گفتوگوی وزرای خارجه عربستان و قطر درباره سودان
فیصل بن فرحان و وزیر خارجه قطر طی تماس تلفنی درباره تحولات سودان گفتوگو کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی و شیخ «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست وزیر و وزیر خارجه قطر تلفنی درباره تحولات سودان گفت وگو کردند.
دو طرف درباره تلاشها برای توقف تشدید تنش نظامی بین طرفهای درگیر در سودان و پایان دادن به خشونتها، محفاظت از غیرنظامیان سودانی و آرام کردن تنشهای فزاینده در داخل این کشور گفت وگو کردند.
طی این تماس، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی از کمک عربستان سعودی در انتقال شهروندان قطری از شهر بندر سودان از طریق دریا به شهر جده تشکر کرد.
این درحالی است که منابع قطری اعلام کردند که تمامی پرسنل آن در وضعیت آرامی قرار دارند و تحت هیچ گونه هدفی قرار نگرفتهاند.
از سوی دیگر فیصل بن فرحان روز یکشنبه با «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تلاشها برای توقف تشدید تنشهای نظامی در سودان و پایان دادن به خشونت گفتگو کرد.
طی این تماس تلفنی دو طرف بر اهمیت توقف تنشها، حمایت از غیرنظامیان و لزوم ایجاد گذرگاههای امن جهت خروج خارجیان از سودان تاکید کردند.
فیصل بن فرحان و جوزف بورل همچنین به بررسی آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی و تلاشهای انجام شده در این زمینه که در رأس آن ارتقای صلح و امنیت بینالمللی است، پرداختند.
بورل به نوبه خود در توییتی نوشت: من با وزیر خارجه عربستان درباره تحولات اخیر سودان صحبت کردم و توافق کردیم که به تلاش برای آتش بس فوری در این کشور ادامه دهیم.
پیش از این نیز فیصل بن فرحان با «سامح شکری» همتای مصری وی طی تماس تلفنی درباره وضعیت سودان گفتوگو کرد.
وزارت خارجه عربستان اخیرا طی بیانیهای از نگرانی شدید ریاض از شدت گرفتن تنش و درگیری نظامی بین نیروهای ارتش و نیروهای شبه نظامی زیر نظر دولت خبر داد.
عربستان سعودی در بیانیه خود از ساختار نظامی و تمامی رهبران سیاسی سودان خواست تا گفتمان را جایگزین درگیری کرده و خویشتنداری و عقلانیت را پیشه خود سازند.
رسانهها روز شنبه 15 آوریل از درگیری شدید بین نظامیان سودان در شهر ورزشی در جنوب خارطوم، پایتخت سودان خبر دادند.
چندی است که اختلاف میان ژنرال «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده ارتش سودان با سرلشکر «محمد حمدان دقلو» مشهور به «حمیدتی» فرمانده نیروهای واکنش سریع شعلهور شده است، ریشه این اختلاف کاهش قدرت و اختیارات فرمانده نیروهای واکنش سریع و حتی مطرح شدن بحث ادغام این نیروها در ارتش سودان است، بهعلاوه، این دو فرمانده درباره توافقنامه چارچوب (تشکیل دولت مدنی و خروج نظامیان از صحنه سیاست) اصلاح ساختار ارتش و تشکیلات امنیتی، روابط خارجی سودان با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
با اوج گرفتن اختلافات ژنرال برهان و سرلشکر حمیدتی، سیاستمداران سودانی احتمال بروز جنگ میان ارتش و نیروهای واکنش سریع را مطرح کردند لذا بههمراه شماری از شخصیتهای اجتماعی و نظامی در مسیر میانجیگری میان این دو فرمانده نظامی گام برداشتند.
برهان و حمیدتی در نشست مشترکی توافق کرده بودند که یک کمیته مشترک امنیتی تشکیل دهند که اعضای آن متشکل از نظامیان، گروههای مسلح و نهادهای حاکمیتی ذیربط باشد، وظیفه این کمیته نظارت بر وضعیت امنیتی سودان بود.
سودان از زمان استقلال خود، به کودتاهای مکرر نظامی و درگیریهای داخلی شناخته شده است. درگیری داخلی منجر به جدایی سودان جنوبی شد.
انتهای پیام/