موافقت پارلمان مجارستان با الحاق فنلاند به ائتلاف نظامی ناتو


موافقت پارلمان مجارستان با الحاق فنلاند به ائتلاف نظامی ناتو

بعد از کشمکش‌های طولانی بالاخره پارلمان مجارستان هم با رای اکثریت، طرح پیوستن فنلاند به ائتلاف نظامی ناتو را تصویب کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، پس از کشمکش‌های طولانی، سرانجام پارلمان مجارستان با رای اکثریت به فنلاند اجازه پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو را داد. 182 نماینده مجلس شامگاه دوشنبه به این مصوبه رای مثبت دادند و 6 نفر با آن مخالفت کردند. هیچ رای ممتنعی در پارلمان مجارستان برای این طرح وجود نداشت. اکنون تنها ترکیه باید رسما راه را برای پیوستن فنلاند به ائتلاف نظامی ناتو باز کند.

پارلمان مجارستان همچنین پروتکل مشابه الحاق سوئد به ناتو را مورد بحث قرار داده است، اما هنوز رأی گیری در مورد آن را در دستور کار قرار نداده است . به نظر می رسد که ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در این راستا هماهنگی نزدیکی دارد. تا کنون، ترکیه تنها عضویت فنلاند در ناتو را تایید کرده است، اما سوئد را تایید نکرده است.

"اوربان"، پوپولیست دست راستی رابطه دوستانه ای با اردوغان دارد. مجارستان تنها کشور اتحادیه اروپا است که در شورای ترک‌ها که تحت سلطه اردوغان است، ناظر است.

اوربان که تمام تصمیمات کلیدی در کشور را خودش می‌گیرد، بارها از پیوستن این دو کشور شمال اروپا به ناتو حمایت کرده است. اما در عین حال بارها بحث و رأی گیری درباره تصویب این طرح را به بهانه‌های مختلف به تعویق انداخت. از جمله، او از اینکه سیاستمداران و رسانه‌های سوئدی و فنلاندی به ناحق از مجارستان به دلیل نقص در حاکمیت قانون و فساد انتقاد کرده اند، شکایت کرد.

در نتیجه تهاجم روسیه به اوکراین، سوئد و فنلاند سال گذشته تصمیم گرفتند پس از یک دوره طولانی عدم تعهد نظامی، برای عضویت در ناتو درخواست دهند. ترکیه که در حال حاضر باید به عنوان یکی از 30 عضو این کشور با این طرح موافقت کند، از همان ابتدا نگرانی‌هایی را در این باره اعلام کرد. وی سوئد را به عدم اقدام علیه سازمان‌های تروریستی متهم می‌کند. آنکارا در درجه اول نگران وضعیت حزب ممنوعه کارگران کرد پ.ک.ک است.

"ینس‌ استولتنبرگ"، دبیرکل ناتو و مقامات آمریکا عضویت این دو کشور را منوط به جلب رضایت و موافقت ترکیه اعلام کرده‌‎اند.

ترکیه از زمان ارائه این درخواست، با اعلام شروطی از این دو کشور خواست که از مخالفان کُرد و حامیان پ.‌ک.‌ک در کشورشان میزبانی نکرده، از آنها حمایت نکنند و افراد مظنون به اقدامات تروریستی را به ترکیه تحویل دهند.

اقدام موهن چندی پیش یک نماینده تندروی مجلس سوئد در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم و آتش زدن قرآن کریم در آن محل نیز به پیچیده‌تر شدن موضوع درخواست عضویت این کشور شبه جزیره اسکاندیناوی منجر شد.

پس از این اقدام موهن، «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهوری ترکیه اعلام کرد که اقدام این فرد با مجوز دولت این کشور انجام شده و دیگر استکهلم نباید انتظار حمایت ترکیه را از پیوستن این کشور به ناتو داشته باشد.

پس از آن حدس و گمان‌هایی درباره پیوستن زودتر فنلاند به ناتو زده شد. این در حالی است که این دو کشور شمالی اروپا قرار بود با هم به این ائتلاف نظامی غربی بپیوندند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon