مستند «داستان امر و نهی» رونمایی و نقد شد

مستند «داستان امر و نهی» رونمایی و نقد شد

«داستان امر و نهی» نگاهی به موضوع تندروی‌هایی است که به نام امر به معروف و نهی از منکر در فضای سینمای ابتدای انقلاب اسلامی توسط برخی از چهره‌های تندرو صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند «داستان امر و نهی» محصول گروه تولیدات رسانه‌ای میقات، امروز رونمایی و همزمان با حضور اصحاب رسانه، محمدتقی فهیم و حجت‌الاسلام جلیل محبی دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر برگزار شد.

این مستند را محمدهادی نعمتی کارگردانی و احسان شادمانی تهیه کرده است.

 «داستان امر و نهی» نگاهی به موضوع تندروی‌هایی است که به نام امر به معروف و نهی از منکر در فضای سینمای ابتدای انقلاب اسلامی توسط برخی از چهره‌های تندرو صورت گرفته است.

این مستند در مصاحبه با چهره‌هایی همچون مهدی کلهر، عباس سلیمی نمین، سیدضیاء هاشمی، علی سرتیپی و سید جمال ساداتیان و نام بردن از فیلم‌هایی همچون برزخی‌ها، آکواریوم، دو چشم بی‌سو، آدم برفی و مارمولک به تندروی‌ها در جلوگیری از اکران این فیلم‌ها و همچنین حذف برخی از چهره‌های سینمایی مانند محمدعلی فردین و... پرداخته است.

این مستند نشان می‌دهد که عناصر جریان نفاق از جمله محسن مخملباف که اکنون در رسانه‌های ضد انقلاب لانه کرده است، چگونه با تندروی مانع فعالیت هنرپیشگان قبل از انقلاب حتی آنهایی که از گذشته خود اظهار پشیمانی و توبه  کرده‌اند، شده‌ است.

پیش از این مستند دیگری به نام «برزخی‌ها» این موضوع را در گفت‌و‌گو با سعید مطلبی، مهدی کلهر، سیدضیاء هاشمی و تعدادی دیگر از عوامل سینما مورد بررسی قرار داد و با استقبال خوبی در شانزدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت مواجه شد.

تهیه‌کننده مستند «داستان امر و نهی» می‌گوید که این مستند پیش از برزخی‌ها برای پخش در مدیوم تلویزیون ساخته شده است و به دلیل اینکه کارگردان آن با اثر دیگری در شانزدهمین جشنواره سینما حقیقت حضور داشته، آن را به این جشنواره نیاورده است.

مستند , امربه معروف و نهی از منکر ,

به گفته حجت‌الاسلام جلیل محبی طراحی تولید این مستند در سال 1398 زمانی که وی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر بوده است در این ستاد صورت گرفته است.

محبی در این خصوص با اشاره به اینکه پس از استقرارش در ستاد امر به معروف و نهی از منکر چند ماه مشغول مطالعه تاریخچه ستاد بوده است و به یکی از پژوهشگران نیز سفارش کاری برای پژوهش درباره اینکه «چه‌کسانی با چه رویکردهایی از ابتدای انقلاب در موضوع امر به معروف و نهی از منکر فعال بوده‌اند» داده بوده است، گفت: محصول این پژوهش نشان می‌داد که این همه کار غلط درباره امر به معروف و نهی از منکر نمی‌تواند بی‌برنامه باشد و انگار عده‌ای ورود کرده‌اند که این کار سر جای خودش ننشیند.

وی تصریح کرد: عده‌ای که در انتخابات سال 1376 و انتخابات مجلس ششم روشنفکر شده بودند، همان افرادِ تندرویِ قبل از سال 1375 بودند که مرتکب این کارها شدند.

محبی امر به معروف و نهی از منکر را سیاسی‌ترین حکم اسلام عنوان کرد که در کشور تبدیل به حکمی فرهنگی شده است و در این رابطه افزود: نهی از منکر مسئولان شعاری بیش نیست و من خودم به خاطر نهی از منکر یک مسئول از دبیری ستاد عزل شدم.

مستند , امربه معروف و نهی از منکر ,

محمدتقی فهیم هم در سخنانی گفت: اگر امروز با یک سینمای اینچنینی مواجهیم به‌خاطر همان تندروی‌های اول انقلاب است، چرا که آن حذفیات نیاز به جایگزین داشت و آنچه جایگزین شد سینما و قواعدش نبود.

او محسن مخملباف را آنارشیست، بلند پرواز و در خدمت جریان پشت پرده توصیف کرد و گفت: همان جریان بنیان سینمای پس از انقلاب را به‌گونه‌ای گذاشت که پر از شعار و پیام و فاقد قصه، قواعد سینما و سرگرمی باشد.

فهیم این الگو را متعلق به سینمای اروپای شرقی دانست و گفت: پس از انقلاب، روحانیون و بچه‌مسلمانانی که در رأس کار بودند به دلیل فضایی که سینمای قبل از انقلاب داشت با سینما بیگانه بودند و به همین دلیل کار دست روشنفکرانی که از اروپای شرقی الگو گرفته بودند، افتاد و سیدمحمد بهشتی می‌گفت «ما به مخاطب تخمه‌شکن در سینما نیاز نداریم و سینما باید برای نخبگان باشد.»

وی در این باره افزود: اینها به جای سینما حزب بنیان گذاشتند در حالی که سینمای مردمی داستان و سرگرمی می‌خواهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon