رویداد "Tim۲۰۲۳" فرصتی برای استفاده از ظرفیت کشورهای D۸ در زمینه فناوری

رویداد "Tim2023" فرصتی برای استفاده از ظرفیت کشورهای D8 در زمینه فناوری

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: رویداد بین‌المللی "Tim۲۰۲۳" با هدف استفاده از ظرفیت‌ کشورهای D۸ در زمینه فناوری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در افتتاحیه نشست رویداد Tim2023 در جمع خبرنگاران و در خصوص تبادل فناوری بین کشورهای مختلف گفت: یکی از فرصت‌های ما در منطقه و همسایگی با کشورهای مسلمان و همکاری با آنها است. 

وی تأکید کرد: کشورهای عضو D8 یک‌هشتم جمعیت دنیا را دارند که 60 درصد مسلمانان جهان در این کشورها زندگی می‌کنند و این ظرفیت بزرگ بین‌المللی است.

دهقانی افزود: از سوی دیگر کشور در سال‌های گذشته تمرکز زیادی بر روی مرجعیت علمی و فناوری در دنیا داشته است که توفیقات زیادی در این زمینه‌ها داشته است.

وی ادامه داد: اگر این توفیقات بخواهد باعث قدرت بین‌المللی شود و تأثیرگذاری واقعی ایجاد کند باید بتوانیم با کشورهای همسو تر و مشترک‌المنافع تبادل فناوری و سرمایه‌گذاری داشته باشیم.

دهقانی تصریح کرد: این برنامه با هدف استفاده از ظرفیت‌ کشورهای D8در زمینه فناوری است. 

وی با بیان اینکه دستاورد این برنامه انعقاد قراردادهایی بین سرمایه‌گذاران و فناوران است، گفت: کشور در شرایطی خاص قرار دارد اما این دلیل نمی‌شود که جلوی پیشرفت و تأثیرگذاری در منطقه را بگیرد. هر چه مسیر سخت‌تر مبارزه شیرین‌تر است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری افزود: امیدواریم که این برنامه ها سالانه توسعه یابد، اکنون با توجه به توسعه علم و فناوری طی دو دهه اخیر محتواهای خوبی در دست داریم که در سرمایه‌گذاری مشترک با کشورهای دوست می‌توانیم به توسعه بازار و ابعاد آنها بپردازیم. امیدوارم این برنامه بخشی از این اهداف را عملی سازد.

وی با بیان اینکه فناوری، فرآوری شده کار علمی است، گفت: فناوری ارزشمند است و نیاز به بازار دارد.‌ من معتقدم در همه مسائل که کشور دارد فناوری مهمترین نقطه قوت آن است. 

دهقانی اضافه کرد: فناوری می‌تواند محور خیلی ‌خوب برای توسعه همکاری با جهان و‌ کشورهای اطراف باشد. برنامه‌های مشترک ما وزارت امور خارجه، مرکز تعاملات بین‌المللی معاونت علمی با این هدف است که بتوانیم تعاملات نخبگانی از سطح فردی تا سطح شرکتی و‌محصولی و بازار با کشورهای همسایه توسعه چشمگیر یابد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در ادامه گفت: ما می‌توانیم یکی از بزرگترین بازیگران جهان در توسعه و ترویج و استفاده و اقتصادی سازی مقوله نوآوری باشیم. نوآوری یک مفهوم جدید رو به جلو است و در همه عرصه‌های‌های نوآوری لازم است رسوخ کند و این اجبار است.

وی گفت: هیچ حوزه اقتصادی در دنیا وجود ندارد که بتواند بدون نوآوری سازنده سیستمی پایدار به حیات اقتصادی ادامه دهد. شرط بقای تمام زنجیره اقتصادی و نقطه‌های ارزش بالادست و پایین دست نوآوری است، بنابراین نوآوری یک نیاز جدی در همه حوزه‌هاست.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: فرصت‌های دسترسی به دریا، معادن، انرژی، نیروی انسانی توانمند، بازار آموزش و پژوهش، بازار مصرف نوآوری می‌تواند این مقوله را تکمیل کند.

دهقانی ادامه داد: باید در 5 دوره آینده این نشست تمرکز را روی بیگ دیتا و شرکت‌های بزرگ فناوری که فراتر از استارت‌آپ‌های کوچک هستند بگذاریم. ظرفیت‌های منطقه ایجاب می‌کند بتوانیم صاحب برندهای بزرگ جهانی در توسعه فناوری جهانی باشیم برای ساختن شرکت‌های بزرگ این شرکت‌ها می‌توانند پیشرانه تکنولوژی باشند. گروه دی هشت می‌تواند 10 شرکت بزرگ ابر شرکت فناوری مشترک با همکاری دی هشت داشته باشد  که از منافع و مزیت‌های منطقه‌ای هر کدام بهره ببریم.

وی افزود: باید برای این منظور برنامه‌ریزی و سهم سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری اختصاص داده شود که این دور از ذهن نیست ما باور داریم این توان در کشورهای دی هشت وجود دارد و کمک کنیم تا در چشم انداز آینده صاحب شرکت‌هایی شویم که تحولات منطقه‌ای و توسعه‌ای ایجاد کنند و علاوه بر آن بتوانند تأثیرگذاری بین المالکی داشته باشند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon