دلایل احیای روابط بین ایران و عربستان از نگاه تحلیلگر صهیونیست
یک کارشناس و شرق شناس صهیونیست مدعی شد که هشت رویداد باعث شد که عربستان سعودی به احیای روابط با ایران ترغیب شود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم - محمد عباسی، یک کارشناس و خاورشناس صهیونیست به نام «مردخای کیدار»، با انتشار مقالهای مدعی شد که هشت رویداد باعث نزدیک شدن ریاض به تهران با میانجیگری پکن شد و معتقد است که احیای روابط عربستان سعودی با ایران آثار منفی بر تل آویو گذاشته است.
وب سایت «عربی 21» در این ارتباط نوشت، محافل صهیونیستی همچنان در حال ابراز تعجب از توافق حاصل شده میان ایران و عربستان با میانجیگری چین هستند و بیشترین ترس رژیم اسرائیل، پیوستن امارات و بحرین به این توافق است؛ زیرا اسرائیلیها معتقدند بین بحران داخلی رژیم اسرائیل و توافق احیای روابط عربستان و ایران رابطه تنگاتنگی وجود دارد.
مستشرق رژیم صهیونیستی اولین مورد از این رویداد را آغاز «بهار عربی» (بیداری اسلامی) در پایان سال 2010 میداند و مینویسد: «سعودیها احساس کردند از سوی دولت آمریکا کنار گذاشته شدهاند و آمریکا در تلاش است به دشمنان آنها، ایران و اخوان مسلمین نزدیک شود.»
بر اساس ادعاهای این کارشناس صهیونیست دومین مورد از این وقایع امضای توافق هستهای با ایران در سال 2015 با وجود مخالفت شدید عربستان سعودی بود. سومین مورد طوفان رسانهای بود که ترور «جمال خاشقجی»، روزنامهنگار سعودی در سال 2018 در استانبول به راه افتاد.
وب سایت «عربی21» به نقل از مقالهای که روزنامه «میکور ریشون» منتشر کرده است، مدعی شد چهارمین رویدادی که عربستان سعودی را به آشتی با ایران واداشت، حمله به تأسیسات آرامکو در سپتامبر 2019 با موشکها و پهپادهای ایرانی از یمن و عراق بود.
این ادعا در حالی مطرح می شود که مقامات و رهبران دولت نجات ملی یمن مسئولیت این حملات را برعهده گرفته و تاکید کردهاند که تمام موشکها از یمن به تاسیسات نفتی آرامکو شلیک شده است.
بنا به ادعاهای مستشرق صهیونیست پنجمین رویدادی که عربستان را به توافق با ایران ترغیب کرد جنگ عربستان با یمن بود؛ زیرا نیروهای انصارالله یمن صدها بار با موشک و پهپاد به عربستان سعودی حمله کردند.
نویسنده مقاله مذکور مدعی شده است که رویداد ششم، ایستادن بایدن پشت سر ایران بود، وی مدعی شده است که بایدن تلاش کرد تحریم های ایران را لغو کند، همچنین اجازه از سرگیری صادرات انرژی و آزاد سازی میلیاردها پول بلوکه شده ایران را داد! سعودیها از این اقدامات متوجه شدن که ایالات متحده در صدد تقویت روابط خود با ایران است هرچند که ایران به یک کشور هستهای تبدیل شود.
مستشرق صهیونیست هفتمین رویداد را جنگ اوکراین عنوان کرده است. وی مدعی شده است که در این جنگ آمریکا و اروپای غربی در یک طرف و روسیه، ایران و چین در طرف دیگر این جنگ قرار دارند. بر اساس تحلیل های مستشرق صهیونیست طرف آمریکایی و اروپایی نتوانسته است تمامیت ارضی اوکراین را حفظ کند و این رویداد باعث شد که در نگاه سعودیها غرب خیانتکار و ضعیف نشان داده شود.
مردخای کیدار هشتمین رویداد را توافق عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل و نقش آن رژیم در خاورمیانه، عنوان کرده است؛ زیرا عربستان در سال 2020 به امارات و بحرین برای عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل چراغ سبز نشان داد ولی از ترس ایران، علناً مسیر عادی سازی با رژیم اسرائیل را دنبال نکرد.
وب سایت «عربی21» نوشت که تحلیلها و بررسیهای دقیق اسرائیلیها از وقایع نشان میدهد که سعودیها احساس میکنند در برابر هژمونی ایران در منطقه شکست خوردهاند و تنها چیزی که برای عربستانیها باقی مانده این است که تلاش کنند آسیبها را به حداقل برسانند.
ایران، عربستان و چین نوزدهم اسفند 1401 برابر با دهم مارس 2023 میلادی در بیانیهای مشترک اعلام کردند در نتیجه گفتگوهای انجام شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفته و سفارتخانهها و نمایندگیها را بازگشایی کنند.
انتهای پیام/