رئیس کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا: دسترسی به اسناد دولتی محدود شود


رئیس کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا: دسترسی به اسناد دولتی محدود شود

رئیس کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا خواستار محدود شدن دسترسی به اسناد بسیار محرمانه دولتی شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سناتور مارک وارنر رئیس کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا خواستار محدود شدن دسترسی آمریکایی ها به اسناد بسیار محرمانه و حساس دولتی شد.

وی در مصاحبه با شبکه ای بی سی اظهار کرد نهادهای مرکزی و اطلاعاتی باید بر روند طبقه بندی اسناد دولتی و محرمانه نظارت داشته باشند.

سناتور وارنر تصریح کرد به محض دسترسی به این اسناد، ممکن است افراد زیادی درصدد خواندن آنها باشند. در حال حاضر بیش از 4 میلیون نفر اجازه دسترسی به اسناد محرمانه دولتی را دارند.

وی با اشاره به اینکه آمریکا نهادهای جمع آوری اطلاعات بیشماری دارد، اظهار کرد باید هر چه سریعتر به این وضعیت رسیدگی کرد. ما نیاز به افرادی داریم که به طور کامل مسئولیت فرایند طبقه بندی اسناد را بر عهده گرفته و من فکر می کنم در مورد اسناد درز کرده اخیر پنتاگون باید افراد کمتری به این اسناد دسترسی می داشتند.

وارنر خاطرنشان کرد آژانس امنیت ملی از درز اسناد محرمانه دولتی در گذشته نیز آسیب دیده و کنترل های داخلی باید فرایند نسخه برداری از اسناد را محدود کند.

وی تاکید کرد نیاز نیست هر کس که با اسناد دولتی و محرمانه سروکار دارد، تمام محتویات و اطلاعات این اسناد را ببیند و تنها مشاهده عناوین و سرفصل های کافیست.

حدود 20 روز پیش نیویورک تایمز گزارش داد که مجموعه جدیدی از اسناد طبقه‌بندی‌شده آمریکا در فضای مجازی به بیرون درز کرده که شامل اسرار امنیت ملی آمریکا در مورد اوکراین، چین و خاورمیانه است.

افشای دو دسته بزرگ از اسناد محرمانه پنتاگون درباره اوکراین به یکباره در تاریخ 6 آوریل مشخص شد. صحبت بر سر 100 سند است که به توانایی های رزمی کی‌یف، حمایت از ناتو و آسیب پذیری ارتش اوکراین مربوط می شود. همچنین از اسناد «نشت‌ یافته» در اینترنت برمی‌آید که ایالات متحده به مکالمات در کره جنوبی، اسرائیل و اوکراین «گوش می‌دهد». در این زمینه، چند کشور خواستار توضیح از سوی ایالات متحده شدند.

براساس گزارش این روزنامه آمریکایی، انتشار این اطلاعات نوعی ایراد در دستگاه‌های امنیتی ایالات متحده است و حتی گفته شده است که مقامات دولت بایدن در تلاش برای حذف پست‌ها و مطالب این اسناد در شبکه‌های مجازی بودند، اما در این مسیر موفق نشدند.

چند روز بعد در تاریخ 13 آوریل جک داگلاس تی حیرا 21 ساله و از نیروهای گارد ملی هوایی آمریکا و مظنون افشای اطلاعات محرمانه و طبقه بندی شده پنتاگون، توسط ماموران مسلح اف بی آی در منزلش در ایالت ماساچوست دستگیر شد و در نخستین جلسه دادگاه، به نقض اقدامات جاسوسی مربوط به کپی برداری و انتقال اسناد طبقه بندی شده پنتاگون متهم شد. وی علاوه بر این اتهام، با اتهام انتقال غیرقانونی اسناد و اطلاعات دفاعی در یک مکان تاییدنشده روبرو شد.

تی حیرا در صورت اثبات اتهاماتش به تحمل تا 10 سال زندان محکوم می شود.

بر اساس ارزیابی های رویترز، درز این اطلاعات ممکن است یکی از بزرگترین رویدادهای این چنینی از سال 2013 تاکنون باشد. در آن سال بیش از 700 هزار سند و ویدئو از پیام های دیپلماتیک به وب سایت ویکی لیکس درز کرد. در همین حال آژانس امنیت ملی آمریکا اظهار کرد که این اسناد افشا شده ممکن است جعلی باشند.

در همین حال جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید اظهار کرد درز اطلاعات و اسناد طبقه بندی شده پنتاگون، درباره طرح های واشنگتن و ناتو برای آمادگی نیروهای اوکراینی به منظور انجام یک ضدحمله، تاثیری بر حمایت آمریکا از اوکراین ندارد. ما همچنان به حمایت از کی یف تا هر زمان که طول بکشد، ادامه خواهیم داد.

اما یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که افشای اسناد بسیار محرمانه یک خطر بسیاری جدی برای امنیت ملی آمریکا است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon