۱.۵ میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس در معرض نابودی قرار دارد
معاون مرکز جنگلهای خارج شمال سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: در جنگلهای زاگرس نزدیک به ۱.۵ میلیون هکتار جنگلهای آلوده و رو به زوال وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، مازیار موثقی امروز در سومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس، اظهار داشت: براساس گزارش 2020، روند کاهشی سطح جنگلهای جهان نسبت به 2010 رو به بهبود است. قاره آفریقا بیشترین تخریب جنگل را دارد و قاره آسیا بیشترین میزان سطح جنگل را دارد. بیش از 90 درصد جنگلهای دنیا زادآوری طبیعی دارند و بیش از 45 درصد جنگلهای دنیا دارای طرحهای تلفیقی هستند که جنبه اقتصادی دارد.
وی مطرح کرد: در آسیا حدود 64 درصد جنگلها طرح دارد اما متاسفانه بر اساس آمار 2020 یکی از مشکلات شایع در کل دنیا تغییرات اقلیم و افزایش کربن است. نزدیک به 50 درصد چالشهای اصلی منابع طبیعی کشور به تخریب رویشگاه جنگل در زاگرس باز میگردد.
معاون مرکز جنگلهای خارج شمال سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به چالشهای اساسی جنگلهای زاگرس، گفت: تعارض سیاستها و منافع، ناهماهنگی بین ذی نفعان و بهرهبرداران عرفی، ناکافی بودن اعتبارات بخشهای دولتی، عدم برنامهریزیهای جامع اراضی کاربری و ... از چالشهای اساسی جنگلهای زاگرس است. پایش جنگل کافی نیست و باید پایش سلامت، تراکم و ... جنگل رصد شود.
موثقی با اشاره به اقدامات مدیریت بخش جنگلهای خارج از شمال در مدیریت پایدار جنگلها بیان داشت: حدود 1.5 میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس، آلوده و رو به زوال هستند، شناسایی این مناطق از جنگلهای زاگرس صورت گرفته که شدت و تراکم آلودگی در نقاط مختلف جنگلی مشخص شده است.
وی افزود: در حوزه زاگرس نزدیک به 16 هزار عرصه رویشگاهی که مستعد گرفتن بذر استاندارد هستند شناسایی شد. از ظرفیت طرحهای آبخیزداری در زاگرس برای ارتقاء پوشش گیاهی استفاده شد و در سامانه کاشت نهال تغییراتی متناسب با رویشگاهها و میزان بارندگی صورت گرفت.
موثقی در پایان خاطرنشان کرد: سندی در خصوص حفاظت و مدیریت پایدار زاگرس در دستور کار دولت قرار گرفته که این سند تکالیف و تعهداتی را برای دستگاههای مختلف اجرایی در یک برنامه زمان بندی 5 ساله تا ده ساله مشخص کرده که برای ابلاغ آن نیازمند همکاری است تا شاهد ارتقای مدیریت زاگرس باشیم.
انتهای پیام/7540/.