تحولات اوکراین| آلمان: غرب بدون مشارکت کی‌یف درباره کریمه و دونباس تصمیمی نخواهد گرفت


تحولات اوکراین| آلمان: غرب بدون مشارکت کی‌یف درباره کریمه و دونباس تصمیمی نخواهد گرفت

تاکید مجارستان بر توقف کشتارها به عنوان شرط نخست آتش بس در اوکراین، تصمیم آلمان برای افزایش تولید سلاح و شرط مشارکت روسیه در توافقنامه غلات اجرای برابر آن است، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  "اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان یکشنبه شب در مصاحبه با شبکه CNN آمریکا تاکید کرد که تصمیم گیری در مورد شرایط برقراری صلح در اوکراین بر عهده خود اوکراینی‌ها است و این امر در خصوص دادن یا ندادن امتیازات ارضی به روسیه از سوی کی‌یف نیز صدق می‌کند.

بدین ترتیب، شولتز به این سوال پاسخ داد که آیا می توان برای حل و فصل مناقشه بر اساس شرایط انصراف اوکراین از مناطق دونباس و کریمه مذاکره کرد، یا خیر. وی افزود: هیچ تصمیمی بدون مشارکت مقامات اوکراینی گرفته نخواهد شد. ما به جای آن‌ها تصمیم نخواهیم گرفت و تنها ما از آن‌ها حمایت می کنیم.»

در بخش دیگری از این مصاحبه صدراعظم آلمان یادآور شد که کشورهای غربی پس از پایان درگیری، تضمین‌های امنیتی را به اوکراین ارائه خواهند کرد. وی در عین حال افزود که آلمان به افزایش تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی لازم برای دفاع از این کشور  ادامه خواهد داد.

اولاف شولتز، همچنین اعلام کرد که مقامات چینی اطمینان داده اند که قصد ندارند به روسیه کمک نظامی کنند. وی افزود: همه ما در این عقیده متفق القول هستیم که امکان تحویل سلاح وجود ندارد. دولت چین اطمینان داد که آن‌ها را تامین نخواهد کرد و این چیزی است که ما خواستار آن هستیم و روند اوضاع را زیر نظر داریم.

صدراعظم آلمان گفت که اتحادیه اروپا به همراه ایالات متحده از پکن خواسته اند از مسکو حمایت نظامی نکند و نسبت به عواقب آن در صورت نادیده گرفتن این درخواست هشدار دادند. 

روز قبل، خبرگزاری رویترز گزارش داد که ایالات متحده در تلاش است تا دریابد که آیا متحدانش آماده اعمال تحریم‌هایی علیه پکن در صورت کمک نظامی به مسکو در ارتباط با عملیات ویژه حفاظت از دونباس هستند یا خیر. به نوبه خود، وانگ ایی، رئیس دفتر کمیسیون روابط خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در اواخر ماه فوریه تاکید کرد که مقامات پکن هرگز فشار و تهدیدهای آمریکا علیه روابط روسیه و چین را نخواهند پذیرفت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و هفتاد و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

تاکید نخست وزیر اوکراین بر عزم این کشور برای آغاز مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا در سال جاری میلادی

بعد از چند ماه اوکراین بار دیگر رئیس اداره ملی مبارزه با فساد را منصوب کرد. "دنیس اشمیهال"، نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که   با انتصاب یک رهبر جدید برای این مسئولیت، کشورش اکنون به تمام هفت توصیه اتحادیه اروپا برای آغاز مذاکرات الحاق عمل کرده است. وی افزود: این نشان دهنده عزم ما برای آغاز مذاکرات در سال جاری است.

"سمن کریوونوس" به عنوان رئیس جدید این دفتر منصوب شده است. این وکیل 40 ساله که کمتر در بین مردم شناخته شده است، اخیراً ریاست یک مرجع معماری و شهرسازی را بر عهده داشته است. به گفته ویتالی شابونین، از فعالان مبارزه با فساد، کریوونوس هنوز درباره فساد تحقیقی نکرده است. این فعال مشهور در فیس بوک  این انتقاد را وارد کرده و همچنین گفت که  علاوه بر این، او به دفتر ریاست جمهوری نزدیک است.

هشدار وزیر خارجه مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی قریب الوقوع

پیتر سیجارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، غرب را متهم کرد که خود را به یک «روان پریشی جنگی» دچار کرده است. این مقام غربی روز دوشنبه در پارلمان بوداپست گفت: افرادی در بروکسل هستند که آن را رقابتی می‌دانند که چه کسی سلاح‌های بیشتری به اوکراین تحویل می دهد اروپا یا ایالات متحده آمریکا. جهان در «ساعت 25» است تا از یک جنگ جهانی قریب الوقوع جلوگیری کند.

سیجارتو در پارلمان خواستار تصویب قطعنامه ای شد که آتش بس فوری و مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین را مد نظر دارد.

"ویکتور اوربان"، نخست وزیر مجارستان،  حتی با وجود جنگ روسیه علیه اوکراین روابط خوبی با کرملین دارد. بوداپست تمایلی به حمایت از تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه ندارد. به جز ترکیه، مجارستان تنها کشور عضو ناتو است که هنوز پیوستن سوئد و فنلاند به این ائتلاف غربی را تایید نکرده است. رای گیری پارلمان این کشور درباره پروتکل های الحاق آخرین بار از ابتدای ماه جاری به پایان ماه موکول شد.

سیجارتو هم به‌عنوان یکی از مدافعان جدی سیاست خارجی اوربان پوپولیست جناح راست به نظر می‌رسد.  این وزیر تا امروز حکم دوستی روسیه را که از سرگئی لاوروف، همتای مسکو خود در پایان سال 2021 دریافت کرده بود، پس نداده است.

لهستان علیه روسیه به دلیل توقف عرضه نفت از طریق خط لوله دروژبا اقدام قانونی می کند

شرکت نفت لهستانی پی‌کی‌ان اورلن می‌خواهد علیه روسیه به دلیل توقف عرضه از طریق خط لوله دروژبا اقدام قانونی کند.  دانیل اوبایتک، مدیر عامل این  شرکت روز دوشنبه در رادیو Zet اعلام کرد که این شرکت ادعا می کند و به دنبال جبران خسارت خواهد بود. وی جزئیات بیشتری ارائه نکرد. طبق گزارش خبرگزاری  PAP، اوبایتک گفت: همه چیز در قراردادها وجود دارد که من نمی توانم در مورد آنها صحبت کنم.

بر اساس اطلاعات این شرکت نفت لهستانی، روسیه  این تحویل را در پایان فوریه متوقف کرد.  پس از توقف تحویل،  این شرکت لهستانی اطمینان داد که برای چنین وضعیتی کاملاً آماده است و می تواند پالایشگاه خود را کاملاً از طریق دریا تأمین کند. بر این اساس نفت روسیه تنها حدود ده درصد نیازهای  این شرکت نفت را پوشش می داد. اینها تحویل خط لوله هایی بودند که هیچ تحریم بین المللی برای آنها اعمال نشده بود. به همین دلیل،  به زعم لهستان هیچ مبنای قانونی وجود نداشت که طرفی  این قرارداد تامین را بدون جریمه فسخ کند.

سود هنگفت نروژ از افزایش شدید قیمت نفت و گاز

نروژ از افزایش شدید قیمت نفت و گاز در نتیجه جنگ اوکراین سود فراوانی برده است. بر اساس برآوردهای موسسه آمار SSB، درآمدهای دولتی مربوطه به 1.46 تریلیون کرون (131 میلیارد یورو) و در نتیجه به رکورد بالایی رسیده است که بسیار فراتر از مقادیر ثبت شده تا کنون است.این  درآمد نسبت به سال 2021 سه برابر شد.

نروژ پس از کاهش عرضه گاز روسیه به بزرگترین تامین کننده در اروپا تبدیل شده است.  قیمت گاز در تابستان 2022 رکورد زده بود. دولت این کشور از این شرایط درآمد کسب می کند زیرا سهم مستقیمی در چاه ها و خطوط لوله نفت و گاز دارد و از طریق مالیات های بالاتری که شرکت های انرژی پرداخت می کنند سود می برد.. شرکت انرژی Equinor که 67 درصد آن دولتی است نیز سودهای هنگفتی از این شرایط برده است.

روسیه: تصمیم گیری درباره آینده خطوط لوله نورد استریم بر عهده همه طرف های درگیر است

به گفته روسیه، تصمیم گیری در مورد آینده خطوط لوله گاز نورد استریم آسیب دیده در اثر انفجار بر عهده همه طرف های درگیر است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه گفت: البته این تصمیمی است که باید مشترکاً توسط همه سهامداران اتخاذ شود. خبرگزاری رویترز قبلاً از خودی ها دریافته بود که روسیه می خواهد در آینده قابل پیش بینی آنها را تعمیر نکند.

دو نفر از آشنایان به این روند گفتند که دولت در مسکو انتظار بهبود روابط با غرب را که می تواند به این معنی باشد که به زودی لوله ها دوباره مورد نیاز خواهند بود  ندارد. روسیه تا زمان توقف تحویل، گاز را از سیبری به آلمان و دیگر کشورهای اروپایی از طریق خط لوله نورد استریم 1 پمپ کرده بود. نورد استریم 2 به دلیل حمله روسیه به اوکراین راه اندازی نشد. در ابتدا هیچ اظهارنظری از سوی شرکت های عامل وجود نداشت.  شرکت های آلمانی و سوئیسی نیز در این پروژه ها مشارکت داشتند.

انتظار اوکراین از سفر مقامات حزب سوسیال دموکرات آلمان  به کی یف

"آندری ملنیک"، معاون وزیر امور خارجه اوکراین از رهبری حزب سوسیال دموکرات خواسته است تا سفر خود به کی یف را با عمل پیگیری کند.  ملنیک به خبرگزاری آلمان گفت: او امیدوار است که لارس کلینگ بیل، رهبر حزب سوسیال دموکرات، نیاز به متقاعد کردن دولت فدرال برای اتخاذ تصمیمات شجاعانه بیشتر و  به ویژه رهاسازی جت های جنگنده به سوی اوکراین را تشخیص دهد.

ملنیک گفت که مهم است که رهبران حزب سوسیال دموکرات در نهایت به اوکراین سفر کردند تا وحشت تجاوز روسیه را با چشمان خود ببینند.

با این حال، این مقام اوکراینی  تردید داشت که موتزنیچ پس از بازگشت به آلمان، موضع  محتاطانه خود را در مورد تحویل تسلیحات تغییر دهد.

موتزنیچ بارها به دلیل عدم تمایل به تحویل سلاح و ترویج دیپلماسی از طرف اوکراین مورد انتقاد قرار گرفته است.

رئیس جمهور سابق اوکراین: جنگ روسیه به این زودی ها پایان نمی یابد

پترو پوروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین، انتظار ندارد جنگ روسیه علیه کشورش به این زودی پایان یابد.  او در گفتگویی با تاگس اشپیگل در کی یف گفت: هیچکس نمی داند چقدر طول می کشد، اما همه ما می توانیم برای تحقق سریع آن تلاش کنیم. او از متحدان اوکراین خواست تسلیحات بیشتری تهیه کنند.  مهمتر از همه، دفاع ضد هوایی، خودروهای زرهی و موشک های دوربرد مورد نیاز است.  وی افزود: ما سلاح های کافی برای مقاومت در برابر حملات پوتین داریم، اما قطعاً سلاح کافی برای انجام یک ضد حمله نداریم.

وی افزود: علاوه بر این، تحریم ها علیه روسیه باید تشدید شود و یک دادگاه بین المللی برای جنایات جنگی روسیه تشکیل شود. پوروشنکو همچنین تصریح کرد که اوکراین به کمک مالی بیشتری نیاز دارد.  وی افزود: ما 45 درصد از قدرت اقتصادی و 50 درصد از تولید انرژی خود را از دست داده ایم. پوروشنکو تاکید کرد: ما باید از اوکراین حمایت کنیم تا بتواند زنده بماند.

سفر وزیر دفاع آلمان به لیتوانی

"بوریس پیستوریوس" ، وزیر دفاع فدرال آلمان  برای یک سفر دو روزه به لیتوانی رفت. در آنجا نشستی با سربازان ارتش آلمان از گروه استقرار آلمانی رزمی ناتو موسوم به  (EFP) وجود دارد. آلمان مسئول این امر است، حدود 850 نفر از 1700 سرباز در این عملیات از جمهوری فدرال آلمان می آیند.

فردا قرار است  پیستوریوس تمرین گریفین رعد و برق را در منطقه آموزشی پابراده مشاهده خواهد کرد.  در این مانور حدود 600 سرباز ارتش آلمان به همراه نیروهای ضربت لیتوانیایی، دفاع از کشور در برابر یک متجاوز احتمالی را تمرین خواهند کرد. سپس قرار است وی  در ویلنیوس با گیتاناس نائوسدا، رئیس جمهور لیتوانی،  اینگریدا شیمونیته، نخست وزیر و آرویداس آنوشاوسکاس، وزیر دفاع این کشور گفتگو کند.

روسیه سازمان شفافیت بین‌الملل را  نهادی «نامطلوب» اعلام کرد

سازمان شفافیت بین‌الملل در روسیه به عنوان «سازمان نامطلوب» معرفی شده است. این خبر را دادستانی کل روسیه اعلام کرد. در این بیانیه آمده است دلیل این موضع گیری این طور مشخص شده است که فعالیت های سازمان مبارزه با فساد مستقر در برلین به وضوح فراتر از اهداف و مقاصد اعلام شده است.

از زمان معرفی این طبقه بندی قانونی در سال 2015، نام "نامطلوب" برای سازمان ها و گروه های خارجی متعددی در روسیه اعمال شده است و اغلب به عنوان مقدمه ای برای ممنوعیت کامل آن نهاد توسط وزارت دادگستری عمل می کند.

ارتش اوکراین عقب نشینی از باخموت را رد کرد

ارتش اوکراین می‌خواهد مواضع خود را در شهر باخموت در شرق اوکراین که ماه‌ها بر سر آن جنگ‌های شدیدی صورت گرفته است تقویت کند. دفتر ریاست جمهوری اوکراین اعلام کرد، "والری زالوشنی"، فرمانده ارتش اوکراین و "الکساندر سیرسکی"، فرمانده نیروی زمینی اوکراین، در دیدار با "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور این کشور، از ادامه عملیات دفاعی و تقویت موقعیت خود در باخموت صحبت کردند.

پیش از این گمانه زنی هایی درباره خروج احتمالی سربازان اوکراینی  از این شهر وجود داشت. این شهر از سه طرف احاطه شده است. تاکنون ارتش اوکراین در برابر مهاجمان روسی مقاومت کرده است، اما موسسه مطالعات جنگ مستقر در ایالات متحده (ISW) روز یکشنبه گفت که فرماندهی عالی اوکراین احتمالا از باخموت عقب نشینی خواهد کرد تا اینکه محاصره کامل را به خطر بیندازد.

آمریکا : شهر باخموت اوکراین بیشتر اهمیت نمادین دارد تا استراتژیک

"لوید آستین"، وزیر دفاع ایالات متحده، شهر جنگ زده باخموت در شرق اوکراین را بیش از آنکه اهمیت استراتژیک داشته باشد دارای  اهمیت نمادین دانست. آستین در جریان سفر به اردن گفت: سقوط باخموت لزوماً به این معنا نیست که روس‌ها در این مبارزه ورق را برگردانده اند.

ماه هاست که جنگ سختی برای کنترل باخموت در جریان بوده است. برای روسیه، این شهر از نظر استراتژیک مهم است تا بتواند دونباس را به طور کامل فتح کند. تصرف این  منطقه صنعتی یکی از اهداف اصلی روسیه است.

سفر مقامات حزب سوسیال دموکرات آلمان به کی یف

لارس کلینگ بیل، رهبر حزب سوسیال دموکرات و رولف موتسنیچ، رهبر فراکسیون پارلمانی این حزب، به صورت غافلگیر کننده ای  برای بازدید از اوکراین وارد این کشور شده‌اند. عکسی که توسط گروه پارلمانی حزب سوسیال دموکرات منتشر شده است، این دو سیاستمدار آلمانی را در مقابل قطار با کامنت "صبح بخیر از کی یف" نشان می دهد.

دفتر مطبوعاتی حزب سوسیال دموکرات هم این بازدید را تایید کرد. به گفته فراکسیون حزب سوسیال دموکرات نشستی با "ویتالی کلیچکو"، شهردار کی‌یف در صبح انجام شده بود و همچنین قرار بود با دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، معاون وزیر دفاع، رئیس پارلمان و نمایندگان، گفتگو شود. این دو مقام حزب سوسیال دموکرات  تا امروز عصر آنجا خواهند بود.

در بحث ها در مورد میزان حمایت نظامی از اوکراین، موتزینیچ به طور خاص مکرراً موضع محتاطانه ای را اتخاذ کرده بود و بر لزوم تلاش‌های دیپلماتیک برای حل  این مناقشه تأکید می کرد.

انگلیس مدعی شد: روسیه تجهیزات تخریب شده در جنگ اوکراین را با مدل های بسیار قدیمی جایگزین می کند

انگلیس مدعی شد که به دلیل کمبود تجهیزات روسیه خودروهای تخریب شده در جنگ علیه اوکراین را بر اساس برآوردهای بریتانیایی با مدل های 60 ساله جایگزین می کند. وزارت دفاع انگلیس با استناد به یافته های نهادهای اطلاعاتی خود اعلام کرد اخیرا حتی نفربرهای زرهی از نوع BTR-50 شوروی که از سال 1954 تولید شده بود، در اوکراین استفاده شده است.

 بر این اساس ماه هاست که تانک های اصلی جنگی تخریب شده با مدل های قدیمی T-62 جایگزین شده اند.

سفر وزیر دفاع روسیه به منطقه جنگی ماریوپل اوکراین

بر اساس اطلاعات رسمی، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به بندر ماریوپل اوکراین بندری که در بهار 2022 پس از تصرف توسط نیروهای روسی تخریب شد سفر کرد،. وزارت دفاع در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که شویگو در سفر خود به دونباس، کار تیپ های سازندگی در ماریوپول را بررسی کرده است.

در فیلم های ضبط شده، این مرد 67 ساله را می توان در یک بیمارستان تازه ساخته و در مقابل ساختمان دفاع مدنی مشاهده کرد. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که او گزارش هایی در مورد اجرای خط لوله آب از منطقه روستوف در جنوب روسیه به منطقه دونتسک دریافت کرده است.

این دومین سفر شویگو طی چند روز گذشته به منطقه دونتسک اوکراین است که بخشی از آن توسط نیروهای روسیه ضمیمه شده است. گفته می شود که شویگو در آخر هفته از جبهه آنجا بازدید کرده است.

صدر اعظم آلمان: غرب آماده است بعد از پایان جنگ به اوکراین تضمین های امنیتی بدهد

"اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان در سخنانی تاکید کرد که  غرب آماده است پس از پایان جنگ روسیه به اوکراین تضمین های امنیتی بدهد. وی در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی آمریکایی سی ان ان پس از دیدار با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در واشنگتن، تأیید کرد که آلمان به حمایت از اوکراین با کمک های مالی و بشردوستانه و همچنین تسلیحات ادامه خواهد داد.  وی افزود: ولادیمیر پوتین باید درک کند که با تهاجم و تهاجم امپریالیستی خود موفق نخواهد بود.

"شولتز" گفت که مبنای هر گونه مذاکرات صلح باید خروج نیروهای روسیه از اوکراین باشد.  وی افزود: اوکراین برای مذاکره تحت فشار نخواهد بود، آنها به تنهایی زمان و شرایط برای این منظور را تعیین می کنند.

روسیه صدور روادید برای برخی کشورها را تسهیل می کند

بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی تاس، دولت روسیه در حال کار بر روی تسهیل صدور ویزا برای چندین کشور است.  تاس به نقل از یوگنی ایوانف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: علاوه بر هند، رویه های ساده شده با آنگولا، ویتنام، اندونزی، سوریه و فیلیپین نیز در حال انجام است. روسیه همچنین در حال آماده سازی موافقت نامه های بین دولتی سفر بدون روادید با 11 کشور دیگر از جمله عربستان سعودی، باربادوس، هائیتی، زامبیا، کویت، مالزی، مکزیک و ترینیداد است.

از آغاز تهاجم روسیه، دولت تلاش کرده است تا روابط نزدیک‌تری با تعدادی از کشورهای جنوب جهانی ایجاد کند.

تاکید نخست وزیر استونی بر تداوم فشارها بر روسیه بعد از پیروزی حزبش در انتخابات پارلمانی

 در کشور استونی، که همسایه روسیه است حزب حاکم به وضوح در انتخابات پارلمانی پیروز شد.  کاجا کالاس، نخست وزیر این کشور خود را در موقعیتی قوی برای تشکیل ائتلافی می بیند که به اعمال فشار بر روسیه ادامه خواهد داد. او از سال 2021 نخست وزیر این کشور است و یکی از قاطع ترین حامیان اوکراین در اروپا به حساب می آید.

کالاس گفت: باید روی امنیت خود سرمایه گذاری کنیم، همسایه تهاجمی ما از بین نرفته و نخواهد رفت، بنابراین باید با آن کار کنیم.

 این جنگ که در استونی به عنوان یک تهدید مستقیم برای امنیت ملی تلقی می شود، یکی از موضوعات غالب در مبارزات انتخاباتی بود. از آنجایی که حدود یک چهارم ساکنان این کشور اصالتاً روسی هستند، این تهاجم بحث های اجتماعی حساسی را دوباره برانگیخت.

کالاس به عنوان حامی سرسخت تحریم های اتحادیه اروپا علیه دولت روسیه و فروش تسلیحات به اوکراین ظاهر شده است. تحت رهبری او، استونی بیش از یک درصد از تولید اقتصادی خود را به عنوان کمک نظامی به اوکراین اختصاص داده و بیش از 60000 پناهنده جنگی را پذیرفته است. او همچنین قاطعانه خواستار تقویت جناح شرقی ناتو است.

تاکید رئیس ارتش فنلاند بر لزوم پیوستن کشورش به ناتو

تیمو کیوینن، رئیس ارتش فنلاند، در  گفتگو با مجله زد دی اف آلمان  در مورد لزوم الحاق برنامه ریزی شده کشورش به ناتو صحبت کرد.  این ژنرال فنلاندی  گفت  که آنها نمی خواهند کسی را تهدید کنند، اما پیوستن به ائتلاف نظامی غربی به این معنی است که پتانسیل بیشتری برای بازدارندگی وجود دارد.

 وی افزود: در تاریخ، ما چندین جنگ با روسیه و اتحاد جماهیر شوروی داشته ایم. همه ما اینجا می دانیم که همسایه ما یک نیروی قدرتمند است  و ما باید برای دفاع از کشورمان آماده باشیم. در دهه 1990، در فنلاند، مانند بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر، بحث کاهش هزینه های دفاعی مطرح شد. اما ما آنقدر باهوش بودیم که این کار را انجام ندهیم و اکنون این رویکرد نتیجه داده است.

کسری بودجه بیش از حد انتظار روسیه در دو ماه اول سال جاری میلادی

در دو ماه اول سال، کسری بودجه روسیه بیشتر از حد تصور است.  به گفته وزارت دارایی روسیه، بودجه دولتی 2.581 تریلیون روبل - معادل 32.3 میلیارد یورو کسری دارد.

دلیل اصلی آن کاهش شدید درآمد حاصل از تجارت گاز و نفت است. بر اساس محاسبات وزارت دارایی روسیه ،  این درآمد تقریبا به نصف سقوط کرده است. سال گذشته روسیه در دو ماه اول 415 میلیارد روبل مازاد داشت.

تاکید مقام های حزب سوسیال دموکرات آلمان بر تداوم حمایت های نظامی از اوکراین

لارس کلینگ بیل، رئیس حزب سوسیال دموکرات و رولف موتزینیچ، رهبر فراکسیون این حزب، متعهد شده‌اند که به اوکراین از جمله کمک‌های نظامی  انجام دهند.  کلینگ بیل، روز دوشنبه در جریان بازدید از کی یف گفت که اولویت اکنون تحویل سریع تانک‌های اصلی نبرد لئوپارد 2 و تولید سریع‌تر مهمات است.  وی افزود: ما بدون قید و شرط در کنار اوکراین هستیم. دیدار امروز ما همچنین سیگنال روشنی است که این مسیر بسیار فراتر ادامه دارد.

موتزینیچ در کی یف، به عنوان رئیس حزب سوسیال دموکرات در پارلمان آلمان، همچنین تاکید کرد: در مورد حق دفاع از خود، ما در کنار اوکراین هستیم. اما او همچنین از اولاف شولتز ، صدر اعظم آلمان به خاطر این واقعیت که ماه هاست به دنبال تماس با کشورهایی است که برای دنبال کردن یک مسیر دیپلماتیک مورد نیاز هستند، سپاسگزاری کرد. وی به چین، هند و برزیل اشاره کرد.

این دو سیاستمدار با قطار ویژه به کی یف سفر کردند و در آنجا با دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه، دنیس شمیهال، نخست وزیر، روسلان استفانتچوک، رئیس پارلمان و ویتالی کلیچکو شهردار کی یف و برادرش ولادیمیر دیدار کردند.

مجارستان شرط لازم برای پایان درگیری در اوکراین را نام برد

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان، شب گذشته یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی ابراز عقیده کرد که تصمیمات اتخاذ شده در اتحادیه اروپا  برای حل مناقشه نظامی در اوکراین مفید و کارساز نیستند. به نظر وی، اولین گام برای حل مناقشه باید متوقف کردن کشتار مردم باشد و این تنها با توافق دو طرف با آتش بس قابل دستیابی است.

وزیر امور خارجه تأکید کرد: «به نظر من «راه‌حل‌هایی» که ما سعی کردیم در اروپا پیدا کنیم، کارآمد و سازنده نیستند، زیرا ما بیش از حد تحت تأثیر ذهنیت نظامی قرار داریم. از سییارتو  همچنین پرسیده شد که چرا بوداپست در ارسال سلاح به کی‌یف مشارکت ندارد. این مقام مسئول پاسخ داد که مجارستان نمی‌خواهد خونریزی بیشتری را تحریک کند. «به همین دلیل است که ما در تلاش هستیم تا این (کشتار) را متوقف کنیم. ما سلاحی به اوکراین نمی فرستیم، ما همچنان از صلح دفاع می کنیم.»

فراهم سازی مقدمات فنی برای سفر اوربان به کی‌یف

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان قصد دارد به محض ایجاد شرایط لازم برای این کار، از کی‌یف بازدید کند. مجارستان در حال آماده شدن برای این سفر است و مشتاقانه منتظر گفتگو با اوکراین است. این موضوع را روز یکشنبه، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان، پیتر سییارتو، اعلام کرد.

سییارتو توضیح داد: وقتی همه پیش‌شرط‌ها فراهم شود، این دیدار انجام می‌شود. اکنون وزارت امور خارجه در مرحله آماده سازی مقدمات فنی است.

او یادآور شد که اوربان درتاریخ 9 فوریه در نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین صحبت کرد. در عین حال، سییارتو تاکید کرد که مجارستان همیشه آماده گفتگو با اوکراین است و امیدوار است که این گفتگو منطقی باشد.

ناتو و اتحادیه اروپا با ارسال سلاح به کی‌یف یک طرف درگیری اوکراین هستند

کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپا که به کی‌یف تسلیحات می‌رسانند، می‌توانند شرکت‌کنندگان در درگیری اوکراین در نظر گرفته شوند، اگرچه هنوز مستقیماً در این رویارویی نمی‌جنگند. این خبر را روز یکشنبه، لازلو کیور، رئیس پارلمان مجارستان، شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد.

این سیاستمدار مجارستانی تاکید کرد که تا به امروز اعضای اتحادیه اروپا و ناتو قبلاً 60 میلیارد دلار سلاح مرگبار به اوکراین ارسال کرده اند.

ووچیچ: گزارش‌های مربوط به ارسال تسلیحات صربستان به اوکراین دروغ محض است

الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان روز یکشنبه اعلام کرد که این کشور  نه به روسیه و نه به اوکراین تسلیحات نظامی ارسال نمی کند.

وی در کنفرانس سازمان ملل درباره کشورهای کمتر توسعه یافته در دوحه گفت: صربستان به کسی سلاح نمی دهد. ما مهمات تولید می کنیم و آنها را می فروشیم. به روسیه و اوکراین سلاح نمی‌دهیم. چنین ادعا یی یک دروغ محض است.

ووچیچ همچنین یادآور شد که محصولات صنایع دفاعی صربستان فقط برای کاربران مجاز، یعنی کشورهای بدون محدودیت بین المللی عرضه می شود.

پیش از آن، طی روزهای اخیر، پیام‌هایی در تعدادی از کانال‌های تلگرامی مبنی بر تحویل محرمانه سلاح از صربستان به اوکراین منتشر شده بود. آنها به ویژه در مورد انتقال 3.5 هزار موشک برای سیستم های موشک پرتاب چندگانه (Grad) به کی‌یف صحبت کردند.

زاخارووا: روسیه آماده مشارکت در توافق غلات در صورت اجرای برابر آن است

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه  روز یکشنبه در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرد که اگر سایر شرکت‌ کنندگان آن آماده باشند تا توافق‌ها را به صورت برابر انجام دهند، روسیه نیز از تعهدات خود در قرارداد غلات چشم پوشی نمی‌کند.

زاخارووا تاکید کرد که همه طرف های درگیر در توافقنامه غلات تعهداتی را برعهده  خود را دارند. و این تعهدات برای همه یکسان است.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: اینها تعهدات یک طرفه نیست و از طرف دیگر، نباید در این زمینه جوسازی و دسیسه شود. اگر این توافق برابر باشد، ما همیشه به سهم خود عمل کرده ایم و قرار است به همه توافقات عمل کنیم.

دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد پیش از این، خواستار تمدید توافق صادرات غلات از مسیر دریای سیاه شد.به گفته وی، نیاز به تمدید قرارداد غلات ناشی از درگیری‌های جاری در کره زمین، همه‌گیری ویروس کرونا، تغییرات آب و هوایی و زلزله در ترکیه و سوریه است. وی همچنین هشدار داد که عدم تمدید این تمدید منجر به بی‌ثباتی گسترده، گسترش جریان مهاجرت و قحطی جهانی خواهد شد.

پیش از این در اوایل ماه مارس گزارش شده بود که در مذاکرات مربوط به تمدید توافقنامه غلات بن بست ایجاد شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon