چرا صهیونیست‌ها از سازش سریع با عربستان ناامید شدند؟

چرا صهیونیست‌ها از سازش سریع با عربستان ناامید شدند؟

یک روزنامه صهیونیستی نوشت که اقدامات اخیر اسرائیل علیه فلسطینیان علت اصلی کُند شدن روند عادی‌سازی روابط بین  تل‌آویو و کشورهای عربی همچنین کاهش تمایل عربستان به حضور در این روند است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که روابط خارجی اسرائیل  به طور کلی در حال تزلزل است، کُند شدن روند عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی کانون توجه محافل و رسانه‌های بین ‌المللی  قرار گرفته است.

در همین راستا روزنامه  صهیونیستی « یدیعوت آحارانوت» اعلام کرد که تلاش‌های سران اسرائیلی برای برقرای روابط دیپلماتیک با عربستان سعودی اخیراً  در سایه تشدید تنش‌ها با فلسطینی‌ها در کرانه باختری، حمله نظامیان اسرائیلی علیه فلسطینیان ، گسترش شهرک سازی و همچنین اظهارات  ضد فلسطینی برخی سران اسرائیلی کاهش یافته است. 

بر اساس گزارش روزنامه مذکور، سران ارشد عربستان و اسرائیل به طور هم‌زمان بارها بدبینی خود را نسبت به امکان دستیابی به  روابط دیپلماتیک عربستان و اسرائیل طی چندماه گذشته  اعلام کرده‌اند و این امر به دنبال هراس اسرائیل از همگرایی ریاض و تهران تشدید شد به گونه‌ای که یک مسئول اسرائیلی به صراحت اعلام کرد: شرایط موجود شور و شوق  را  برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی کاهش داد.

 یدیعوت آحارانوت در ادامه نوشت: ارتباط سیاسی و عادی‌سازی روابط سایر کشورهای اسلامی به ویژه با اسرائیل بسیار کُند شده است و این امر به دلیل نارضایتی آشکار ریاض از اقدامات اسرائیل است که تاکنون چندین بیانیه در محکومیت  اقدامات کابینه « بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل صادر کرده است.

در ادامه این گزارش آمده است: از زمان نخست وزیری نتانیاهو در دسامبر 2022  تاکنون، عربستان 12 بیانیه در محکومیت اقدامات  اسرائیل در زمینه گسترش شهرک سازی در کرانه باختری تا درخواست «بزالل اسموتریچ»  وزیر دارایی اسرائیل مبنی بر محو شهر «حواره» فلسطین صادر کرده است. این درحالی است که پیش از آن عربستان تنها دو بیانیه در محکومیت اسرائیل صادر کرده بود.

این روزنامه صهیونیستی تاکید کرد: بنیامین نتانیاهو معتقد است که عادی‌سازی روابط با کشورهای اسلامی به ویژه عربستان می‌تواند حمایت جهانی از ایجاد یک کشور مستقل برای فلسطین را کاهش دهد. وی همچنین برقراری روابط دیپلماتیک با عربستان سعودی را اولویت خود می‌داند، همانطور که در ماه دسامبر اعلام کرد که «صلح با عربستان سعودی به درگیری اعراب و اسرائیل پایان می‌دهد و می‌خواهم با تمام نیرو به آنجا بروم اما گاهی رفتن به یک سفر طولانی مستلزم برداشتن گام‌های کوچک است».

بر اساس گزارش یدیعوت آحارانوت، از سرگیری روابط ایران و عربستان سعودی، چالشی جدی برای اسرائیل شده است.

پیش از این روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» اعلام کرد که تلاش‌ها برای گسترش دایره عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی و اسلامی کُند شده و تمایل عربستان سعودی به استقبال علنی از روابط با تل‌آویو کاهش یافته است.

این روزنامه آمریکایی نوشت که یورش نظامیان اسرائیل به مسجدالاقصی و عملیات ارتش این رژیم در کرانه باختری و اظهارات ضد فلسطینی سران اسرائیلی علت اصلی کُندی تلاش‌ها به رهبری بنیامین نتانیاهو برای عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی به‌ویژه عربستان سعودی بوده است.

پیش از این یکی از محققان اندیشکده آمریکایی «بنیاد حقیقت خاورمیانه» اعلام کرد که توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل «ابراهیم» به دلیل بی ثباتی در تل‌آویو و واشنگتن و همچنین کاهش توجه آمریکا به خاورمیانه در خطر است.

اخیراً منابع صهیونیستی اعلام کردند که درحالی که تلاش زیادی برای انجام توافق با عربستان انجام شده بود اما بعد از امضای توافق‌های عادی‌سازی با کشورهای عربی مذکور، هیچ پیشرفتی در حل مسئله فلسطین انجام نگرفت. بعد از آن با روی کار آمدن یک کابینه راست افراطی به ریاست بنیامین نتانیاهو خشونت علیه فلسطینیان بالا گرفت و شاهد تشدید تحریکات علیه مسجدالاقصی و تصویب قوانین نژادپرستانه علیه فلسطینیان هستیم؛ موضوعی که ضربات خطرناکی به روابط اسرائیل با کشورهای عربی منطقه وارد می‌کند.

این منابع تأکید کردند که شاخص‌های تزلزل پروژه عادی‌سازی را می‌توان در لغو سفر نتانیاهو به امارات، محکومیت گسترده تحرکات اسرائیلی‌ها در کرانه باختری توسط کشورهای عربی، ارائه کمک‌های کشورهای حوزه خلیج فارس به فلسطینیان ساکن منطقه حواره بعد از هجوم شهرک‌نشینان، توقف ورود اسرائیلی‌ها یا هیئت‌های یهودی به کشورهای عربی، توقف معاملات تدارکات دفاعی میان اسرائیل و این کشورها و... دید.

بر اساس گزارش این رسانه‌ها، این موارد تنها نمونه کوچکی از مجموعه واکنش‌های منطقه به اقدامات اسرائیل بوده است و ثابت می‌کند که کشورهای عربی در صدد توقف مسیر عادی‌سازی با اسرائیل هستند؛ مسئله‌ای که به‌شدت به موقعیت تل‌آویو در منطقه آسیب می‌زند. درواقع کشورهای عربی نگرانند که تداوم روند عادی‌سازی با اسرائیل، مشروعیت آنها را تضعیف کند؛ به‌ویژه اینکه ملت‌های آنها اساساً سازش با اسرائیل را نمی‌پذیرند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon