تحولات اوکراین| بسته جدید کمک ۲.۶ میلیارد دلاری آمریکا به کی‌یف


تحولات اوکراین| بسته جدید کمک 2.6 میلیارد دلاری آمریکا به کی‌یف

بسته جدید کمک ۲.۶ میلیارد دلاری آمریکا به کی‌یف، نقض اصل بی‌طرفی ناتو در مناقشه اوکراین، گفتگوی بلینکن با وزرای خارجه انگلیس، آلمان و فرانسه و ادعای بیل کلینتون در نقش وی در کنار گذاشتن تسلیحات هسته‌ای اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  "ینس استولتنبرگ"، دبیرکل ناتو روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل پس از نشست کمیسیون اوکراین و ناتو، اعلام کرد که کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی در حال افزایش بودجه برای تامین کمک‌های غیرکشنده به اوکراین هستند. به گفته وی، در واقع، صحبت بر سر ارسال سوخت، دارو و سیستم های ارتباطی به این کشور است.

وی توضیح داد: «ما کمک‌های غیرکشنده فوری به اوکراین را از طریق صندوق ناتو افزایش داده‌ایم، ما  انواع سوخت، تجهیزات پزشکی، سیستم‌های ماهواره‌ای سیار و پل‌های پانتونی به این کشور ارسال می‌کنیم.»

استولتنبرگ یادآور شد که برخی کشورهای عضو از قبل قول تأمین مالی جدید و افزایش بودجه این صندوق را داده اند. دبیرکل ناتو تاکید کرد که اوکراین باید به عنوان یک کشور مستقل باقی بماند، بنابراین، ناتو در سطح بی سابقه‌ای از اوکراین حمایت می کند و به این کار ادامه خواهد داد.

در این رابطه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته بار دیگر یادآور شد که اروپا در حال پمپاژ اوکراین با تسلیحات نظامی، انواع مهمات، اعزام مربیان نظامی و مزدوران است و به همین دلیل روسیه اتحادیه اروپا را یک سازمان غیردوست می‌داند. وی تاکید کرد که در صورت لزوم، مسکو در پاسخ به اقدامات خصمانه کشورهای غربی با شدت عمل به مقابله به مثل با آنها خواهد پرداخت.

پیش از این، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن، یادآور شده بود که ایالات متحده از طریق ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف، در حال گسترش جغرافیای درگیری نظامی در اوکراین، به خطر انداختن ساختار امنیتی اروپا و همچنین تحریک امکان درگیری مستقیم بین روسیه و ناتو است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

وزیر اقتصاد آلمان: ما نباید به یک طرف جنگ اوکراین تبدیل شویم

رابرت هابک ، معاون صدر اعظم آلمان  بار دیگر به محدودیت های تعامل آلمان با هدف حمایت از اوکراین اشاره کرده و گفت:  ما نباید طرف جنگ شویم.  به گفته وی مهم است که این حد همیشه حفظ شود. هابک قبل از بازگشت از دیدار دو روزه خود از کی یف گفت که این امر نقش مهمی در همه ملاحظات حمایت از اوکراین دارد.

هابک، که وزیر امور اقتصادی فدرال آلمان نیز هست، توضیح داد: همیشه موضوع این است که ببینیم کجا ممکن است یک قدم تا آنجا پیش برود که ما فعالانه وارد جنگ شویم.  وقتی از او پرسیده شد که شخصاً کجا خط قرمز کشیده است، گفت: برای حضور نیروهای آلمانی در اوکراین.

تاکید مجدد لهستان بر تداوم حمایت های نظامی از اوکراین

آندری دودا، رئیس جمهور لهستان، بار دیگر بر عزم کشورش برای حمایت از اوکراین با کمک های نظامی تاکید کرد. دودا روز چهارشنبه در یک سخنرانی مشترک با رئیس جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی در حیاط سلطنتی ورشو گفت: هرکسی که از خانه خود، از وطن، شهرها، روستاها و جمعیت خود دفاع می کند، فوراً به کمک نیاز دارد و زمانی برای انتظار ندارد.

دودا گفت که به همین دلیل است که لهستان تلاش می کند هر آنچه را که کی یف  در مبارزه با تجاوز روسیه به اوکراین نیاز دارد از جمله تانک، خودروهای جنگی پیاده نظام چرخدار، هویتزر و همچنین جت های جنگنده میگ 29. را به این کشور ارائه دهد. دودا ادامه داد: ما برای سایر کشورها الگو قرار می دهیم و سرسختی و مقاومت آنها را در زمینه تامین سلاح می شکنیم.

طرح شکایت از بلاروس به دلیل مناقشات بر سر مسئله پناهندگان در دستور کار لیتوانی

در مناقشه بر سر قاچاق مهاجران، لیتوانی در حال بررسی طرح شکایت از بلاروس در دیوان بین المللی دادگستری است. وزیر دادگستری لیتوانی گفت: ما شواهد کافی داریم که نشان می دهد رژیم بلاروس به مدت دو سال نه تنها عمدا مردم را به داخل خاک لیتوانی هل می دهد، بلکه اقداماتی را برای اطمینان از ورود مهاجران به خاک لیتوانی انجام می دهد.

بر این اساس وزارت خارجه لیتوانی ابتدا یادداشتی را با پیشنهاد حل و فصل اختلاف از طریق داوری به مینسک ارسال خواهد کرد. در صورت رد این موضوع، لیتوانی علیه این کشور همسایه به دلیل عدم رعایت قوانین بین المللی شکایت خواهد کرد و خواستار غرامت حداقل 120 میلیون یورویی خواهد شد.

آتش سوزی در ساختمان وزارت دفاع روسیه

آتش سوزی در ساختمان وزارت دفاع روسیه در مرکز مسکو پس از مدت کوتاهی روز چهارشنبه خاموش شد. بر اساس یافته های اولیه، آتش سوزی در طبقه سوم آکادمی نظامی سابق الکساندروفسک رخ داده است. خبرگزاری دولتی روسیه تاس به نقل از نماینده خدمات امداد و نجات گزارش داد که نقص کابل برق علت آتش سوزی اعلام شده است. در این حادثه به مردم آسیبی نرسید.

لوکاشنکو: در برابر فشارهای غرب مقاومت می کنیم

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، مطمئن است که مسکو و مینسک در برابر فشار غرب مقاومت خواهند کرد و سقوط نخواهند کرد. این چیزی است که لوکاشنکو روز چهارشنبه در آغاز دیدار خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مسکو گفت. خبرگزاری دولتی روسیه به نقل از وی گفت: ما از همه اینها عبور خواهیم کرد. "و هر کس امیدوار است یا پیش بینی می کند که ما سقوط خواهیم کرد - ما سقوط نمی کنیم.  این آسان نخواهد بود.

انتقاد مجدد آمریکا از دستگیری خبرنگار آمریکایی در روسیه

دولت ایالات متحده انتقاد خود را از دستگیری ایوان گرشکویچ، خبرنگار آمریکایی در روسیه مجددا اعلام کرد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در بروکسل گفت: به نظر من شکی وجود ندارد که او به ناحق توسط روسیه بازداشت شده است.  به گفته وی این وزارتخانه در حال حاضر مشغول طبقه بندی رسمی این دستگیری است.

به گفته کاخ سفید، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن پنجشنبه گذشته به دلیل این حادثه احضار شد.

سقوط یک فروند هواپیمای سبک اوکراینی در روسیه

یک فروند هواپیمای سبک اوکراینی روز چهارشنبه در منطقه بریانسک در جنوب غرب روسیه سقوط کرد. خبرگزاری دولتی تاس به نقل از سرویس مخفی داخلی FSB گزارش داد که خلبان سعی کرد به سمت مرز اوکراین فرار کند، اما توسط نیروهای مرزی دستگیر شد. این هواپیمای سبک در نزدیکی شهرک بوتوفسک در منطقه بریانسک به دلایلی که هنوز نامشخص است سقوط کرد.

تلاش کی یف و ورشو برای یافتن راه حلی برای کاهش فشارها بر بازار غلات لهستان

لهستان و اوکراین راه حلی برای واردات غلات اوکراین پیدا کرده اند که بر بازار غلات لهستان فشار آورده است.  ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در جریان سفر خود به لهستان گفت: ما راهی برای خروج پیدا کرده‌ایم. همه چیز در روزهای آینده در نهایت حل خواهد شد. نباید هیچ سؤال و پیچیدگی بین شرکای نزدیک و دوستان واقعی مانند لهستان و اوکراین وجود داشته باشد.  وزیر کشاورزی لهستان روز چهارشنبه به دلیل اعتراض کشاورزان به کاهش قیمت غلات به دلیل واردات استعفا داد.

توافق اوکراین و لهستان برای ارائه نفربرهای زره دار چرخدار جدید لهستانی به کی یف

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و ماتئوش موراویچکی، نخست‌وزیر لهستان، توافق‌نامه‌ای را برای خرید نفربرهای زره‌دار چرخدار جدید لهستانی امضا کردند. موراویتسکی روز چهارشنبه پس از بازرسی سه نفر از نفربرهای زرهی KTO Rosomak در پشت ساختمان دولت لهستان در ورشو گفت: ما می دانیم آزادی چقدر مهم است و به همین دلیل از سربازان اوکراینی در حال جنگ حمایت می کنیم.

چند روز پیش موراویسکی اعلام کرد که اوکراین می خواهد 100 خودروی جنگی پیاده نظام چرخدار سفارش دهد. این قرارداد با بودجه اتحادیه اروپا برای لهستان و کمک ایالات متحده به اوکراین تامین می شود. قیمت سفارش و جدول زمانی تحویل برنامه ریزی شده برای نفربرهای زرهی چرخدار ذکر نشده است.

زلنسکی گفت: این دستگاهی است که اوکراین به آن نیاز فوری دارد. این تحویل همچنین شامل خمپاره‌های خودکششی راک مبتنی بر روسومک و «سلاح‌های ضد هوایی بسیار مورد نیاز پیورون» بود. رئیس جمهور اوکراین گفت که در مورد ایجاد شرکت های دفاعی مشترک برای تولید سلاح و مهمات نیز با طرف لهستانی گفتگو کرده است.

لتونی خدمت سربازی را مجددا از سر می گیرد

لتونی در واکنش به جنگ روسیه علیه  اوکراین خدمت نظامی خود را از سر خواهد گرفت. پارلمان این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو تغییرات لازم  برای این منظور را در قانون روز چهارشنبه در ریگا به تصویب رساند.  بر این اساس قرار است خدمت سربازی به تدریج از اواسط سال 2023 - ابتدا به صورت داوطلبانه و سپس به شکل اجباری از سال آینده - مجدداً برقرار شود.

لتونی در سال 2007 خدمت اجباری را لغو کرد و نیروهای مسلح خود را به یک ارتش حرفه ای تبدیل کرد که توسط ارتش داوطلب پشتیبانی می شد.  این کشور بالتیک با روسیه و متحدش بلاروس هم مرز است.

قرار است در آینده مردان بین 18 تا 27 سال به خدمت سربازی بروند. زنان می توانند داوطلبانه آموزش نظامی یازده ماهه را به پایان برسانند. از طرف دیگر، لتونیایی‌هایی که به دلیل اعتقادات مذهبی یا سایر اعتقادات شخصی از انجام خدمت مسلحانه امتناع می‌کنند، می‌توانند خدمات غیرنظامی جایگزین را در یکی از آژانس‌های وزارت دفاع انجام دهند.

فنلاند یک سامانه دفاع موشکی جدید از رژیم صهیونیستی دریافت می کند

فنلاند به عنوان  عضو جدید ناتو، یک سامانه دفاع موشکی جدید از رژیم صهیونیستی دریافت می کند.  یک روز پس از پذیرش رسمی فنلاند در ائتلاف دفاعی غربی  وزارت دفاع فنلاند روز چهارشنبه اعلام کرد که با خرید سامانه دفاع هوایی دیوید اسلینگ برای نیروهای مسلح این کشور موافقت کرده است. بنابراین ارزش خرید  این سامانه قبل از مالیات 316 میلیون یورو برآورد شده است. سامانه گروه تسلیحاتی اسرائیلی رافائل به طور قابل توجهی برد پدافند هوایی زمینی فنلاند را گسترش خواهد داد.

ناتو: تحویل تسلیحات از چین به روسیه اشتباهی تاریخی خواهد بود

از دیدگاه ناتو، تحویل تسلیحات از چین به روسیه یک اشتباه تاریخی خواهد بود. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز چهارشنبه پس از نشست وزرای خارجه 31 کشور متحد در بروکسل گفت: «ما از نزدیک آنچه را که چین انجام می دهد، دنبال می کنیم.  برای متفقین واضح بود که هرگونه حمایت مرگبار چین از روسیه یک اشتباه تاریخی با عواقب گسترده خواهد بود. استولتنبرگ  البته نمی‌خواست مشخص کند که این اقدام  چه عواقبی در پی خواهد داشت.

این مقام غربی  گفت که تا کنون هیچ تاییدی مبنی بر تحویل چنین تسلیحاتی از طرف چین به روسیه وجود نداشته است. وی افزود:  ماموضوع را به دقت دنبال می کنیم و برای پکن روشن می کنیم که این یک اشتباه بزرگ خواهد بود.

استولتنبرگ الحاق اوکراین به ناتو در حال جنگ را رد کرد

ناتو می خواهد با برنامه حمایتی جدید راه را برای عضویت برنامه ریزی شده اوکراین در این ائتلاف نظامی هموار کند. ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو روز چهارشنبه پس از نشست دو روزه وزرای خارجه ناتو در بروکسل گفت، این ابتکار چند ساله در نظر گرفته شده است تا انطباق این کشور با استانداردهای اتحاد و امکان همکاری بی‌وقفه با ناتو را تسهیل کند.  به گفته وی این نشانه آشکاری است که ناتو در دراز مدت به حمایت از آن ادامه خواهد داد.

استولتنبرگ چشم انداز زمانی دقیقی برای الحاق اوکراین و برنامه های مربوطه  ارائه نکرد. او فقط گفت که این موضع ناتو است که اوکراین به عضویت آن درآید.

با این حال، استولتنبرگ به طور غیرمستقیم الحاق اوکراین را در زمان جنگ رد کرد. وی خاطرنشان کرد که عضویت در ناتو مستلزم آن است که اوکراین به عنوان یک کشور دموکراتیک و مستقل از جنگ جان سالم به در ببرد.

بر اساس اطلاعات خبرگزاری آلمان  با استناد از محافل این ائتلاف نظامی صحبت از تمدید برنامه حمایتی از این کشور به مدت ده سال و ارائه سالانه حدود 500 میلیون یورو به آن است. به گفته دیپلمات ها، این پول همچنین می تواند برای حمایت از تمرین ها، برنامه های دیجیتالی سازی و اصلاحات سازمانی استفاده شود.

درخواست مجدد دبیر کل ناتو از اعضاء برای پایبندی به تعهد افزایش هزینه های نظامی

ینزاستولتنبرگ، دبیرکل ناتو، خواستار تعهد آشکار کشورهای عضو ائتلاف ناتو به هزینه‌های نظامی بیشتر است. استولتنبرگ در پایان رایزنی های دو روزه وزیران امور خارجه در بروکسل روز چهارشنبه گفت که در این زمینه در نشست سران کشورها در ماه ژوئیه به زبان روشنی نیاز است. او بار دیگر تاکید کرد که هدف فعلی 2 درصد از تولید ناخالص داخلی برای هزینه های نظامی در بهترین حالت، کف است، نه سقف.

استولتنبرگ گفت، اگر همه متفقین موافق باشند که دو درصد حداقل است، این تفاوت ایجاد خواهد کرد. بسیاری از متفقین از جمله آلمان هنوز زیر این هدف هستند. سال گذشته، تنها هفت عضو به هدف دو درصد دست یافتند که عبارتند از  ایالات متحده آمریکا ، انگلیس، یونان، لهستان، استونی، لتونی و لیتوانی. با این حال، استولتنبرگ گفت: با توجه به جنگ روسیه علیه اوکراین، همه کشورهای ناتو آماده افزایش هزینه‌های دفاعی خود هستند.  به گفته وی نشست سران ناتو در 11 و 12 ژوئیه در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی باید به این امر تعهد روشنی نشان دهند.

آنالنا باربوک، وزیر امور خارجه فدرال آلمان هم  خواستار هماهنگی نظامی بهتر بین کشورهای ناتو شد. بائربوک قبل از شروع رایزنی ها گفت که ائتلاف باید اطمینان حاصل کند که قابلیت های نظامی مختلف با یکدیگر هماهنگی بهتری دارند. این مقام آلمانی اعتراف کرد: منابع مالی بیشتر نیز برای این امر ضروری است.

لهستان می خواهد در مجموع 14 جت جنگنده میگ 29 را به اوکراین بدهد

به گفته آندری دودا، رئیس جمهور لهستان هشت فروند جنگنده میگ-29 اکنون به اوکراین تحویل داده شده است.  دودا روز چهارشنبه در ورشو پس از دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفت: چهار فروند از این هواپیماها طی چند ماه گذشته به کی‌یف داده شده است. چهار فروند MiG-29 دیگر اخیرا به کشور همسایه مورد حمله روسیه تحویل داده شد. دودا گفت: علاوه بر این، شش فروند MiG-29 در حال حاضر برای تحویل آماده می‌شوند.

دودا گفت که سایر MiG-29 ها در حال حاضر در خدمت نیروهای مسلح لهستان هستند. تنها در صورت جایگزینی پی در پی با جت های جنگنده مدرن، که لهستان قبلاً در کره جنوبی و ایالات متحده سفارش داده است، می توان این ماشین ها را نیز به اوکراین واگذار کرد. علاوه بر لهستان، اسلواکی تاکنون چهار فروند میگ 29 را به کی یف تحویل داده است.

دعوت زلنسکی از شرکت های لهستانی برای سرمایه گذاری در این کشور

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، لهستان را شریکی کلیدی در بازسازی کشورش پس از پایان جنگ روسیه می داند.  زلنسکی در یک کنفرانس مطبوعاتی با آندری دودا رئیس جمهورلهستان در ورشو، از شرکت های لهستانی دعوت کرد تا قبل از پایان جنگ در اوکراین تجارت کنند تا موقعیت خود را در بازار بهبود بخشند.

روسیه از ایجاد منطقه حفاظتی در اطراف نیروگاه زاپوریژیا حمایت می کند

روسیه اعلام کرد که  این کشور می خواهد از درخواست آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) برای ایجاد منطقه حفاظتی در اطراف نیروگاه هسته ای زاپوریژیا در جنوب اوکراین حمایت کند.  آژانس اتمی دولتی روسیه روز سه شنبه پس از نشست نمایندگان خود با گروسی در منطقه دریای بالتیک در کالینینگراد اعلام کرد که مسکو آماده کمک به اجرای ابتکار رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی است.  گروسی در تلاش است به راه حلی برای نیروگاه هسته ای تحت کنترل روسیه دست یابد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ماه‌هاست که تلاش می‌کند تا یک منطقه حفاظتی در اطراف محل تاسیسات هسته‌ای ایجاد کند تا از خطر یک فاجعه هسته‌ای جلوگیری کند.  گروسی شخصا  دو بار به این  نیروگاه هسته‌ای رفته است  که یک بار  ابتدا در سپتامبر سال گذشته و دوباره در پایان ماه مارس هم به این منطقه سفر کرده است.   او هفته گذشته در اوکراین نیز با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور صحبت کرد . وی بار دیگر به ضرورت یافتن راه حل برای این  نیروگاه اشاره کرد.

وزیر خارجه ترکیه با همتای روسی خود دیدار می کند

مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در نظر دارد در روزهای پنجشنبه و جمعه با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه درباره جنگ در اوکراین صحبت کند. این خبر را چاووش اوغلو در استانبول اعلام کرد. وی در عین حال ابراز نگرانی کرد که دو طرف متخاصم هر کدام برای حملات جدید آماده می شوند.

ابراز امیدواری زلنسکی برای باز شدن مرزهای بین لهستان و اوکراین

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین امیدوار است که مرزهای بین لهستان و اوکراین باز شود. زلنسکی روز چهارشنبه در دیدار با همکار لهستانی خود آندری دودا در ورشو گفت، به خصوص در اولین روزهای جنگ روسیه علیه اوکراین، مکان‌های نزدیک مرز در لهستان "درهای خود را باز کردند و هیچ مرزی بین ما وجود نداشت." این آغازی است برای اینکه در آینده دیگر مرزی بین کشورهای همسایه وجود نداشته باشد.  وی با اشاره به گذشته دشوار اوکراین-لهستان گفت: به هیچ وجه از نظر سیاسی، اقتصادی و از نظر تاریخی مرزی وجود ندارد.

زلنسکی از دودا و لهستانی ها برای کمک در مسیر دشوار پیروزی کشورش تشکر کرد.  وی تاکید کرد که به لطف مردم لهستان، پناهندگان اوکراینی می توانند در کشور همسایه خود احساس خانه داشته باشند و فقط مهمان نیستند.  به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)، لهستان به حدود 1.6 میلیون پناهنده از کشور همسایه خود وضعیت حفاظتی اعطا کرده است. این کشور اتحادیه اروپا و ناتو همچنین بارها برای کمک نظامی غرب به اوکراین تلاش کرده است.

دودا روز چهارشنبه بالاترین نشان لهستانی، نشان عقاب سفید را به زلنسکی اهدا کرد. دودا در قدردانی خود گفت که این مدال را به خاطر خدماتش در تعمیق روابط لهستان و اوکراین، تعهدش به امنیت و دفاع از حقوق بشر دریافت کرده است.

15:00- تاکید ماکرون بر نقش مهم چین در مناقشه اوکراین 

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه معتقد است که چین به لطف روابط دوستانه و قوی خود با روسیه، می تواند نقش بسیار مهم و سازنده‌ای در روند اوضاع پیرامون اوکراین ایفا کند. او این موضوع را در آغاز سفر رسمی چند روزه خود به چین، در گفتگو با اتباع فرانسوی مقیم پکن بیان کرد.

ماکرون گفت: چین که روابط خوب و مستحکمی با روسیه دارد و این مسئله در روزهای اخیر مجدداً تأیید شده، می‌تواند نقش مهمی در حل و فصل مناقشه اوکراین ایفا کند.

یک روز پیش، مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین آمادگی مقامات پکن برای گفتگو درباره حل و فصل سیاسی بحران اوکراین با کشورهای اروپا را تایید کرد و یادآور شد که سفر رئیس جمهوری فرانسه و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، فرصت مناسبی برای این منظور خواهد بود.

14:22- کرملین هیچ دورنمایی برای از سرگیری مذاکرات با اوکراین نمی‌بیند

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه امروز، چهارشنبه، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سفر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به لهستان به این معنا نیست که اوکراین در خصوص امکان ادامه مذاکرات صلح با روسیه گفتگو خواهد کرد. 

سخنگوی کرملین در یک نشست خبری گفت: "ما هنوز هیچ چشم اندازی برای مذاکره با طرف اوکراینی نمی بینیم. من چیز بیشتری برای اضافه کردن به این موضوع ندارم".

پسکوف به خبرنگاران توضیح داد که سفر امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه به چین نیز این وضعیت را تغییری نخواهد داد. 

وی همچنین بعید ندانست که در جریان مذاکرات آتی ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو، روسای جمهوری روسیه و بلاروس، علاوه بر بررسی نگرانی های کلی امنیتی علیه کشور متحد روسیه-بلاروس، طرفین ممکن است در مورد طرحهای صلح درباره اوکراین نیز گفتگو کنند.

13:44- نگرانی مسکو از ظهور تهدیدهای جدید برای روسیه به دلیل پیوستن فنلاند به ناتو 

سخنگوی کرملین امروز در یک نشست خبری اعلام کرد که با پیوستن فنلاند به ناتو، تهدیدهای جدیدی برای روسیه ظاهر شده است. دمیتری پسکوف در پاسخ سئوال خبرنگاران در این باره گفت: «مسلماً این رویدادی است که به تقویت ثبات، امنیت و قابل پیش بینی بودن اوضاع در قاره اروپا کمکی نمی کند. این مسئله برای ما تهدیدهای مضاعفی ایجاد کرده و ما را مجبور می کند تا اقداماتی را برای ایجاد تعادل مجدد در کل سیستم امنیتی منطقه انجام دهیم.»

وی از بیان مثال‌های عینی درباره نحوه واکنش دقیق مسکو به این وضعیت خودداری کرده و تنها افزود که آماده‌سازی پاسخ به زمان نیاز دارد. سخنگوی کرملین اطمینان داد: «مسلماً هر اقدامی که برای تضمین امنیت ما لازم باشد انجام خواهد شد.» روز گذشته فنلاند رسماً سی و یکمین عضو ناتو شد.

13:10- ماکرون برای دیدار با رهبر چین وارد پکن شد

به گزارش تلویزیون مرکزی چین، هواپیمای امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه ساعتی قبل، بعد از ظهر به وقت محلی، در فرودگاه پایتخت چین به زمین نشست. 

بازدید ماکرون از 5 تا 8 آوریل (16 الی 19 فروردین ماه) ادامه خواهد داشت. این سومین سفر رسمی وی به چین است. همزمان، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز به پکن سفر خواهد کرد.

گفته می شود، هدف از سفر این دو مقام بلندپایه اروپایی، تلاش برای متقاعد کردن شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین برای اعمال فشار بر مسکو به منظور توقف اقدامات نظامی در اوکراین است. در پاریس بر این عقیده هستند که چین تنها کشوری است که می تواند در این راستا بر روسیه تاثیر بگذارد.

12:48- رسانه‌ها از سفر زلنسکی به لهستان خبر دادند

به گزارش برخی رسانه‌های گروهی، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین امروز چهارشنبه به لهستان سفر کرده است. این نخستین سفر رسمی یک رهبر اوکراینی به لهستان است. پیش از این، زلنسکی تنها برای عزیمت به کشورهای دیگر به لهستان رفته بود.

طبق این گزارش، رئیس جمهوری اوکراین امروز رو در رو با رئیس جمهور آندری دودا گفتگو خواهد کرد. سفر زلنسکی رسماً از حیاط کاخ ریاست جمهوری در ورشو آغاز می شود، جایی که دودا با رئیس جمهوری اوکراین و همسرش استقبال خواهد کرد.

در مذاکرات رهبران دو کشور، علاوه بر تبادل نظر درباره روند اوضاع در اوکراین، توسعه روابط اقتصادی و همچنین چگونگی مشارکت شرکت‌های لهستانی در روند بازسازی اوکراین مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

12:17- زاخارووا: پیوستن کشورهای شمال اروپا در ناتو به دوران امنیت منطقه پایان داد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز ابراز عقیده کرد که ورود فنلاند به پیمان آتلانتیک شمالی و مشارکت سوئد در این ائتلاف، به دوران امنیت حاکم بر شمال اروپا پایان داد.

وی تاکید کرد که وضعیت بی طرفی کشورهای شمال اروپا برای مدت زمان طولانی هاله‌ای از امنیت پایدار را در این منطقه ایجاد کرده بود. زاخارووا امروز، چهارشنبه، در مصاحبه با رادیو اسپوتنیک گفت: «کشاندن کشورهای شمال اروپا به ناتو به این دوران پایان داد. اکنون نمایندگان دولت ایالات متحده به اروپا می آیند تا بر اساس منافع شخصی در مورد موضوعات امنیتی منطقه گفتگو کنند.»

به عقیده وی، وقتی مقامات واشنگتن و بروکسل شروع به صحبت درباره مسائل امنیت می کند، این بدان معنی است که مشکلی پیش خواهد آمد.

روز گذشته فنلاند رسماً سی و یکمین عضو ناتو شد. دفتر رئیس جمهور فنلاند، سائولی نینیستو، به نوبه خود یادآور شد که پیوستن این کشور به این ائتلاف علیه هیچ کشوری نیست، البته وضعیت کشورهای متحد در ناتو نیازمند تفکر جدیدی از سوی هلسینکی است.

11:52- روسیه خواستار آزادی مقام کلیسای ارتدکس در اوکراین شد

وزارت امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه، اعلام کرد که مقامات مسکو خواستار آزادی فوری "متروپولیتن پاول" رئیس صومعه پچرسک لاورای کی‌یف در اوکراین هستند.

در بیانیه وزارت خارجه آمده است: در روسیه از اقدام خودسرانه دیگری علیه کلیسای ارتدکس اوکراین خشمگین و نگران سرنوشت راهبان و کشیشان صومعه پچرسک لاورای کی‌یف هستند که در معرض تهدید تلافی جویانه فیزیکی و اخلاقی قرار دارند. 

این وزارتخانه خواستار آزادی فوری متروپولیتن پاول و همچنین ارائه کمک های پزشکی مناسب به وی شد. در این بیانیه همچنین یادآوری شده که در پس زمینه آنچه در اوکراین در حال رخ دادن است، ادعای ولادیمیر زلنسکی که چند روز قبل گفته اوکراین بزرگترین سرزمین آزادی مذهبی است، "اوج گستاخی" وی را نشان می دهد.

در عین حال، وزارت امور خارجه تاکید کرد که بار دیگر "مبارزان سرسخت" آزادی مذهبی، و در راس آنها ایالات متحده، در برابر  نقض آشکار حقوق مردم اوکراین سکوت کرده و در تمام این سالهای آزار و اذیت پیروان مذهب ارتدوکس در اوکراین، آنها هرگز از سیاست ویرانگر کی‌یف انتقاد نکرده‌اند.

دادگاه منطقه کی‌یف در روز اول ماه آوریل متروپولیتن پاول را به دور بودن از صومعه و حبس خانگی با دستبند الکترونیکی به مدت دو ماه محکوم کرد. یک روز قبل از آن، سرویس امنیت اوکراین این مقام کلیسای ارتدکس را به ظن همکاری با روسیه و برانگیختن نفرت بین مذهبی بازداشت کرده بود.

مجارستان ناتو را به دلیل نقض اصل بی طرفی در اوضاع اوکراین سرزنش کرد

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، ناتو را به دلیل عدم حفظ وحدت نظر و نقض اصل بی طرفی اعلام شده توسط این ائتلاف در خصوص وضعیت اوکراین که در تاریخ 4 آوریل، روز آغاز نشست وزرای کشورهای عضو ناتو اعلام شده، مورد سرزنش قرار داد.

وی شب گذشته در صفحه فیس بوک خود نوشت: «ما با این امید به بروکسل آمدیم که هیچ کس صحت تصمیم مشترک قبلی ما مبنی بر اینکه ناتو یک طرف درگیری نظامی در همسایگی ما نیست و اینکه باید همه اقدامات لازم برای جلوگیری از توسعه درگیری مستقیم بین ناتو و روسیه انجام شود، را زیر سئوال نبرد. ولی دعوت از وزیر امور خارجه اوکراین به این نشست، ناقض اصل وحدت نظر در بین متحدین در ناتو است.»

سییارتو همچنین گفت که اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو ناتو در حال ارسال انواع سلاح به اوکراین هستند، در حالی که بسیار مهم است که این اتفاق در سطح ائتلاف رخ ندهد. وی تاکید کرد که ناتو باید هر کاری انجام دهد تا از رویارویی مستقیم بین این ائتلاف و روسیه جلوگیری کند. ولی ما شاهد هستیم که کشورهای عضو ناتو از قبل در این موضوع  بیش از پیش جلو رفته و سخنان آنها این تصور را ایجاد نمی کند که آنها مایلند این سیاست را تغییر دهند.

در خاتمه، وزیر خارجه مجارستان اطمینان داد که به صراحت اعلام خواهد کرد که بوداپست تنها در صورتی از تلاش‌ اوکراین برای همگرایی با ناتو حمایت خواهد کرد که اوکراینی‌ها حقوقی که پیش از سال 2015 وجود داشت را به مجارهای ساکن مناطق غربی این کشور بازگردانند.

برگزاری تجمع علیه ارسال سلاح به اوکراین در مقابل مقر ناتو در بروکسل 

شب گذشته، سه شنبه، مشخص شد که در مقابل مقر ناتو در بروکسل برای اولین بار یک اقدام جمعی بین المللی در اعتراض به ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین برگزار شده است. در مجموع حدود 50 فعال از کشورهای بلژیک، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و همچنین مهاجرانی از روسی و اوکراینی مقیم کشورهای اتحادیه اروپا در این تجمع شرکت کردند. این اعتراض زمانی برگزار شد که کشورهای عضو ناتو در حال بررسی یک برنامه بلندمدت برای تامین تسلیحاتی کی‌یف بودند.

یکی از شرکت کنندگان به خبرگزاری تاس گفت: «وظیفه ما این است که در تاریخ 4 آوریل، روز تاسیس ناتو، به جهانیان یادآوری کنیم که چه کسی در 74 سال گذشته جنگ افروزی براه انداخته، چه کسی متجاوز واقعی است، و چرا مهم است که فوراً از تجهیز تسلیحاتی بیشتر اوکراین جلوگیری کنیم، قبل از آنکه خیلی دیر شود.» 

همچنین گزارش شده که در میان پوسترهایی که شرکت کنندگان در این تجمع در دست داشتند، تصویری از "ولادلن تاتارسکی" خبرنگار جنگی روسیه وجود دارد که در روز دوم آوریل در یک کافه در شهر سن پترزبورگ در اثر انفجار یک بمب دست ساز که به گفته مقامات روسی شواهدی از دخالت اوکراین در این اقدام تروریستی بدست آمده، کشته شد. 

گفتگوی بلینکن با همتایان ترویکای اروپایی خود درباره اوکراین

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در حاشیه نشست روز سه شنبه وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل، با همتایان خود از سه کشور اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) - جیمز کلورلی، آنالنا بوربوک و کاترین کولونا - درباره روند اوضاع پیرامون اوکراین، مسائل مربوط به ایران و منطقه هند و اقیانوس آرام گفتگو کردند. این مسئله در بیانیه ودانت پاتل، معاون اول رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا، پس از این دیدار، اعلام شده است.

طبق این اطلاعات، بلینکن، بوربوک، کلورلی و کولونا "در مورد ادامه حمایت ناتو و همچنین حمایت دوجانبه هر یک از کشورها از اوکراین گفتگو کردند." وزیر امور خارجه ابراز امیدواری کرد که نشست سران ناتو در ویلنیوس، پایتخت جمهوری لیتوانی در ماه جولای 2023 با موفقیت برگزار شود. وی همچنین بر لزوم کار بیشتر برای تقویت توان دفاعی ناتو برای بازدارندگی روسیه تاکید کرد.

لندن از پخش نشست شورای امنیت درباره کودکان اوکراینی جلوگیری کرد

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل، بامداد امروز، چهارشنبه،  اعلام کرد که هیئت نمایندگی دائم بریتانیا پخش نشست غیررسمی شورای امنیت با موضوع کودکان تخلیه شده از اوکراین که توسط روسیه سازماندهی شده بود، را  از وب سایت رسمی سازمان ملل مسدود کرد. 

این دیپلمات روس در توییتر خود نوشت: این برنامه با موضوعیت: "کودکان و درگیری مسلحانه: بحران اوکراین" - لزوم تخلیه کودکان از منطقه درگیری" باید پخش میشد. پولیانسکی تاکید کرد: «کشورهای غربی به وضوح از این مسئله می ترسند که بسیاری در نهایت حقیقت آنچه در اوکراین می گذرد را بشنوند.»

معاون نماینده روسیه در سازمان ملل افزود که طرف روسی راهی برای پخش این نشست در دیگر پلتفرم ها پیدا خواهد کرد.

اختصاص بسته جدید کمک نظامی 2.6 میلیارد دلاری آمریکا برای اوکراین

ایالات متحده یک بسته جدید کمک نظامی به ارزش 2.6 میلیارد دلار را به کی‌یف ارائه خواهد کرد. این موضوع روز سه شنبه در بیانیه منتشره از سوی دفتر مطبوعاتی پنتاگون اعلام شد.

طبق این اطلاعات، این بسته شامل دو قسمت است. مشخص شده که بخش اول بر اساس اختیارات ویژه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از ذخایر موجود پنتاگون و بالغ بر 500 میلیون دلار است و به ویژه شامل مهمات مورد نیاز سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت و سامانه پرتاب چندگانه HIMARS ، سامانه های موشکی، گلوله های توپخانه، مهمات تانک، حدود 400 نارنجک انداز و حدود 200 هزار مهمات برای آنها خواهد بود. 

بخش دوم کمک به مبلغ 2.1 میلیارد دلار برای خریدهای جدید از تولیدکنندگان اختصاص یافته است. بدین  ترتیب، کی‌یف از واشنگتن مهماتی برای سامانه‌های NASAMS، هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد)، رادارهای نظارت هوایی، مهمات و موشک‌های ضدهوایی، موشکهای Grad و همچنین مهمات خمپاره‌های جاولین Javelin و سامانه‌های ضدتانک دریافت خواهد کرد.

این بسته همچنین شامل تانکر، خودروهای ویژه تعمیرات و کامیون حمل و نقل است.

روز گذشته، روزنامه نیویورک تایمز در تحلیلی پیش بینی کرد که ایالات متحده به زودی بودجه مورد نیاز برای ادامه کمک به اوکراین را تمام خواهد کرد. انتظار می رود بودجه واشنگتن برای کمک نظامی به کی‌یف حدود ماه سپتامبر به اتمام برسد.

کلینتون از متقاعد کردن اوکراین برای کنار گذاشتن تسلیحات هسته‌ای در سال 1994 پشیمان است

بیل کلینتون، رئیس جمهوری سابق ایالات متحده از اینکه در سال 1994 مقامات اوکراینی را متقاعد کرده تا از سلاح های هسته‌ای دست بردارند، ابراز تأسف کرد.

کلینتون که از سال 1993 تا 2001 رئیس جمهوری آمریکا بود، این موضوع را در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ایرلندی RTE که شب گذشته، سه شنبه، پخش شد، این موضوع را بیان کرد. 

این سیاستمدار 76 ساله آمریکایی گفت: "من شخصاً احساس مسئولیت می کنم زیرا آنها  [اوکراینی‌ها] را مجبور به کنار گذاشتن سلاح های هسته‌ای این کشور کردم. و هیچ یک از آنها فکر نمی کنند اگر اوکراین هنوز سلاح های [هسته‌ای] خود را داشته باشد، روسیه این ترفند را انجام نمی داد."

کلینتون توضیح داد: «آنها می‌ترسیدند آن را کنار بگذارند، زیرا فکر می‌کردند این تنها چیزی است که از آنها در برابر روسیه توسعه‌طلب محافظت می‌کند.»

وی همچنین ابراز عقیده کرد که تصمیم مسکو برای حمله نظامی به اوکراین "بسیار اشتباه" بوده و اروپا و ایالات متحده "باید از این کشور حمایت کنند."

رئیس جمهور سابق آمریکا افزود: ممکن است زمانی فرا برسد که دولت اوکراین تصمیم بگیرد که می تواند به یک توافق صلحی فکر کند که بتواند با آن زندگی کند، اما من فکر نمی کنم همه ما باید آنها را به این سمت سوق دهیم.

معاون وزیر خارجه: اظهارات لهستان درباره بازدارندگی هسته‌ای روسیه غیرقابل قبول است

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که اظهارات مقامات لهستانی درباره قصد این کشور برای تشدید مشارکت در طرح های بازدارندگی هسته‌ای ناتو علیه روسیه غیرقابل قبول و اقدامی غیرمسئولانه است. به گفته وی، موضع گیری ورشو خطر رویارویی مستقیم با روسیه را افزایش می دهد.

این دیپلمات افزود: «طبیعاً، چنین اظهاراتی غیرمسئولانه است، خطرات رویارویی را به شکلی آشکار افزایش می دهد. ما بیان کردن چنین اظهاراتی را غیرمسئولانه و غیرقابل قبول می دانیم.»

گفتگوی زلنسکی با رئیس کمیسیون اروپا درباره تحریم‌های جدید علیه روسیه 

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین با اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا درباره بسته جدید تحریم ها علیه روسیه گفتگو کرد. 

زلنسکی روز سه شنبه در کانال تلگرام خود در این باره نوشت: "من با رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، دائما در تماس هستم. با تشکر از شرکت وی در نشست بوچانسکی، رویدادهای بین المللی مشترک برای آینده مورد بحث قرار گرفت. ما روی دیگر موضوعات حمایت از اوکراین به ویژه نیاز به کار بر روی بسته یازدهم تحریم‌ها علیه روسیه و پیشرفت در اجرای توصیه‌های کمیسیون اروپا صحبت کردیم."

پیش از این، اورسولا فون در لاین، هدف یازدهمین بسته تحریم‌های ضد روسی را تشدید مقابله با امکان دور زدن محدودیت‌های از قبل اتخاذ شده نامید.

ریابکوف: در رابطه با استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس، غرب نباید مسکو را تحریک کند

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد، با توجه به برنامه استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی روسیه در خاک بلاروس، غرب باید آنچه را که اتفاق می‌افتد واقع بینانه بپذیرد و از تحریک مسکو خودداری کند. 

این  دیپلمات عالی رتبه روز سه شنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راسیا-24 گفت: «مخالفان ما باید آنچه را که در اطرافشان اتفاق می‌افتد، با واقع بینی درک کنند. کشورهای غربی نباید مسکو را تحریک کنند، زیرا ممکن است ماجرا به حوادثی ختم شود که تاکنون فقط می‌توانیم به صورت فرضی از آنها صحبت کنیم».

ریابکوف تاکید کرد که ارسال گلوله های حاوی اورانیوم ضعیف شده توسط انگلیس به اوکراین، بزرگترین گام در جهت تشدید تنش خواهد بود. وی افزود:  «تأثیر محاسبه شده توسط لندن دقیقاً ترساندن مردم از نیات بریتانیای کبیر برای فرونشاندن چنین لرزشی عصبی در مسکو است. این اتفاق نیفتاده و نخواهد افتاد.»

ریابکوف رابطه روسیه و آمریکا را با کلمه "فروپاشی" توصیف کرد

معاون وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد که وضعیت روابط فدراسیون روسیه و ایالات متحده را می توان با کلمه "فروپاشی" به خوبی توصیف کرد.  سرگئی ریابکوف گفت: «روابط روسیه و آمریکا به معنای واقعی کلمه، ویران شده است و مسئولیت این وضعیت تنها بر عهده مقامات ایالات متحده است.»

وی به ویژه یادآور شد که خط مشی آمریکا از زمان امضای توافقنامه دوجانبه بین روسیه و ایالات متحده در مورد ادامه اقدامات برای کاهش بیشتر و محدود سازی تسلیحات تهاجمی استراتژیک (پیمان استارت) در سال 2010 به شدت تغییر کرده است.

در تاریخ 21 فوریه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در پیام سالانه خود برای مجمع فدرال این کشور اعلام کرد که طرف روسی با توجه به اقدامات خصمانه آمریکا علیه روسیه، مشارکت خود در پیمان استارت جدید را به حالت تعلیق در خواهد آورد. 

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت