הפגנות נגד התיקון השיפוטי זוכות למימון אמריקאי
גורמים ישראלים מדברים על המימון האמריקאי להפגנות המסיביות נגד ממשלתו של בנימין נתניהו והתיקונים השיפוטיים המתקיימים בישות הכיבוש.
ה"טיימס אוף ישראל" דיווח ביום ראשון כי מקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו האשים את ארצות הברית במימון הפגנות נגד התיקונים השיפוטיים.
האתר הוסיף כי "פקיד ממשלתי בכיר שנסע עם נתניהו בנסיעתו לאיטליה ביום שישי אמר כי ההפגנות ההמוניות נגד התיקונים השיפוטיים מומנו בחלקה על ידי ממשלו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן".
הבכיר הישראלי אישר כי ההפגנות הללו ממומנות ומאורגנות במיליוני דולרים, והסביר כי "יש מרכז מאורגן שממנו מסתעפים כל המפגינים בצורה מאורגנת".
האשמות דומות הועלו בשבוע שעבר על ידי האנליסט הפרו-נתניהו יעקב ברדוגו בחדשות ערוץ 14.
במוצאי שבת פרסם בנו של נתניהו, יאיר, כתבה מאתר הימין ברייטברט, שדיברה על מימון משרד החוץ האמריקאי לאחת הקבוצות המשתתפות בהפגנות.
התבטאויותיהם של הבכיר ומקורבים לנתניהו הם סימן לקשיים שניצבים בפני נתניהו ביחסי ממשלתו עם ארה"ב. בחלוף חודשיים בכניסתו לתפקיד, הוא לא קיבל הזמנה לפגוש את ארה"ב נשיא בבית הלבן.
אתמול, שבת, דיווחו כלי תקשורת בישראל בעניין זה, ואמרו כי בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו סבורים כי האחרון "הפך לפרסונה נון גרטה בבית הלבן".
מוריה וולברג, כתבת לעניינים פוליטיים של "ערוץ 13" הישראלי, אמרה, "מקור פוליטי שוחח אתמול עם אחד האישים שליוו את נתניהו בנסיעתו לרומא, ומלווה זה נשאל על הסיבה שמאחורי אי הזמנתו. הבית הלבן" עד עכשיו.
הגורם הסביר לוולברג, "לאחר שהתעקש על השאלה וקשר אותה לתיקונים השיפוטיים, ולא הסתפק בתשובה הראשונית שיש לכך כמה סיבות, הגורם המקורב לנתניהו אמר שצריך לשאול את האמריקאים למה נתניהו עדיין לא הוזמן לוושינגטון".
כתב "ערוץ 13" אישר, "מתשובה זו עולה כי גם משרד ראש הממשלה סבור שנתניהו הוא פרסונה נון גרטה בבית הלבן".
מחאות חודרות לישות
זאת, בזמן שהתקיימו הפגנות ענק, בהן השתתפו כ-200 אלף מתנחלים ב"תל אביב" בלבד, במחאה על תוכנית התיקונים השיפוטיים, אותה מבקשת ממשלת נתניהו לאשר, זו השבת העשירית ברציפות, בעוד דומה מספר המפגינים שהתאספו במספר ערים מרכזיות אחרות.
ובתקשורת הישראלית אישרו כי "המחאות, זה השבוע העשירי ברציפות נגד הממשלה הנוכחית, ממשיכות להסלים", וחושפים כי "אושרו היום יותר משבעים הפגנות מקריית שמונה ועד אילת", והצביעו על כך ש"למרות ההפגנות נכנסו לשבוע העשירי אנשים כאן ממשיכים להפגין כוח".
ההפגנות, שהחלו בדצמבר האחרון, עם עשרות אלפי מתנחלים, הפכו להפגנות ענק נגד ממשלת הכיבוש בראשות המאמץ של נתניהו להעביר תיקון משפטי המחליש את סמכויות הרשות השופטת, בתמורה לחיזוק שליטתה במפרקי מוסדות הישות, לרבות מוסדות הביטחון והצבא.
המשבר הנוכחי ב"ישראל", שאינו נעצר בגבולות הפילוג המדיני, מהווה מסע ייסורים שהכיבוש אינו רגיל להתמודד איתו בעבר, שכן מעולם לא היה עד לתנועת אופוזיציה רחבה נגד ממשלה בראשות אחד הדמויות הפוליטיות המרכזיות בישראל, כמו נתניהו.
ההפגנות לא הוגבלו לקבוצות או קבוצות ספציפיות, אך השטח הגיאוגרפי שלהן התרחב באופן משמעותי, והוביל לארגון הפגנות בכמעט 100 אתרים, רחובות וכיכרות בפלסטין הכבושה.
ההפגנות הנוכחיות מעלות סיסמאות שזוכות אוטומטית לתמיכה בינלאומית רחבה, כשהן דורשות להעמיד את נתניהו לדין בפרשיות שחיתות, וכן מעלות סיסמאות הקוראות להפרדת רשויות, מה שמגביר את הלחץ הבינלאומי עליו.