امکان تحقق مالیات‌ستانی هوشمند با اجرای سامانه مودیان

امکان تحقق مالیات‌ستانی هوشمند با اجرای سامانه مودیان

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه براساس ریز تراکنش‌ها بین طرف های اقتصادی مختلف داده‌های کسب و کار و داده‌های مالیاتی را جمع‌آوری خواهیم کرد، گفت: به این ترتیب مالیات ستانی به صورت هوشمندتر انجام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، باقری اصل معاون وزیر ارتباطات با این اینکه اتفاقات بزرگی در حوزه خدمات الکترونیک کشور شکل گرفته است، گفت: با توجه به شدت تحولات شاید درک درستی از آن نداشته باشیم. بخش قابل توجهی از این تغییرات به سبب اقدامات بخش غیر دولتی بوده است. بیماری کرونا نیز سبب شتاب گیری این تحولات شد. در حوزه فناوری اطلاعات بسیاری از سرویس هایی که در سایر کشورها می‌دیدم به سرعت در کشور فراهم شد. 

وی افزود: در حوزه مالیاتی نیز از سال 1384 طرح های اولیه در نظام مالیاتی شکل گرفت. امروز با زحمت های کشیده سرویسی فراهم شده تا فعالان اقتصادی کمترین دغدغه را در حوزه سرویس ها داشته باشند. ما خدماتی را ارائه می‌کنیم که شاهد تراکنش میلیونی هستیم. در گذشته تنها در حوزه بانکی شاهد این موارد بودیم اما امروز در مواردی مانند بورس و سهام عدالت شاهد تراکنش‌های میلیونی هستیم. این اتفاق در نتیجه زیرساخت‌هایی است که فراهم شده است. چندین نسل از مهندسین داده مشارکت کردند تا به جایگاه امروز برسیم البته که هنوز عقب‌ماندگی داریم.

باقری اصل در خصوص حوزه مالیات گفت: کسب و کارهای باید در پرداخت مالیات راحت باشند و متاسفانه هنوز به این مطلوبیت نرسیدیم. با توجه به همکاری شکل گرفته اتفاق بزرگی رخ داده است و براساس ریز تراکنش‌ها بین طرف های اقتصادی مختلف داده‌های کسب و کار و داده‌های مالیاتی را جمع‌آوری خواهیم کرد. به این ترتیب مالیات ستانی به صورت هوشمندتر انجام خواهد شد. در سه سال اخیر با تلاش سازمان امور مالیاتی نوع جدید از سامانه شکل گرفت. قانون مدل دیگری را پیش‌بینی کرده بود اما با اجرای تدریجی قانون استقرار این سامانه تسهیل شد.

با اجرای مرحله ای امکان پوشش اشکالات به وجود می‌آید. دگردیسی که در نظام حکمرانی در حال انجام است کمک می‌کند تا امکان مواجهه با یک دولت پیش‌بینی پذیر فراهم شود. سامانه مودیان و سرویس هایی که در زیر مجموعه آن ایجاد می‌شود زمینه ایجاد یک دولت پیش‌بینی پذیر است.

حذف دو یا سه سامانه از رویه اشخاص حقوقی با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی

محمود تولایی رییس کمیسیون مالیاتی اتاق بازرگانی گفت: آموزش در این حوزه ضروری است. آموزش اول متوجه خود سازمان امور مالیاتی است که باید در نقاط مختلف کشور بر روی این قانون تسلط داشته باشند. در نهایت نیز باید برای اجرای قانون تسهیل گیری کنیم. در قانون ارزش افزوده مشکلات فراوان داشتیم. دو سالی با دستگاه‌های مختلف همکاری داشتیم تا در قانون ارزش افزوده این مشکلات برطرف شود.

وی افزود: سامانه مودیان در الحاق قانون در نظر گرفته شد اما زیرساخت کافی برای آن وجود نداشت. اما مجلس و مرکز پژوهشهای مجلس بر این موضوع اصرار داشتند. علت این نیز همین بود که قانون پایانه های فروش قبلی اجرایی نشدن بود. درخواست ما این بود که این کار به گونه ای طراحی شود که قانون اجرایی شود. پس از همراهی سازمان امور مالیاتی با این موضوع با چند درخواست مطرح کردیم. از جمله این درخواست ها مشکل تعدد سامانه ها بود. یک مدیر مالی چند بار باید اطلاعات را در اختیار سامانه ها قرار دهد؟ خواهش ما این بود که ارزش افزوده براین اساس حذف شود که این اتفاق رخ دهد.

تولایی با بیان اینکه سامانه مودیان حداقل دو یا سه سامانه حذف خواهد شد، گفت: خواست ما این بود که اظهارنامه مالیاتی نیز حذف شود اما در این خصوص به نتیجه نرسیدیم. خواست مجلس این بود که برخورد مودی با ممیز به حداقل برسد.

از جمله موارد مورد تاکید ما این بود که قانون به صورت دفعی اجرا نشود که در قانون این موضوع مورد توجه قرار نگرفت. امروز تصمیم گرفته شده تا قانون به صورت تدریجی اجرا شود. شما امروز می‌بینید کار با بورسی ها شروع شده اما شرکت‌های دولتی همکاری لازم را نداشته‌اند. افرادی که از اول فروردین مشمول می‌شوند بنگاه های حقوقی هستند. افراد آگاهی لازم را در این حوزه ندارند و نیاز آموزش وجود دارد. نیروهای بدنه سازمان نیز باید با این موضوع درگیر شوند.

رییس کمیسیون مالیاتی اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه شرکت‌های معتمد نیز در حوزه آموزش موفق نبودند، گفت: خواست ما این است که اجرای قانون تسهیل شود تا قانون به طور درست و دو طرفه اجرا شود. در صورتی که ارتباط متقابل وجود نداشته باشد مشکل ایجاد خواهد شد. سازمان مالیاتی، سازمان کارآمدی است. نارکارآمدی را در تمام دستگاه‌های کشور دیدیم ولی سازمان مالیاتی نیروی متخصص دارد و توقع ما این است که این سازمان به همین شکل تخصصی باقی بماند.

حجم بالایی از کار را داریم و سال جاری نیز که رو به اتمام است. باید با همکاری سازمان امور مالیاتی آموزش های لازم را ارائه کنیم. ضمن اینکه موسسات خدمات مالی و حسابرسی باید پای کار بیایند. برخی از استاندارهای حسابداری باید تغییر کند چرا که روش ثبت دفاتر ما در حال تغییر است. عدد بنگاه‌های حقوقی کوچک ما بسیار زیاد است، در نتیجه خواهش ما این است که سازمان هزینه‌های مربوط به شرکت‌های معتمد را پرداخت کند. مطلب بعدی در مورد نرخ بالای جرایم قانون پایانه‌های فروشگاهی است.

وی با اشاره به اینکه پس از آموزش تازه سوالات افراد شروع می‌شود، گفت: باید سامانه ای تعریف شود تا مودیان با ورود به آن پاسخ سوالات خود را دریافت کنند. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon