۱۶۳ زندانی جرایم غیرعمد در یزد آزاد شدند


163 زندانی جرایم غیرعمد در یزد آزاد شدند

مدیر نمایندگی ستاد دیه استان یزد با اشاره به برگزاری‌ جشن‌های مختلف گلریزان و اقدامات ستاد دیه یزد برای ایجاد صلح و سازش، از آزادی ۱۶۳ زندانی جرایم غیرعمد در سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد به نقل از روابط عمومی ستاد دیه، سید مسعود عظیمی با حضور در برنامه ماه مهربانی شبکه یزد که با اجرای عباس گلرسان و حامد سلطانی برگزار می‌شود با بیان اینکه ستاد دیه یک ستاد کاملا مردمی است که تمام مباحث آن توسط مردم در حال انجام است، در رابطه با تاریخچه تاسیس ستاد دیه اظهار داشت: در سال 1367 توسط شهید اسدالله لاجوردی به منظور کمک به آزادی زندانیان جرائم غیر عمد یک تشکل کاملا غیر دولتی و غیر انتفاعی شکل گرفت و بعدها در استان‌های دیگر نمایندگی‌هایش تشکیل شد.

وی افزود: در یزد نیز در سال 1383 این نمایندگی تاسیس شد و تاکنون بیش از 2360 زندانی با همت تمامی خیرین نیک اندیش آزاد شدند و به آغوش خانواده بازگشتند.

 عظیمی ادامه داد: با توجه به اینکه هر سازمانی زمانی که شکل می‌گیرد در بازه زمانی مشخص به بلوغ می‌رسد و اهدافش تعالی بخشیده می‌شود، ستاد دیه نیز در راستای تعالی سازمانی خود به جز آزادی زندانیان در مسیر مهم تر یعنی فرهنگ‌سازی برای مشخص شدن علت زندانی شدن و همچنین آگاهی بخشی برای پیشگیری و  زندان نرفتن درحال ایفای نقش است.

 وی در همین رابطه گفت: علاوه بر مواردی که با ریش سفیدی، میانجیگری و همچنین شوراهای صلح و سازش خاتمه پیدا می‌کند باز هم مواردی وجود دارد که از این روش‌ها مشکلات حل و فصل نمی‌شود و نهایتا به دستگاه قضا ورود پیدا می‌کند.

 مدیر نمایندگی ستاد دیه استان یزد تصریح کرد: در طول سال با اجرای اقدامات مختلف از جمله برنامه‌های هیئت‌های عزاداری، پویش‌های متعدد، کمک خیرین و نیکوکاران، قضات محترم، بخشش شکات و کسانی که زندانیان‌های آزاد شده را حمایت می‌کنند و برای آنها شغل ایجاد می‌کنند همه این عوامل دست به دست هم می‌دهند برای اینکه ستاد دیه بتواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.

 این مقام مسئول در رابطه با زندانیانی که مشمول آزادی قرار می‌گیرند گفت:جرائم غیرعمد به مواردی همچون محکومیت‌های مالی، نفقه، مهریه و  حوادث کارگاهی و دیه‌های غیر عمد تفکیک می‌شود و آزادی این مددجویان طی یک پروسه سیستمی و فرایندی صورت می‌گیرد.

عظیمی خاطرنشان کرد: تحقیقات محلی پرونده به منظور آزادی به هیأت امنا فرستاده می‌شود و پس از بررسی و بنا به شرایط مددجو و نوع محکومیت با هرکدام از روش‌های کمک بلاعوض، آورده خود مددجو، تسهیلات بانکی، گذشت شاکی تصمیم اتخاذ می‌شود و آزادی صورت  می‌گیرد.

 وی تصریح نمود: در سال 1401 با همت خیرین نیک اندیش163 نفر  از زندانیان که 18 نفر از آنها بانوان بودند آزاد شدند که بعضا نیز به نیت خاص خود خیرها زندانیان خاصی آزاد می‌شوند.

 مدیر نمایندگی ستاد دیه استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود از همه مسئولان استان که عهده داره این موضوع مهم اجتماعی در جامعه شده‌اند از جمله استاندار ،رئیس کل دادگستری، مدیرکل زندان‌ها، ستاد دیه، صدا و سیما، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان، خیرین و همه کسانی که دلسوزانه این ستاد را همراهی کردند تشکر و قدردانی کرد.

عظیمی اظهار کرد: از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون در شهرستان ابرکوه، اردکان، تفت، میبد، مهریز، با حضور پرشور مردم  جشن گلریزان برگزار شده است و تاکید کرد: هر کدام از این جشن‌ها در این شهرستان‌ها نقش بزرگی در پیشگیری و آگاهی مردم در رابطه با مسائل قضایی دارد.

 وی با بیان اینکه خوشبختانه بعد از اجرای مراسم گلریزان در شهرستان‌های مختلف 9 میلیاردتومان کمک جمع آوری شد، در زمینه فرهنگ‌سازی در رابطه با مسائل زندانیان جرائم غیرعمد گفت: با توجه به قانون اصلاح چک باعث شده است زندانی مالی کمتری داشته باشیم ولی همچنان بعضی از افراد با دادن چک و سفته، قراردادهای مالی و همچنین نوسانات زیاد قیمت‌ها  در بازار نمی‌توانند از این مرحله گذر کنند و به دستگاه قضا گرفتار می‌شوند.

  مدیر نمایندگی ستاد دیه استان یزد تصریح کرد: در سال 1400 تعداد 194 نفر و در سال 1401تعداد 163 نفر آزاد شدند که علی‌رغم اقدامات صورت گرفته در دستگاه قضا جهت کم تر شدن ورودی زندانیان جرائم غیرعمد متاسفانه مبلغ جرائم غیر عمد روند افزایشی داشته است و در واقع حجم بدهی‌ها رشد پیدا کرده است.

وی در همین رابطه ادامه داد:از همه مردم خصوصاً بانوان محترم تقاضا داریم بدون آگاهی و مشورت وارد این مباحث تجارت و مالی نشوند.

انتهای پیام/781/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران