان به اوکراین به معنای مشارکت در جنگ است. در نظرسنجی موسسه تحقیقاتی یوگو که  به سفارش خبرگزاری آلمان انجام شده است 51 درصد از پرسش شوندگان با این ارزیابی موافق هستند، تنها 37 درصد مخالف هستند.  کارشناسان حقوق بین الملل توافق دارند که تامین تسلیحات برای جنگ، تامین کننده را به یک طرف جنگ تبدیل نمی کند - صرف نظر از نوع سلاح درگیر. با این وجود، روسیه متحدان غربی اوکراین را به عنوان شرکت کنندگان در جنگ می بیند.

از زمان حمله روسیه به اوکراین در حدود یک سال پیش، دولت آلمان با تحویل تسلیحات و سایر سلاح هایی به ارزش تقریبا 2.6 میلیارد یورو به اوکراین موافقت کرده است. بر اساس آمار فعلی موسسه کیل برای اقتصاد جهانی، آلمان در میان متحدان اوکراین پس از ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و لهستان در جایگاه چهارم از این نظر قرار دارد.  با این حال، وقتی صحبت از سهم کمک های نظامی در تولید اقتصادی می شود، حتی کشورهای کوچکتر - به ویژه کشورهای اروپای شرقی - از آلمان جلوتر هستند.

به این ترتیب  حدود یک سال پس از حمله روسیه به اوکراین، مردم آلمان نسبت به تحویل تسلیحات تردید دارند. بر این اساس 40  درصد از افرادی که توسط موسسه یوگو مورد بررسی قرار گرفتند معتقدند که تعداد زیادی سلاح از آلمان به اوکراین ارسال شده است. از سوی دیگر، تنها 22 درصد حمایت نظامی از اوکراین را بسیار کم می دانند، 23 درصد آن را درست و مناسب می دانند.

نتایج این نظر سنجی نشان می دهد که تحویل برنامه ریزی شده تانک های نبرد اصلی لئوپارد 2 با رد قاطع از طرف شهروندان آلمانی مواجه شد.  بر این اساس 44 درصد فکر می کنند که دولت در این راستا اشتباه می کند و تنها 41 درصد فکر می کند که درست می گوید. دولت فدرال آلمان می خواهد اولین تانک ها از 18 تانک را تا پایان ماه مارس به منطقه جنگی بفرستد.

"بایدن" و "زلنسکی" در کی یف درباره تضمین های امنیتی احتمالی پس از جنگ صحبت کردند

بر اساس اطلاعات مجله آمریکایی پولیتیکو، گفته می‌شود که "ولودیمیر زلنسکی"، رئیس‌جمهور اوکراین و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در سفر هفته گذشته خود به کی‌یف در مورد نوع تعهداتی که آمریکا پس از پایان مذاکرات احتمالی صلح با روسیه می تواند به اوکراین ارائه کند بحث و تبادل نظر کردند.

این مجله آمریکایی به گفتگوی روز پنجشنبه بین "جیک سالیوان"، مشاور امنیت ملی بایدن، و کارشناسان و چهار نفر دیگر از افراد آشنا به این موضوع اشاره می کند.

به گزارش پولیتیکو، سالیوان گفت این تعهدات باید به اندازه کافی قوی باشد تا روسیه را از حمله مجدد به اوکراین باز دارد، در حالی که اشاره کرد که پایانی برای جنگ یا مذاکرات واقعی در چشم نیست.

به عنوان مثال، در گذشته، اوکراین بارها تمایل خود را برای پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا ابراز کرده است. تاکنون هیچ پیشرفت مشخصی در مورد هر دو مسئله وجود نداشته است.

افزایش چشمگیر واردات زغال سنگ آلمان در سال 2022

بر اساس گزارش نشریه بیلد، آلمان در سال گذشته هشت درصد بیشتر از سال 2021 زغال سنگ وارد کرده است. روزنامه «بیلد» با استناد به  ارزیابی اولیه انجمن واردکنندگان زغال سنگ (VDKI)  نوشت که در مجموع 44.4 میلیون تن زغال سنگ از خارج به آلمان تحویل داده شد. با وجود افت شدید به دلیل تحریم های اعمال شده علیه مسکو، بزرگترین تامین کننده روسیه بود.

بر اساس این اطلاعات، 13 میلیون تن زغال سنگ از روسیه که به شدت تحت تحریم های غرب بوده است وارد شده است.

 بر این اساس این یک افت 37 درصدی است - اما همچنان روسیه در این زمینه  در رتبه اول قرار دارد. بر اساس گزارش VDKI، واردات زغال سنگ از ایالات متحده آمریکا در سال گذشته با 32 درصد افزایش به 9.4 میلیون تن رسیده است. تحویل از آفریقای جنوبی با افزایش 278 درصدی به 3.9 میلیون تن و از کلمبیا با افزایش 210 درصدی به 7.2 میلیون تن افزایش یافت.

عرضه نفت روسیه به لهستان از طریق دروژبا متوقف شد

روسیه دیگر از طریق خط لوله دروژبا نفت لهستان را تامین نمی کند. این  خبر توسط شرکت لهستانی PKN Orlen گزارش شده است. به گفته این شرکت، عرضه نفت تحت آخرین قرارداد معتبر با گروه روسی تاتنفت توسط طرف روسی متوقف شده است. توقف تحویل یک روز پس از تصویب بسته تحریمی جدید اتحادیه اروپا صورت گرفت.

به گفته این شرکت، قرارداد با تاتنفت حدود ده درصد از نیازهای اورلن را پوشش می دهد.  به گفته معاون وزیر خزانه داری لهستان،  این حدود 200000 تن نفت در ماه است. اورلن قول داد که  این توقف تحویل بر عرضه مشتریان لهستانی تأثیری نخواهد گذاشت و تمام تحویل‌ها را می‌توان از طریق دریا تضمین کرد.

آلمان و لهستان به عنوان یک اقدام تحریمی اعلام کرده بودند که از ژانویه دیگر از روسیه از طریق خط لوله دروژبا نفت خریداری نمی کنند . در حالی که آلمان این را وعده را  اجرا کرد، برخی از تحویل به لهستان در ابتدا ادامه یافت.

بایدن: انتظار ابتکار بزرگی از سوی چین برای تسلیح روسیه را ندارم

"جو بایدن"، رئیس جمهور ایالات متحده، اعلام کرد که  انتظار ندارد چین در مقیاس وسیع تسلیحات روسیه را تامین کند. بایدن در مصاحبه ای با ای بی سی نیوز گفت: من انتظار ابتکار بزرگی از سوی چین برای تسلیح روسیه را ندارم.

پیش از این، "آنتونی بلینکن"، وزیر امور خارجه آمریکا به سی بی اس گفته بود که واشنگتن بر اساس اطلاعاتی که در اختیار دارد نگران است که چین در حال بررسی حمایت مرگبار از مسکو در جنگ اوکراین است.  "وانگ ونبین"، سخنگوی وزارت خارجه چین، طرح فروش تسلیحات به روسیه را رد کرده است.

واکنش محتاطانه صدر اعظم آلمان به موضع اخیر چین در قبال جنگ اوکراین

"اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان نسبت به موضع چین در قبال جنگ اوکراین موضع محتاطانه ای اتخاذ کرده است. این مقام آلمانی در جریان بازدید از هند در سخنانی در دهلی نو گفت: این ابتکاری است که به وضوح دارای فراز و نشیب هایی است.  وی افزود: چیزهایی وجود دارد که به طرز قابل ملاحظه ای درست است، مانند محکومیت مجدد استفاده از سلاح های هسته ای.

با این حال، از دیدگاه "اولاف شولتز" هیچ خط قابل تشخیصی وجود ندارد که بگوید باید نیروهای روسیه نیز عقب نشینی کنند. صدراعظم  آلمان تاکید کرد: همچنین مهم است که یک صلح عادلانه وجود داشته باشد و نه یک صلح دیکته شده به سبک روسیه . ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز باید این را ببیند.

نشست وزرای دارایی گروه 20 بدون توافقی پایان یافت

جنگ در اوکراین همچنین  محور نشست وزرای دارایی جی 20 بزرگترین کشورهای صنعتی و نوظهور را شکل داد. به گفته محافل مذاکره کننده، روسیه و چین از بیانیه نهایی مشترک جلوگیری کردند. از جمله اینکه جرقه این اختلاف با کلمه جنگ آغاز شد . در نشست بالی در نوامبر 2022، گروه 20 توانست بر روی یک جمله به توافق برسد: اکثر اعضا جنگ در اوکراین را به شدت محکوم کردند.  اما این بار  این توافق حاصل نشد.

اعلام آمادگی هند برای کمک به هر گونه تلاش برای صلح

به گفته "نارندرا مودی"، نخست وزیر هند،  کشورهند آماده است به هر گونه تلاش صلح کمک کند . مودی پس از دیدار با "اولاف شولتز" صدراعظم آلمان در دهلی نو گفت که از زمان آغاز جنگ یک سال پیش، کشورش خواستار راه حلی از طریق گفتگو و دیپلماسی شده است.

فیلیپ آکرمان، سفیر آلمان در دهلی نو، پیش از سفر صدراعظم آلمان اعلام کرده بود که هند می تواند نامزد مناسبی برای یافتن راه حلی برای جنگ اوکراین باشد، اما نه در حال حاضر. هند تاکنون موضعی بی طرف در این درگیری اتخاذ کرده و از تحریم های غرب حمایت نمی کند.

ابراز تردید وزیر دفاع آلمان به ابتکار صلح چین

"بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع آلمان، اساساً از ابتکار چین برای پایان دادن به جنگ در اوکراین استقبال می کند و در این باره گفته است که  بالاخره این کشور بر روسیه نفوذ دارد. اما همانطور که این مقام آلمانی در رادیو آلمان  گفت: این سخنان باید با عمل همراه شود.

وی تاکید کرد: از یک طرف گفته می شود چین می خواهد پهپادهای کامیکازه را به روسیه عرضه کند. از سوی دیگر، این کشور در حال آغاز یک ابتکار دیپلماتیک است. پیستوریوس گفت که این او را به فکر وا می دارد.  به گفته وی اما در نهایت تنها اوکراینی‌ها و روس‌ها تصمیم می گیرند که چه موقع  زمان مذاکره فرا رسیده است.

13:02- ناتو قصد روسیه برای رویارویی با این ائتلاف را رد کرد

"میرچا جووانه" معاون دبیرکل ناتو در یک مصاحبه رادیویی اعلام کرد که روسیه قصد ندارد درگیری در اوکراین را به یک رویارویی با کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی ناتو تبدیل کند. 

وی گفت: «روسیه، تا آنجا که ما شاهد هستیم، نه توانایی و نه قصد آن را دارد که مناقشه نظامی در اوکراین را به جنگی تمام عیار با ناتو تبدیل کند. چنین روند اوضاعی تا حدودی نیز غیرمنطقی و بی معنا خواهد بود.»

به گفته این مقام ناتو، مقامات بروکسل و مسکو در حال حاضر هیچ ارتباط نظامی با یکدیگر ندارند. ولی ارتباط بین روسیه با سایر کشورهای عضو ائتلاف، از جمله ایالات متحده حفظ شده است.

12:37- اوکراین نوار مین گذاری شده در خطوط مرزی روسیه و بلاروس را گسترش می‌دهد

دفتر مطبوعاتی سرویس مرزبانی اوکراین اعلام کرد که این اداره در نظر دارد نوار مین گذاری شده در امتداد خطوط مرزی با بلاروس و روسیه را به عرض دو کیلومتر گسترش دهد، بدین ترتیب در عمل، کل منطقه مرزی مین گذاری شده خواهد شد.

در سرویس مرزبانی اوکراین همچنین یادآور شدند که پارلمان اعلای این کشور قوانین لازم برای مشارکت پرسنل نظامی ارتش، گارد ملی و پلیس اوکراین برای انجام وظایف مرزبانانی را تصویب کرده است.

این واقعیت که طرف اوکراینی در حال توسعه مناطق مین گذاری مناطق مرزی هستند، پیش از این توسط کمیته مرزبانی دولتی بلاروس فاش شده بود. به گفته آنها، این در حالی است که طرف اوکراینی این منطقه را در ماه جولای گذشته مین گذاری کرده بود.

12:05- چین از غرب انتظار دارد تا با دقت برنامه صلح پکن را مطالعه کند

روزنامه گلوبال تایمز، چاپ پکن (Global Times) امروز، شنبه به سیاستمداران غربی توصیه کرد که طرح پیشنهادی چین برای حل و فصل مسالمت آمیز درگیری نظامی در اوکراین، متشکل از 12 ماده، را با دقت مطالعه کرده و از مداخله و جلوگیری از انجام مذاکرات خودداری کنند.

به نوشته این نشریه، مواضع و دیدگاه‌های ارائه شده توسط مقامات پکن، در آینده ارزش خود را  نشان خواهند داد. این روزنامه به آمادگی چین برای کمک به حل بحران اوکراین اشاره کرده و یادآور شد که 12 بند ذکر شده در این طرح منعکس کننده الزامات روسیه و اوکراین برای برقراری صلح است.

در این گزارش نوشته شده: «اگرچه این طرح به درگیری فعلی بین روسیه و اوکراین مربوط است، ولی می تواند به عنوان مرجع حل و فصل تنشها و درگیری هایی که در سایر نقاط جهان رخ می دهد، هم استفاده شود، که بیشتر آنها از نزدیک با سیاست خارجی ایالات متحده و کشور و مداخله آنها در امور داخلی سایر کشورها ارتباط دارند.»

چین روز جمعه سندی موضعی را در خصوص حل و فصل سیاسی اوضاع در اوکراین منتشر کرد. هدف از آن ادامه نقش سازنده پکن در حل بحران و دستیابی به صلح است. به گفته دیپلماتهای چینی، اولویت پکن برقراری آتش بس و توقف درگیری نظامی است.

11:50- آمریکا بعید می‌داند روسیه از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در اوکراین استفاده کند

روزنامه آمریکایی پولیتیکو (Politico) صبح امروز گزارش داد، مقامات ایالات متحده معتقدند که احتمال استفاده روسیه از سلاح های هسته‌ای تاکتیکی در اوکراین بسیار کم است. طبق اطلاعات منابع خبری این نشریه، چنین موضع گیری روز گذشته از سوی جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهوری ایالات متحده  در مسائل امنیتی در جریان گفتگویی ویدیویی با گروهی از متخصصان مطرح شده است.

در این گزارش آمده است: در این رایزنی غیرعلنی، "سالیوان گفت که در واقع هیچ نگرانی از این بابت وجود ندارد که ولادیمیر پوتین [رئیس جمهور روسیه] از سلاح های هسته‌ای راهبردی علیه اوکراین یا دیگر متحدین غربی استفاده کند."

این مقام کاخ سفید در عین حال یادآور شده، دولت ایالات متحده "هنوز نگران" است که شاید رهبر روسیه در شرایطی "دستور استفاده از سلاح های هسته‌ای تاکتیکی در جنگ با اوکراین را صادر کند، البته در حال حاضر هیچ نشانه آشکاری وجود ندارد که این اتفاق در آینده نزدیک رخ خواهد داد". سالیوان توضیح نداد که آیا این ارزیابی بر اساس وجود هرگونه داده های اطلاعاتی موثق است یا خیر.

11:15- آمریکا از ابتدای جنگ تحریم‌هایی علیه 80 درصد از بخش بانکی روسیه اعمال کرده است

وزارت دارایی آمریکا بامداد امروز گزارش داد که دولت ایالات متحده از ابتدای حمله نظامی روسیه به اوکراین، در چارچوب محدودیت‌های اعمال شده،  تحریم هایی را علیه 80 درصد از بخش بانکی روسیه و حدود 2 هزارو 400  فرد و نهادهای حقوقی روسی و خارجی اعمال کرده است.

این سند که به مناسبت سالگرد آغاز درگیری نظامی در اوکراین منتشر شده و اطلاعات آماری در مورد محدودیت‌های مربوط به روسیه ارائه می دهد، آمده است: "بیش از 80 درصد از بخش بانکی روسیه، از جمله 10 بانک بزرگ این کشور از لحاظ دارایی،  تحت تحریم های دولت ایالات متحده قرار گرفته اند." طبق اطلاعات وزارت دارایی آمریکا ، "بیش از یک هزار شرکت خارجی نیز از آغاز درگیری تاکنون از فعالیت در روسیه خودداری کرده یا فعالیت خود را در این کشور متوقف کردند".

طی یک سال گذشته، وزارت امور خارجه و وزارت دارایی ایالات متحده بیش از 200 نفر از اروپا، آفریقا و آسیا که به روسیه در"دور زدن تحریم ها" کمک می کردند، را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده‌اند. علاوه بر این، این وزارتخانه تحریم هایی نیز علیه تقریباً یک پنجم از بخش مالی بلاروس اعمال کرده است.

از تاریخ 24 فوریه سال گذشته، حدود 115 کشتی و 19 هواپیما تحت محدودیت های اعمال شده از سوی آمریکا قرار گرفتند. وزارت دارایی آمریکا همچنین 68 مجوز عمومی مربوط به موارد استثناء در تحریم ها منتشر کرده و در 40 سند از این نوع تغییراتی ایجاد کرده است.

بایدن: طرح صلح چین برای اوکراین تنها برای روسیه مفید است

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، بامداد امروز، شنبه، در مصاحبه با شبکه بی سی نیوز ابراز عقیده کرد که طرح صلح پیشنهادی چین برای حل و فصل اوضاع اوکراین حاوی هیچ چیزی نیست که به غیر از روسیه به نفع کس دیگری باشد.

بایدن گفت: «من در این طرح هیچ چیزی نیافتم که اگر این طرح چینی اجرا شود، به جز برای روسیه به نفع کس دیگری باشد.»

این در حالی است که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی در کی‌یف گفت که مایل است با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین دیدار کند تا در مورد پیشنهاد پکن با جزئیات بیشتری گفتگو کند، زیرا این پیشنهاد به کشورش مربوط می شود.

چین روز جمعه سندی را منتشر کرد که در آن مواضع این کشور درباره حل و فصل سیاسی اوضاع در اوکراین را بیان کرده و اهداف آن تداوم نقش سازنده این کشور در حل بحران و دستیابی به صلح است.  پکن در این سند به ویژه از دو طرف روسی و اوکراینی خواسته است تا به حاکمیت همه کشورها احترام بگذارند، ذهنیت جنگ سرد را کنار بگذارند، در گفتگوهای صلح شرکت کرده و تهدیدات راهبردی را کاهش دهند، صادرات غلات را تضمین کنند، تحریم‌های یکجانبه را پایان دهند و گام‌های مناسبی در جهت حل و فصل سیاسی درگیری نظامی کنونی بردارند. 

علاوه بر این، وزارت امور خارجه چین خواستار تقویت ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای در اوکراین شده است. دای بینگ، معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد گفت که اولویت پکن برقراری آتش بس و توقف درگیری نظامی است.

بایدن: آمریکا هیچ مدرکی دال بر ارسال سلاح چین به روسیه پیدا نکرده است

 رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده هیچ مدرکی مبنی بر ارسال تسلیحات نظامی چین به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین  پیدا نکرده است. 

جو بایدن بامداد امروز گفت: «ما هنوز ارسال (تدارکات نظامی) را مشاهده نکردیم. البته من انتظار ابتکار بزرگی از سوی چین برای انتقال تسلیحات به روسیه ندارم.»

بایدن در عین حال تهدید کرد که هر گونه حمایت از مسکو عواقب اقتصادی برای پکن خواهد داشت.

بایدن انتقال فوری جنگنده اف- 16 به اوکراین را رد کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده،  عرضه جنگنده های F-16 به کیف در کوتاه مدت را رد کرد.

 شبکه  ABC News یادآور شد، علیرغم تماس‌های مکرر و اصرار ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین برای ارائه هواپیمای جنگی، بایدن ارسال جنگنده‌های آمریکایی را «فعلا» رد کرده است. وی در مصاحبه با این شبکه در این باره گفت: خیر، او (زلنسکی) در حال حاضر به F-16 نیاز ندارد. به عقیده مقامات نظامی ما هیچ دلیلی وجود ندارد که در شرایط کنونی، دلیلی برای ارائه F-16 وجود داشته باشد. در حال حاضر، من این مسئله را رد می کنم.

رئیس جمهور آمریکا چندین بار تاکید کرد که این تصمیم توسط نظامیان و متخصصان مجرب آمریکایی گرفته شده است که حمایت های دیگر در مرحله کنونی مهمتر می دانند. بایدن افزود: «به نظر نظامیان باتجربه ما آنچه اوکراین اکنون به آن نیاز دارد، تانک، توپخانه، دفاع هوایی، سیستم موشک پرتاب چندگانه است. چیزهای زیادی وجود دارد و ما آنها را ارسال خواهیم کرد.»

بایدن همچنین از افشای جزئیات مذاکرات با همتای اوکراینی خود درباره F-16 خودداری کرد و این گفتگو را "مکالمه خصوصی" نامید. 

واشنگتن امکان تصرف فوری کریمه توسط اوکراین را بعید می‌داند

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا بامداد امروز ابراز عقیده کرد که مقامات کی‌یف باید به تنهایی در مورد پایان درگیری نظامی تصمیم گیری کند، ولی ممکن است امکان تصرف فوری شبه جزیره کریمه توسط اوکراین وجود نداشته باشد. 

بایدن در گفتگو با شبکه  ABC News گفت: «ما به آنها (اوکراین) دیکته نمی کنیم که نتیجه نهایی جنگ چه خواهد بود. من می توانم شرایطی را تصور کنم که در آن تصرف کریمه در یک دوره انتقالی ممکن باشد، نه به یکباره.»

رهبر آمریکا در این خصوص توضیح بیشتری ارائه نکرد. ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، روز جمعه اعلام کرد که کشورش خود را برای تصرف کریمه آماده کرده است.

توافق سفرای کشورهای اتحادیه اروپا بر سر بسته دهم تحریم ها علیه روسیه 

نمایندگان دائمی کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر بسته دهم تحریم ها علیه روسیه به دلیل حمله نظامی این کشور به اوکراین، به توافق رسیدند. این موضوع بامداد امروز، شنبه توسط ریاست سوئد شورای اتحادیه اروپا اعلام شد. ریاست اتحادیه اروپا در پیامی توییتری نوشت: امروز (جمعه) اتحادیه اروپا دهمین بسته تحریم های ضد روسیه را تصویب کرد.

در این پیام آمده است: «بسته جدید تدابیر محدودکننده، از جمله، شامل «محدودیت‌های صادراتی قوی‌تر برای کالاها و فناوری‌های دارای کاربرد دوگانه، اقدامات محدودکننده هدفمند علیه افراد و سازمان‌های حامی جنگ، انتشار تبلیغات یا عرضه هواپیماهای بدون سرنشین، تحریم‌ها علیه اطلاعات نادرست روسیه است.» 

این تحریم ها اکنون باید به طور رسمی توسط شورای اتحادیه اروپا در یک روش کتبی تأیید شود و پس از آن در مجله رسمی اتحادیه اروپا منتشر شده و سپس لازم الاجرا خواهد شد.

کانادا فهرست تحریم های ضد روسی را گسترش داد

مقامات کانادایی تحریم هایی را علیه 129 فرد و 63 سازمان از روسیه اعمال کرده اند. این موضوع را جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور بامداد امروز، شنبه اعلام کرد.

 ترودو  بدون اشاره به جزییات دقیق این تصمیم، گفت: فهرست تحریم ها شامل صادرات برخی از مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید لوازم الکترونیکی نیز می شود.

روز جمعه، تحریم های ضد روسی از سوی ایالات متحده اعمال شد. همچنین سفرای کشورهای اتحادیه اروپا با تقویت محدودیت ها علیه روسیه موافقت کردند.

 آنتونوف ادامه تحریم های آمریکا علیه روسیه را بی خردی خواند

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن بامداد امروز، شنبه اعلام کرد که تحریم های یکجانبه ای که ایالات متحده آمریکا علیه روسیه اعمال کرده است، اقدامی بی خردانه است.

این دیپلمات روس در بیانیه ای در وب سایت رسمی سفارت روسیه نوشت: «در روز جمعه، 24 فوریه، در سالگرد آغاز جنگ، جهان شاهد بخش دیگری از تحریم‌های بی‌ خردانه قبلی، اقتصادی و شخصی علیه روسیه و شهروندانش بود. آنها می خواهند ما را دوباره "به سختی" بکشانند. آیا واقعاً کسی فکر می کند که از این طریق می توان به امتناع روسیه از اجرای سیاست مستقل دست یافت و ما را از مسیر انتخاب شده برای ساختن جهان چند قطبی بر اساس اصل امنیت تجزیه ناپذیر، بر اساس حقوق بین الملل و منشور ملل متحد، خارج کنند؟» 

به گفته آنتونوف، روسیه خود را برای زندگی در شرایط فشار اقتصادی و تحریم‌ها تطبیق داده، بنابراین تلاش‌های واشنگتن و متحدانش با هدف «خفه کردن» مسکو تمام قدرت خود را از دست داده است. وی یادآور شد: اساسا، واشنگتن به طور هدفمند گفتگوهای دوجانبه و روابط بین المللی را از بین می برد. چگونه آنها می خواهند از این قله غرور در این خصوص پایین بیایند - ظاهراً هیچ کس، از جمله خود کاخ سفید، نمی خواهد در این باره معقولانه فکر کند.

روز جمعه ایالات متحده فهرست تحریم های  خود علیه روسیه را گسترش داد و اقدامات محدود کننده علیه بخش های متالورژی و معدنی اقتصاد روسیه را به  آن اضافه کرد. همچنین محدودیت ها بر 22 شخص حقیقی و 83 شخص حقوقی تأثیر گذاشته است.

زلنسکی پیشنهاد چین برای حل و فصل اوضاع اوکراین را یک طرح صلح ندانست

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز جمعه معتقد است که پیشنهادات چین برای حل و فصل بحران اوکراین یک طرح اقدام نیست، بلکه بازتابی از مواضع این کشور در این زمینه است. 

زلنسکی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: به نظر من این یک طرح صلح چین، نه یک قطعنامه و حتی نه یک اعلامیه بود. این سند پایه و اساس خاصی ندارد. به نظر من چین تنها دیدگاه خود در این باره را نشان داده است.

وی در عین حال یادآور شد که این موضوع را مثبت می‌داند که چین بحث در مورد مناقشه اوکراین را آغاز کرده است. وی همچنین گفت: برخی از پیشنهادات پکن با مواضع اوکراین مطابقت دارد و باید روی این نکات کار کرد.

رئیس جمهوری اوکراین تاکید کرد، با این حال، این طرح که شامل خروج نیروهای روسی از خاک اوکراین نمی شود، برای کیف مناسب نیست.

زلنسکی معتقد است آمریکا و روسیه مرز مشترکی ندارند

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که ایالات متحده مرز مشترکی با روسیه ندارد.

وی تاکید کرد که هیچ کشوری در جهان نمی تواند رویارویی با روسیه را تحمل کند. به گفته وی، تنها ایالات متحده قادر به این کار است، اما آنها هم با روسیه مرز ندارند. زلنسکی گفت: "احتمالا ایالات متحده می تواند با روسیه مقابله کند، اما خوشبختانه آنها هیچ مرزمشترکی ندارند."

لازم به یادآوری است که برخلاف تصور زلنسکی، مرز مشترک بین روسیه و ایالات متحده در امتداد تنگه برینگ بین منطقه چاکوتکا در خاک روسیه و شبه جزیره آلاسکا وجود دارد. تنگه برینگ یک گذرگاه آبی است که مابین آلاسکا در  شمال غربی ایالات متحده و منتهی الیه شرقی سیبری در خاک روسیه قرار دارد و عرض آن حدود 57 کیلومتر است، دارای دو جزیره مسکونی است که یکی متعلق به روسیه و دیگری به آمریکاست و ساکنین با چشم غیرمسلح می توانند جزیره مقابل را ببینند.

رئیس جمهوری اوکراین از آمادگی برای حمله به کریمه خبر داد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در جریان کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد که ارتش این کشور در حال آماده شدن برای تصرف شبه جزیره کریمه است.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد امکان تصرف شبه جزیره کریمه در سال جاری، مدعی شد: «ما از نظر روحی آماده هستیم. ما از نظر فنی نیز در حال آماده شدن هستیم - با سلاح، تقویت، تشکیل واحدهای تهاجمی از گردانهای مختلف و ماهیت متفاوت، ما افراد را برای آموزش نه تنها در اوکراین، همانطور که می دانید، به پایگاههای نظامی سایر کشورها می فرستیم.»

پیش از این، سرگئی آکسیونوف، رئیس "جمهوری کریمه"، درباره اتخاذ تمامی تدابیر لازم برای تقویت امنیت در این شبه جزیره برای اطمینان از ایمنی شهروندان صحبت کرد و  یادآور شد که ابتکارعمل ایجاد یک خط دفاعی مستحکم در سطح فدرال مورد حمایت قرار گرفت.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز در اوایل ماه فوریه تاکید کرد که  کریمه، مانند دونباس از جمله مناطق فدرال روسیه است و امنیت تمامی مناطق کشور به طور قابل اعتمادی تضمین شده است.

اعتراف غرب به نقض قطعنامه 2202 شورای امنیت سازمان ملل 

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست روز جمعه شورای امنیت اعلام کرد که سیاستمداران غربی که اخیراً در مورد اهداف واقعی توافقات مینسک اظهاراتی را فاش کردند، در واقع خود به نقض عمدی قطعنامه شماره 2202 شورای امنیت اعتراف کردند.

این دیپلمات گفت: همه ما اخیراً اعترافات فرانسوا اولاند، آنگلا مرکل و بوریس جانسون را شنیده‌ایم که نه فرانسه، نه آلمان و نه بریتانیا هرگز توافقات مینسک را جدی نگرفته‌اند و مقامات کی‌یف را به اجرای آن تشویق نکرده  و فقط از آنها برای خرید زمان برای تقویت توان نظامی اوکراین استفاده می‌کنند. 

وی همچنین تاکید کرد: با وجود نقض جنبه اخلاقی موضوع، یک جنبه حقوقی نیز در این بین وجود دارد. رهبران اروپایی آشکارا نقض قطعنامه 2202 شورای امنیت سازمان ملل را که توافقات مینسک را تحکیم می کرد، پذیرفتند.

نبنزیا و پولیانسکی قبل از سخنرانی برخی نمایندگان اتحادیه اروپا سالن شورای امنیت را ترک کردند

به گزارش خبرگزاری نووستی، واسیلی نبنزیا و دیمیتری پولیانسکی، نمایندگان بلندپایه روسیه در سازمان ملل متحد، قبل از سخنرانی تعدادی از نمایندگان اتحادیه اروپا، سالن نشست شورای امنیت درباره اوضاع اوکراین را ترک کردند.

علاوه بر جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا،  نمایندگان 12 کشور عضو نیز حضور داشتند . نبنزیا در جریان سخنرانی خود در این نشست گفت: بدیهی است که همه این کشورها که از یک موضع مشترک در سراسر اتحادیه اروپا دیکته شده توسط بروکسل حمایت کرده و سخنان آنها هیچ "ارزش افزوده ای" به مباحثات وارد نمی کنند.

وی همچنین خاطرنشان کرد که چنین رویکردی ارزش گفت‌وگو را بی‌ارزش می‌کند و به اعتبار شورای امنیت لطمه می‌زند.

ضمن اینکه واسیلی نبنزیا، در  جریان نشست شورای امنیت پیشنهاد کرد که همه شرکت کنندگان به یاد تمامی قربانیان درگیری نظامی در اوکراین از سال 2014 به اینطرف، یک دقیقه سکوت شود. شرکت کنندگان پس از یک وقفه، و با درخواست ریاست شورا به این درخواست پاسخ مثبت داده و قیام کردند. 

آمریکا با برقراری آتش بس در اوکراین مخالف است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین اعلام کرد که واشنگتن با آتش بس موقت یا فوری مخالف است، زیرا چنین وضعیتی تنها به نفع روسیه خواهد بود. 

بلینکن تاکید کرد: شورای امنیت نباید با درخواست برای آتش بس موقت یا آتش بس بدون پیش شرط گمراه شود. روسیه از هرگونه توقف در درگیری برای تحکیم کنترل خود بر مناطق اشغالی و مسلح کردن مجدد نیروهای خود برای حملات بعدی استفاده خواهد کرد.

وی در عین حال از اعضای شورای امنیت سازمان ملل خواست که از هر «توافق نادرستی که از هر دو طرف خواسته می‌شود تا درگیری را متوقف کنند» پیروی نکنند یا از حمایت از اوکراین دست بردارند.

پنتاگون:در روزهای اخیر هیچ تغییری در پیکربندی نیروهای هسته‌ای روسیه رخ نداده است

سرگرد پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا شب گذشته در یک نشست خبری در 24 فوریه ابراز اطمینان کرد که پس از تصمیم روسیه برای تعلیق مشارکت خود در توافقنامه روسیه-آمریکایی در مورد اقدامات برای کاهش بیشتر و محدود کردن تسلیحات تهاجمی استراتژیک (پیمان استارت-3) هیچ تغییری در پیکربندی نیروهای هسته‌ای روسیه ایجاد نشده است. 

وی گفت: «با توجه به پیکربندی نیروهای راهبردی روسیه، ما هیچ مدرکی دال بر ایجاد تغییری در آن مشاهده نکردیم. ما همچنین پیکربندی نیروهای راهبردی خود را تغییر نداده و نخواهیم داد.»

رئیس پنتاگون: درگیری در اوکراین با مذاکره پایان خواهد یافت

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده روز گذشته در مصاحبه با شبکه CNN اعلام کرد که درگیری در اوکراین به احتمال زیاد با مذاکرات صلح پایان خواهد یافت. وی گفت: «درگیری نظامی به احتمال زیاد، با نوعی مذاکره به پایان خواهد رسید.

به گفته لوید، مذاکرات یک رویداد مهم خواهد بود و  "به اوکراینی ها اجازه می دهد تا خودشان صحبت کنند." وی توجه خود را به این واقعیت جلب کرد که پارامترهای پایان جنگ "توسط خود اوکراینی ها تعیین خواهد شد و آنها علاقه مند به بازگرداندن خاک خود بطور مستقل هستند."

او همچنین بار دیگر تأیید کرد که ایالات متحده تا زمانی که اوکراین به جنگ ادامه دهد، به این کشور کمک خواهد کرد.

آمریکا بیش از 10 میلیارد دلار برای حمایت از بودجه اوکراین اختصاص داده است

 آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن بیش از 10 میلیارد دلار برای حمایت از بودجه اوکراین و بازسازی زیرساخت های انرژی این کشور اختصاص داده است. 

بر اساس بیانیه‌ای که در وب‌سایت وزارت امور خارجه منتشر شده، رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا گفت: «این هفته، در نتیجه حمایت هر دو حزب کنگره، ایالات متحده شروع به ارائه 9.9 میلیارد دلار کمک بودجه اضافی به دولت اوکراین کرده است.»

به گفته وی، بودجه اختصاص داده شده از اهمیت تعیین کننده ای برای اوکراین برخوردار است. بلینکن افزود: «تداوم کمک های اقتصادی ایالات متحده به جمع آوری سایر کمک های مالی بین المللی، از جمله تعهدات کمیسیون اروپا، ژاپن، کانادا و بریتانیا تا سال 2023، برای ارائه کمک های اقتصادی مورد نیاز اوکراین کمک کرده است».

وی نتیجه گرفت که ایالات متحده متعهد به همکاری با متحدان و شرکای خود برای حمایت از مردم اوکراین است.

نایب رئیس شورای امنیت روسیه: دیر یا زود غرب مذاکرات درباره اوکراین را آغاز خواهد کرد

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه روز جمعه ابراز عقیده کرد که کشورهای غربی دیر یا زود وارد مذاکره درباره اوکراین خواهند شد که نتیجه آن توافقی «بدون توافق بر سر مرزهای واقعی» خواهد بود. به عقیده وی، دشمنان اصلی روسیه در جهت تضعیف حداکثری این کشور هستند، به همین دلیل آنها "علاقه ای به پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین" ندارند.

مدودف افزود: البته دیر یا زود، طبق قوانین تاریخی، آنها این کار را خواهند کرد. و سپس توافقی صورت خواهد گرفت که طبیعتاً بدون توافقات اساسی در مورد مرزهای واقعی یا در مورد پیمان هلسینکی جدید که امنیت اروپا را تضمین می کند. 

چند روز قبل این مقام بلندپایه روس تاکید کرد که درگیری در اوکراین زمانی پایان خواهد یافت که واشنگتن ارسال سلاح به کی‌یف را متوقف کند. وی همچنین یادآور شد که ایالات متحده بیشترین جنگ ها را در قرن 20 و 21 به راه انداخت، اما با این وجود، روسیه را به تجاوزگری متهم می کند.

کانادا چهار تانک لئوپارد 2 دیگر را به اوکراین ارسال می‌کند

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا شب گذشته، جمعه اعلام کرد که مقامات کانادایی چهار تانک لئوپارد 2 دیگر را به اوکراین می‌رسانند.

وی گفت: "ما چهار تانک لئوپارد 2 اضافی را به نیروهای مسلح اوکراین و یک خودروی زرهی ارسال خواهیم کرد."

ترودو افزود که کانادا نیز 5000 گلوله مهمات به اوکراین ارسال خواهد کرد.

به گزارش سی تی وی نیوز، کانادا در مجموع هشت تانک را انتقال داده است. در اواخر ماه ژانویه، آنیتا آناند، وزیر دفاع این کشور از ارسال اولین محموله از این نوع تانکها  خبر داد. پیش از این آناند همچنین از انتقال 200 خودروی زرهی سناتور به اوکراین خبر داد.

تانک های لئوپارد لهستانی وارد اوکراین شدند

وزارت دفاع ملی لهستان روز جمعه، 24 فوریه، اعلام کرد که تانک‌های لئوپارد لهستانی در حال حاضر در خاک اوکراین هستند. ورشو پیش از این حدود 250 تانک T-72 را به این کشور منتقل کرده بود.

وزارت دفاع لهستان همچنین از کشورهای نروژ، کانادا، فنلاند و سایر کشورها به خاطر فرصت تشکیل دومین گردان تانک لئوپارد تشکر کرد.

در مجموع یک لشکر از تانک های لئوپارد 2A4 به اوکراین ارسال می شود که شامل 14 خودرو از لهستان، 8 دستگاه از نروژ و 4 تانک از کانادا خواهد بود. اسپانیا قصد دارد از شش تا 10 تانک، فنلاند - سه وسیله نقلیه انتقال دهد. 

مذاکرات تلفنی پوتین و اردوغان درباره اوضاع اوکراین

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین شب گذشته اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه در جریان گفت‌وگوی تلفنی روز جمعه خود با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود درباره روند اوضاع کنونی پیرامون اوکراین گفت‌وگو کرد. 

کرملین یادآور شد: «در چارچوب ارزیابی‌های اساسی که رئیس‌جمهور روسیه در پیام اخیر به مجمع فدرال اعلام کرد، درباره وضعیت اطراف اوکراین تبادل نظر صورت گرفت.»

طبق این اطلاعات، طرفین اجرای توافقات استانبول در مورد صادرات غلات اوکراین و به خصوص برطرف کردن موانع برای صادرات محصولات کشاورزی و کودهای کشاورزی روسیه را مورد توجه قرار دادند. 

اردوغان همچنین از رهبر روسیه برای کمک به رفع عواقب زلزله ویرانگر اخیر در ترکیه قدردانی کرد. او به حرفه ای بودن بالای امدادگران و پزشکان روسی اشاره کرد. رهبر روسیه نز به نوبه خود آمادگی مسکو برای ادامه ارائه کمک های لازم به آنکارا در روند کار بازسازی مناطق آسیب دیده را تایید کرد.

پیش از این طرف ترکیه ای از مکالمات تلفنی رهبران دو کشور خبر داده بود. طبق این اطلاعات، اردوغان در گفت‌وگو با رئیس دولت روسیه ابراز عقیده کرد که صلح در اوکراین باید "بدون تلفات و ویرانی بیشتر" برقرار شود. اردوغان بار دیگر آمادگی خود برای کمک به برقراری صلح در اوکراین بر اساس مذاکرات را اعلام کرد.

اردوغان به زلنسکی: ترکیه آماده است برای انجام مذاکرات صلح در اوکراین هر کمکی انجام دهد

دفتر رئیس جمهوری ترکیه روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رهبر ترکیه به ولادیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود اطمینان داده است که آنکارا آماده است تا بر اساس اصول آتش بس و مذاکرات، هر کمکی برای برقراری صلح در اوکراین داشته باشد. 

طبق این اطلاعات، رئیس جمهور اردوغان گفت که ترکیه آماده است تا در شرایطی که از آغاز جنگ یک سال می گذرد، هر گونه کمکی به حل [مناقشه اوکراین] بر اساس آتش بس، مذاکرات و برقراری صلح انجام دهد.

بورل پیشنهادات چین در مورد اوکراین را یک طرح صلح نمی داند

جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی معتقد است سندی که چین درباره حل بحران اوکراین تهیه کرده است، یک طرح صلح نیست.

بورل روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی  قبل از نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «این سند بیشتر بیانیه اعلام مواضع است تا یک طرح صلح».

به گفته بورل، 12 نکته ای که پکن منتشر کرده، خلاصه ای از ابتکارات گذشته است. در عین حال، این دیپلمات یادآور شد که نکات جالبی در این سند وجود دارد که می توان با آنها موافقت کرد. او از جمله  به نظریات جالب در مورد استفاده از سلاح های هسته ای، تبادل اسرا و غلات اشاره کرد.

زاخارووا: روسیه آماده دستیابی به اهداف خود از طریق ابزارهای دیپلماتیک است

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه، روز جمعه اعلام کرد که این کشور از تمایل صادقانه جمهوری خلق چین برای کمک به حل و فصل مناقشه در اوکراین از طریق راه‌های صلح‌آمیز بسیار قدردانی می‌کند و با دیدگاه‌های پکن موافق است. بدین ترتیب وی در مورد طرح صلح برای اوکراین که اوایل همان روز  منتشر شده بود، اظهار نظر کرد.

زاخارووا در توضیحی که در وب‌سایت وزارت خارجه این کشور منتشر شد، تاکید کرد: «در مورد بحران اوکراین باید بگویم که طرف روسی آماده دستیابی به اهداف اعلام شده برای عملیات ویژه از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک است. این امر مستلزم توقف ارسال تسلیحات و مزدوران غربی به اوکراین، پایان درگیری نظامی، بازگشت اوکراین به وضعیت یک کشور بی طرف و غیر بلوکی، به رسمیت شناختن واقعیت های سرزمینی جدیدی است که در نتیجه عملیات ویژه تحقق یافته شده، حق مردم مناطق شرقی اوکراین برای تعیین سرنوشت، غیرنظامی‌سازی و نازی زدایی  اوکراین و همچنین از بین بردن تمام تهدیدات ناشی از خاک این کشور برای امنیت روسیه است.»

وی در عین حال، این واقعیت  را مورد توجه قرار داد که شهروندان اوکراین، از جمله مردم روس زبان و نمایندگان اقلیت های ملی، باید از تمامی حقوق مسلم، از جمله حق صحبت و تحصیل به زبان مادری خود بهره مند شوند. 

زاخارووا همچنین یادآور شد که مانع اصلی حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در اوکراین ممنوعیت قانونی مذاکرات با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه است که توسط ولادیمیر زلنسکی اعلام شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon