عوامل فرسایش بازدارندگی اسرائیل از زبان مقام نظامی صهیونیست
هم زمان با آشکار شدن بحران و تعمیق شکاف داخلی رژیم صهیونیستی در سطح سیاسی و امنیتی، هشدار محافل و مقامات نظامی این رژیم درباره تاثیر بحران مذکور بر سایر سطوح و در نتیجه فرسایش موقعیت راهبردی و بازدارندگی این رژیم افزایش یافته است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، صحبت از فرسایش جدی موقعیت استراتژیک رژیم صهیونیستی دیگر تنها یک دیدگاه توصیفی نیست که توسط محور مقاومت و دشمنان این رژیم مطرح شود. بلکه این مسئله در دوره اخیر بارها از زبان مقامات ارشد اسرائیل بیان شده و در تازهترین مورد اعترافات در این زمینه، شعبه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) درباره عواقب فرسایش موقعیت راهبردی اسرائیل به نخستوزیر و وزیر جنگ و رئیس شورای امنیت داخلی این رژیم هشدار داد.
علاوه بر آن همه نهادهای امنیتی رژیم اشغالگر همزمان با تشدید درگیریهای داخلی در فلسطین اشغالی و اعتراضات گستردهای که علیه کابینه راستافراطی بنیامین نتانیاهو شکل گرفت، توصیههای فراوانی درباره لزوم مهار این اوضاع که میتواند فرسایش موقعیت استراتژیک اسرائیل را تسریع کند، صادر کردند.
روز گذشته روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم گزارشی منتشر کرد با این عنوان: « اطلاعات هشدار میدهد: بازدارندگی درحال فرسایش است». این گزارش رسانه مذکور عبری درحالی است که رژیم صهیونیستی انتشار جزئیات مربوط به چنین موضوع حساسی را به رسانههای خود نمیدهد. اما در مرحله فعلی با نگاهی به مبانی و اصولی که موقعیت استراتژیک اسرائیل بر آن استوار است و با مقایسه این اصول با واقعیتهای جدید در محیط داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی روشن میشود که فرسایش بازدارندگی و موقعیت استراتژیک این رژیم یک واقعیت است.
همانظور که «تامیر هایمن» رئیس پیشین اطلاعات رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود، وضعیت اسرائیل مبتنی بر چهار رکن اصلی نظامی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است. این بدان معناست که هرگونه بیتعادلی در هر یک از این ارکان جنبههای مثبت دیگر ارکان را خنثی میکند. بنابراین در مرحله فعلی که اسرائیل در سطح سیاسی و امنیتی در حال فروپاشی است، باید منتظر آغاز بحران در سایر ارکان یعنی سطح نظامی و اجتماعی و اقتصادی آن نیز باشیم.
در سالهای گذشته ، ارزیابیهای نهادهای اسرائیلی به گونهای بود که موقعیت استراتژیک اسرائیل را در مقایسه با دشمنان این رژیم «خوب» توصیف میکردند. اما اینکه در مرحله فعلی بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی صدای خود را بالا برده و اعتراف میکند که موقعیت راهبردی و بازدارندگی اسرائیل در حال فرسایش است، به دلیل قرار گرفتن این رژیم در یک بحران خطرناک میباشد که عمده علت آن به گسست و تعمیق شکافهای داخلی صهیونیستها برمیگردد؛ شکافی که دشمنان اسرائیل به خوبی متوجه آن شدهاند.
آنچه که در گزارش رسانههای صهیونیستی به آن اشاره نشده و ممکن است در سند اطلاعاتی این رژیم آمده باشد، توسط «یعقوب بینگو» رئیس شعبه برنامهریزی ارتش رژیم صهیونیستی و دو تن از افسران ارشد ارتش این رژیم فاش شد. وی در مقالهای که ابتدای سال جاری در مجله «معارخوت» منتشر شد اعلام کرد:یکی از عناصر مهم در توانایی اسرائیل برای اجرای استراتژی خود در دهههای نخست تاسیس آن، انسجام جامعه اسرائیل، آسیبناپذیری و آمادگی برای تحمل چالشها در راستای تامین امنیت اسرائیل بود.
عوامل تسریع فرسایش بازدارندگی اسرائیل
این مقام نظامی صهیونیست افزود: اما امروز «دولت» با چالشهای زیادی مواجه است که حفظ انسجام و عناصر قدرت اسرائیل را دشوار میسازد. این چالشها عبارتند از: تغییر وضعیت جمعیتی که منجر به تغییر ارزشهای جامعه اسرائیلی میشود، فرسایش انسجام اجتماعی و حکومتی، دشواری حفظ الگوی ارتش مردمی، جایگزین شدن مشاغل بهتر در سطح اجتماعی و اقتصادی به جای خدمت در ارتش و سازمان امنیتی، تضعیف جایگاه ارتش و سازمان امنیتی در نهاد سیاسی و افکار عمومی اسرائیلیهاو چالش تغییرات در بخش تکنولوژی و رسانهای و قدرت رهبران ارشد اسرائیل.
البته این گزارش مقام مذکور صهیونیست مدتی قبل از آغاز اعتراضات و تشدید درگیریهای داخلی میان صهیونیستها نوشته شده و بسیاری معتقدند که بعد از این مرحله، باید چند عامل دیگر به مجموعه عواملی که فرسایش موقعیت استراتژیک و بازدارندگی اسرائیل را تسریع میکند، اضافه شود.
در ادامه هشدارها و توصیههای محافل و مقامات امنیتی و نظامی به نهاد سیاسی رژیم صهیونیستی درباره اوضاع فعلی این رژیم، «آهارون هالیوا» رئیس بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) هشدار داد که پژواک اختلافات داخلی به دروازههای امان و ارتش اسرائیل رسیده و همین مسئله قدرت اسرائیل برای مقابله با تهدیدات خارجی را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی تاکید کرد که افزابش تهدیدها ایجاب میکند که ما بتوانیم وحدت و انسجام درون ارتش را حفظ کنیم و این مسئله بسیار حیاتی است. تنها از این طریق اسرائیل میتواند قدرت خود را حفظ کند. اما مشکل اضافی و بزرگ اسرائیل آن است که تغییرات داخلی و خارجی آن توسط دشمنانش رصد میشود.
در این زمینه در سند اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که مربوط به اوضاع بحرانی این رژیم در مرحله اخیر است، به دیدارهای سید حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله با مقامات حماس و جهاد اسلامی و عواقب هماهنگی موضع مقاومت لبنان و فلسطین برای اسرائیل اشاره شده است. در این سند همچنین درباره عملیات مجدو صحبت شده که در 13 مارس انجام شد.
در همین چارچوب روزنامه عبری هاآرتص در گزارشی اعلام کرد، حملات پی در پی اسرائیل علیه سوریه تلاشی از جانب مقامات اسرائیلی برای احیای بازدارندگی اسرائیل و برقراری مجدد موازنه ترور در برابر دشمنان است. اسرائیل نگران است که عملیات مجدو که در جبهه شمالی انجام شد، بخشی از معادله خطرناکتری باشد که با توجه به تنشهای سیاسی و امنیتی اسرائیلیها، تحولات غیرقابل جبرانی را رقم بزند.
از سوی دیگر بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی یک دلیل دیگر برای فرسایش بازدارندگی و موقعیت استراتژیک اسرائیل ذکر کرده که مربوط به تنش در روابط دولت آمریکا و کابینه نتانیاهو بعد از حوادث اخیر است. امان در این زمینه هشدار داد که بزرگترین ذینفع تنش در روابط تلآویو و واشنگتن، ایران است؛ چرا که اسرائیل بدون حمایت آمریکا قادر به مقابله با برنامه هستهای ایران نیست. از آن گذشته شاهد تحولاتی در روابط کشورهای حوزه خلیج فارس هستیم؛ جایی که عربستان و بحرین به دنبال همگرایی با ایران هستند. آن هم درحالی که این کشورهای عربی پیشتر به دلیل روابط محکم با ایالات متحده، در حال نزدیک شدن به اسرائیل بودند.
بر این اساس آنچه که بخش اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در حال حاضر بیشتر از هرچیزی از آن میترسد، فرسایش بازدارندگی این رژیم در نتیجه فرسایش قدرت سیاسی و امنیتی آن است. محافل صهیونیستی در این راستا درباره چند قطبی شدن جهان و کاهش قدرت آمریکا و کمرنگ شدن نفوذ این کشور در منطقه هشدار میدهند؛ اتفاقی که همزمان است با توسعه روزافزون قدرت محور مقاومت و تحکیم موقعیت سیاسی و منطقهای این محور.
در دوره اخیر ارتش رژیم صهیونیستی به عنوان پایه و اساس موجودیت جعلی اسرائیل، بیشترین تاثیر منفی را از تنشهای سیاسی این رژیم گرفته و بسیاری معتقدند که ارتش بزرگترین قربانی بحران سیاسی اسرائیلیهاست. در این میان گسترش پدیده امتناع از خدمت در یگان ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی تهدیدی جدی برای این ارتش در مقابله با تهدیدات خارجی محسوب میگردد. به ویژه اینکه صهیونیستها قادر به یافتن هیچ راهکاری برای حل اختلافات سیاسی چپها و راستها نیستند. این مسئله موید آن است که تاثیر بحرانهای سیاسی اسرائیل در وهله نخست بر ارتش این رژیم که پایه و اساس موجودیت جعلی صهیونیستی است، دیده میشود.
انتهای پیام/