حرکت تحریک آمیز کشتی جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی


حرکت تحریک آمیز کشتی جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی

یک فروند کشتی جنگی آمریکا در نزدیکی یک جزیره مصنوعی تحت کنترل چین در دریای چین جنوبی حرکت کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، امروز یک فروند کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی یکی از مهم ترین جزایر مصنوعی تحت کنترل چین در دریای چین جنوبی حرکت کرد.

ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد نابودگر یو اس اس میلیوس در عملیاتی عادی در فاصله 12 مایل دریایی از جزیره شیطان در مجموعه جزایر اسپارتلی حرکت کرد.

این جزیره در بالاترین ارتفاع مد دریا قرار دارد و تحت کنترل چین است و پکن در این جزیره فرودگاه و تجهیزات دیگر ایجاد کرده و از این رو حرکت این ناو آمریکایی را غیرقانونی خوانده است.

در بیانیه این ناوگان آمده است جزایری همچون جزیره شیطان که در بالاترین ارتفاع دریایی طبیعی خود شناور هستند، ذی حق یک دریای سرزمینی نیستند. ساخت و ایجاد تاسیساتی همچون فرودگاه بر روی این جزیره، تغییری در ماهیت این جزیره تحت قوانین بین المللی ایجاد نمی کند.

این ناوگان سپس در پایان عملیات این کشتی خبر داد که میلیوس از منطقه مورد ادعای پکن خارج شده و به عملیات خود در دریای چین جنوبی ادامه می دهد.

در همین حال ارتش آزادی بخش خلق چین اعلام کرد کشتی آمریکایی به صورت غیرقانونی و بدون اجازه چین، وارد آب های نزدیک به این جزیره شده و نیروهای چین پس از مشاهده این کشتی، هشدار لازم را صادر کرده اند.

فرماندهی جبهه جنوبی ارتش چین نیز اظهار کرد چین حاکمیتی مطلق بر جزایر دریای چین جنوبی و محوطه دریایی اطراف آن دارد.         

حرکت این ناو آمریکایی در این منطقه حساس در حالی صورت گرفت که ارتش چین از روز شنبه تاکنون رزمایش سه روزه ای را در واکنش به دیدار سای اینگ ون رئیس جمهور تایوان با کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا آغاز کرده است.

ارتش چین روز گذشته در دومین روز این رزمایش عملیات حمله به اهدافی در تایوان را شبیه سازی کرد.

امروز و در جریان روز پایانی این رزمایش نیز چین عملیات محاصره دریایی تنگه تایوان را انجام داد.

ارتش آزادی‌بخش خلق چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: این رزمایش هشداری جدی به نیروهای جدایی‌طلب تایوان و توطئه و فتنه نیروهای خارجی است و اقدامی لازم برای دفاع از حاکمیت ملی و وحدت منطقه‌ای چین است.

گفتنی است کشورهای برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام کشورهای دیگری هستند که در مورد تمام یا بخشی از دریای چین جنوبی ادعا دارند.

کوین مک‌کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه گذشته (5 آوریل) با استقبال از رئیس دولت تایوان در خاک ایالات متحده بر افزایش حمایت قانونگذاران آمریکایی از تایپه تأکید کرد.

پیشتر چین به کوین مک‌کارتی هشدار داده بود که با ملاقات با رئیس جمهور تایوان «اشتباهات مهلک گذشته» سلف خود را تکرار نکند.

چین هرگونه تعامل بین مقام‌های آمریکا و تایوان را به‌عنوان یک چالش برای حاکمیت خود بر این جزیره می‌داند و به دیدارهای قبلی مقامات طرفین واکنش تندی نشان داده است.

پکن در واکنش به سفر نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در اوت سال گذشته میلادی چندین رزمایش بزرگ از جمله شلیک موشک بر فراز حریم هوایی تایوان، انجام داد.

دولت چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمی‌کند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان