قاچاق سوخت معضلی که گریبانگیر گناباد شده است

قاچاق سوخت معضلی که گریبانگیر گناباد شده است

در یک سال گذشته شاهد افزایش خودروهای حامل سوخت یا همان شوتی ها در سطح محورهای مواصلاتی شهرستان گناباد بوده ایم که این موضوع باعث بروز حوادثی در منطقه شده به صورتی که در یک ماه اخیر دو مورد واژگونی خودروحامل سوخت قاچاق در محور گناباد بودیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گناباد ، قاچاق سوخت از مشکلاتی است که در حال حاضر گریبان اقتصاد کشورمان را گرفته؛ با کاهش ارزش پول ملی برخی از اشخاص انگیزه پیدا می‌کنند به علت قوی تر بودن ارزهای خارجی، سوخت، بنزین و گازوئیل را به خارج از کشور قاچاق کنند و از مابه التفاوت قیمت تمام شده سوخت در داخل کشور و قیمت فروش آن در خارج از کشور سود به دست می آورند.

در  یک سال گذشته شاهد افزایش خودروهای حامل سوخت یا همان شوتی ها در سطح محورهای مواصلاتی شهرستان گناباد بوده ایم که این موضوع باعث بروز حوادثی در منطقه شده به صورتی که در یک ماه اخیر دو مورد واژگونی خودروحامل سوخت قاچاق در محور گناباد به خراسان جنوبی بوده ایم که دو فوتی نیز به همراه داشت.

بررسی های میدانی خبرنگار تسنیم حکایت از آن دارد که به دلیل اجرای سیستم کدینگ در استان خراسان جنوبی بیشتر سعی می شود در گناباد سوخت گیری انجام می شود تا بتوانند قاچاق سوخت را انجام دهند، گرچه از شهرستان های همجوار نیز شاهد این گونه قاچاق هستیم. وقتی بیشتر وارد مبحث قاچاق سوخت در شهرستان گناباد می شویم سخن از دهستان پسکلوت به میان می آید که گویا در این منطقه سوخت های قاچاق جمع آوری و توسط خودروها به استان های جنوبی حمل می شود.

یکی از اهالی این روستاها به خبرنگار تسنیم می‌گوید: قیمت سوخت باعث شده تا برخی به این سمت بروند ، زمانی که با کارت های سوخت کامیون ها و تراکتور یک بشکه گازوئیل به 6 هزار تومان پر می‌شود و قاچاقچیان آن را به 6 میلیون تومان می‌خرند هر فردی را وسوسه می‌کند.

در حاشیه جاده سنتو در قسمت شهر بیدخت محلی است که برخی مواقع این گونه خودروهای قاچاق سوخت توقف می‌کنند، یکی از صاحبان این خودروها به خبرنگار تسنیم می گوید: صندلی های عقب خودرو را بر می داریم و به جای آن از " مشک" استفاده می کنیم و معمولا هر خودرو 1200 لیتر سوخت می زند.

وی ادامه می دهد: اگر هر خودرو سالم به مقصد برسد؛ حدود 30 میلیون تومان سود دارد و سعی می کنیم شب حرکت کنیم هم به دلیل خلوت بودن جاده ها و هم سردی هوا که گازوئیل ها کمتر بخار شود.

حضور خودرو های سوخت بر قاچاق در گناباد باعث خسارت هایی شده که به عنوان مثال می تواند به تخریب آسفالت راه روستایی دلویی اشاره کرد.

خسارت میلیونی خودروی قاچاق سوخت به آسفالت خیابان شهید نوری دلویی

ساعت 12 شب، یک خودروی وانت دو کابین حامل قاچاق سوخت، در هنگام عبور از خیابان شهید نوری دلویی در مخزن سوخت خود دچار حادثه شد و تمامی گازوییل قاچاقی آن روی آسفالت تخلیه شده است.

عباس مرادی، عضو شورای دلویی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: میزان خسارت وارد شده به آسفالت بیش از 250 میلیون تومان است که متاسفانه علی رغم تلاش های فراوان، حدود 900 متر مربع از آسفالت این خیابان بطور کامل از بین رفته است.

وی افزود: عبور خودروی حامل سوخت از روی سرعتگیر با سرعت بالا سبب ترکیدگی مخزن سوخت این خودرو و تخلیه 2000 لیتر سوخت قاچاق آن شده که با توجه به‌ اینکه محل وقوع حادثه در محدوده طرح هادی دلویی است، متاسفانه این خسارت باید از جیب دهیاری دلویی پرداخت شود.

سید حسین شریفی مقدم، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: دو مورد حادثه ای که در محورهای گناباد صورت گرفته سوخت خود را از شهرستان های همجوار قاچاق کرده بودند.

وی ادامه داد: محور جاده سنتو گناباد به دلیل این که شاهراه اصلی به استان های جنوبی می باشد در سطح آن خودروهای حامل سوخت قاچاق با سرعت زیاد حرکت می کنند.

شریفی مقدم در خصوص قاچاق سوخت در بخش پسکلوت گناباد نیز عنوان کرد: گزارش هایی که به ما رسیده حکایت از فروش سوخت تراکتورها در این دهستان دارد و ما در بخش کاخک که تراکتور زیادی نداریم با این موضوع روبه رو نیستیم.

وی ادامه داد: در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان در خصوص این موضوع صحبت های زیادی صورت گرفته و به زودی نیز جلسه ای در همین خصوص برگزار خواهد شد.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری گناباد گفت: باید به تراکتورهایی که در منطقه فعالیت ندارند سوخت داده نشود و از سویی جهاد کشاورزی نظارت های خود را افزایش دهد.

وی ادامه داد: در حال حاضر مرغداری هایی که در منطقه گاز ندارند از سوخت گازوئیل استفاده می کند که در فصل تابستان نیاز کمتری به آن دارند که باید نظارت بیشتری بر تحویل این ماده نفتی صورت گیرد.

شریفی مقدم خاطرنشان کرد: تجربه ثابت کرده هر جا جنسی دونرخی شد در آنجا فساد ایجاد می شود و باید سوخت هم به سمت تک نرخی شدن حرکت کند.

استفاده از جی پی اس جلو قاچاق را می گیرد

اسماعیل قربانی، معاون فنی جهاد کشاورزی گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: تاکنون مدرکی مستند در خصوص قاچاق سوخت تراکتورها به دست ما نرسیده و صحبت های مطرح شده نیز در حد گزارش های افراد بوده است.

وی ادامه داد: به طور متوسط هر دستگاه تراکتور براساس مدل و کاری که انجام می دهد سوخت دریافت می کنید که این میزان از 1800 لیتر تا 2400 لیتر متغییر است ولی ما در سطح شهرستان به سمت واقعی شدن سوخت حرکت کرده ایم و از 1300 لیتر تا 1800 لیتر سوخت برای تراکتورها تعریف می شود.

معاون فنی جهاد کشاورزی گناباد تصریح کرد: اگر بخواهیم سوخت را درست تقسیم کنیم باید تمامی تراکتورهای ما دارای جی پی اس باشند و براساس پیمایشی که انجام می دهند سوخت دریافت کنند.

یک شهید برای مبارزه با قاچاق سوخت داده ایم

سرهنگ قربانعلی قربانی، فرمانده نیروی انتظامی شهرستان گناباد نیز در خصوص مبارزه با قاچاق سوخت، اظهار داشت: متاسفانه در محورهای مواصلاتی شهرستان شاهد حرکت خودروهای قاچاق سوخت با سرعت زیاد هستیم که حوادثی را در پی داشته است.

وی ادامه داد: در سال گذشته حین عملیات نیروی انتظامی شهرستان برای متوقف کردن یک دستگاه خودرو قاچاق سوخت یکی از نیروهای سرباز وظیفه این نیرو به درجه رفیع شهادت نائل شد و یکی از پرسنل ما نیز به شدت آسیب دید.

فرمانده نیروی انتظامی شهرستان گناباد خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از 16 هزار لیتر گازوئیل قاچاق در سطح شهرستان کشف شد که در همین راستا 22 نفر بازداشت و خودروهای آنها توقف شده که ارزش ریالی قاچاق صورت گرفته به بیش از 4 میلیارد و 639 میلیون ریال می رسد.

ورود گسترده قاچاقچیان سوخت در ماه های اخیر به گناباد، به معظلی بزرگ برای این شهر تبدیل شده است به طوری که دومین حادثه در طول یک هفته اخیر اتفاق افتاده که مربوط به خودروهای قاچاق سوخت غیر بومی در محدوده گناباد بوده است.

انتهای پیام/282

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon