جزئیات تولید و پخش «مسابقه سرود تلویزیون» در شبکه افق و نسیم

جزئیات تولید و پخش «مسابقه سرود تلویزیون» در شبکه افق و نسیم

سید محمدصادق حسینی، تهیه‌کننده مسابقه تلویزیونی «همآهنگ» توضیحاتی درباره مختصات و روند تولید و پخش آن بیان کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سیدمحمدصادق حسینی تهیه‌کننده مسابقه تلویزیونی «همآهنگ» ابتدا با اشاره به این که تیمی 120 نفره  14 هزار کیلومتر  برای ساخت این برنامه طی کرده است، گفت: این یک اتفاق ویژه است چرا که در برنامه «همآهنگ» قرار بر این شد تا ارزیابی استعدادها تنها در تهران صورت نگیرد. برای همین یک گروه 120 نفره برنامه‌ساز در کل کشور چرخید‌ و به سراغ استعدادها، شهر به شهر و روستا به روستا گشت تا آنها را کشف و شناسایی کند.

او ادامه داد: «برای ساخته شدن این برنامه به شهرها و نقاط دور افتاده بسیاری رفتیم و استعدادهای درخشانی را نیز کشف کردیم. به‌طوری که 3 گروه کشف شده فینال از همین نقاط دور افتاده‌اند و خودمان هم باورمان نمی‌شد چنین استعدادهای درخشانی در این نقاط وجود داشته باشند و ما بی‌خبر از آنها باشیم. گروه‌های سرود دختر و پسری که از هر قومیتی در آنها دیده می‌شود و باعث شگفتی ببینندگان خواهد شد.»

تهیه‌کننده مسابقه «همآهنگ» در باره چگونگی نحوه شکل‌گیری و آغاز به کار این برنامه توضیح داد: «حدود 4 سال پیش جمعی از دوستان دغدغه‌مند در حوزه موسیقی و به‌ویژه سرود کنار هم جمع شدیم و تصمیم گرفتیم برنامه‌ای ساخته شود که به ارتقای سرود کشور کمک کند. پیشنهادها مختلف بود؛ اما در نهایت به این جمع‌بندی رسیدیم که باید  سراغ شهرهای مختلف رفت .»

به گفته حسینی کلید آغاز کار از شهریور 1400 به صورت جدی و با انجام یک سال تحقیق و پژوهش در خصوص شعر و موسیقی زده شد. او در این باره گفت: در آن زمان به دلایلی، کار گروهی شکل نگرفت. مدت زمانی گذشت تا اینکه بالاخره از شهریور سال 1400 به صورت جدی کار را پیش گرفتیم. برای آنکه کار به صورت علمی پیش برود و بتوانیم کمکی هر چند کوچک به این فضا کرده باشیم؛ حدود یک سال تحقیق و پژوهش صورت گرفت و نزدیک به هزار گروه در مرحله اول شناسایی و نمونه کارهایشان را ارسال کردند.

تهیه‌کننده مسابقه «همآهنگ» افزود: از حدود 800 تیمی که شناسایی شد به بازه 100 گروه رسیدیم و از این به بعد بود که تیم برنامه‌ساز وارد میدان شد و به تولید برنامه پرداخت.

او با بیان اینکه این مسابقه در 2 بخش طراحی شده است توضیح داد: «طراحی این مسابقه در 2 بخش صورت گرفت. بخش نخست آن رفتن به شهرهای مختلف و شناسایی گروه‌ها بود و بخش دوم رقابت اصلی بین 36 تیمی بود که از بین 100 گروه انتخابی، برگزیده و وارد مرحله بعدی و رقابت اصلی برنامه شدند.»

حسینی با اشاره به اینکه گروه‌ها از طریق هیأت داوران از ز‌وایای مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند که فراتر از توجه به موسیقی بوده است، گفت:در این برنامه یک هیات انتخاب در نظر گرفته شده که تنها به مسئله موسیقی توجه نداشته باشد و یک ارزش افزوده به این کار بدهند تا گروه‌ها در کنار اجرای موسیقی، اجرای نمایشی هم‌ داشته باشند. بنابراین باید حتما بر اساس قومیت‌شان و ایده‌ای که داشتند سرودشان را اجرا می‌کردند. در کنار این موضوع، طراحی لباس نیز در این مسابقه درنظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: تمام این فاکتورها کنار یکدیگر به کار نهایی آنها ارزش می‌دهد و از سوی داوران تمام این زوایا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. به همین دلیل هیأت انتخاب ما متشکل از هنرمندانی است که بتوانند در بخش‌های مختلف استعدادها را شناسایی کنند. به عنوان مثال خانم فلورا سام بخش کارگردانی را مورد بررسی قرار می‌دهد و قرار است چهره‌ها را شناسایی کند و استعدادهایی که می‌توانند در زمینه نمایشی فعالیت کنند را کشف کند. به این صورت هر کدام از داوران دغدغه‌ای را دنبال می‌کنند.

تهیه‌کننده مسابقه «همآهنگ» ادامه داد: ما در مرحله مسابقه که پس از پخش 16 قسمت خواهد بود وارد بخش اصلی و مسابقه اصلی خواهیم شد که هیأت داوران نفرات دیگری‌اند و در حال حاضر از آنها نام نمی‌برم؛ اما از عزیزان متخصص و اساتید فن هستند که در حوزه‌های مختلف فعالیت داشته و در کنار این عزیزان یکی از داوران هیأت انتخاب هم حضور دارد که در واقع خاطرات و عقبه گروه‌‌ها را از طریق ایشان مرور خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در این رقابت، مشارکت مردمی نیز نقش دارد، گفت: چون سرود یک حرکت جمعی است و زمانی شکل می‌گیرد که باید یک حرف را بیشتر از یک نفر بزند؛ از این رو این برنامه را به شدت مردمی می‌بینیم. یکی از دغدغه‌ها این بود سرود بتواند بیشتر از این در رسانه‌ها منتشر شود. بنابراین در طراحی‌مان‌ مشارکت مردمی را در نظر گرفته‌ایم. از یک جایی به بعد مردم وارد تعامل با برنامه خواهند شد و نظرات‌شان در کنار نظر داوران ‌مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت‌ و خروجی آن ترکیب هر دو نظر است که هم مردم و هم داوران برنده اصلی را مشخص خواهند کرد.

حسینی در ادامه بیان کرد: فعلاً فصل نخست این مسابقه در 32 قسمت خواهد بود. بخش اول آن در 16 قسمت است که تیم سیار به شهرهای مختلف رفته و 16 قسمت بعدی نیز رقابت استودیویی گروه‌هایی‌اند که در 16 قسمت قبل شناسایی شده‌اند. در نهایت نیز یک گروه برنده اعلام خواهد شد.

تهیه‌کننده مسابقه «همآهنگ» به این نکته هم اشاره کرد که این برنامه در حال حاضر به صورت ضبطی از شبکه افق پخش خواهد شد. او در عین حال امیدوار است در صورت ساخته شدن فصل‌های بعدی با مشارکت بیشتر مردمی به صورت زنده نیز به روی آنتن برود.

حسینی در این باره گفت: فعلاً فصل نخست این مسابقه به صورت ضبطی است و فینال آن نیز بعد از ارسال نظر بینندگان و بررسی و داوری آنها به صورت ضبط شده پخش خواهد شد؛ اما برای فصل‌های بعد برنامه‌ریزی شده اگر بشود برنامه به صورت زنده به روی آنتن برود.»

سید محمدصادق حسینی درباره شباهت مسابقه با نمونه‌های خارجی توضیح داد: به‌نظرم ایده‌برداری از برنامه‌های مشابه خارجی اشکالی ندارد. به هر حال نمونه‌هایی تجربه و کار شده است و ما آنها را رصد کرده‌ایم و با پژوهشی یک ساله تلاش شده تا محتوای غنی به آن بخشیده شود. در این برنامه سعی شده تا مختصات و جغرافیای کشورمان در نظر گرفته شود. ظرفیت‌ها را دیدیم و سعی کردیم آن را بومی‌سازی کنیم. شکل اولیه این برنامه شبیه به خیلی از برنامه‌های استعدادیابی است؛ اما این برنامه‌ها نقاط ضعفی داشتند که تلاش شد در «همآهنگ» برطرف شود. نقاط قوتی نیز داشت که آنها را نیز تقویت کردیم. من فکر می‌کنم برنامه «هماهنگ» یک قدم رو به جلو هم در حوزه برنامه‌سازی و هم در حوزه سرود و موسیقی کشور برداشته است.

وی افزود: مسئله اصلی‌ ما در زمان ساخت این بود که تمام کشور رصد شود و هیچ‌گونه فیلتری برای آن نگذاشتیم و سعی کردیم اطلاع‌رسانی مناسبی نیز در این زمینه داشته باشیم تا هرکس هرجایی که فکر می‌کند استعدادی وجود دارد آنجا را معرفی کند. طبیعتاً چون این برنامه‌ها در فصل نخست خود کامل اطلاع‌رسانی نمی‌شود و بسیاری از مردم نمی‌دانند قرار است چنین برنامه‌ای ساخته شود یکسری‌ از قلم می‌افتند که ما حتما دغدغه این را داریم در فصل‌های بعدی این ضعف را جبران کنیم. در برنامه نیز اعلام خواهیم کرد؛ اما در این فصل چون نمی‌توانستیم همه ایران را بچرخیم و با این وجود تیم 120 نفره تمام تلاش خود را کرد تا نتیجه کار خوب باشد.

حسینی تصریح کرد: 14 هزار کیلومتر را هم طی کردیم و سختی‌های هماهنگی‌ها، استقرارها، مجوزها، حمل دکور سیار و… بخشی از این دشواری‌ها بود. کار عظیمی بود و زحمت بسیار کشیده شد. نقاطی را شناسایی کردیم و بعضی از گروه‌هایی که در شهر دورتر بود دعوت کردیم به آنجا بیایند. هر جایی که هر کسی ادعایی داشت ما می‌توانیم بیایم ما آن ادعا را استقبال کردیم و آوردیم و باز هم فصل‌های بعدی ادامه پیدا کند این روند را به شکل دقیق‌‌تری پیش خواهیم گرفت.

تهیه‌کننده مسابقه «همآهنگ» در پایان گفت: من فکر می‌کنم سرود در موسیقی، ظرفیت بسیار مهمی است و باید برای آن اتفاق ویژه‌ای بیفتند. امیدوارم مردم این مسابقه را ببینند و دوست داشته باشند و باعث ارتقای سرود شود تا بتوانیم فصل‌های بعدی آن را نیز بسازیم.

پخش مرحله انتخابی برنامه تلویزیونی «همآهنگ» از چهارشنبه 30 فروردین آغاز شد. این برنامه محصول مؤسسه مأوا وابسته به سازمان هنری رسانه‌ای ای اوج است که روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هر هفته ساعت 22 از شبکه افق و روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه ساعت 23 از شبکه نسیم پخش می‌شود.

در «همآهنگ» امیریل ارجمند (بازیگر، آهنگساز و خواننده)، فلورا سام (بازیگر، نویسنده و کارگردان)، عباس غزالی (بازیگر) و اشکان کمانگری (خواننده) به عنوان اعضای هیأت انتخاب حضور دارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران