تغییر مأموریتهای معاونت علمی برمبنای "اقتصاد دانشبنیان"
دستیار معاون علمی رئیسجمهور گفت: عنوان معاونت علمی به عنوان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان تغییر پیدا کرده است که این تغییر فقط تغییر عنوان نبود و ماموریتهای معاونت نیز به همین نسبت تغییر پیدا کرده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری رویداد بینالمللی تأمین مالی نوآوری و فناوری "فینوتکس" با حضور هاشم آقازاده؛ دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در حوزه اقتصاد دانشبنیان، محمدعلی شیرازی؛ مدیرعامل شرکت فرابورس ایران، سجاد عباسی فشمی؛ دبیر رویداد اینوتکس و محمدمهدی فریدوند؛ رئیس هیئت مدیره انجمن صندوقها و نهادهای سرمایهگذاری خطرپذیر برگزار شد.
هاشم آقازاده دستیار معاون علمی رئیسجمهور در ابتدای این نشست گفت: موضوع دانشبنیان در دو دهه اخیر به صورت جدی مورد توجه کشور و نظام قرار گرفته است و اقدامات ارزشمندی در این راستا صورت گرفته است. در ابتدای سال گذشته که به عنوان سال دانشبنیان نامگذاری شده بود و در اردیبهشت که قانون جهش تولید دانشبنیان به عنوان یک قانون مترقی به تصویب مجلس رسید که این دو اتفاق در ادامه روند توسعه و بهبود فضای دانشبنیان بوده است که در ادامه عنوان معاونت نیز به عنوان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان تغییر پیدا کرد که این تغییر فقط تغییر عنوان نبود و ماموریتهای معاونت نیز به همین نسبت تغییر پیدا کرده است.
وی افزود: از شهریورماه دکتر دهقانی به عنوان معاون جدید منصوب شده است با توجه به تفکرات ایشان موضوع اقتصاد دانشبنیان به صورت جدی در معاونت دنبال شد و تغییرات ساختاری و سازمانی شکلی تغییر داده شد که موضوع اقتصاد دانشبنیان در آن مد نظر قرار گرفت.
آقازاده گفت: در دل بحث اقتصاد دانشبنیان باید حوزه تامین مالی و توسعه سرمایهگذاری به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرد تا بحث مالی اقتصاد دانشبنیان به سرانجام برسد. در حوزه تامین مالی معاونت، روند به این صورت بوده که در دو دهه اخیر فرآیند تامین مالی در زیست بوم دانشبنیان بر مبنای منابع بودجهای بوده است که از طرف دولت تامین میشد که معاونت علمی و صندوق نوآوری در این موضوع دخیل بوده است.
دستیار معاون علمی رئیس جمهور و رئیس رویداد فینوتکس ادامه داد: این منابع به دلیل وابستگی به بودجه بسیار محدود است و از طرفی دیگر با افزایش تعداد متقاضیان نیاز به منابع مالی نیز بیشتر میشود و راهحل این است که از ابزارها و نهادهای مالی کشور که اتفاقا زیاد نیز هست استفاده شود. این نهادها نهادهای مختلفی از جمله بازارهای پولی، نظام بانکی، بازار سرمایه، بورس، صنعت بیمه، شرکتهای بزرگ، صندوقهای پژوهش و فناوری، شتابدهندهها و پارکهای علمی و فناوری است که ظرفیتهای همه آنها باید در راستای ارتقاء اقتصاد دانشبنیان به کار گرفته شود.
وی گفت: در سال قبل بود که گردهمایی و رویدادی را تحت عنوان اینوتکس برگزار کردیم که سالانه برگزار شده که همه بازیگران این عرصه با یک هدف مشترک توسعه تعالی کشور و توسعه زیست بوم دانشبنیان کشور گرد هم آمدند. معاونت علمی و پارک فناوری پردیس به این نتیجه رسیدند که اولین رویداد بینالمللی تامین نوآوری و مالی با عنوان فینوتکس را برگزار کنند.
آقازاده تصریح کرد: برای اینکه این رویداد را به شکل نظامند برگزار کنیم یک شورای سیاستگذاری انتخاب شد که رئیس شورا دکتر دهقانی معاون رئیس جمهور است که کمیتههای مختلفی از جمله کمیته علمی، کمیته اجرایی، کمیته پشتیبانی و کمیته اطلاعرسانی برای این رویداد در نظر گرفته شد که ذیل این کمیتهها دبیرخانههای مختلفی در حال فعالیت هستند.
دستیار معاون علمی رئیس جمهور گفت: یک جشنواره ای با عنوان جشنواره تاثیرگذارترین نهادهای مالی در زیست بوم اقتصاد دانشبنیان کشور نیز برگزار خواهد شد که صندوقهای پژوهش و فناوری شتابدهندهها، پارکهای علم و فناوری، سکوهای تامین مالی جمعی، سینتکها و شرکتهای بیمهای دستههای اصلی هستند که در این جشنواره حضور پیدا خواهند کرد.
وی تاکید کرد: نشستهایی نیز بین سرمایهگذاران و سرمایهپذیران خواهیم داشت. نشستهای کافه سرمایه در گذشته بوده است که امسال تحت عنوان جلسات B2B برگزار خواهد شد. در همین راستا یک صندوق مجازی تامین مالی این رویداد را برقرار کردهایم و از صندوقهای مالی خواستهایم که تعهد تامین مالی سال 1402 را به این صندوق واریز کنند.
رویداد بینالمللی تأمین مالی نوآوری و فناوری"فینوتکس" در نخستین دوره برگزاری خود، دارای بخشهای اصلی و جانبی مختلفی است که از مهمترین آنها میتوان به جشنواره معرفی و تجلیل از تأثیرگذارترین نهادهای تأمین مالی و سرمایهگذاری در حوزه اقتصاد دانشبنیان، برگزاری پنلها، سمینارها، کارگاههای آموزشی و تبیینی کافه سرمایه در قالب برگزاری جلسات B2Bو همرسانی بین تیمها، استارتاپها و شرکتهای فناور و دانشبنیان با سرمایهگذارهای حقوقی و حقیقی در جهت ایجاد فرصت سرمایهگذاری و سرمایهپذیری اشاره کرد.
این رویداد فناورانه همگام با دوازدهمین رویداد بینالمللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) در تاریخ 19 تا 22 اردیبهشت ماه سال 1402 در محل پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/