تحولات اوکراین|کی‌یف قصد صلح با مسکو در ۱۰۰ سال آینده را ندارد


تحولات اوکراین|کی‌یف قصد صلح با مسکو در 100 سال آینده را ندارد

وعده بورل درباره بررسی طرح صلح چین برای مناقشه اوکراین، برکناری یک مقام نظامی دیگر توسط زلنسکی، هشدار وزیر دفاع روسیه درباره ارسال تسلیحات دوربرد به کی‌یف و نخستین سفر وزیر خارجه عربستان به اوکراین از سال ۱۹۹۳، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که غرب جمعی دائما در حال افزایش ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف است و آشکارا نظریه لزوم شکست روسیه در میدان نبرد را ترویج داده، "دنیس اشمیگال"، نخست وزیر اوکراین نیز ابراز عقیده کرده که صلح و همکاری این کشور با روسیه طی صد سال آینده غیر ممکن خواهد بود. به گفته وی، روسیه ابتدا باید خط مشی خود تغییر را داده، به کشوری دموکراتیک تبدیل شود، غیرنظامی گردد و سلاح های هسته‌ای را کنار بگذارد و تنها در آن صورت صلح ممکن است.

اشمیگال همچنین مدعی شد، جامعه اوکراین تا زمانی که لازم باشد "آماده مبارزه برای آزادی و استقلال" است. علاوه بر این، وی این نظریه که قبلاً توسط مقامات کی‌یف مطرح شده بود، در خصوص لزوم خروج نیروهای روسی از خاک اوکراین و بازگشت به پشت مرزهای شناخته شده بین المللی در سال 1991 را تأیید کرد.

روز یکشنبه، پیتر پاول، رئیس جمهوری چک، چنین سناریویی را رد نکرد که اوکراین مجبور به دادن امتیازات ارضی برای انعقاد توافقنامه صلح با روسیه شود. به عقیده وی، ولادیمیر زلنسکی، هدف خود را بازگرداندن سرزمین اوکراین به مرزهای سال 1991 قرار داده، اما واقعیت رخ داده در میدان نبرد ممکن است او را مجبور به تغییر دیدگاه کند.

رئیس جمهوری اوکراین 24 فوریه (5 اسفند ماه)، در سالگرد آغاز حمله نظامی روسیه به این کشور اعلام کرد که نیروهای نظامی اوکراینی در حال آماده سازی خود برای تصرف شبه جزیره کریمه هستند. در همان روز، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفت که ممکن است امکان تصرف فوری کریمه توسط ارتش اوکراین وجود نداشته باشد. وی همچنین افزود که مقامات کی‌یف باید مستقلاً در مورد چگونگی پایان درگیری تصمیم بگیرند.

روز گذشته، اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی بازنشسته تفنگداران دریایی ایالات متحده یادآور شد، بعید است واشنگتن کمک مورد انتظار ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین برای تصرف احتمالی شبه جزیره کریمه را به او ارائه دهد. 

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین پیش از این تاکید کرده بود که کریمه، مانند منطقه دونباس، بخش جدایی ناپذیری از ترکیب فدراسیون روسیه است و امنیت آن به طور قابل اعتمادی تضمین شده است.

در همین رابطه، میخائیل شرمت، نماینده دومای دولتی از منطقه کریمه نیز شب گذشته تاکید کرد که در صورت حمله به این شبه جزیره، غافلگیری ناخوشایندی در انتظار نیروهای اوکراینی خواهد بود. به گفته وی، طرح کی‌یف برای عملیات ضدحمله به جبهه جنوبی روسیه صرفاً بخشی از جنگ اطلاعاتی است، تا خساراتی که ارتش اوکراین  متحمل شده  را توجیه کرده و حداقل به نحوی روحیه آنها را بالا ببرد. این نماینده دوما هشدار داد که نیروهای مسلح روسیه برای پاسخگویی به هر متجاوزی آمادگی کامل خواهند داشت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و شصت و نهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

لیتوانی بسته دهم تحریم ها علیه روسیه را ناکافی دانست

گابریلیوس لاندسبرگیس، وزیر خارجه لیتوانی از دهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه استقبال کرد، اما در عین حال آن را ناکافی توصیف کرد. او روز دوشنبه به آژانس BNS در ویلنیوس گفت: این یک گام کوچک و دیرهنگام دیگر است، اما هنوز یک گام در مسیر درست است. این دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا ابراز تاسف کرد که هیچ اقدام تنبیهی علیه شرکت انرژی دولتی روسیه Rosatom انجام نشده است.

اتحادیه اروپا در آخر هفته تحریم های جدیدی علیه روسیه در زمینه تجارت، تبلیغات و بانک ها وضع کرد. همانند بسته های قبلی،  این تحریم ها علیه افراد و نهادهایی که متهم به تضعیف یا تهدید تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال اوکراین هستند، اعمال شده است.

آلمان ادعای کاخ سفید مبنی بر اینکه تحت فشار برلین با ارسال آبرامز به اوکراین موافقت کرده را رد کرد

دولت فدرال آلمان با بیانیه کاخ سفید مبنی بر اینکه "جو بایدن"، رئیس جمهور ایالات متحده تنها با اصرار آلمان با تحویل تانک های جنگی اصلی آبرامز به اوکراین - برخلاف توصیه ارتش خود موافقت کرده است مخالفت کرد.  "ولفگانگ بوشنر"، معاون سخنگوی دولت روز دوشنبه در برلین به صراحت گفت که تصمیم برای تامین مشترک تانک‌های اصلی جنگ با توافق دوجانبه از دیدگاه آلمان گرفته شده است.  اینها گفتگوهای خوب و سازنده ای بود که در آن هر دو طرف همیشه از رسیدن به یک رویکرد مشترک اطمینان حاصل کردند.

بوشنر بیانیه قبلی "استفن هبستریت"، سخنگوی دولت را تکرار کرد که بر اساس آن، "اولاف شولتز" ، صدر اعظم آلمان هرگز تحویل تانک‌های لئوپارد آلمانی توسط بایدن را به تهیه تانک‌های آبرامز وابسته نکرد.  هبستریت در ژانویه گفت: در هیچ زمانی (...) پیوند یا الزامی وجود نداشت که یک چیز باید اتفاق بیفتد تا دیگری اتفاق بیفتد. بوشنر اکنون گفت که او این ارائه را نباید تصحیح کند.

چین: پکن همواره ارتباط خود را با همه طرف های درگیری از جمله کی یف حفظ کرده است

چین به اظهارات "ولودیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین مبنی بر اینکه گفتگو با نمایندگان جمهوری خلق مطلوب است واکنش نشان داد. وزارت امور خارجه در پکن در این باره گفت:  چین همیشه ارتباط خود را با همه طرف های درگیری از جمله دولت کی یف حفظ کرده است.

زلنسکی روز پنجشنبه اعلام کرده بود که  این مایه دلگرمی است که چین در حال بررسی میانجیگری صلح است.  وی در پاسخ به سوالی درباره چشم انداز دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین گفت که مایل است با مقامات چینی دیدار کند. ابتکار  چین که به عنوان یک طرح صلح اعلام شد، با ملاحظاتی از سوی دولت آلمان، اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا و ناتو دریافت شد.

سفر غافلگیر کننده وزیر خزانه داری آمریکا به اوکراین

پس از جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، جانت یلن، وزیر خزانه داری این کشور یک سفر غیرمنتظره به اوکراین انجام داد. یلن در کی یف گفت که ایالات متحده تا زمانی که لازم باشد در کنار  این کشور خواهد بود. وی در دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که ایالات متحده به زودی اولین کمک 1.25 میلیارد دلاری را از آخرین بسته  9.9 میلیارد دلاری ارائه خواهد کرد.

اوکراین دو سرباز روسی را به حدود 10 سال زندان محکوم کرد

دو سرباز اسیر روسی که متهم به گلوله باران مناطق مسکونی در اوکراین بودند به 9 و 10 سال زندان محکوم شدند. سرویس امنیتی اوکراین SBU گفت که هر دو به طور فعال در حمله به شهرهای اوکراین در جبهه شرقی شرکت داشتند.

بر اساس اطلاعات اوکراین یکی از آنها از سال 2014 در کنار جدایی طلبان تحت کنترل روسیه می جنگد و سال گذشته با ارتش روسیه در منطقه باخموت خدمت می کرد. دیگری مسئول گلوله باران شهرهای دوقلوی Sieverodonetsk و Lysychansk در منطقه لوهانسک توسط نیروهای روسی بود.

انتقاد گوترش از نقض حقوق بشر گسترده در جنگ اوکراین

به گفته "آنتونیو گوترش"، دبیر کل سازمان ملل متحد، جنگ اوکراین منجر به بدترین نقض حقوق بشر در جهان شده است. وی به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت که پیامدهای تهاجم نیروهای روسیه به اوکراین مرگ، ویرانی و آوارگی است.

گوترش از تجاوزها، آدم ربایی ها، دستگیری های خودسرانه و نقض حقوق اسیران جنگی صحبت کرد که دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد آن را مستند کرده است.

هم زمان گوترش شکایت کرد که اعلامیه جهانی حقوق بشر در سراسر جهان مورد سوء استفاده قرار می گیرد. او گفت: این  از طرف برخی برای منافع سیاسی استفاده می شود و اغلب توسط همان افراد نادیده گرفته می شود. برخی از دولت ها آنها را تضعیف می کنند. برخی دیگر از آنها به عنوان توپ های ویران کننده استفاده می کنند.

کمیسیون اروپایی به یافتن کودکان به ادعای خود ربوده شده توسط روسیه کمک می کند

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان ، به زعم خود ربوده شدن کودکان اوکراینی توسط روسیه را محکوم کرد. بائربوک به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت: چه چیزی نفرت انگیزتر از بیرون بردن کودکان از خانه هایشان، دور از دوستان و عزیزانشان. پیش از این، گزارش هایی منتشر شده بود و در آن ادعا شده بود روسیه به طور سیستماتیک کودکان را ربوده و آنها را نزد خانواده های روسی قرار می دهد تا هویت اوکراینی آنها را برباید.

لهستان هم اعلام کرده که به همراه کمیسیون اتحادیه اروپا می خواهد به یافتن کودکان اوکراینی که به روسیه ربوده شده اند کمک کند. این خبر را رسانه های لهستانی و اوکراینی گزارش کرده اند.  به گزارش روزنامه یوروپیسکا پراودا، دانا اسپینانت، معاون سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا این ادعا را مطرح کرده و گفت: از زمان آغاز تهاجم، سربازان روس هزاران کودک اوکراینی را به روسیه فرستاده اند. این یک مشکل اجتماعی بزرگ، یک تراژدی و یک جنایت است.

اسپینانت گفت: به همین دلیل است که ما می خواهیم این ابتکار را همراه با لهستان و حمایت سازمان ملل متحد راه اندازی کنیم. به گفته وی هدف  به دست آوردن شواهد مربوط به آدم ربایی ها، پیدا کردن کودکان و پاسخگویی مسئولین این جنایات است.. اسپینانت گفت که جزئیات بیشتری در مورد این پروژه در روزهای آینده منتشر خواهد شد.

اوکراین نیز اتهامات مشابهی را علیه روسیه مطرح می کند. بر اساس ادعای اوکراین، حداقل 14000 کودک به خاک روسیه ربوده شده اند، بازرسان آمریکایی از حدود 6000 کودک آسیب دیده صحبت می کنند.

درخواست آلمان از روسیه برای پایبندی به پیمان استارت نو

 آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان از اظهارات "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه مبنی بر تعلیق معاهده خلع سلاح استارت جدید انتقاد کرد و آن را غیر مسئولانه خواند.  وی در سخنرانی خود در کنفرانس خلع سلاح ژنو گفت که این توافق ضامن ثبات و امنیت جهانی است.

وی تاکید کرد که حدود یک سال پیش، روسیه در شورای امنیت سازمان ملل به صراحت اعلام کرد که نباید تشدید تنش هسته ای وجود داشته باشد، جنگ هسته ای هرگز نمی تواند برنده  داشته باشد و بنابراین هرگز نباید به راه بیفتد.

ترکیه به مذاکرات برای پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو ادامه می دهد

ترکیه می خواهد هفته آینده دوباره با سوئد و فنلاند درباره عضویت برنامه ریزی شده آنها در ناتو گفتگو کند.  "مولود چاووش اوغلو"، وزیر امور خارجه ترکیه گفت که قرار است نشستی در 9 مارس در بروکسل برگزار شود. چاووش اوغلو هفته گذشته وعده مذاکرات جدید اما بدون ارائه تاریخ را داده بود.

پس از حمله روسیه به اوکراین،  این دو کشور اسکاندیناوی برای پیوستن به ائتلاف دفاعی غربی درخواست کردند. ترکیه، این امر را تاکنون مسدود کرده است و خواستار اقدام شدیدتر، به ویژه از سوی سوئد، علیه افراط گراهایی مانند اعضای حزب ممنوعه کارگران کرد پ.ک.ک است.

هشدار مدودوف درباه خطر وقوع فاجعه هسته ای با تداوم ارسال تسلیحات غرب به اوکراین

به گفته "دیمیتری مدودف"،  معاون شورای امنیت روسیه ادامه عرضه تسلیحات به اوکراین خطر یک فاجعه هسته ای جهانی را به همراه دارد . نایب رئیس شورای امنیت ملی روسیه به روزنامه حامی دولت ایزوستیا گفت: البته پمپاژ تسلیحات... می تواند ادامه یابد و از هرگونه احتمال از سرگیری مذاکرات جلوگیری کند. دشمنان ما دقیقاً همین کار را می‌کنند و این واقعیت را نادیده می‌گیرند که اهداف آنها قطعاً منجر به یک شکست کامل یک ضرر برای همه و یک فروپاشی منجر خواهد شد.

کرملین: بازگشت «کریمه» به اوکراین محال است/ طرح صلح چین را بررسی می‌کنیم

کرملین: بازگشت شبه جزیره کریمه به اوکراین امکان ندارد، چرا که بخش جدایی ناپذیر روسیه است.
ما طرح صلح چین را بررسی می کنیم، هیچ پیش شرطی برای مذاکرات نداریم، عملیات ویژه در اوکراین به سمت تحقق اهدافش حرکت می‌کند.
شرایط در حال حاضر برای پایان مسالمت آمیز نزاع در اوکراین فراهم نیست.
تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو بیهوده و بی‌نتیجه است.

لوکاشنکو: به توسعه تسلیحات ادامه می‌دهیم/ در کنار روسیه هر سلاحی را تولید می‌کنیم
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس: تهدیدهای نظامی، ما را به ادامه توسعه صنایع نظامی سوق داده است.
در کنار روسیه می توانیم هر نوع سلاحی را تولید کنیم.

اعلام زمان برگزاری سومین نشست بررسی پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو
وزیر خارجه ترکیه گفت سومین نشست در خصوص پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو نهم مارس برگزار خواهد شد. وی افزود موافقت با پیوستن سوئد به ناتو تنها در صورت پایبندی این کشور به توافقنامه مادرید است.

ژاپن: قصد خرید 400 موشک تاماهاوک را از آمریکا داریم
نخست وزیر ژاپن: قصد داریم 400 فروند موشک تاماهاوک را از آمریکا خریداری کنیم.

لاوروف: روسیه طرح‌های غرب برای تجزیه خود را ناکام گذاشت
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه: روسیه موفق شد طرح‌های غرب را که به دنبال تجزیه و منزوی کردن آن بودند، به شکست بکشاند.

ادامه تظاهرات مردم اروپا علیه دخالت نظامی ناتو در اوکراین
مردم کشورهای مختلف  اروپایی بار دیگر در مخالفت با حمایت نظامی ناتو از اوکراین در جنگ با روسیه تظاهرات کردند و خواستار توقف کمکهای نظامی به اوکراین شدند.

واکنش پکن به تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های چینی

وزارت خارجه چین: تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های چینی را رد می‌کنیم و اقدامات قاطعی در این زمینه اتخاذ خواهیم کرد.

اتحادیه اروپا سند چین درباره حل مناقشه اوکراین را تجزیه و تحلیل خواهد کرد

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا شب گذشته، یکشنبه، در وبلاگ هفتگی خود اعلام کرد که اتحادیه اروپا طرح پیشنهادی چین در مورد حل و فصل سیاسی درگیری نظامی در اوکراین را تجزیه و تحلیل خواهد کرد.

به گفته این دیپلمات، سند مربوطه را نمی توان یک طرح صلح نامید، زیرا تا حد زیادی منعکس کننده قضاوت های قبلی مقامات پکن در خصوص بحران اوکراین است. بورل یادآور شد: اتحادیه اروپا در برخی نکات با دیدگاه چین موافق بوده و از جهاتی نیز اینطور نیست.

رئیس دیپلماسی اروپایی وشت: «البته، ما این سند را تجزیه و تحلیل خواهیم کرد، ولی از قبل مشخص است که مشکل اصلی این است که واقعاً متجاوز را از قربانی متمایز نمی کند و دو طرف درگیری در یک سطح برابر قرار داده شده است.»

دیدگاه بورل درباره نقش روسیه و تنش در روابط چین و آمریکا بر نظم جهانی

جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا، در نتیجه گیری از سفر سه روزه خود به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در وبلاگ هفتگی خود ابراز عقیده کرد که "نظم بین المللی مبتنی بر قانون" به دلیل تنش کنونی در روابط چین و ایالات متحده و همچنین به دلیل اقدامات نظامی روسیه در اوکراین مختل شده است. 

به گفته وی، در سایه این وضعیت، با نگاهی فراتر از اوکراین، مشخص می‌شود که بحران‌های جهانی در حال انباشته شدن هستند، اما واکنش جهانی به آنها یا بسیار محدود بوده یا ناکافی است. بورل ابراز تاسف کرد که یک رهبری و وحدت در بین کشورهای جهان وجود ندارد.

زلنسکی فرمانده عملیات نظامی اوکراین در دونباس را برکنار کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، "ادوارد موسکالیف" را از سمت فرماندهی عملیات نیروهای مشترک در منطقه دونباس برکنار کرد. فرمان مربوطه شب گذشته، یکشنبه، در سایت رسمی دفتر ریاست جمهوری منتشر شد.

دلیل برکناری این فرمانده نظامی مشخص نشده است. موسکالیف در ماه مارس سال گذشته به این سمت منصوب شده و جایگزین الکساندر پاولیوک شده بود.

پیش از این، زلنسکی در اواسط ماه فوریه، معاون فرمانده گارد ملی اوکراین، روسلان ژیوبا را برکنار کرد.

زلنسکی احکامی را برای اعمال تحریم‌های جدید علیه روس‌ها امضا کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، روز یکشنبه سه فرمان را امضا کرد که بر اساس آنها تحریم‌های جدیدی را علیه برخی از شهروندان روس‌ وضع می‌کند.

زلنسکی در پیامی ویدیویی که شب گذشته در کانال تلگرامی او منتشر شد، یادآور شد که این محدودیت ها علیه نمایندگان بخش ورزشی و افرادی است که "به حفظ ساختارهای مزدوران کمک می کنند."

در اواسط ماه فوریه، زلنسکی 333 شهروند روس از جمله بسیاری از سرمایه‌داران و بانکداران را تحریم کرد. در اوایل فوریه نیز، زلنسکی تحریم هایی را علیه 200 شرکت روسی و شرکت های وابسته به صنعت هسته‌ای این کشور اعمال کرد. مدت زمان اعتبار تحریم ها 50 سال تعیین شده است.

وزیر دفاع روسیه: با توجه به تسلیحات ارسالی به کی‌یف، تهدیدات از مرزهای ما دور خواهند شد

سرگئی شویگو، وزیر دفاع فدراسیون روسیه در مصاحبه با برنامه مستند «مسکو.کرملین. پوتین» از شبکه اول تلویزیون این کشور تاکید کرد که با توجه به سلاح هایی که کشورهای غربی در اختیار کی‌یف قرار می دهند، از این موضوع اطمینان حاصل خواهد شد که تهدیدات از جانب اوکراین به فاصله دورتری از مرزهای ملی روسیه به عقب رانده شوند.
وزیر گفت: «میزان دور کردن تهدیدات بستگی به تسلیحاتی دارد که [از سوی غرب برای کی‌یف] صادر خواهد شد.»

هفته گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه در سخنرانی خود در مجمع فدرال، تاکید کرده بود که هرچه تسلیحات دوربرد بیشتر به اوکراین ارسال شود، روسیه مجبور خواهد شد نیروهای اوکراینی را بیشتر از مرزهای ملی خود دور کند. وی تاکید کرد که روسیه اهداف غرب برای "نابودی روسیه" را درک می کند و به اقدامات  آن پاسخ دندان شکن خواهد داد.

بسته جدید کمک نظامی استونی برای اوکراین 

هانو پوکور، وزیر دفاع جمهوری استونی روز یکشنبه در جریان دیدار با همتای اوکراینی خود "آلکسی رزنیکوف" در کی‌یف اعلام کرد که این کشور بسته جدیدی از کمک های نظامی را به کی‌یف تحویل داده است.

وی گفت: «بسته کمک‌های جدید شامل مسلسل، سلاحهای دستی، هواپیماهای بدون سرنشین، دستگاه‌های حرارتی، ژنراتورها و شارژرها و همچنین تجهیزات نظامی مورد نیاز نیروهای مسلح اوکراین است.»

از زمان آغاز درگیری، استونی تقریباً 400 میلیون یورو کمک نظامی به کی‌یف اهدا کرده است. البته در ازای آن، این کشور از طریق صندوق صلح اروپا درخواست غرامت مالی کرده است.

وعده کمک 410 میلیون دلاری عربستان سعودی به اوکراین 

فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز یکشنبه پس از دیدار با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در کی‌یف، اعلام کرد که این کشور 410 میلیون دلار به اوکراین کمک خواهد کرد.

به گفته یک دیپلمات بلندپایه، این بودجه برای اهداف انسان دوستانه استفاده خواهد شد و شامل کمک نظامی نخواهد بود.  وزیر خارجه عربستان سعودی همچنین تاکید کرد که ریاض همچنان به دنبال یافتن گزینه هایی برای حل و فصل مسالمت آمیز بحران اوکراین است.

سفر رئیس دستگاه دیپلماسی عربستان سعودی به اوکراین، نخستین سفر در چنین سطحی از زمان برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور در سال 1993 است.

رئیس جمهوری چک امکان چشم پوشی اوکراین از بخشی از مناطقش بعید ندانست

پیتر پاول، رئیس جمهوری چک، چنین سناریویی را رد نکرد که در آن اوکراین مجبور خواهد شد برای انعقاد یک توافقنامه صلح، امتیازات ارضی خاصی را به روسیه بدهد. به گفته وی، اوکراین، مانند کشورهای غربی، هنوز نسبت به نتیجه جنگ خوشبین است، ولی واقعیت این است که ارزش آن را دارد که به "نتایج بالقوه بدتر جنگ" نیز فکر کنیم.

رهبر چک گفت: "بنابراین، به عقیده من، ما همه تلاش خود را انجام خواهیم داد تا اوکراین در سال جاری پیروز  شود، اما باید خود را برای سایر نتایج احتمالی نیز آماده باشیم."

وی تاکید کرد که ممکن است سناریوهای مختلفی برای توسعه روند اوضاع وجود داشته باشد که یکی از آنها یک درگیری نظامی بسیار دراز مدت است. پاول توضیح داد: «برخی از سناریوها ممکن است این باشد که هم مردم و هم رهبریان سیاسی اوکراین متوجه شوند که منافع حاصل از بازگرداندن کل حاکمیت ارضی اوکراین، بهای بسیار سنگینی دارد، مثلاً جان باختن تعداد زیادی انسان‌ها. کشورهای غربی می توانند از کی‌یف بخواهند تا "تا آخرین قطره خون" در برابر روسیه بجنگد. اما این خون مردم ما نیست، خون مردم اوکراین است بنابراین من می گویم: این تصمیم تنها به مقامات کی‌یف بستگی دارد.»

رئیس جمهوری  این واقعیت را مورد توجه قرار داد که ولادیمیر زلنسکی، هدف خود را بازگرداندن سرزمین های این کشور به مرزهای سال 1991  قرار داده، اما واقعیت ممکن است او را مجبور به تجدیدنظر در این دیدگاه کند.

مقام روس: تعلیق مشارکت روسیه در پیمان استارت اقدامی درست بود

سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد که تصمیم مسکو برای تعلیق مشارکت خود در توافقنامه مربوط به کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی (پیمان استارت) اقدامی کاملاً منطقی و درست بود. به گفته وی، این تصمیم برای کشورهای غربی بسیار غافلگیر کننده بود.

این مقام روس در مصاحبه برای برنامه مستند «مسکو.کرملین. پوتین» از شبکه اول تلویزیون روسیه گفت: برای آنها (کشورهای غربی) این اقدام بسیار غافل گیر کننده بود، و البته به نظر من، تصمیمی کاملاً منطقی، محکم و درست است که در جهت تامین منافع ملی کشور اتخاذ شده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز روز گذشته، یکشنبه، با اشاره به اینکه تنها روسیه و ایالات متحده طرفین توافقات در زمینه کاهش تسلیحات راهبردی هستند، یادآور شد که در بحث مربوط به پیمان استارت، مسکو مخالفتی با مشارکت برخی کشورهای ناتو که دارای توان بالقوه هسته ای هستند، ندارد. 

چند روز قبل، وزارت امور خارجه آمریکا آمادگی خود برای آغاز مذاکرات با روسیه در مورد موضوعات مربوط به پیمان استارت، «حتی همین فردا» را اعلام کرد.

ارتش روسیه بیش از 600 هواپیما و بالگرد اوکراینی را نابود کرده است

سرگرد ایگور کوناشینکوف، سخنگوی  رسمی وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور  از زمان آغاز درگیری های نظامی، بیش از 600 فروند هواپیما و بالگرد ارتش اوکراین را سرنگون کرده اند. 

این مقام نظامی آخرین آمار خسارات وارده به ارتش اوکراین را چنین بیان کرد: «از آغاز عملیات ویژه نظامی در مجموع ، 390 فروند هواپیما، 211 فروند بالگرد، 3 هزار و 243 هواپیمای بدون سرنشین دشمن منهدم شده است.»

وی ادامه داد: «علاوه بر این، در طول عملیات، نیروهای اوکراینی 405 سیستم موشکی ضد هوایی، بیش از 8 هزار تانک و سایر وسایل نقلیه جنگی زرهی، بیش از یک هزار خودروی جنگی حامل سامانه های موشکی پرتاب چندگانه، بیش از 4 هزار و 200  قبضه توپ و خمپاره صحرایی و همچنین بیش از 8 هزار و 500 دستگاه خودروی ویژه نظامی را از دست داده اند.»

وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که نیروهای هوا-فضای این کشور موفق شدند دو هواپیمای اوکراینی را در آسمان سرزمین دونتسک منهدم کنند و در جریان یک نبرد هوایی یک جنگنده سوخو-24  و یک میگ-29 سرنگون شدند. چند روز قبل در تاریخ 20 فوریه نیز، نیروهای روسیه یک هواپیمای سوخو- 27 اوکراینی را در نزدیکی شهر ایزیوم در منطقه خارکوف سرنگون کردند.

پیش از آن، یکی از فرماندهان گروه هوایی روسیه در اوکراین یادآور شد که در طی نبرد کی‌یف تقریباً تمامی خلبانان باتجربه را از دست داده و اکنون فقط خلبانان جوان باقی مانده اند. به گفته وی، ناوگان هوایی اوکراین متحمل خسارات بسیار سنگینی شده و به همین دلیل مقامات کی‌یف برای دریافت هواپیماهای غربی اینقدر دست و پا می زنند.

نشریه آمریکایی: بایدن درک درستی از وضعیت واقعی اوکراین ندارد

 نشریه آمریکایی نیویورک پست (New York Post ) در تحلیلی یادآور شده است که وعده های جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده برای ادامه حمایت نظامی از کی‌یف تا هر زمان که لازم باشد، منطقی نیست، زیرا وی هیچ درک درستی از وضعیت واقعی در اوکراین و اوضاع جبهه نبرد ندارد.

مفسر این نشریه نوشته است: «حتی با وجود سرسختی شگفت‌انگیز اوکراین، نمی توان ادعا کرد که کشورهای غربی دستاوردهای بزرگ ژئوپلیتیکی در برابر روسیه بدست آورده باشند. اگرچه 113 میلیارد دلار برای حمایت از کی‌یف تخصیص داده شد، اما رهبری آمریکا در تامین سلاح به اوکراین کند است. بنابراین، ممکن است حدود دو سال طول بکشد تا تانک های آبرامز به جبهه جنگ با روسیه برسند. برنامه کمک نظامی به اوکراین به گونه‌ای است که ابتدا دولت درخواست را رد می‌کند، بعد از چند هفته یا ماه می‌گوید بله و بعد از چند  چند ماه دیگر تسلیحات تحویل داده می شود که دیگر بسیار دیر است.»

 این مقاله در عین حال با اشاره به اینکه واشنگتن هنوز پاسخی به درخواست ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای تامین جنگنده نداده، پیش بینی کرد که طرف اوکراینی ممکن است مدتی پس از دریافت تانکهای غربی، آنها را تحویل بگیرد، که طبق استانداردهای زمان جنگ، به معنای "هرگز" است.

مقام سابق وزارت خارجه آمریکا: اقدامات بایدن خطر جنگ هسته‌ای را افزایش داده است

جیمز سوریانو، تحلیلگر سابق وزارت امور خارجه آمریکا در مقاله‌ای  برای پورتال خبری American Thinker ابراز عقیده کرد که اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، در سخنرانی اخیرش در ورشو در مورد غیرقابل قبول بودن پیروزی روسیه در مناقشه اوکراین، با اصول اساسی سیاست خارجی آمریکا که توسط "جان اف کندی" وضع شده بود، در تضاد است.

وی یادآور شد: اکنون این اصول نیست که سیاست فعلی آمریکا در قبال روسیه را تعیین می کند. پرزیدنت بایدن دیدگاه کندی را کنار گذاشته است. <...> این دقیقاً همان چیزی است که در رابطه با حمایت از اوکراین در حال اتفاق افتادن است. با نگاهی به وقایع منتهی به درگیری، مشخص می شود که واشنگتن عقل سلیم خود را از دست داده  و با اصرار و بی فکری، گسترش تهاجمی ناتو را تا پشت مرزهای روسیه پیش برده و خشم مسکو را برانگیخته است، در حالی که این برخورد مغایر با اصول توصیه شده توسط کندی است.»

سوریانو به این نتیجه رسید که کشورهای عضو ناتو آگاهانه در تلاش هستند تا تشدید روند اوضاع در اوکراین را افزایش دهد تا هزینه های نظامی مسکو را افزایش دهند و با این اقدام، روسیه را از هرگونه موفقیت ملموس از درگیری نظامی محروم سازند.

سوریانو در مقاله خود به سخنرانی معروف کندی در سال 1963 اشاره کرده که گفته بود: ایالات متحده باید از هرگونه رویارویی با کشورهای دارنده سلاح هسته ای جلوگیری کند تا خطر استفاده از آنها را به صفر برساند.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران