مدیریت کنسولگری افغانستان در «خاروغ» تاجیکستان به طالبان سپرده شد

مدیریت کنسولگری افغانستان در «خاروغ» تاجیکستان به طالبان سپرده شد

در ادامه روند کنترل نمایندگی‌های سیاسی افغانستان توسط طالبان، مدیریت کنسولگری افغانستان در خاروغ تاجیکستان نیز به دولت سرپرست کابل سپرده شد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد مدیریت کنسولگری افغانستان در شهر خاروغ واقع در شرق تاجیکستان نیز به دولت سرپرست کابل سپرده شده است؛ این درحالی است که سفارت افغانستان در دوشنبه همچنان در کنترل مخالفان طالبان است و کارمندان آن همچنان در حال بررسی گزینه های خود هستند.

یکی از نمایندگان سفارت افغانستان دوشنبه که به «اوراسیا نت» گفت کنسولگری خاروغ در حال صدور پاسپورت افغانستان است و کارمندان آن در دو ماه گذشته از طالبان حقوق دریافت کرده‌اند.

این منبع که خواست نامش فاش نشود، افزود: به طور رسمی، کنسولگری بخشی از خود سفارت است، اما به طور غیر رسمی، تحت کنترل ما نیست و مستقیماً با طالبان در ارتباط است.

سفارت افغانستان در «دوشنبه» نیز تاکنون از پذیرفتن مدیریت کابل برای نمایندگی خودداری کرده است و امور خود را در هماهنگی با «امرالله صالح» پیش می‌برد.

ساکنان خاروغ می‌گویند که ساختمان کنسولگری در ماه فوریه بر اثر ریزش بهمن ویران شده است، اما کارکنان همچنان آنجا مشغول کار هستند.

پیش از این نیز وزارت خارجه هیئت حاکمه افغانستان در بیانیه‌ای از سفر هیئتی از این وزارتخانه برای بررسی فعالیت‌های کنسولگری خاروغ و همچنین کار تعمیرات ساختمان آن خبر داده بود.

گزارش می‌افزاید: اگرچه دوشنبه از زمان سرنگونی دولت اشرف غنی در سال 2021 موضع بسیار سردی را در قبال طالبان اتخاذ کرده اما دیدار هیئت طالبان از خاروغ و تصرف کنسولگری افغانستان در این شهر تا حدی نشان دهنده موافقت تاجیکستان دراین‌باره است.

منبع ادامه داد: باوجود این واقعیت که هنوز هیچکس حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است، تاکنون 16 کشور به نمایندگان طالبان اجازه کار در سفارتخانه‌های افغانستان در خاک خود را داده‌اند. بنابراین اگر سفارت ما نیز به طالبان تحویل داده شود، تعجب نخواهیم کرد.

این تحولات درحالی صورت گرفته است که پیش‌تر «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان در آگوست 2021 گفته بود دولتش حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسد مگر اینکه اقلیت قومی تاجیک افغانستان، که به گفته او 46 درصد از کل جمعیت را تشکیل می‌دهد، در اداره آن کشور «نقش شایسته» داشته باشند.

در حال حاضر نیز تاجیکستان به عنوان حامی اصلی جریان مخالف دولت کابل شناخته می‌شود.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon