تحولات اوکراین| گروسی: نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا باید محافظت شود / هزینه نظامی اوکراین در هر ماه


تحولات اوکراین| گروسی: نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا باید محافظت شود / هزینه نظامی اوکراین در هر ماه

وعده اردوغان درباره عدم رویارویی ترکیه با روسیه، تلاش آمریکا برای حفظ پیمان استارت، پیوستن سوئیس به تحریم‌های ضدروسی اتحادیه اروپا، کاهش قابل توجه بدهی خارجی روسیه و مشارکت ۵۰ کشور در درگیری نظامی در اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "رافائل گروسی"، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) روز چهارشنبه در جریان بازدید از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا اعلام کرد که وضعیت امنیتی در این تاسیسات در حال بهبود نیست. به گفته وی، درگیری نظامی در مناطق مجاور این تاسیسات در حال تشدید بوده و ضروری است اقداماتی برای محافظت از نیروگاه در برابر هرگونه حمله انجام شود.

وی با اشاره به اینکه حل مشکل امنیتی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا امکان پذیر است، تاکید کرد: مهم ترین موضوع آن است که اطمینان حاصل شود که هیچ حمله‌ای به این نیروگاه  صورت نخواهد گرفت. 

گروسی یادآور شد که آژانس در حال تهیه یک نظریه جدید برای حفاظت از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا است و این موضوع را با مقامات مسکو و کی‌یف مورد بررسی قرار خواهد داد. این نظریه جدید ایجاد یک منطقه امنیتی باریک در اطراف نیروگاه را در نظر دارد. در عین حال، هدف اصلی، به گفته گروسی، آماده سازی اقدامات واقع بینانه برای  تضمین ایمنی این تاسیسات است که می تواند مورد توافق همه طرف‌ها باشد.

روز چهارشنبه، یک هیئت نمایندگی از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به همراه "رنات کارچا"، مشاور مدیر کل شرکت  "راس.انرگو.اتم" روسیه از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا در نزدیکی شهر انرگودار در منطقه زاپروژیا بازدید کردند. گزارش شده است که کارشناسان در حال ارزیابی وضعیت این تاسیسات و اطمینان از چرخش منظم کارشناسان آژانس در این نیروگاه هستند.

رنات کارچا، شب گذشته پس از این بازدید در گفتگو با خبرنگاران روس یادآور شد که  مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متقاعد شده است که هرگز سلاح‌های تهاجمی در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا وجود نداشته و نخواهد داشت.

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین نیز اعلام کرد که روسیه از تلاش‌های رافائل گروسی برای اطمینان از حفاظت از ایمنی هسته‌ای نیروگاه زاپروژیا حمایت می‌کند. به گفته وی، مسلماً این نیروگاه هسته‌ای باید در برابر هر حمله‌ای محافظت شود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصدم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

اردوغان قول داد، به غرب اجازه ندهد ترکیه را به رویارویی با روسیه بکشاند

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه شب گذشته، چهارشنبه  وعده داد که اجازه نخواهد داد کشورهای غربی این کشور را وارد جنگ علیه روسیه کنند. وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اهابر (Ahaber) تاکید کرد: این یکی از شعارهای انتخاباتی ماست.

به گفته اردوغان، طی دو سال گذشته، آنکارا با موفقیت در برابر تلاش های غرب برای تبدیل ترکیه به بخشی از درگیری ژئوپلیتیک علیه روسیه مقاومت کرده است. وی قول داد، تا زمانی که این مسئله در حیطه اختیارات او باشد، به این خط مشی پایبند خواهد بود.

اردوغان: پوتین ممکن است در اواخر آوریل به ترکیه سفر کند

رئیس جمهوری ترکیه در بخش دیگری از  مصاحبه با شبکه تلویزیونی اهابر اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ممکن است در مراسم بارگیری سوخت هسته‌ای در نیروگاه اتمی آکویو در ترکیه شرکت کند.

رجب طیب اردوغان گفت: "پروژه ساخت نیروگاه  آکویو با موفقیت در حال انجام است. این احتمال وجود دارد که آقای پوتین برای مراسم بارگیری سوخت هسته‌ای آن که در تاریخ  27 آوریل (7 اردیبهشت ماه) برگزار خواهد شد، به ترکیه بیاید. و شاید به همراه یکدیگر در قالب آنلاین در آن شرکت کنیم."

آکویو  نخستین نیروگاه هسته‌ای در حال ساخت در ترکیه است. این پروژه بر اساس توافقنامه همکاری بین دولتی منعقد شده بین روسیه و ترکیه در تاریخ 12 ماه مه سال 2010 در حال اجراست.

ابراز تمایل اردوغان برای سازماندهی مذاکرات بین روسیه و اوکراین در آینده نزدیک

آنکارا مایل است مذاکرات بین مسکو و کی‌یف را در کوتاهترین زمان ممکن سازماندهی کند. این مطلب را رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در آنکارا پس از گفتگو با کاتالین نواک، رهبر مجارستان اعلام کرد. اردوغان گفت: «ما می‌خواهیم هر چه زودتر صلح میان اوکراین و روسیه بر سر میز مذاکره برقرار شود».

وی تاکید کرد که آنکارا مایل است روند مذاکرات بین هیئت های نمایندگی روسیه و اوکراین در استانبول را از سر بگیرد.

اردوغان چند روز قبل نیز گفته بود که ترکیه در هیچ مناقشه ای شرکت نکرده و همیشه طرفدار صلح خواهد بود، از جمله اقداماتی برای تقویت صلح جهانی، از جمله حل و فصل بحران کنونی در اوکراین انجام داده است.

اولیانوف: روسیه از تلاش‌های گروسی برای حفاظت از نیروگاه زاپروژیا حمایت می‌کند

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، اعلام کرد که روسیه از تلاش‌های رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با هدف اطمینان از  تامین ایمنی هسته‌ای نیروگاه زاپروژیا حمایت می‌کند.

اولیانوف بامداد امروز، پنج شنبه در حساب توییتر خود نوشت: "روسیه از تلاش های آقای گروسی با هدف حفاظت از ایمنی هسته‌ای در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا استقبال و حمایت می کند. به عقیده ما نیز  این نیروگاه هسته‌ای باید در برابر هر حمله ای محافظت شود و تا جایی که به ما بستگی دارد، در این راستا تلاش خواهیم کرد."

روز چهارشنبه یک هیئت نمایندگی از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به همراه رنات کارچا، مشاور مدیر کل شرکت  "راس.انرگو.اتم"رو سیه از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا بازدید کرد. گزارش شده است که کارشناسان در حال ارزیابی وضعیت  این تاسیسات و اطمینان از چرخش منظم متخصصان آژانس در ایستگاه هستند.

گروسی متقاعد شده که هیچ سلاح تهاجمی در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا وجود ندارد

رنات کارچا، مشاور مدیر کل شرکت  "راس.انرگو.اتم"روسیه شب گذشته، چهارشنبه، در پی پایان بازدید از این تاسیسات توسط هیئت اعزامی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا اعلام کرد. که رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، متقاعد شده است که هرگز سلاح‌های تهاجمی در  این تاسیسات وجود نداشته و نخواهد داشت.

کارچا در گفتگو با شبکه تلویزیونی راسیا 24 گفت: «رافائل گروسی مطمئن شده است که هیچ‌وقت در این خصوص برنامه‌ریزی نشده و قرار هم نیست که تسلیحات تهاجمی در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا مستقر شود». به گفته وی، نیروهای نظامی روسی مستقر در این تاسیسات تنها مجهز به اسلحه های سبک برای دفاع از خود، در صورت ضرورت، هستند.

گروسی حل مشکل ایمنی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را ممکن دانست

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه اعلام کرد که حل مشکل امنیتی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا امکان پذیر است. وی در جریان دومین بازدید خود از این تاسیسات، تاکید کرد که  این سازمان در حال تهیه یک نظریه جدید برای حفاظت از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا است و این موضوع را با مقامات مسکو و کی‌یف مورد بررسی قرار خواهد داد.

گروسی گفت: «من سعی می کنم اقدامات واقع بینانه‌ای که مورد تایید همه طرف‌ها باشد، را آماده و پیشنهاد کنم.<...> ما باید از بروز هر نوع حادثه‌ای در این تاسیسات اجتناب کنیم. من خوشبین هستم و معتقدم که این  مسئله امکان پذیر خواهد بود.»

وی با اشاره به این واقعیت که وضعیت امنیتی در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا در حال بهبود نیست، افزود: ما درخواست های مختلفی در این زمینه داریم. من فکر می کنم مهم ترین موضوع این است که اطمینان حاصل شود که هیچ حمله‌ای به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا صورت نمی گیرد.

مدیرکل  آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، خواستار اتخاذ تدابیر مشخصی برای بهبود وضعیت ایمنی در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا شده و یادآور شد: بدیهی است که وضعیت رو به بهبود نیست و درگیری نظامی در مناطق مجاور این تاسیسات در حال تشدید است. بنابراین، باید اقدامات لازم برای محافظت از نیروگاه در برابر هرگونه حمله انجام شود.

زلنسکی مدعی شد اوکراین بزرگترین سرزمین  آزادی مذهبی است

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، محدودیتهای شدید در نظر گرفته شده برای فعالیت کلیسای ارتدکس متعارف اوکراین و صومعه پچرسک لاورای کی‌یف را محافظت از جامعه در برابر دستکاری مذهبی خواند. 

رئیس جمهور مدعی شد: «امروز گام دیگری در جهت تقویت استقلال معنوی کشورمان برداشته شده است. این اقدام با هدف محافظت از جامعه در برابر "دستکاری مذهبی صورت گرفته از سوی مسکو" انجام شده است.»

زلنسکی همچنین اوکراین را " بزرگترین سرزمین آزادی مذهبی" در این بخش از اروپا خواند.

لازم به یادآوری است که مقامات پایتخت اوکراین در اواسط ماه مارس، خاتمه اجاره نامحدود خوابگاه مقدس صومعه پچرسک لاورای کی‌یف را اعلام کرده و به راهبان دستور داد تا قبل از پایان روز 30 مارس (10 فروردین ماه) آنجا را ترک کنند. مقامات این صومعه، با اعلام خروج اجباری راهبان از این مکان مقدس، این اقدام را غیرقانونی خواندند. 

نگرانی مجارستان از افزایش خطر درگیری مستقیم با روسیه در صورت پیوستن فنلاند به ناتو 

"دورا دورو" نایب رئیس پارلمان ملی مجارستان در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا، چاپ مسکو، که صبح امروز منتشر شده، ابراز عقیده کرده است که پیوستن فنلاند به پیمان آتلانتیک شمالی، تنها احتمال تشدید وخامت اوضاع در منطقه و خطر درگیری مسلحانه مستقیم بین این ائتلاف و روسیه را افزایش خواهد داد. 

وی گفت: "اگر فنلاند به ناتو بپیوندد، آنگاه خط تقسیم کننده بین منطقه نفوذ پیمان آتلانتیک شمالی و روسیه 1340 کیلومتر افزایش خواهد یافت. این امر احتمال تشدید اوضاع و همچنین خطر درگیری مسلحانه مستقیم بین یکی از کشورهای عضو ناتو و فدراسیون روسیه را چند برابر افزایش خواهد داد".

دورو تاکید کرد: متاسفانه ما شاهد هستیم که ایالات متحده از ناتو برای محافظت از نقش جهانی خود در جهان استفاده می کند و این سازمان را مجبور کرده تا به پذیرش سوئد و فنلاند اقدام کرده و برخلاف تمایل روسیه، به سمت مرزهای این کشور  گسترش یابد. وی همچنین یادآور شد که هر دو کشور مستقل بوده و به مدت 200 سال بی طرفی خود را در عرصه بین المللی حفظ کرده و تاکنون نیز مشکلی با همسایه بزرگ خود نداشتند.

به عقیده این مقام پارلمانی، ولی پس از پیوستن به ائتلاف، استقلال و حاکمیت آنها از بین خواهد رفت. وی افزود: ناگفته نماند که هیچ همه پرسی هم در مورد پیوستن به ناتو در این کشورها صورت نگرفته، بنابراین این تصمیم شهروندان آنها نیست، بلکه فقط حزب حاکم است. 

هشدار وزیر خارجه اسبق اتریش درباره پیامدهای تحریم‌ها علیه روسیه 

کارین کنایسل، وزیر امور خارجه سابق اتریش، شب گذشته چهارشنبه در یک برنامه تلویزیونی از شبکه TRT World تاکید کرد که محدودیت های متعدد علیه روسیه بر اعتبار کشورهایی که این محدودیت ها را اعمال می کنند، تأثیر منفی می گذارد. 

این سیاستدار اتریشی گفت: من فکر می‌کنم بسیاری از اعضای «باشگاه» که با نگاه به رژیم تحریم‌ها علیه روسیه، فکر می‌کنند که همه اینها ممکن است روزی برای آنها اتفاق بیفتد. به عقیده من، اعتماد به بسیاری از نهادها از بین رفته است.

در عین حال، کنایسل افزود، تلاش غرب برای تحت فشار قرار دادن مسکو به نتایج مورد تمایل آنها منجر نشده و تأثیر قابل توجهی هم بر سیاست روسیه نداشته است.

چند روز قبل، روزنامه نیویورک تایمز یادآور شد که مصادره دارایی های روسیه در ایالات متحده و اروپا می تواند مشکلاتی را برای اقتصاد جهانی ایجاد کند. این نشریه تاکید کرد که چنین اقدامی می تواند اعتماد به سیستم قوانین بین المللی را تضعیف کند.

میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه در اواسط ماه مارس گفت که این کشور از نظر تعداد تحریم های اعمال شده علیه خود مقام قهرمانی در جهان را به خود اختصاص داده است. 

کاخ سفید نقض فاحشی در توزیع کمک نظامی ارسالی به اوکراین مشاهده نکرده است

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته، چهارشنبه، تاکید کرد که ایالات متحده تاکنون هیچ نقض فاحشی در روند توزیع کمک های نظامی و مالی آمریکا از سوی اوکراین ندیده است.

وی در یک نشست مطبوعاتی گفت: ما هیچ مدرکی مبنی بر اینکه در رابطه با استفاده از کمک های نظامی ارسال شده به اوکراین نقض فاحشی رخ داده باشد، در اختیار نداریم.

با این حال، کربی در مورد جزئیات این موضوع توضیحی نداد. در عین حال، این مقام کاخ سفید استدلال کرد که هم واشنگتن و هم کی‌یف تلاش می کنند اطمینان حاصل کنند که این کمک های نظامی برای اهداف مورد نظر استفاده می شود.

کربی همچنین تاکید کرد که مقامات اوکراینی نگرانی ایالات متحده را در مورد پاسخگویی و شفافیت کافی هنگام ارسال و انتقال تسلیحات و تجهیزات نظامی آمریکایی به میدان نبرد را درک می کنند.

پیش از این، روز چهارشنبه آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده (USAID) گزارش داد که در طول 11 ماه که از آغاز جنگ گذشه، 178 سیگنال از موارد احتمالی فساد مالی در روند توزیع کمک های نظامی و مالی به اوکراین دریافت کرده است. در عین حال، این آژانس یادآور شد که آنها تاکنون یافته های مشخص جدی در مورد تخلفات رخ داده در توزیع کمک به طرف اوکراینی ندارند.

آمریکا برای حفظ پیمان استارت تلاش کرده و آن را برای امنیت جهان مهم می‌داند

ودانت پاتل واشنگتن، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته، چهارشنبه، اعلام  کرد که ایالات متحده در تلاش است تا توافقنامه کاهش تسلیحات تهاجمی استراتژیک بین روسیه و آمریکا (پیمان استارت) را حفظ کند برای اینکه این توافقنامه را برای حفظ امنیت جهانی بسیار با اهمیت می داند.

این دیپلمات افزود: «پیمان استارت نه تنها امنیت ایالات متحده، متحدان و شرکای ما را تقویت می کند، بلکه امنیت روسیه و کل جهان را تقویت می کند. بنابراین ما همچنان برای حفظ این توافقنامه تلاش خواهیم کرد.»

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، روز چهارشنبه از تعلیق تمامی فرمت های اطلاع رسانی بین روسیه و ایالات متحده در چارچوب پیمان استارت خبر داد و یادآور شد که این وضعیت به ویژه در مورد هشدارهای مربوط به پرتاب های آزمایشی نیز صدق می کند.

اعتراف ستاد کل ارتش اوکراین به موفقیت نیروهای مسلح روسیه در جبهه آرتموفسک 

ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین موفقیت نیروهای مسلح روسیه در جبهه آرتموفسک (به نام اوکراینی - باخموت) را به رسمیت شناخت. در یادداشتی که روز چهارشنبه چ در صفحه فیس بوک این ستاد منتشر شده، آمده است: "دشمن به حمله به شهر باخموت با موفقیت نسبی ادامه می دهد، هرچند نیروهای مسلح ما همچنان مقاومت می کنند".

ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین همچنین یادآور شد که مناطق آرتموفسک، آودیوکا، بلوگراوفکا و مارینکا کانون اصلی درگیری‌های فعلی قرار داشتند. ارتش روسیه تنها در یک روز 48 حمله در جهت گیریهای مختلف انجام داد.

 روز چهارشنبه، یوگنی پریگوژین، بنیانگذار شرکت نظامی خصوصی واگنر روسیه، از نابودی تقریباً کامل واحدهای نظامی ارتش اوکراین در جبهه نبرد برای آرتموفسک خبر داد. وی همچنین یادآور شد که نظامیان روسی در مبارزه برای تصرف این شهر، نه تنها با نیروهای اوکراینی، بلکه در مقابل غرب جمعی قرار دارند.

پوتین: سرویس‌های ویژه خارجی در حوزه مبارزه با مواد مخدر تهدیدی برای امنیت روسیه هستند

ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه معتقد است که فعالیت‌های سرویس‌های ویژه خارجی و سازمان‌های ملی‌گرا در زمره تهدیدات امنیت ملی روسیه در حوزه مبارزه با مواد مخدر قرار دارند. 

این موضوع در فرمان رئیس جمهوری "در مورد اصلاحات در استراتژی سیاست ملی مبارزه با مواد مخدر فدراسیون روسیه برای دوره تا سال 2030" که روز چهارشنبه در وب سایت رسمی اطلاعات حقوقی منتشر شد، مشخص شده است.

در این فرمان در این باره آمده است، فهرست تهدیدات امنیت ملی روسیه در زمینه قاچاق مواد مخدر و همچنین در زمینه مقابله با قاچاق غیرقانونی مواد مخدر در داخل کشور، شامل «فعالیت های سرویس های ویژه کشورهای خارجی و سازمان های ملی گرای افراطی آنها که در تولید و قاچاق غیرقانونی مواد مخدر و توزیع غیرقانونی آنها در خاک فدراسیون روسیه دست دارند»، می شود.

برن به دهمین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه پیوسته است

سوئیس از تاریخ 29 مارس، به طور کامل به دهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه پیوست. این مطلب روز چهارشنبه در وب سایت رسمی دولت سوئیس گزارش شده است.

طبق این اطلاعات، شورای فدرال این کشور در نشست  29 مارس خود تصمیم گرفت تحریم های بیشتری را علیه روسیه اعمال کند. این امر سوئیس را به اتحادیه اروپا نزدیک می کند که اخیراً بسته دهم تحریم ها را تصویب کرده است.

همچنین گزارش شده است که آخرین اقدامات معرفی شده شامل استثنائات در برخی مسائل انسان دوستانه و معرفی ابزارهای جدید برای حفاظت از منافع اقتصادی سوئیس در موارد خاص شده است. محدودیت‌های جدید شامل ممنوعیت کار شهروندان روس در نهادهای مدیریتی اپراتورهای زیرساخت‌های حیاتی سوئیس و همچنین تحریم‌های مضاعف بر برخی کالاهای دارای استفاده دوگانه است.

در این گزارش آمده است که این بسته تحریمی همچنین محدودیت های واردات کالاهای دارای اهمیت اقتصادی به روسیه را تشدید کرده است.

وزیر دفاع ایتالیا: رم قصد اعزام نیرو به اوکراین را ندارد

گیدو کروزتو، وزیر دفاع ایتالیا،  روز چهارشنبه، در  نشستی با نمایندگان پارلمان ملی این کشور تاکید کرد که مقامات رم قصد ندارند نیروهای نظامی ایتالیایی را به اوکراین اعزام کنند. 

وزیر دفاع گفت: ایتالیا هیچ قصدی برای اعزام نیروهای خود به میدان نبرد اوکراین ندارد.

کروستو در مورد موافقت ایتالیا برای تامین سیستم دفاع هوایی مدرن سمپ/تی (Samp/T) برای کی‌یف، تاکید کرد که رم برخی از قطعات غیرعملیاتی این سامانه را در اختیار اوکراین قرار داده و همچنین آموزش های لازم را برای پرسنل نظامی اوکراینی خواهد داد. وی ادامه داد: به عقیده من، آموزش نظامیان اوکراینی برای محافظت از شهرهای این کشور در برابر حملات موشکی روسیه اقدامی درست است. این اقدامی نیست که برای حمله استفاده شود، بلکه در خدمت محافظت در برابر حملات است.

پیش از آن، در اواسط ماه مارس، آنتونیو تایانی، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه ایتالیا گفت که اعزام نیروی نظامی به اوکراین هرگز از سوی کشورهای غربی مورد بررسی قرار نگرفته است.

بدهی خارجی روسیه در سال 2022 به کمترین میزان طی 15 سال گذشته رسید

بانک مرکزی روسیه روز چهارشنبه گزارش داد که بدهی خارجی فدراسیون روسیه در سال 2022 طی 15 سال به حداقل آن و به رقم 380.5 میلیارد دلار رسیده است. آخرین بار در سه ماهه نخست سال 2007 چنین شاخصی مشاهده شده بود.

بدین ترتیب، بدهی روسیه 101.8 میلیارد دلار کاهش یافت که این بزرگترین کاهش از سال 2014 به اینطرف است که در آن زمان، 129 میلیارد دلار کاهش یافته بود.

طبق این اطلاعات، میزان بدهی خارجی نهادهای دولتی 46.1 میلیارد دلار است و بانک روسیه و سازمان های اعتباری بدهی خارجی خود را در طول سال به 93.5 میلیارد دلار کاهش دادند. بیشترین بدهی مربوط به طلبکاران خارجی  در سایر بخش های اقتصاد است که میزان آن 241 میلیارد دلار است.

طبق داده‌های رگولاتور بانک مرکزی روسیه، این کاهش به دلیل بازپرداخت وام‌ها و کاهش بدهی اوراق بهادار است.

در اکتبر 2022، گزارش شد که بدهی خارجی روسیه از ابتدای سال 2022 به میزان 45.4 میلیارد دلار کاهش یافته و به 436.8 میلیارد دلار رسیده است.

در اواخر ماه آگوست، میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه گفت که بودجه روسیه با موفقیت با چالش های خارجی مقابله می کند. به گفته وی، حجم بدهی خارجی عمومی برای نیمه اول سال 2022 یک سوم کاهش یافته است.

پیش از آن، در اوایل ماه ژوئن، الویرا نابی‌یولینا، رئیس بانک مرکزی اعلام کرد که روسیه بودجه لازم و همه امکانات برای پرداخت بدهی خارجی خود را دارد، اما محدودیت های فنی نیز در این رابطه وجود دارد.

شکایت زلنسکی از عدم کارآمدی سیستم دفاع هوایی دریافت شده از اروپا 

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از عدم کارکرد سیستم دفاع هوایی که از یکی از کشورهای اروپایی به کی‌یف منتقل شده است، شکایت کرد. وی این موضوع را در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس که روز چهارشنبه منتشر شد، بیان کرد.

زلنسکی تاکید کرد که این سیستم درست کار نمی کند و باید بارها و بارها تغییر کند. وی در عین حال مشخص نکرد که کدام کشور این سیستم را به اوکراین ارسال کرده است.

رئیس جمهوری اوکراین افزود: کی‌یف هنوز نتوانسته است سامانه موشکی ضد هوایی آمریکایی (پاتریوت) را دریافت کند. زلنسکی گفت: «ما واقعاً این سامانه را در اختیار نداریم، در حالی به آن نیاز جدی داریم.»

روز گذشته، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحدهگفت که به عقیده مقامات این کشور، اوکراین در حال حاضر  به سیستم های دفاع هوایی نیاز دارد و تنها در آینده به جنگنده های نسل چهارم احتیاج خواهد داشت.

پیش از این، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز از متحدان آمریکا خواست که روی انتقال نوع سلاح خاصی از سلاح به کی‌یف متمرکز نشوند. وی در عین حال یادآور شد که کشورهای غربی به طور مستقل تصمیم می گیرند که چه سلاح ها و تجهیزاتی را به کی‌یف ارسال کنند.

فرانسه طرح خرید هواپیماهای جنگنده از امارات برای اوکراین را تکذیب کرد

پورتال خبری War Zone روز چهارشنبه به نقل از یک مقام فرانسوی که نامش فاش نشده، اعلام کرد که فرانسه قصد ندارد هواپیماهای جنگنده میراژ (Mirage 2000-9) را از  کشور امارات متحده عربی خریداری کند تا آنها را به اوکراین منتقل کند. 

این پرتال خبری به نقل از این مقام دولتی نوشت: "در این مرحله، هیچ نوع خرید بازگشتی برای ارسال به اوکراین در نظر گرفته نشده است." این گزارش خبری همچنین اطلاعاتی را به نقل از یکی از اطرافیان رئیس جمهور امارات، محمد بن زاید آل نهیان آورده که بر اساس آن امارات آماده فروش جنگنده های میراژ فرانسوی در بازارهای ثانویه است.

پوتین: تحریم‌ها همچنان ممکن است تاثیر منفی بر اقتصاد داشته باشد

 ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه در نشستی با  وزرای کابینه دولت اعلام کرد که تحریم های کشورهای غربی در آینده ممکن است تأثیر منفی بر اقتصاد روسیه داشته باشد.  وی  تاکید کرد که در چنین شرایطی، حمایت و تقویت روندهای مثبت در اقتصاد، افزایش کارایی و تضمین حاکمیت تکنولوژیکی و مالی بسیار ضروری است.

پوتین در عین حال یادآور شد که با توجه واقعیت های حاضر باید سریع و بدون بوروکراسی و تاخیرهای غیرضروری عمل کرد. رهبر روسیه تاکید کرد: «ما باید سریع عمل کنیم، <…> زیرا محدودیت های غیرقانونی اعمال شده علیه اقتصاد روسیه در میان مدت واقعاً ممکن است تأثیر منفی بر آن بگذارد.»

پوتین یادآور شد که از  ماه جولای سال 2022، شاخص های اقتصادی در این کشور شروع به رشد کردند. البته به گفته وی، بازگشت به مسیر رشد نباید کسی را آرام کرده و مانع از تلاش بیشتر شود.

وزیر دارایی اوکراین: هر ماه بیش از 3.5 میلیارد دلار از بودجه دولت صرف عملیات نظامی می شود

سرگئی مارچینکو، وزیر دارایی اوکراین روز چهارشنبه در نشستی با اعضای انجمن تجاری اروپا (EBA) اعلام کرد که این کشور ماهانه 3.5 میلیارد دلار برای رفع نیازهای نیروهای مسلح اوکراین هزینه می کند.

به گفته وی، اکنون وظیفه اصلی دولت اوکراین ایجاد شرایط مناسب برای تأمین مالی بودجه نظامی است، زیرا بودجه دولتی در حال حاضر 80 میلیارد گریونا (2.1 میلیارد دلار) درآمد دریافت کرده و در ماه 130 میلیارد گریونا (3.5 میلیارد دلار) برای عملیات نظامی هزینه می شود.

مارچینکو در این نشست همچنین به اهمیت جمع آوری کلیه مالیات های برنامه ریزی شده در کشور در سال جاری اشاره کرد. وزیر دارایی اوکراین گفت: در سال 2023، جمع آوری مالیات های برنامه ریزی شده مهم است، اما هیچ تغییر اساسی در قوانین مالیاتی کشور برنامه ریزی نشده است.

پاتروشیف: حدود 50 کشور در درگیری اوکراین در طرف کی‌یف در حال جنگ هستند

نیکولای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه اعلام کرد که حدود 50 کشور جهان که بخشی از ائتلاف موسوم به "فرمت رامشتاین" هستند، در درگیری نظامی در طرف ارتش اوکراین مشارکت دارند.

وی روز چهارشنبه در نشست دبیران شورای امنیت سازمان همکاری شانگهای در دهلی نو، گفت: " نیروهای نظامی اوکراین در قلمرو کشورهای ناتو، به طور فعال در حال آموزش هستند. حدود 50 کشور که بخشی از ائتلاف موسوم به رامشتاین هستند، در درگیری نظامی نیز در طرف ارتش اوکراین  در حال جنگ هستند."

به گفته پاتروشف، «بسیار مهم است که کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برای حفظ آداب و سنن کشورها، حفظ ارزش‌های جهانی انسانی، جلوگیری از مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل، و مقابله با تحریم‌ها تلاش کنند».

وی افزود: "کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از نزدیک با مظاهر خاص چنین اقدامات مخربی، به خصوص از سوی غرب آشنا هستند. یکی از بارزترین نمونه های تمایل آمریکایی ها و اقمار آن برای حفظ سلطه جهانی، بحرانی است که آنها در اوکراین ایجاد کرده و همچنان به دامن زدن به آن ادامه می دهند."

گروه دفاع تماس اوکراین ( معروف به "فرمت رامشتاین") شامل بیش از 50 شرکت کننده - همه کشورهای عضو ناتو، اکثر کشورهای اتحادیه اروپا، و همچنین متحدان کشورهای غربی در آفریقا و آسیا است. نام غیر رسمی این گروه با محل برگزاری نشستهای این گروه مرتبط است که در پایگاه نیروی هوایی ایالات متحده "رامشتاین" در آلمان انجام شده است.

انتهای پیام/
 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon