ناگفته‌های محمدرضا طالقانی از غفوری‌فرد؛ او در ورزش رنسانس ایجاد کرد

ناگفته‌های محمدرضا طالقانی از غفوری‌فرد؛ او در ورزش رنسانس ایجاد کرد

محمدرضا طالقانی از دوره مدیریتی مرحوم غفوری‌فرد در ورزش به عنوان رنسانس یاد کرد و گفت بزرگ‌ترین خدمت او، آوردن ترکان به فدراسیون کشتی بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روز 18 اسفند ماه دکتر حسن غفوری‌فرد رئیس پیشین کمیته ملی المپیک که سابقه ریاست سازمان تربیت‌بدنی را داشت، بعد از تحمل بیش از یک سال بیماری درگذشت. غفوری‌فرد از جمله مدیران سیاسی‌ بود که نقشی پررنگ در کشتی داشت. او در دوره دوم مدیریت محمدرضا طالقانی در فدراسیون کشتی عضویت در هیئت رئیسه را پذیرفت و در تصمیم‌گیری‌های کلان کشتی نقش داشت.

اردیبهشت سال گذشته اکبر ترکان، رئیس پیشین فدراسیون کشتی درگذشت و اسفند امسال نیز دکتر حسن غفوری‌فرد دار فانی را وداع گفت؛ مدیرانی سیاسی که بخشی از تاریخ کشتی پس از انقلاب ایران را با انتخاب مدیری ورزشی در کنار خود رقم زدند. مدیر ورزشی مشترک این دو مدیر سیاسی، محمدرضا طالقانی بود. پیشکسوتی که اگر بدشانس نبود، می‌توانست در میان مدال‌آوران کشتی ایران در آوردگاه مسابقات جهانی قرار بگیرد اما سرنوشت طوری رقم خورد که او در لوزان سوئیس در حالی که بیش از هر زمان دیگری به مدال جهانی نزدیک بود، بدون مدال و با مصدومیت این مسابقات را ترک کرد.

خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم بعد از درگذشت مرحوم غفوری‌فرد در همین رابطه گفت‌وگویی با محمدرضا طالقانی انجام داده است.

تسنیم: شما توانستید هیئت رئیسه قوی و خوشنامی را تشکیل دهید که یکی از آنها دکتر غفوری‌فرد بود که چند روز پیش درگذشت.

درواقع او من را آورد، من او را نیاوردم. یعنی من دکتر غفوری‌فرد را به کشتی آوردم و هیئت رئیسه گذاشتم، اما او من را به عنوان نایب‌رئیس فدراسیون انتخاب کرد. از من یک قول گرفت که  دلم نمی‌خواهد اینجا عنوانش کنم اما پیروی همین قول، آنقدر جان کَندم که همه تیم‌هایم درآن مقطع قهرمان جهان شدند. چند بار خودش گفت «به قولت وفا کردی؛ حتی بالاتر از آن چیزی که فکرش را می‌کردم».

تسنیم: پس شخصی که شما را برای نایب رئیسی دعوت به کار کرد، غفوری‌فرد بود؟

آقای ترکان از او خواست که من را دعوت کند. چون من به خاطر آقا صنعت (محمدعلی صنعتکاران) نیامدم. دوباره دعوت کردند و صنعتکاران نپذیرفت. آخر سر اکبر ترکان گفت «برو پیش غفوری‌فرد و بدون حکم نیا».

تسنیم: بعد از جلسه حکم را گرفتید؟

هر کاری کردم و گفتم که آقا صنعت بزرگتر من است و بگذارید به فدراسیون نروم، نپذیرفت. دکتر غفوری‌فرد گفت که باید بیایی چون ترکان از من خواسته است.

تسنیم: آقای غفوری‌فرد ریاست کمیته ملی المپیک و سازمان وقت تربیت‌بدنی را هم برعهده داشت.

آن زمان رنسانس بسیار خوبی در ورزش انجام شد. اگر به این نتیجه نمی‌رسیدم امروز می‌گفتند غفوری‌فرد یک مشت آدم آورد که مال ورزش نبودند اما او کسانی را برای ورزش انتخاب کرد که پُر از عشق به مملکت و همگی مدیر بودند. ترکان که انتخاب غفوری‌فرد برای کشتی بود، دو سه بار به من و منصور بزرگر گفت «شما داخل میدان کار کنید و من بیرون میدان» و واقعاً هم کار کرد. با محبت ترکان کارهای خانه کشتی پیش رفت. برای تجهیز بیشتر جاهای خانه کشتی، مهندس ترکان به من منت گذاشت و پول داد. بزرگترین خدمت دکتر غفوری‌فرد به کشتی آوردن ترکان بود.

تسنیم: در دوره‌ای که ریاست فدراسیون را برعهده داشتید، همیشه می‌گفتید «کار گم نمی‌شود و تاریخ در مورد محمدرضا طالقانی قضاوت خواهد کرد»؛ امروز واقعاً در مورد خیلی از کارهایی که در دوره ریاست شما انجام شد، می‌شود قضاوت کرد که چه اقداماتی انجام شد و مدیران بعدی نتوانستند شبیه به آنها را انجام دهند.

چند روز قبل در مراسم تولد حسین معاونیان، 90-80 کشتی‌گیر حضور داشتند و هر کدام‌شان یک حرفی زدند. در آخر مجبور شدم نیم ساعت حرف بزنم و دیدم برخی از آنها گریه‌شان گرفته و مرا مورد لطف قرار دادند. از ماجراهایی که بعد از زلزله بم و گلریزان فدراسیون کشتی اتفاق افتاد و در مورد من نوشتند «تختی کاغذی»! من بدون پول چه کردم؟ همه تیم‌هایم قهرمان جهان شدند اما فقط تهمت و افترا شنیدم. برای من بیشتر از هر چیزی، کشورم مقدس بود و به دکتر غفوری‌فرد قول داده بودم که این کارها را انجام دهم. بدون پول و حامی کار را پیش بردم و حتی یک بار نشد به یک خبرنگار زنگ بزنم و بخواهم از من حمایت کند، نگفتم از من بد ننویسید یا خوب بنویسید، فقط خواستم از کشتی بنویسند. آن روز، یک روز ممتاز برای من بود و درددلم را گفتم و خالی شدم. روزی که من به عنوان نایب رئیس به فدراسیون آمدم یک نفر هم در فدارسیون نبود. همه را تحریک کرده بودند که بروند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon