افزایش قیمت نهاده‌ها، واحدهای خرد دامی را دچار ورشکستگی کرده است


افزایش قیمت نهاده‌ها، واحدهای خرد دامی را دچار ورشکستگی کرده است

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: با افزایش قیمت نهاده ها بسیاری از واحدهای خرد دچار ورشکستگی یا مشکلات شدید در تولید شدند.

مجید جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس  اظهارداشت: از آنجا که حوزه تولیدات دامی در ارتباط مستقیم با سفره مردم است تفاوت بارزی با دیگر بخش های کشاورزی دارد. به محض اینکه قیمت محصولات دامی تغییر می‌کند شاهد واکنش‌های مردمی و ورود رسانه ها هستیم به عنوان مثال اگر تغییری در زراعت گندم ایجاد شود به راحتی با واردات گندم جبران می شود و واکنش های آنی مردمی را در پی ندارد، بنابراین حوزه بهبود تولیدات دامی نیازمند کار شبانه روزی است.

  وی ادامه داد: قیمت های مصوب بر تولیدات دامی خود نیز مزید برعلت است که مدیریت در این حوزه را سخت تر می‌کند چرا که قیمت نهاده های دامی دائم در حال تلاطم است و موجب می‌شود روند تولید با مخاطرات اقتصادی مواجه شود.

جعفری‌ خاطرنشان کرد:سال گذشته در حوزه تولیدات دامی محورهایی مورد تاکید بود که حفظ واحدهای موجود تولیدی ،شناسایی و احیای واحدهای راکد،تلاش در جهت رفع موانع تولید و بازگشت به چرخه تولید مهمترین محورها بود.

وی افزود: اگر بخواهیم به چرخه پایدار در حوزه تولیدات دامی دست یابیم باید واحدهای موجود را به حداکثر تولید برسانیم ضمن اینکه افزایش بهره وری تولید نیز از اولویت‌های مهم تولید است.  

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی جایگزینی منابع خوراکی داخلی با نهاده های وارداتی را که عمدتا با افزایش قیمت و کمبودها به جهت تحریم روبرو بوده را طرح موفقی در خراسان رضوی دانست و گفت:در سنوات گذشته با پیگیری‌های مدیر امور طیور سازمان با توسعه کشت نخود علوفه ای، تریتیکاله و توسعه کشت خارشتر طرح جایگزینی منابع خوراکی داخلی با نهاده های وارداتی عملیاتی شد.

راه اندازی خط دو کشتارمرغ در پنج کشتارگاه خراسان رضوی

وی افزود: در کشور ما آنچه تولید را با مشکل مواجه می کند بالا بودن هزینه های تولید است که بخشی از آن به کیفیت مواد اولیه برمی گردد و بخش عمده آن به مدیریت بهره وری تولید بر می‌گردد.

جعفری خاطرنشان کرد:افزایش ضریب مکانیزاسیون و افزایش دانش فنی در تولید بومی می تواند موجبات افزایش بهره وری را فراهم نماید مخصوصا در واحدهای مرغداری و کشتارگاه های طیور که شاهد راه اندازی خط دو کشتارمرغ در پنج کشتارگاه خراسان رضوی بودیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه با افزایش قیمت نهاده ها بسیاری از واحدهای خرد دچار ورشکستگی یا مشکلات شدید در تولید شدند گفت: برای مقابله با این معضل در حوزه طیور توسعه زنجیره های تولید و افزایش ظرفیت زنجیره ها، درسال گذشته اولویت قرار گرفت و در حوزه دام سبک ایجاد واحدهای جدید مخصوصا واحدهای اصلاح نژادی جدیدی مورد تاکید بود تا فرایند تولید دام سبک را بهبود بخشیم. از آن جمله واحد بسیار کارآمدی در شهرستان چناران راه اندازی شد و بنا داریم در سال1402 با همین رویکرد واحدهای اصلاح نژادی استان را فعال کنیم.

جعفری ادامه داد: عمده سیاست هایی که در سال 1402 دنبال خواهیم کرد شامل تامین امنیت غذایی و خودکفایی در محصولات خواهد بود که با حفظ و حراست از واحدهای موجود، فعال کردن واحدهای جدید عملیاتی خواهد شد. تداوم هویت بخشی و شناسنامه دارکردن واحدهای تولیدی نیز از با قوت ادامه خواهد یافت که در واحدهای صنعتی طیور و دام مشکلی نداشته ایم عمده مشکل در حوزه دام روستائی بوده که با فراگیرتر شدن سامانه بازارگاه مرتفع خواهد شد ضمن اینکه توسعه تشکل ها و زنجیره ها در سال1402 نیز به جد پیگیری خواهد شد که در حوزه طیور با ایجاد زنجیره ها و در حوزه دام با تقویت تشکل ها آغاز شده است.

وی با اشاره به تدوین سند تحول اقتصادی شهرستانها گفت: در این راستا تعاونی‌ها و تشکل‌های موجود فعال می‌شوند و از طریق آنها برنامه تحول در شهرستانها عملیاتی می شود. ایجاد انگیزه و امنیت سرمایه گذاری در تولیدات دامی نیز در سال1402 پیگیری خواهد شد البته این سیاست درصورتی محقق خواهد شد که بتوانیم وزارت جهادکشاورزی را مجاب کنیم که در قیمت های مصوب و سیاست های تنظیم بازاری تجدید نظر کند. نمی شود قیمت تمام شده محصول امروز عددی باشد نهاده ها افزایش قیمت یابد درحالی که در قیمت مصوب تغییری ایجاد نشود قطعا با یک فرمان، امنیتی را برای سرمایه گذاران فراهم نخواهیم کرد و یک به یک از این حوزه خارج خواهند شد.

دومین تولیدکننده پیله و اولین تولیدکننده نخ خام در کشور هستیم

محمدمهدی یعقوب زاده، مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: استان خراسان رضوی ظرفیت بالایی در حوزه نوغانداری است و دومین تولیدکننده پیله در کشور هستیم درعین حال که اولین تولیدکننده نخ خام کشور هستیم. از جمله اقداماتی که در سال گذشته انجام شد مجوز تولید تخم نوغان در استان را گرفتیم که پیشتر فقط در انحصار گیلان بوده است.

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت:برای اولین بار در کشور اپلیکیشنی طراحی در استان طراحی شده و کار به تعاونی موجود واگذار شده که از صفر تا صد حتی آموزش تولیدکنندگان خرد را نیز می تواند پوشش دهد که کار بسیار شایسته ای است.

وی افزود:در حوزه زنبورعسل ظرفیت کیفی بالایی در استان داریم که درحال کار برروی صادرات عسل کیفی استان هستیم. در حال حاضر خراسان رضوی در جایگاه نهم کشور در تولید عسل است. از معدود استان هایی هستیم که عسل را با برندها و کیفیت های خاص تولید و عرضه می‌کنیم.

بوقلمون می‌تواند جایگزین مناسبی برای مرغ گوشتی باشد

یعقوب زاده خاطرنشان کرد: اگر تمام واحدهای طیور صنعتی تخمگذار و گوشتی استان را فعال کنیم تقریبا 20درصد مازاد تولید خواهیم داشت براساس سرانه مصرف که از میانگین جهانی پایین تر است. یکی از دلایلی که می‌تواند به افزایش سرانه مصرف محصولات طیور کمک کند این است که مرغ ارزانی تولید کنیم به عبارتی به جای اینکه بیشتر به فکر قیمت فروش باشیم به دنبال آن هستیم که قیمت تولید واقعی و ارزان شود.

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: درحال تغییر سلایق عمومی به سمت مصرف سایر ماکیان از جمله شترمرغ و بوقلمون نیز هستیم تا با افزایش بازار مصرف، کشش تولید را افزایش دهیم. حتی در مناطق محروم بتوانیم گوشت شترمرغ را جایگزین گوشت قرمز کنیم که راندمان بیشتری به گوشت گوسفندی دارد و گوشت سالمتری را تحویل جامعه بدهیم البته بوقلمون نیز می‌تواند جایگزین مناسبی برای مرغ گوشتی باشد که راندمان تولید بالاتری نیز دارد و از لحاظ کیفیت گوشت سفید سالمتری نیز خواهد بود.

انتهای پیام/282/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon