صادرات ۶۷۹میلیون دلار کالا از کردستان به خارج کشور


صادرات 679میلیون دلار کالا از کردستان به خارج کشور

آمار صادرات ۱۰ ماهه امسال از کردستان به کشورهای خارجی ۶۷۹میلیون دلار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، عبدالله رشیدی‌پور عصر امروز در جلسه کمیته هماهنگی فرهنگی روابط خارجی که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با تبریک روز پاسدار و قدردانی از تلاش‌های سبزپوشان اظهار داشت: کردستان 227کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق داشته و خوشبختانه روابط خوبی با طرف مقابل داریم. 

وی با انتقاد از اینکه هر کدام از دستگاه‌ها به‌نوعی خود در حوزه مرز ورود کرده و موازی‌کاری‌هایی صورت گرفته است،  گفت: با راه‌اندازی دفتر وزارت امور خارجه در استان، کارها منسجم‌تر پیش خواهد رفت.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان با اشاره به اینکه امسال به‌واسطه انتخاب کردستان برای مسیر اربعین، اقدامات خوبی در جهت توسعه زیرساخت‌های مرز باشماق مریوان صورت گرفت، افزود: یقینا سال آینده آمار زائران اربعین سه برابر خواهد شد. بنابراین باید از هم‌اکنون دنبال رفع نواقص و فراهم کردن خدمات برای ارائه به مهمانان باشیم.

برگزاری هفته فرهنگی هنری کردستان در عراق

علی اصغر دریایی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه این‌روزها شاهد جنگ اقتصادی و عملیات روانی دشمنان با ملت ایران هستیم، اظهار کرد: سنگر جنگ نرم با ابزار فرهنگی فتح می‌شود، نباید اجازه بدهیم که دشمن از طریق این سنگرها ورود و نفوذ کند.

وی گفت: اگر در این جنگ نرم می‌خواهیم از شبکه انفعالی در آمده و حالت آفندی به خود بگیریم، باید اقدامات فرهنگی در شمال عراق انجام بدهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان از برنامه‌ریزی برای برگزاری هفته فرهنگی هنری کردستان در سلیمانیه عراق خبر داد و تصریح کرد: باید مجوزهای اولیه صادر و زمینه این اقدام بزرگ فرهنگی فراهم شود تا مرجعیت هنری برجسته‌تر و دستخوش حوادث امسال قرار نگیرد.

وی با بیان اینکه در راستای تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر، نخستین بازار حراج هنری را برپا می‌کنیم خاطرنشان کرد: همچنین یک کنگره عظیم برای معرفی ظرفیت‌های نهفته کردستان برنامه‌ریزی شده تا بلکه بتوانیم این استان را در حد جایگاه خود به دنیا معرفی کنیم.

دریایی توسعه روابط فرهنگی عراق با ایران را حائز اهمیت دانست و یادآور شد: می‌توان از ظرفیت‌های مختلف بزرگان ایران و عراق در حوزه‌های مختلف از جمله وحدت با زبان هنرشان استفاده کرد تا تأثیرگذاری لازم را داشته باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه در کنار همه فعالیت‌های فرهنگی هنری، یک برنامه دینی که روی ارتقای رشد فضائل اخلاقی جامعه ر استان تأثیرگذار است، انجام می‌دهیم، عنوان کرد: در حوزه بین‌المللی نیز یادواره شهدای اقلیم کردستان عراق ویژه شهدای مشترک که در زمان جنگ به شهادت رسیده‌اند، برگزار خواهیم کرد.

کاهش 24درصدی صادرات از کردستان به عراق

ناظر گمرکات استان کردستان نیز در این جلسه از کاهش 24درصدی صادرات از مرز باشماق مریوان در طی 11 ماه امسال خبر داد و اظهار داشت: آمار صادرات از این مرز در ماه‌های گذشته 28 تا 30درصد کاهش داشت؛ در مرز سیران‌بند بانه با ارزش ریالی 100 میلیون دلار صادرات 2درصد افزایش داشته است.

خلیل حیدری، کاهش صادرات را ناشی از درآمدهای بخش کشورهای عربی حاصل از فروش نفت و عوارض گمرگی دانست و گفت: ارتباطات با کشور عراق باید تقویت یابد و نگاهمان تنها تجارتی و کالا نباشد. ورود یک خانواده و یک خودرو به کشور به اندازه یک کامیون ارزآوری دارد.

اعلام آمادگی کردستان برای ارائه آموزش فنی و حرفه‌ای در عراق

فردین وکیلی، مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان کردستان نیز در این جلسه از فعال شدن روابط خارجی در طول یک‌سال خبر داد و اظهار کرد: این اقدامات زمینه‌ساز رشد اقتصادی، ارزآوری و اشتغال‌زایی خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه آنچنان که باید و شاید در بحث توریسم از ظرفیت‌های این حوزه در اقلیم استفاده نشده است، گفت: نقطه ضعف‌های در اقلیم کردستان عراق از جمله نبود ساختار منسجم آموزش و فنی‌وحرفه‌ای و ضعف ارتباط بین آموزش با سیستم آموزش و پرورش و آموزش عالی و کمبود تجهیزات آموزشی به روز وجود داشته که می‌توان با تأمین نیازمندی‌ها، تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد.

وکیلی از اعلام آمادگی برای تربیت و آموزش فنی و حرفه‌ای به ازای 4خوشه، بومی‌سازی و استانداردهای مهارتی و آموزشی در کردستان عراق خبر داد و تصریح کرد: می‌توانیم دو آموزشگاه را در اقلیم و سلیمانیه راه‌اندازی کنیم. 

مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان کردستان با یادآوری اینکه مدرک‌های فنی و حرفه‌ای در 128 کشور اعتبار دارد، می‌توانیم در بحث سنجش صلاحیت نیروها نیز در قالب آزمون‌های استعداد شغلی خدمات ارائه بدهیم.

52 درصد از صادرات مربوط به محصولات کشاورزی است

بختیار خلیقی، رئیس سازمان صمت استان کردستان نیز در این جلسه بر ضرورت تقویت روابط تجاری با کشور عراق تأکید کرد و اظهار داشت: 92درصد از میزان حجم مبادلات تجاری ایران-کردستان با عراق و 8درصد با کشورهای دیگر است، سال گذشته صادرات از استان 7.8دهم میلیارد بوده که اکنون به 4.7دهم میلیارد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه آمار صادرات ده ماهه امسال از کردستان به کشورهای خارجی 679میلیون دلار است، گفت: 12 تفاهم‌نامه مختلف با عراق منعقد شده که تنها 2درصد از مصوبات آن اجرایی شده و می‌طلبد که نسبت به رفع مشکلات و موانع این حوزه اقدام کنیم.

خلیقی بیشترین و 52 درصد میزان صادرات از استان را مربوط به حوزه کشاورری عنوان کرد و خاطرنشان کرد: در خصوص حمل کالا مشکلات و بازرسی‌های متعددی وجود داشته و طوری برخورد کرده که سطح استانداردهای ایران را قبول ندارند در حالی‌که باید کالای استاندارد ایران یک‌بار برای همیشه نهادینه شود تا کشورهای دیگر نتوانند استاندارد کشورمان را زیر سؤال ببرند.

وی به "حذف ارز ترجیحی و تعیین عوارض گمرکی" اشاره کرد و افزود: متأسفانه یک رویه واحد ثابت برای تک نرخی شدن ارز وجود نداشته و این وضعیت تولیدکنندگان و صادرکنندگان را با مشکل مواجه کرده است.

رئیس سازمان صمت استان کردستان مرز سیران‌بند علی‌رغم اینکه از سال 1398 به رسمیت شناخته شده اما طرف عراقی ورود نکرده و باید برای جذب سرمایه‌گذار و درآمدزایی به این ظرفیت توجه شود؛ افزود: طرح توسعه مرز باشماق نیز باید اجرایی شود.

خلیقی با انتقاد از اینکه اتاق بازرگانی کردستان در راستای بازاریابی و معرفی محصولات موفق عمل نکرده است، عنوان کرد: نباید تنها کشور عراق را ببینیم بلکه باید کشورهای دیگر را به عنوان هدف صادراتی انتخاب کنیم.

عدم ماندگاری گردشگران در کردستان آسیب حوزه گردشگری است

منصور مهرزاد، سرپرست میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه مشکل حوزه گردشگری، جذب گردشگر نیست بلکه عدم ماندگاری در استان، در همین راستا دفاتری در مبادی ورودی راه‌اندازی شده تا جاذبه‌های گردشگری را به آنان معرفی می‌کنیم.

وی با ادعای اینکه بخش گردشگری و اقتصادی ما از کانال سیاسی می‌گذرد، گفت: بخش سیاست خارجی این زمینه را برایمان فراهم کند که با همکاری اقلیم بتوانیم جاذبه‌ها و گردشگران را بیشتر معرفی و جذب کرده و نژاد اسب کرد را ثبت جهانی کنیم.

سرپرست میراث فرهنگی کردستان از عدم حضور استاندار، نمایندگان مردم کردستان در مجلس و مسئولان استانداری در نمایشگاه میراث فرهنگی که اخیر در تهران برپا شد، ابراز گله‌مندی کرد و بیان داشت: انتظار می‌رفت همچون استان‌ همدان مدیران و نمایندگان ما نیز حضور می‌یافتند.

انتهای پیام/481/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon