استانداران زاگرسنشین برای مبارزه با آفت درختان بلوط به کمیسیون کشاورزی مجلس میآیند
رئیس کمیسیون جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درختان بلوط ریه های زاگرس هستند، گفت: پس از تعطیلات نوروزی از استانداران زاگرس نشین دعوت میکنیم و در زمینه مبارزه با آفت درختان بلوط تصمیم گیری میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، محمد جواد عسکری در نشست با استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تقارن ایام نوروز و ماه مبارک رمضان اظهار داشت: نیازمند تدابیر لازم و تشدید نظارتها هم در توزیع و هم در قیمتها هستیم تا نتیجه آن رضایت مردم و قطع دست دلالان و سو استفادههای احتمالی باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس یاداور شد: این مردم به وظایف خود در همه صحنهها عمل کردند و وظیفه ما در قبال این مردم سنگین است.
عسکری ابراز کرد: وضعیت ذخایر و کیفیت کالاها در این استان به ویژه در میوه شب عید مناسب بوده که معلوم است در این زمینه زحمات و تلاشهای موثری انجام شده اما هر چه برای این مردم کار کنیم باز هم کم است.
رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: این استان در دو میوه سیب و پرتقال تولیدکننده است و آنگونه که به من گزارش داده شده، بخش زیادی از میوه شب عید از تولیدات کشاورزان همین استان و با کیفیت مطلوب خریداری شده است.
پایه گذاری کارهای زیربنایی و تحولزائی در حوزه جهاد کشاورزی
استاندار کهگیلویه نیز در این نشست افزود: کارهای زیربنایی و تحولزائی در جهاد کشاورزی این استان برنامه ریزی و پایه گذاری شده است.
سید علی احمدزاده سیاست کلی جهاد کشاورزی در خرید و ذخیره سازی میوه شب عید را نیازمند بازنگری دانست و عنوان کرد: ضرورت دارد وزارت جهاد کشاورزی منابع لازم برای خرید این اقلام را تامین کند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر نگرانی بابت تامین کالاهای اساسی در استان وجود ندارد، در ایام عید تولید مرغ گرم استان دو هزار تن خواهد بود و به سمتی می رویم که تولید مرغ گرم در خود استان انجام شود.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: مرغ مورد نیاز کهگیلویه و بویراحمد از سایر استان ها تامین می شود اما با اقدامات صورت گرفته سال آینده صادر کننده مرغ خواهیم بود.
احمدزاده عنوان کرد: سال گذشته ذخیرهسازی خوبی در مرغ منجمد، گوشت قرمز و میوه شب عید انجام گرفت و برای اولین بار در همه شهرستان ها میوه شب عید، گوشت و برنج توزیع شد که کار فراگیر و خوبی بود.
وی با بیان اینکه نیاز است دهک های پایین، بیشتر حمایت شوند به همین منظور باید ذخیره گوشت و مرغ منجمد استان افزایش یابد افزود: امسال وزارت جهاد کشاورزی ذخیره سازی میوه شب عید را به خود استان ها محول کرد اما منابع خرید میوه به طور گسترده تامین نشد که باید منابع تامین میوه شب عید از قبل تامین می شد.
وی ادامه داد: حجم خرید میوه شب عید نسبت به سال گذشته کمتر شده، ضمن اینکه میوه شب عید 10 درصد زیر قیمت بازار به دست مصرف کننده برسد که خیلی برای دهک های پایین مشکل گشا نیست.
احمدزاده تصریح کرد: از مجلس شورای اسلامی انتظار می رود که در این زمینه توجه داشته باشد تا دهکهای پایین بتوانند سیب و پرتقال را با قیمت 25 هزار تومان تهیه کنند.
وی بیان کرد: اطلاع پیدا کردم که سیبی که ستاد تنظیم بازار به قیمت کیلویی 25 هزار تومان تعیین کرده در سطح استان به کیلویی 18 هزار تومان به فروش می رسد.
احمدزاده ادامه داد: سیب شب عید در استان تهران حدود کیلویی 14 هزار تومان توزیع می شود اما در این استان 25 هزار تومان اعلام شده که این تفاوت قیمت ها در اقدامات ستاد تنظیم بازار استان دوگانگی ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه سیب محصول استان کهگیلویه و بویراحمد از کیفیت خوبی برخوردار است، گفت: این محصول استان جای دیگری عرضه نمی شود.
احمدزاده در خصوص آخرین وضعیت آفت پروانه خوار درختان بلوط هم گفت: پروژه مبارزه و کنترل آفت پروانه برگ خوار بلوط در سطح استان آغاز شده و اقدام به سم پاشی کردیم اما اگر در این پروژه استان های فارس، خوزستان و چهارمحال و بختیاری به استان کمک نکنند موفق نخواهیم شد.
وی ادامه داد: فراخوان دادیم و از پویش های مردمی برای مبارزه با این آفت دعوت کردیم، لازم است محلول بی تی خریداری و با تجهیزات در اختیار پویش های مردمی قرار داده شود تا کار مبارزه را انجام دهند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: نیازمند اعتبارات ملی برای مبارزه با این آفت هستیم و با مبلغ 15 یا 16 میلیارد تومان نمی شود کاری از پیش برد.
احمدزاده عنوان کرد: در سفر دکتر قالیباف مقرر شد مبلغی برای مبارزه با آفت درختان به استان اختصاص داده شود که از نمایندگان مجلس خواستیم پیگیر این اعتبار باشند.
به گفته استاندار؛ برای مبارزه با آفت درختان بلوط نیازمند 120 تا 150 میلیارد تومان هستیم. در حال حاضر پروژه مبارزه با این آفت آغاز شده اما اگر اعتبار مورد نیاز تامین نشود آفت گسترده تر خواهد شد.
در ادامه رئیس کمیسیون جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درختان بلوط ریه های زاگرس هستند، گفت: پس از تعطیلات نوروزی از استانداران زاگرس نشین دعوت میکنیم و در زمینه مبارزه با آفت درختان بلوط تصمیم گیری میشود.
انتهای پیام/ن