طرح جدید کمیسیون اروپایی برای کاهش وابستگیها به چین
کمیسیون اتحادیه اروپا به منظور خودکفایی بیشتر و اجتناب از وابستگی به چین، اهداف تولید سلولهای خورشیدی، توربینهای بادی، باتریها و پمپهای حرارتی را برای کشورهای عضو تعیین کرده و طرحی را ارائه داده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه هندلزبلات آلمان، کمیسیون اتحادیه اروپا به منظور اجتناب از وابستگی خطرناک به چین، می خواهد اهداف تولید سلول های خورشیدی، توربین های بادی، باتری ها و پمپ های حرارتی را برای کشورهای عضو تعیین کند. کمیسیون اتحادیه اروپا در پیش نویس "طرح صنعتی معامله سبز" می نویسد تا سال 2030، اتحادیه اروپا باید بتواند 40 درصد نیاز سالانه خود را برای فناوری های بدون انتشار تولید کند. این سند در دسترس روزنامه هندلزبلات آلمان قرار گرفته است.
"اورزولا فون در لاین"، رئیس این نهاد اروپایی قانون پیشنهادی را در ژانویه برای تقویت موقعیت اروپا در رقابت جهانی اعلام کرد. مشخصات باتری ها و توربین های بادی در نظر گرفته شده به ویژه جاه طلبانه است: اتحادیه اروپا درصدد خودکفایی 85 درصدی در این زمینه است. در مقابل، کمیسیون با 40 درصد برای تولید فتوولتائیک قناعت کرد، زیرا صنعت خورشیدی اروپا در ده سال گذشته توسط تامین کنندگان ارزان چینی تخریب شده است.
چین به صراحت در پیش نویس این قانون ذکر شده است. کمیسیون اروپایی استدلال میکند: اتحادیه اروپا بهشدت به واردات متمرکز برای برخی از فناوریهای خالص صفر و اجزای آن وابسته است. در اینجا، کل تقاضای اروپا تا حدی توسط واردات چینی پوشش داده می شود. وقتی صحبت از پمپ های حرارتی و توربین های بادی به میان می آید، کمیسیون هشدار می دهد که موقعیت اروپا در رقابت جهانی در حال بدتر شدن است.
نگرانی اروپا از عقب ماندن در مبارزه برای صنایع آینده سبز همچنین توسط حمله یارانه ای ایالات متحده موسوم به "قانون کاهش تورم" تقویت می شود. این قوانین آمریکا نیز برای کاهش وابستگی به چین طراحی شده است. اروپایی ها می ترسند که این اعتبارات مالیاتی جذابیت را فراهم می کند و بتواند سرمایه گذاری های اتحادیه اروپا را کاهش دهد. بنابراین، اتحادیه اروپا همچنین می خواهد در آینده بودجه سخاوتمندانه تری در این زمینه ارائه دهد. قانون کمک های دولتی قرار است به طور موقت تسهیل شود.
در عین حال، کمیسیون اروپایی بر تسریع روند تصویب این قانون فشار می آورد. بر این اساس اگر ظرفیت برنامهریزیشده بیش از یک گیگاوات باشد، پروژههای انرژی مهم استراتژیک، به اصطلاح پروژههای تابآوری خالص صفر، باید در آینده در سراسر اروپا ظرف یک سال تصمیمگیری شوند. تصویب پروژه هایی که خروجی کمتری دارند حتی باید در مدت هشت ماه صورت گیرد. بنابراین، کشورهای عضو باید تمام صلاحیتهای لازم را در یک مرجع جمع کنند.
هنوز باید در مورد این پیش نویس قانونی به خصوص در آلمان بحث شود. کمیسیون همچنین انرژی هستهای و ذخیرهسازی دیاکسید کربن را در میان فناوریهای صفر خالص مهم و استراتژیک میشمارد که هر دو در سیاست فدرال آلمان بسیار بحثبرانگیز هستند.
کشورهای اتحادیه اروپا که مانند فرانسه در آینده به انرژی هستهای متکی خواهند بود، میخواهند هیدروژن انرژی هستهای را به عنوان سازگار با آب و هوا طبقهبندی کنند. این در حالی است که دولت فدرال آلمان و اکثر 27 کشور دیگر اتحادیه اروپا مخالف آن هستند، آنها از رقابت بیشتر برای گسترش انرژی باد و خورشید می ترسند. سخنگوی وزارت امور اقتصادی فدرال آلمان در 9 فوریه گفت: ما به عنوان دولت فدرال به وضوح این طرح را رد می کنیم.
انتهای پیام/