تحولات اوکراین|پنتاگون: مدرکی دال بر کمک نظامی چین به روسیه وجود ندارد


تحولات اوکراین|پنتاگون: مدرکی دال بر کمک نظامی چین به روسیه وجود ندارد

توضیح پنتاگون درباره اطلاعات پهپاد سقوط کرده، ادامه پروازهای شناسایی آمریکا در آسمان دریای سیاه، عدم تایید کمک نظامی چین به روسیه از سوی آمریکا و اعلام قریب الوقوع بسته جدید کمک نظامی واشنگتن برای کی‌یف، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  "جان کربی"، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید در تفسیر طرح پیشنهادی چین برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه در اوکراین، ابراز عقیده کرد که برقراری آتش‌بس در اوکراین اکنون به معنای تحکیم تصرفات ارضی توسط طرف روسی بوده و منشور سازمان ملل را نقض می‌کند.

کربی گفت: «طبق ارزیابی ما، آتش‌بس در حال حاضر نشانه نقض مجدد منشور سازمان ملل توسط روسیه خواهد بود.»

وی همچنین  با اشاره به اینکه برقراری آتش بس به معنای به رسمیت شناختن مناطق جدید روسیه خواهد بود، افزود: مسکو از آتش بس برای تجدید قوا، تقویت مواضع و پیشروی بیشتر استفاده خواهد کرد. بدین ترتیب، واشنگتن معتقد نیست که چنین روند اوضاعی به یک صلح عادلانه و پایدار منجر شود که باید شامل منافع اوکراین باشد.

پیش از این، در 24 فوریه (5 اسفند ماه) و همزمان با سالگرد آغاز جنگ، چین سندی را شامل موضع گیری رسمی پکن در خصوص حل و فصل سیاسی اوضاع در اوکراین منتشر کرد که هدف آن تداوم نقش سازنده این کشور در حل بحران و دستیابی به صلح پایدار در اوکراین اعلام شد. به گفته مقامات پکن، اولویت این کشور برقراری آتش بس و توقف درگیری نظامی است.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز به نوبه خود، پیشنهاد چین برای حل بحران اوکراین را "نه یک طرح اقدام، بلکه تاملی در این موضوع" ارزیابی کرد و  در عین حال تاکید کرد که این موضوع را مثبت می‌داند که چین بحث مربوط به اوضاع اوکراین را آغاز کرده است.

با این حال، طرح چین برای حل بحران با انتقاداتی مواجه شده است. بدین ترتیب، ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی گفت که ناتو به جمهوری خلق چین اعتماد ندارد، زیرا تاکنون اقدامات نظامی روسیه در اوکراین را محکوم نکرده است.

در این رابطه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز یادآور شد که رهبران جهان غرب هیچ تلاشی برای متقاعد کردن اوکراین برای بازگشت به مذاکرات صلح ندارند. به گفته وی، رهبران غربی از مذاکره امتناع کرده و حتی مقامات کی‌یف را وادار کردند که از روند مذاکرات خارج شود، آنهم درست در لحظه‌ای که هنوز فرصت برای حل و فصل سیاسی مناقشه وجود داشت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سی صد و هشتاد و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

پنتاگون تردید دارد که روسیه بتواند اطلاعات ارزشمند پهپاد سقوط کرده را  استخراج کند

سرگرد پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که مسکو بعید است بتواند اطلاعات ارزشمندی از هواپیمای بدون سرنشین MQ-9 که در دریای سیاه سقوط کرده را استخراج کند. وی این موضوع را بامداد امروز، جمعه، در نشست خبری متعارف خود در پنتاگون اعلام کرد.

رایدر گفت: ما متوجه نشانه هایی از تلاش روسیه برای جمع آوری و بالا آوردن بقایای پهپاد آمریکایی هستیم.  اما همانطور که ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده  گفته، ما بسیار بعید می دانیم که آنها بتوانند از این تلاش خود چیز مفیدی به دست آورند.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا یادآور شد که پنتاگون برخی اخبار رسانه‌ها مبنی بر تلاش متخصصان روسی برای بدست آوردن لاشه پهپاد  MQ-9 از قعر دریای سیاه را بررسی کرده است. رایدر افزود: در حال حاضر هیچ دلیلی برای تایید یا رد چنین گزارشاتی وجود ندارد. به گفته وی، واشنگتن اقداماتی را برای حفاظت از اطلاعات داخل هواپیما انجام داده است. علاوه بر این، لاشه هواپیمای بدون سرنشین در عمق بسیار زیادی قرار دارد.

روز پنج شنبه، نشریه ForPost گزارش داد که متخصصان وزارت دفاع روسیه پهپاد آمریکایی سقوط کرده در دریای سیاه را در فاصله 60 کیلومتری از بندر سواستوپل در عمق 850-900 متری کشف کردند. یادآوری شده که این پهپاد در نزدیکی یک شاخه از خط لوله گاز "جریان جنوبی" پیدا شده است. بر اساس این اطلاعات، یک ناو جنگی روسی در منطقه سقوط پهپاد در حال انجام وظیفه است و در حال حاضر، بررسی اقدامات بعدی برای بالا آوردن این دستگاه پرنده در حال انجام است.

یک مقام آگاه یادآور شده که وزارت دفاع روسیه علاقه مند به مطالعه منبع الکترونیکی MQ-9 و موتور آن است. در عین حال، این احتمال وجود دارد که ایالات متحده با استفاده از تجهیزات خود، قبل از بالا آوردن این پهپاد به سطح زمین، سعی کند آن را نابود کند.

پنتاگون: هیچ مدرکی دال بر کمک نظامی چین به روسیه وجود ندارد

پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون بامداد امروز، جمعه، یادآور شد که چین هنوز تسلیحات نظامی برای استفاده در جنگ اوکراین به روسیه نداده است. وی بدین ترتیب، به تفسیر  خبر منتشره در روزنامه پولیتیکو در رابطه با عرضه تفنگ، لباس زره پوش و پهپاد توسط شرکت‌های چینی به روسیه پرداخت.

در مقاله پولیتیکو ادعا شده است که شرکت های چینی در طول سال 2022 ظاهراً از طریق امارات متحده عربی و ترکیه اسلحه، لباس زرهی و قطعات هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه منتقل کرده اند.

رایدر گفت: «من می دانم که در رسانه ها در خصوص برخی معاملات تجاری بین روسیه و چین اطلاعاتی منتشر شده است. این مسئله به خودی خود غیرعادی نیست و همه می دانند که همکاری تجاری نزدیک بین مسکو و پکن وجود دارد. اما نکته کلیدی این است که تا به امروز ما هیچ کمک نظامی از سوی چین به روسیه برای استفاده در جنگ در اوکراین ندیده ایم.»

پیش از این، در اوایل ماه مارس، چین گانگ، وزیر امور خارجه چین،  گفت که این کشور یک طرف درگیری نظامی در اوکراین نیست و هرگز به هیچ یک از شرکت کنندگان در آن تسلیحاتی نداده است. به گفته وی، پکن بر اساس اصول "بین صلح و جنگ، ما صلح را انتخاب می‌کنیم، و بین گفتگو و تحریم، ما گفتگو را انتخاب می‌کنیم" هدایت می شود.

 قصد آمریکا برای تخصیص بسته جدید کمک نظامی به اوکراین

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که مقامات ایالات متحده قصد دارند در آینده نزدیک بسته دیگری از کمک‌های نظامی به اوکراین ارائه دهند. 

وی بدون اشاره به میزان دقیق بسته کمکی جدید و محتوای آن، گفت: «در روزهای آینده اعلامیه دیگری خواهید شنید که ایالات متحده کمک نظامی بیشتری به [اوکراین] ارائه خواهد کرد».

این مقام کاخ سفید همچنین گفت که واشنگتن قصد دارد به حمایت از کی‌یف و تقویت توان بازدارندگی در جناح شرقی ناتو ادامه دهد، اما به دنبال درگیری نظامی با مسکو نیست. وی افزود: «ما بارها به صراحت اعلام کرده ایم که به دنبال درگیری با روسیه نیستیم. البته ما قصد داریم به حمایت از اوکراین ادامه دهیم و  قصد داریم حضور و قدرت بازدارندگی خود را در جناح شرقی ناتو تقویت کنیم.» 

پیش از این، در اواسط ماه مارس، لوید آستین، رئیس پنتاگون اعلام کرد که 9 کشور غربی متعهد شده‌اند در مجموع بیش از 150 تانک لئوپارد ساخت آلمان را به اوکراین منتقل کنند. آستین افزود که تعداد کشورهایی که سیستم های دفاع هوایی به کی‌یف ارائه می دهند نیز همچنان در حال افزایش است. وی از جمله کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، آلمان و هلند را نام برد.

 آمریکا برای حمایت از اوکراین به ماموریت های شناسایی بر فراز دریای سیاه ادامه خواهد داد

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید در نشست خبری شب گذشته خود تاکید کرد که  ایالات متحده قصد دارد به انجام ماموریت های شناسایی در آسمان منطقه دریای سیاه ادامه دهد.  وی گفت: «به طور کلی می توانم بگویم که ما به این پروازهای شناسایی و بررسی روند اوضاع در حمایت از منافع امنیت ملی خود در منطقه دریای سیاه، برای حمایت از اوکراین و توانایی این کشور برای دفاع از خود، ادامه می دهیم و ادامه خواهیم داد.»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه،روز گذشته یادآور شد که در پی حادثه رخ داده برای هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی بر فراز دریای سیاه، روسیه به دنبال رویارویی با ایالات متحده نیست، ولی  از منافع خود دفاع خواهد کرد. این دیپلمات تاکید کرد که طرف روسی خطوط ارتباطی با واشنگتن را باز نگه داشته و این مسئله را با اهمیت می داند.

زاخارووا همچنین یادآور شد که پهپاد آمریکایی مرزهای منطقه رژیم موقت منوعیت پرواز که در رابطه با عملیات ویژه حفاظت از دونباس ایجاد شده است، را نقض کرده بود.

مجارستان اروپا را به دامن زدن به درگیری نظامی در اوکراین متهم کرد

تاماش منتسر، مشاور وزیر امور خارجه مجارستان در روابط دوجانبه، اعضای پارلمان اروپا و "بوروکرات های بروکسل" را به دامن زدن به درگیری نظامی در اوکراین متهم کرد.  وی بدین ترتیب به انتقادهای صورت گرفته از پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان به دلیل سفرش به مینسک واکنش نشان داد.

وی شب گذشته گفت: «پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، زمانی که چند هفته پیش به بلاروس و به مینسک سفر کرد، در آنجا درباره اهمیت مذاکرات و گفتگو صحبت کرد و از همه طرف‌ها خواست که به جای تشدید تنش به سمت مذاکرات و صلح حرکت کنند.»

به گفته وی، اکثریت نمایندگان پارلمان اروپا در روز پنج شنبه سییارتو را به خاطر سفرش به مینسک محکوم و مورد انتقاد قرار دادند.به گفته وی،  آنها در مورد درگیری در اوکراین "تفکر متفاوتی" دارند.

منتسر یادآور شد:  دولت مجارستان خواهان صلح است، در حالی که "اعضای پارلمان اروپا و بوروکرات های بروکسل، برعکس، خواهان تشدید درگیری نظامی در اوکراین هستند. آنها از دولت مجارستان به دلیل موضع صلح آمیزش انتقاد می کنند، آنها می خواهند ما را به این درگیری بکشانند. اما بوداپست با وجود همه فشارها به صلح پایبند بوده و طرفدار مذاکره و آتش بس فوری است. »

آمریکا از متحدان خود خواست تنها روی عرضه جنگنده به اوکراین تمرکز نکنند

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، درباره تصمیم لهستاندر زمینه تامین جنگنده های میگ-29 به اوکراین اظهار نظر کرده و از متحدان واشنگتن خواست که روی ایده انتقال تسلیحات خاصی به کی‌یف متمرکز نشوند.

بلینکن شب گذشته پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در این باره توضیح داد: «ما بر انجام هر کاری  تمرکز خواهیم کرد که اطمینان حاصل کنیم اوکراین هر آنچه را که نیاز دارد و می تواند استفاده کند، در اختیار داشته باشد. <...> همانطور که گفتم، من این را اشتباه می دانم که در یک زمان خاص به یک نوع سیستم تسلیحاتی خاص آویزان شویم.»

به گفته وی، ایالات متحده قبل از هر چیز به دنبال انتقال همه تمامی تجهیزات مورد نیاز  به اوکراین است تا بتواند به حمله روسیه پاسخ دهد و برای حملات خود در آینده نزدیک آماده شود. بلینکن در عین حال تأکید کرد که کشورهای غربی به طور مستقل تصمیم می گیرند که چه تسلیحات و تجهیزاتی را به کی‌یف ارسال کنند.

روز گذشته دولت اسلواکی تصمیم گیری در مورد انتقال جنگنده های میگ-29 به اوکراین را به تعویق انداخت. وزیر دفاع این کشور  تاکید کرد: در صورت انتقال این نوع هواپیما به اوکراین، بخشی از آنها فقط برای جداسازی قطعات یدکی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

در همان روز، کابینه لهستان اعلام کرد که اوکراین به زودی جنگنده های میگ-29  را از چندین کشور به طور همزمان دریافت خواهد کرد. پیتر مولر، سخنگوی مطبوعاتی دولت لهستان گفت که مقامات این کشورها تصمیمات اتخاذ شده برای انتقال هواپیماهای جنگی به کی‌یف را اعلام خواهند کرد.

پیش از این، ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر لهستان وعده داد که ورشو ممکن است طی چهار تا شش هفته آینده، جت های جنگنده میگ-29 را به اوکراین منتقل کند.

ورود اوکراین به اتحادیه اروپا هدف سیاسی لهستان و جمهوری چک است

آندری دودا، رئیس جمهوری لهستان، شب گذشته، پنج شنبه تاکید کرد که پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا، یک هدف سیاسی مشترک برای لهستان و جمهوری چک است.

وی گفت: «ما هیچ شکی نداریم که اوکراین باید بخشی از اتحادیه اروپا شود. ورود این کشور به جامعه هدف بزرگ سیاسی ماست.»

پاول، رئیس جمهوری چک نیز به نوبه خود گفت که درگیری اوکراین کشورهای اروپای مرکزی را متحد کرده و نقش آنها را در اتحادیه اروپا تقویت کرده است.

علاوه بر این، پاول تاکید کرد که جمهوری چک توانسته وابستگی خود به دریافت گاز طبیعی از روسیه را «به صفر» کاهش دهد. به گفته وی،  این کشور به طور فعال در حال توسعه راه ها و منابع جایگزین برای به دست آوردن این نوع مواد خام انرژی است و لهستان نقش مهمی در این امر ایفا می کند که پروژه خط لوله گاز STORK به همراه این کشور در حال اجرا است.

در ماه فوریه، جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی یادآور شد که اوکراین از هم اکنون به عضوی از خانواده اروپایی تبدیل شده است، فقط "نهادینه سازی این تصمیم" باقی مانده است.

مشاور سابق پنتاگون: ایالات متحده ارتش اوکراین را برای حمله به روسیه آماده کرده است

سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، فاش کرد که ایالات متحده مدت هشت سال است که نیروهای مسلح اوکراین  را برای حمله به روسیه آماده کرده است. 

این کارشناس نظامی شب گذشته در کانال یوتیوب خود در این باره گفت: «ما تصمیم گرفتیم ارتش اوکراین را بازسازی کنیم که هدف از آن آسیب رساندن به روسیه بود، ما هشت سال برای این کار وقت گذاشتیم، اما به عواقب اقدامات خود فکر نکرده بودیم. ما همچنین به اشتباه روسیه را تنها به عنوان یک پمپ بنزین مجهز می دانستیم. <...> با این حال، ما متوجه شدیم که همه چیز دقیقا برعکس است.»

مک گرگور گفت: علیرغم اینکه ارتش ایالات متحده قدرتمندترین و پرتعدادترین نیروی هوایی را دارد، در صورت برخورد مستقیم با نیروهای پدافند هوایی روسیه، متحمل خسارات سنگینی خواهد شد. روسیه دشمنی است که دارای سیستم های دفاع ضد هوایی بسیار پیشرفته‌ای است.
مک گرگور در پایان گفت: روزهایی که نیروی هوایی ایالات متحده می توانست بدون مجازات در نزدیکی مرزهای روسیه پرواز کند، دیگر به پایان رسیده است.

چندی پیش، ژنرال داگلاس سیمز، رئیس اداره عملیات کمیته روسای ستاد نیروهای مسلح ایالات متحده، گفت که پنتاگون از آغاز درگیری نظامی در اوکراین، تاکنون بیش از 4 هزار نیروی نظامی ارتش این کشور را آموزش داده است. به گفته وی، اکنون نیز نظامیان اوکراینی در فورت سیل و اوکلاهاما، برای کار کردن با سیستم دفاع هوایی پاتریوت در جنگ در حال آموزش هستند.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا نیز پیشتر اذعان داشت که سربازان اوکراینی مدت بسیار طولانی است که در ایالات متحده آموزش می بینند.

تشکیل تیم مشترک اتحادیه اروپا و ناتو برای حفاظت از زیرساختارهای حیاتی اروپا

کشورهای اتحادیه اروپا به همراه ائتلاف آتلانتیک شمالی ناتو کار به روی ایجاد یک گروه مشترک را برای حفاظت از زیرساختارهای حیاتی کشورهای عضو خود را آغاز کرده‌اند. این موضوع  روز پنجشنبه در بیانیه‌ای از سوی پیمان آتلانتیک شمالی اعلام شد.

در این سند آمده است: «مقامات ارشد ناتو و اتحادیه اروپا روز پنجشنبه، برای شکل گیری یک گروه ویژه جدید در زمینه حفاظت از زیرساختارهای حیاتی، بایکدیگر ملاقات کردند. تاکید شده  که همکاری برای تقویت زیرساختارهای حیاتی با توجه به خرابکاری صورت گرفته در خط لوله گاز نورد استریم 1 و نورد استریم 2 و همچنین "استفاده روسیه از انرژی به عنوان سلاح در درگیری در اوکراین" اهمیت بیشتری یافته است.

 در این سند یادآوری شده که کارگروه فوق فعالیت خود را در چهار زمینه انرژی، حمل و نقل، زیرساختارهای دیجیتال و عرصه فضا آغاز خواهد کرد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، پیش از اعلام این ابتکار مشترک، در اواخر ماه ژانویه گفته بود که ما باید با هم فکر کنیم که چگونه زیرساخت‌های حیاتی، فناوری و زنجیره‌های تامین خود را در برابر تهدیدات بالقوه مقاوم‌تر کنیم و گام‌هایی برای کاهش آسیب‌پذیری‌های احتمالی آنها برداریم.  به گفته وی، این گام مهمی برای تقویت و امن‌تر کردن اتحادیه اروپا و ناتو خواهد بود.

پوتین: روسیه به استقلال کشورهای اروپایی علاقه مند است

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز پنج شنبه در سخنرانی خود در کنگره سالانه اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان این کشور تاکید کرد که  روسیه علاقه مند است که کشورهای اروپایی مستقل باشند و در راستای منافع خود تصمیم بگیرند، هرچند در حال حاضر اینطور نیست.

پوتین یادآور شد که نظام سیاسی در بسیاری از کشورهای جهان اغلب افراد با سطح تحصیلات و فرهنگ عمومی نسبتاً پایین را به اوج می رساند. در نتیجه، چنین رهبرانی گاهی اوقات درک نمی کنند که کار آنها باعث آسیب رساندن به مردم خود و تجار آنها می شود. رئیس جمهوری روسیه ادامه داد: «ما علاقه مندیم که شرکای اروپایی ما مستقل و دارای استقلال عمل  باشند و بر اساس منافع ملی خود تصمیم بگیرند. متأسفانه، چنین نیست و در  اغلب موارد اصلاً چنین نیست.»

به گفته پوتین، روسیه همیشه بر تمایل به همکاری با همه کشورها با در نظر گرفتن منافع متقابل تکیه کرده است. در عین حال، رهبر روسیه یادآور شد که متأسفانه در دهه‌های گذشته هیچ احترامی برای منافع فدراسیون روسیه وجود نداشته است. رئیس جمهور تاکید کرد: «شاید باید از سوی هر دو طرف حرکتی انجام شود.  ما نمی‌توانیم همه تقصیرها را در شرایط فعلی فقط به گردن شرکای خود بیاندازیم.»

پوتین در توصیف وضعیت تحریم‌های ضدروسی از ضرب المثلی استفاده کرد: "برای دیگران چاه نکن، وگرنه خود در آن خواهی افتاد"

رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنرانی خود در کنگره اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان روسیه ابراز عقیده کرد که وضعیت تحریم‌های ضدروسی یادآور ضرب‌المثل «برای دیگری چاه نکن، وگرنه خودت در آن می‌افتی» است. 

ولادیمیر پوتین وضعیت تحریم‌های ضد روسیه را چنین توصیف کرد: «یک سال پیش، دولتهای غربی "بازوهای" شرکت های خود را پیچانده و بسیاری از آنها را مجبور به خارج شدن از بازار روسیه کردند. سپس، تحلیلگران خارجی رکود و کاهش قابل توجه بخش مصرف را برای کشور ما پیش بینی کردند، اما واقعیت چیزی غیر از این بود. در این رابطه ضرب المثل روسی را به خاطر می آورم "برای دیگری چاله حفر نکن، وگرنه خودت در آن می افتی". به نظر می رسد که دقیقاً در رابطه با تحریم‌ها چنین اتفاقی افتاده و وضعیت اقتصادی کشورهای غربی خود رو به رکورد گذاشته است.» 

رئیس جمهوری روسیه افزود: سوله‌های خالی شده به دلیل خروج برخی از شرکت های اروپایی و آمریکایی، توسط شرکت های داخلی پر شدند. این وضعیت مشابه شرایطی است که هشت سال پیش در بازار مواد غذایی ایجاد شد، زمانی که در واکنش به تحریم‌های ضد روسی، این کشور اقدامات محدودکننده خود را اعمال کرد و پس از آن "رشد سریع" صنایع کشاورزی کشور آغاز شد.

یک روز پیش از آن، میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه نیز یادآور شده بود که روسیه از نظر تعداد تحریم های اعمال شده علیه این کشور، مقام قهرمانی در جهان را بدست آورده است. با این حال، وی تاکید کرد که دولت روسیه به تلاش خود برای رشد اقتصادی این کشور ادامه می دهد و علیرغم فشار تحریم ها رشد آن در این کشور هم اکنون مشاهده شده است.

ولادیمیر پوتین در اوایل ماه مارس نیز تاکید کرد که اعمال تحریم‌های ضد روسیه توسط غرب، انگیزه قدرتمندی برای تقویت حاکمیت این کشور ایجاد کرده است. رهبر روسیه همچنین یادآور شد که تمام مشکلاتی که از بیرون تلاش می شود  تا در زمینه های مختلف از جمله مسائل مالی بر روسیه تحمیل کنند، به طور کلی برطرف شده است.

اتحادیه اروپا در اواخر ماه فوریه سال جاری دهمین بسته تحریم‌های ضدروسی را تصویب کرد.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon