وزیر علوم:دیپلماسی علمی نیازمند عزم فرابخشی است/امکان غیرحضوری شدن صدور گذرنامه دانشجویان بین الملل


وزیر علوم:دیپلماسی علمی نیازمند عزم فرابخشی است/امکان غیرحضوری شدن صدور گذرنامه دانشجویان بین الملل

وزیر علوم با اشاره به برنامه های این وزارت خانه برای جذب دانشجوی بین الملل از عزم فرابخشی برای فعال شدن ظرفیت ها در این زمینه سخن گفت.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، نخستین جشنواره جذب دانشجوی بین المللی امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس در این نشست طی سخنانی با اشاره به جایگاه این دانشگاه در کشور و نظام های بین المللی اظهار داشت: این دانشگاه حدود 750 استاد و بیش از 10 هزار دانشجو دارد. دانشگاه تربیت مدرس تنها دانشگاهی است که رئیس جمهور، وزیر علوم، وزیر بهداشت از اعضای هیئت امنای آن هستند که نشان از اعتبار و ارزش بالای این دانشگاه دارد.

وی به جذب دانشجویان بین الملل  به عنوان یکی از برنامه های خود اشاره کرد و گفت:  چالش‌هایی در این زمینه وجود دارد که دانشگاه و آموزش عالی باید برای آنها را رفع کنند.

دانشجو تصریح کرد: تعدد نهادهای تصمیم گیر در عرصه سیاست گذاری و برنامه ریزی جذب دانشجویان بین الملل، مشخص نبودن هدف از جذب این دانشجویان، فراهم نبودن مراکز مشاوره تخصصی برای هدایت این دانشجویان، عدم معرفی زبان فارسی به عنوان تنها زبان یادگیری برای این دانشجویان، پایین بودن سطح امکانات رفاهی و خوابگاهی از جمله این مسائل است.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این جشنواره یکی از اولویت‌های پنجگانه وزارت علوم را مرجعیت دیپلماسی علمی دانست و گفت:  تبادل استاد و دانشجو و پذیرش دانشجویان غیرایرانی در این بخش دیده می شود و در این دوره از مدیریت وزارت علوم توجه ویژه ای به بحث دیپلماسی علمی و بخش‌های مختلف آن شده است.

وی با بیان اینکه رعایت اخلاق دیپلماسی علمی از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود، خاطرنشان کرد: دیپلماسی اخلاق علمی به این معناست که شرط ورود و خروج دانشجویان و اعضای هیئت علمی بین المللی را تسهیل کنیم که در این زمینه سردار ذوالفقاری و اداره گذرنامه همکاری لازم را داشته اند که البته کافی نیست. انتظار ما این است که ورود و خروج، پذیرش، مباحث فارغ التحصیلی و حتی تأیید مدارک تحصیلی دانشجویان خارجی در کمترین زمان به نتیجه برسد.

وزیر علوم با اشاره به اینکه اخلاق دیپلماسی علمی معنایش این است ما میزبان شایسته ای برای این دانشجوین خارجی در تأمین امکانات آموزشی، رفاهی، خوابگاهی باشیم، گفت: همانطور که رئیس سازمان امور دانشجویان، آئین نامه اعطای مجوز مؤسسات جذب دانشجوی بین الملل را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده و تسهیلگری لازم را انجام دادند، تدوین شیوه نامه اخلاق دیپلماسی علمی را نیز در دستور کار خود قرار دهند.

وی گفت: مسئله دیگری که در تبادلات علمی و جذب دانشجویان خارجی به آن توجه داریم بحث قدرت نرم جمهوری اسلامی است یعنی تلاش کنیم  از طریق علم و دانش قدرت نرم خود  را افزایش دهیم. درخواست من از رؤسای دانشگاه‌ها این است که به جذب دانشجویان خارجی نگاه مادی صرف نداشته باشند. معتقدیم جذب دانشجویان خارجی نیاز به عزم فرابخشی دارد و باید در این زمینه از حمایت های فرابخشی بهره مند شد.

به گزارش تسنیم، در این مراسم از سردار علی ذوالقدر، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه به دلیل تلاش ها برای صدور مجوز و گذرنامه دانشجویان بین الملل تقدیر شد.

وی در این مراسم با تاکید بر هوشمند سازی صدور گذرنامه دانشجویان بین‌الملل از امکان غیرحضوری شدن صدور گذرنامه برای دانشجویان بین الملل خبر داد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon