ادامه اعتراضات در فرانسه؛ معترضان رستوران مورد علاقه ماکرون را به آتش کشیدند


ادامه اعتراضات در فرانسه؛ معترضان رستوران مورد علاقه ماکرون را به آتش کشیدند

روز گذشته نیز اعتراضات و اعتصاب های گسترده ای در بخش های مختلف فرانسه علیه طرح بازنشستگی ماکرون برگزار شد که در برخی مناطق به خشونت کشیده شد و در جریان آن معترضان رستوران مورد علاقه ماکرون در پاریس را به آتش کشیدند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، مذاکرات بین دولت و اتحادیه های کارگری هنوز نتوانسته است اختلافات مربوط به اصلاح حقوق بازنشستگی در فرانسه را حل کند. هزاران نفر روز گذشته در اعتراض به این اصلاحات دوباره به خیابان ها ریختند. در نهایت حتی رستوران مورد علاقه ماکرون در پاریس توسط معترضان به آـش کشیده شد.

در یازدهمین روز تظاهرات در فرانسه علیه اصلاحات حقوق بازنشستگی، تعداد کمتری نسبت به قبل در روز پنجشنبه شرکت کردند، اما خشونت های زیادی گزارش شده است.برخی اعتراض کنندگان و نیروهای امنیتی در نزدیکی رستوران پاریس "La Rotonde"، که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه پیروزی خود را در انتخابات سال 2017 جشن گرفت، درگیر شدند.

چندین معترض که لباس سیاه پوشیده بودند، بطری، سنگ و ترقه به سوی پلیس پرتاب کردند. نیروهای امنیتی از گاز اشک آور علیه معترضان استفاده کردند. سایبان این رستوران معروف مورد علاقه ماکرون آتش گرفت اما به سرعت خاموش شد. پلیس از چند زخمی در صفوف خود خبر داد. تظاهرکنندگان همچنین به بانکی در پاریس یورش بردند و نیروهای امنیتی را نیز مجروح کردند.

ماکرون بارها از این رستوران برای برگزاری جلسات سیاسی استفاده کرده است. اخیراً، او در ژانویه با اولاف شولتز صدراعظم آلمان در «لا روتوند» که هدف تظاهرکنندگان در جریان اعتراضات «جلیقه زردها» در سه سال پیش هم بودنشستی برگزار کرد.

به گفته وزارت کشور، حدود 570000 نفر در این تظاهرات سراسری شرکت کردند. ارقام اتحادیه های کارگری در هر مورد بسیار بالاتر است. در پاریس، اداره پلیس 57000 تظاهرکننده را در مقایسه با 93000 تظاهرات یک هفته پیش شمارش کرد. اتحادیه CGT تعداد شرکت کنندگان در پایتخت را 400000 نفر اعلام کرد .

به گفته جرالد دارونین، وزیر کشور فرانسه 111 نفر در سراسر کشور دستگیر شدند. دارمنین روز پنجشنبه در توییتر نوشت 154 نیروی امنیتی در درگیری ها مجروح شدند که حال برخی از آنها وخیم است.

در نانت در غرب فرانسه، تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی بیش از سه ساعت درگیر شدند، گلوله‌ها پرتاب شد و به اموال آسیب وارد شد. یک شعبه بانک در نانسی به آتش کشیده شد.

در صبح اعتراضات تظاهرکنندگان چندین سد در نزدیکی لیون، رن و برست ایجاد کردند. در چندین دانشگاه و دبیرستان نیز اعتراضاتی صورت گرفت. ترافیک ریلی نیز مجدداً تحت تأثیر قرار گرفت، البته با شدت کمتری نسبت به روزهای گذشته.

وزارت آموزش و پرورش کمتر از 8 درصد اعتصابات معلمان را در این دور گزارش کرده است. در بخش دولتی، مشارکت در اعتصاب 6.5 درصد، مشابه روز اعتصاب قبلی بود. در شرکت انرژی EFD، حدود 20 درصد اعتصاب گزارش شده است.

نیروهای امنیتی انتظار داشتند تا 800000 تظاهرکننده در سراسر کشور حضور داشته باشند. حدود 11500 افسر پلیس و ژاندارم برای این منظور مستقر شدند. از آنجایی که اصلاحات حقوق بازنشستگی از طریق یک ترفند قانونی تصویب شد، اعتراضات رادیکال تر شد. نیروهای امنیتی به خاطر اقدامات گاه وحشیانه شان مورد انتقاد قرار گرفتند.

روز قبل از برگزاری این اعتراضات دیدار بین الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه و نمایندگان اتحادیه های کارگری، پس از حدود یک ساعت بدون نتیجه پایان یافت. اتحادیه های کارگری بعد از این مذاکرات مجددا خواستار لغو اصلاحات شدند.

گزارش ها حاکی از آن است که تظاهرکنندگان دسترسی به بخشی از فرودگاه شارل دوگل پاریس را مسدود کردند. گفته می شود ویدئوهایی که در شبکه های اجتماعی پخش شده است نشان می دهد که چگونه تظاهرکنندگان به ساختمان شرکت در پاریس نفوذ کردند.

اتحادیه ها خواستار برگزاری یک روز دیگر اعتراضی در 13 آوریل شده اند. مخالفان اصلاحات بازنشستگی از ماه ژانویه تاکنون ده بار به خیابان ها آمده اند. در آغاز ماه مارس، طبق آمار رسمی، تظاهرات سراسری به حداکثر مشارکت حدود 1.3 میلیون نفر رسید.

شورای قانون اساسی در حال حاضر در حال بررسی این قانون اصلاحی دولت است که تصویب شده اما هنوز منتشر نشده است. تصمیم این شورا در 14 آوریل انتظار می رود. این اصلاحات به تدریج سن بازنشستگی را از 62 به 64 تا سال 2030 افزایش می دهد. همچنین استثناهایی برای افرادی وجود دارد که کار خود را خیلی زود شروع کرده اند یا مشاغل سختی دارند. علاوه بر این، حداقل مستمری به 1200 یورو برای یک دوره مشارکت کامل افزایش می یابد. بیش از دو سوم فرانسوی ها اصلاحات بازنشستگی را رد می کنند. حقوق بازنشستگی یک دستاورد اجتماعی مهم در فرانسه محسوب می شود.

پلیس فرانسه در این اعتراضات اقدامات سرکوبگرانه خشونت باری را علیه مردم معترض به اصلاحات حقوق بازنشستگی انجام داد. ویدئوهای آنلاین نشان می دهد که افسران با باتوم به مردم حمله می کنند. شورای اروپا از استفاده بیش از حد از زور و خشونت توسط نیروهای امنیتی انتقاد می کند.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه که هم‌اکنون در یک سفر دولتی در چین به سر می‌برد، از طریق اطرافیانش این خبر را منتشر کرد که او از اصلاحات حمایت می‌کند و این کشور در یک بحران دموکراتیک قرار ندارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon