نگاهی به عملکرد یک ساله شورای پروانه ساخت سینمایی

نگاهی به عملکرد یک ساله شورای پروانه ساخت سینمایی

وقتی تقویم را به عقب برگردانیم و از آذر ۱۳۹۹ تا آذر ۱۴۰۰ در زمینه صدور پروانه‌های ساخت فیلم سینمایی را بررسی کنیم، می‌بینیم در این دوره ۱۰۴ مورد پروانه صادر شده و با یک حساب سرانگشتی شاهد افزایش ۱۳ موردی آن در سال ۱۴۰۱ هستیم.

به‌گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،  درحالی اخیراً آمار رسمی تعداد مجوز ساخت فیلم سینمایی از سوی سازمان سینمایی اعلام شده است که بررسی این آمار با سال گذشته نشان می‌دهد هنر هفتم کشورمان نسبت به سال گذشته روند تقریباً ثابتی را طی کرده است.

حبیب ایل‌بیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی ضمن ارائه گزارش عملکرد یکساله شورای پروانه ساخت سینمایی گفت: همزمان با شروع به کار این شورا در آذرماه سال 1400 تا 12 بهمن 1401، پروانه ساخت 117 فیلم سینمایی صادر شده است که از این تعداد 15 فیلم کمدی، 16 فیلم در حوزه دفاع مقدس، 9 فیلم در حوزه پلیسی - معمایی، 16 فیلم در حوزه خانوادگی، 6 فیلم در حوزه تاریخی، 6 فیلم در حوزه ورزشی، 7 فیلم در حوزه کودک و نوجوان، 6 فیلم در حوزه اخلاقی و تربیتی، 4 فیلم در حوزه روانشناسی، 3 فیلم در حوزه فلسفی، 25 فیلم در حوزه اجتماعی، 3 فیلم با موضوع گروهک منافقین و 1 فیلم نیز در حوزه انقلاب اسلامی بوده است.

این درحالی است که وقتی تقویم را یکسال به عقب برگردانیم و از آذر ماه 1399 تا آذر سال 1400 را در زمینه صدور پروانه‌های ساخت بررسی کنیم، می‌بینیم در این دوره زمانی مشخصاً 104 مورد پروانه صادر شده و با یک حساب سرانگشتی شاهد افزایش 13 موردی صدور پروانه ساخت یا کمی بیشتر از 11 درصدی نسبت به دوره قبل هستیم.

رادیو , مستند , صدا و سیما , سینمای ایران , سینما , سینمای جهان ,

از سوی دیگر بررسی دقیق آمارهای اعلام شده از سوی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی نشان می‌دهد در دوره مورد نظر تقریباً ماهانه 7.8 مجوز صادر شده و سهم عمده‌ای از این مجوز‌ها در ژانر اجتماعی و کمترین هم در حوزه انقلاب اسلامی بوده است.

البته نکته قابل توجه در آمارهای رسمی دوره موردنظر ایل‌بیگی اینجاست که سهم ژانرهای تأیید شده برای ساخت فیلم می‌تواند نقشه راهی برای فصل بهار و تابستان سال آینده باشد و بیانگر این موضوع است که کدام ژانرها اکنون در جامعه برای مخاطبان سالن‌ها جذابیت بیشتری دارد که تهیه کنندگان و کارگردان‌ها سراغ تولید آنها رفته‌اند.

در این زمینه وقتی به ژانرهای تأیید شده برای آغاز مراحل ساخت فیلم با دقت بیشتری بررسی می‌کنیم، به ترتیب به سهم 21.36 درصدی ژانر اجتماعی، 13.62 درصدی خانوادگی، 13.67 درصدی دفاع مقدس، 12.8 درصدی کمدی، 7.69 درصدی پلیسی و معمایی، 5.9 درصدی کودک، 5.12 درصدی ورزشی، 5.12 درصدی تاریخی، 3.41 درصدی روانشناسی، 3.12 درصدی اخلاق و تربیتی،2.56 درصدی فلسفی، 2.56 درصدی گروهک منافقین و 0.845 درصدی انقلاب، می‌رسیم که البته سهم ژانر انقلاب و جذابیت ژانر اجتماعی و البته خانوادگی، دفاع مقدس و کمدی در این زمینه معنادار است.

چه خبر از فروش هفته گذشته

این در حالی است که اگر به فهرست 10 فیلم پرمخاطب هفته گذشته نگاه کنیم دلیل سهم برخی از ژانرهای پرتقاضا برای ساخت فیلم را می‌بینیم و تصویری دقیق‌تر از آنچه بهار و تابستان 1402 در سینماهای کشورمان اکران می‌شود را می‌توانیم متصور باشیم.

بررسی سامانه سمفا نشان می‌دهد از سومین روز اسفند جاری تا امروز پرمخاطب‌ترین فیلم‌ها به ترتیب بخارست، ملاقات خصوصی، خط استوا، چپ‌راست، لوپتو، جزیره فضایی، پسردلفینی، پالتوشتری، بام بالا، ابلق خواهد بود و جدول زیر نشان می‌دهد که همچنان ژانر کمدی و انیمیشن جزو انتخاب‌های اولیه مخاطبان پرده نقره در کشورمان است.

رادیو , مستند , صدا و سیما , سینمای ایران , سینما , سینمای جهان ,

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران