ذخیره ۱۸۰ هزار تن کنجاله در بندر امام(ره)
معاون اقتصادی وزیر کشور با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸۰ هزار تن کنجاله در بندر امام(ره) وجود دارد گفت: باید تعهدات در قبال سرمایهگذاران عملیاتی و اجرایی شود.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محسن کوششتبار عصر امروز در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی با تاکید بر اینکه باید نگاه خود نسبت به سرمایه گذاری را تغییر دهیم اظهار داشت: اگر در قبال سرمایه گذار تعهدی انجام گرفته باید حتما این تعهدات اجرایی شود و نباید به شکلی عمل کرد که با رفتن یک سرمایه گذار، سرمایه گذاریهای دیگر را از دست داد.
وی افزود: شکل گیری 150 شرکت دانش بنیان در یک استان صنعتی مانند مرکزی در یکسال و نیم اخیر و دریا محور شدن اقتصاد صنعت استان مرکزی و جسارت و حضور پررنگ در جلوههای اقتصادی کشور با چنین بلندنظری نشان از حضور مدیران جهادی است.
کوششتبار ادامه داد: مدیرانی چون ما ضعفهای بسیاری دارند و نمیتوانیم پای اهداف رئیس جمهوری پیش برویم، با وجود مشکلات کشور قطعا با تلاش، همت و برنامهریزی مدیران میتوان نگرانی مردم در همه عرصهها را از بین برد و همه عملکردها را رصد کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور عنوان کرد: اقدامات چشمگیری در حوزه تولید گوشت، کشاورزی و غیره در استان انجام گرفته که سبب میشود نشاط در استان رقم ایجاد شود استان کاملا با برنامه و با هدف پیش میرود و سوار یک قطار پرسرعت است و باید از فرصتهای موجود استفاده کرد. در کنار حذف حلقههای وابسته که به خوبی در استان برای آن برنامه ریزی شده؛ زنجیرههای ارزش مدنظر قرار گرفته و قطعا این استان در جی دی پی کشور نقش بزرگی خواهد داشت.
کوششتبار بیان کرد: دولت حمایت از 3 هزار واحد صنعتی استان را در دستور کار خود قرار داده است، البته بانکها با تمام مشکلات موتور محرک تولید، هستند. در خصوص تامین نهادههای دامی که مورد درخواست دامداران استان بود در حال حاضر 180 هزار تن کنجاله در بندر امام(ره) وجود دارد و با تصمیم هفته گذشته حتما مسئله تامین نهاده های دامی پیگیری میشود.
وی عنوان کرد: کارگروه خوبی در استان مرکزی وجود دارد و این امر حاصل هدایت و درایت استاندارمرکزی است که با نگرش و وحدت رویه و با جهادی بودن خود این امر را محقق کرده است و به طور حتم بسیار امیدوارتر از لحظه ورود به استان، این استان را ترک خواهم کرد، گاهی انقباضی بودن مقررات راه را می بندد در حالی که برگزاری جلسات کارگروه و حضور مدیران در کنار هم میتواند راهگشا باشد.
معاون وزیر کشور گفت: اشتغال موجود در استان مرکزی باید صیانت به محض اینکه صنایع استان درگیر مشکلات شدند در راستای رفع مشکلات صنایع باید اقدام کرد، امسال 233 بنگاه اقتصادی احیا شد و باید مراقب این صنایع بود.
وی با بیان اینکه باید به طور جدی به عرصه صادرات ورود داشت، افزود: استان مرکزی در عرصه صادرات قد کشیده و همه صنایع آن خواهان ورود به عرصه صادرات هستند بنابراین باید این تولید در بنگاهها با بازاریابی به جهت صادرات گره بخورد همچنین باید واژه واحد تملکی از ادبیات ما خارج شود چراکه این ادبیات پسندیده نیست بنابراین در این استان اگر بدون اطلاع کارگروه، تملک انجام شود پذیرفتنی نخواهد بود و باید مسئله در کارگروه مطرح و تصمیم گیری شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور تصریح کرد: اگر امکان واگذاری واحدها به سرمایه گذار وجود دارد باید این کار انجام شود تا به شرایطی بهتر از گذشته خود برسد. سرمایه گذاریهای نیمه تمام باید مورد رسیدگی شوند، طرحهایی که در آستانه اتمام هستند، باید کمک شوند تا نقش خود را در اقتصاد ایفا کنند و از نقش هیات خبرگان بانکی نیز استفاده شود.
استان مرکزی در بحث مبارزه با قاچاق رتبه سوم را دارد
"فرزاد مخلصالائمه" استاندار مرکزی نیز در این نشست با اشاره به رتبههای استان مرکزی در برخی از شاخصها اظهار داشت: استان مرکزی در برخی از شاخصها رتبه سوم در برگزاری جلسات را به خود اختصاص داده است، همچنین در ارتقای ظرفیت تولیدی 358 واحد تولیدی رتبه پنجم، در ظرفیتهای تولیدی در رتبه چهارم کشور، در تکمیل 456 طرح سرمایه گذاری رتبه دوم، در راه اندازی بنگاههای تعطیل و نیمه تعطیل و تنوع تولیدات رتبه نخست کشور را امسال کسب کرده است.
وی افزود: استان مرکزی در بحث مبارزه با قاچاق رتبه سوم را دارد و متاسفانه استان در این مبارزه نابرابر و ناخواسته قرار دارد در حالی که مبدا و مقصد قاچاق نیست اما حجم قاچاق عبوری قابل توجه است و با تلاش نیروهای انتظامی مدیریت میشود و رتبه سوم تردد را در کشور و در حوزه استاندارد کالا و خدمات رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در حوزه اقتصادی وزرات کشور تقاطع تمام موضوعات اقتصادی داخل کشور است و در حوزه وزرات کشور ماموریتهای مختلفی از جمله بحث زنجیره راهبردی ارزش دنبال میشود و امیدواریم بتوانیم این اقدام راهبردی را در استان به خوبی به سرانجام برسانیم.
مخلصالائمه عنوان کرد: استان مرکزی کم التهابترین شرایط را در قطب صنایع کشور در یکسال اخیر در بخش کارگری تجربه داشته و با وجود اینکه بخش کارگری در جای جای کشور مورد طمع دشمنان بود و در برخی از استانها موفق شدند مشکلاتی را ایجاد کنند اما در استان مشکلی وجود نداشت که این امر حاصل تلاش بدنه اقتصادی استان است و هم اکنون در نقطهای قرار گرفتهایم که میتوانیم حرکتهای بزرگی را رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه در استان مرکزی ستاد معین اقتصاد دریا مبتنی بر ظرفیتهای ساحلی و فراساحلی در استان شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: صنایعی در استان وجود دارد که مبتنی بر اقتصاد دریا میتوانند فعالیت داشته باشند و این امر زمینه تحقق فرصتهای جدید را در صنعت استان فراهم میسازد.
تعداد کارگران دارای حقوق معوق در استان مرکزی به 381 نفر کاهش یافت
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تعداد کارگران دارای حقوق معوق در استان مرکزی به 381 نفر کاهش یافت گفت: استان مرکزی در بحث مبارزه با قاچاق رتبه سوم را دارد.
حسن میرزاخانی اظهار داشت: امروز طرحهای دانش بنیان، طرحهای احیا شده در تملک بانکها و طرحهای فعال شده توسط سرمایه گذاران با حضور معاون وزیر کشور بازدید شد و در استان مرکزی باید چهار راهبرد حفظ اشتغال، احیای سرمایههای موجود، افزایش بهرهوری و ایجاد ظرفیتهای جدید دنبال شود.
وی افزود: در یکسال و نیم اخیر سیاست در پیش گرفته شده در حوزه صنعت و بازار استان جلوگیری از ایجاد التهاب بوده است و تلاش شد که احساس کمبود کالا در بازار احساس نشود و خوشبختانه در این راستا با چالش خاصی مواجه نبودهایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی با بیان اینکه کاهش میزان حقوقهای معوق یکی از اثرات مثبت برگزاری ستاد تسهیل است، تصریح کرد: در شش ماهه نخست سال رتبه سوم در ارزیابی وزارت کشور به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی اختصاص پیدا کرده است اما عدم تمایل بانکهای عامل به پذیرش محل اجرای طرح به عنوان وثیقه را شاهد هستیم که باید تدبیری در این زمینه انجام شود.
میرزاخانی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات این است که به راحتی نمیتوان واحدهای تملک شده توسط بانکها را پس از رفع مشکل به صاحب ملک و مال واگذار کنیم که در این زمینه نیز تمهیداتی نیاز است.
معوقات به پایینترین سطح رسیده است
"علی جودکی" مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این آیین اظهار داشت: در حال حاضر میزان معوقات پرداختی در واحدهای تولیدی در تاریخ تولید استان مرکزی به پایینترین سطح خود رسیده است.
وی افزود: اقدامات خوبی در حوزه کاهش معوقات کارگری در استان مرکزی رخ داده که از جمله آن، در بهمن ماه امسال فقط 9 واحد حقوق معوق داشته و تعداد کارگران دارای حقوق معوق به 381 نفر رسیده است.
جودکی خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم توجه ویژه به بخش تولید و صنعت یکی از مهمترین اولویت های دولت به شمار می رفته که در استان مرکزی نیز با پیگیری های مکرر و مداوم تلاش شد تا مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی و صنعتی برداشته و تسهیل گردد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ادامه داد: در این راستا، جلسات پرشمار و تخصصی بسیاری در راستای احصا و حل مشکلات صنعتگران و فعالان اقتصادی برگزار شده و در کنار آن در نشست های چهره به چهره پای صحبت و درد دل آنها نشسته و پیگیر دغدغه و مشکلات بوده ایم که خوشبختانه نتایج و دستاوردهای خوبی به همراه داشته است.
به گزارش تسنیم، در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولیدی استان مرکزی مشکلات شرکت نورد پروفیل صفا ساوه در حوزه گمرک، چالشهای شرکت فیلترسازان زاگرس مرکزی در حوزه بدهیهای بانکی، شرکت عالی فرد در حوزه تصمیمات سازمان استاندارد، مشکلات شرکت مهندسی ساختمان ماشین سازی اراک از جمله نوسانات نرخ ارز و زیانده شدن قراردادهای شرکت، بدهیهای بانکی و تامین اجتماعی و لزوم تقسیط بدهیها، مشکلات شرکت کمباین سازی، شرکت تریکوی پارس و غیره مطرح شد.
انتهای پیام/711/ن