تحولات اوکراین| دستور پوتین برای اقدامات تلافی جویانه به توقیف دارایی‌های روسیه


تحولات اوکراین| دستور پوتین برای اقدامات تلافی جویانه به توقیف دارایی‌های روسیه

تلاش آمریکا برای بازگرداندن اوکراین به مرز سال ۱۹۹۱، دستور پوتین برای اقدامات تلافی جویانه به توقیف دارایی‌های روسیه، هشدار ریابکوف درباره بن‌بست سیاست غرب و دیدگاه لاوروف درباره سخنان غرب درباره جنگ جهانی سوم، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "میخائیل پودولیاک"، مشاور رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، روز گذشته اعلام کرد که اوکراین "حق دارد" همه چیز را در مناطق کریمه، دونتسک، لوهانسک، زاپروژیا و خرسون نابود کند.

وی در یک برنامه تلویزیونی یادآور شد که کی‌یف نیازی به حمله به مسکو ندارد. به گفته وی، در حال حاضر این کشور اهداف دارای اولویت بیشتری دارد و هر چیزی که در مناطق کریمه، لوهانسک، دونتسک، و مناطق اشغال شده زاپروژیا و خرسون واقع شده را می تواند نابود کند.

پودولیاک مدعی شد که چنین اقداماتی توسط قوانین بین‌المللی برای اوکراین تضمین شده است.او  افزود: "یعنی ما قانوناً حق داریم همه چیز را در این مناطق از بین ببریم و در این صورت حتی یک ادعای قانونی هم علیه ما وجود نخواهد داشت".

هفته گذشته ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در پیامی ویدیویی گفته بود که وظیفه اصلی این کشور بازگرداندن مناطق اشغال شده دونباس و کریمه است. وی ابراز اطمینان کرد که شبه جزیره کریمه بالاخره به اوکراین باز خواهد گشت. زلنسکی در اوایل ماه آوریل نیز بازگرداندن کریمه به اوکراین را تنها گزینه برای دست یابی به صلح نامیده بود.

چندین ماه قبل و در اواخر فوریه، زلنسکی مدعی شده بود که نیروهای اوکراینی «از لحاظ روحیه و فنی» برای تصرف کریمه آمادگی کامل دارند. در آن زمان دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی  سخنگوی کرملین تاکید کرد که شبه جزیره کریمه، مانند دونباس، بخشی از خاک فدراسیون روسیه است و امنیت این مناطق به طور قابل اعتمادی تضمین شده است. 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و بیست و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

تاکید رئیس جمهور ایتالیا بر لزوم پیوستن سریع اوکراین به ناتو

به گزارش خبرگزاری ایتالیایی آنسا، "سرجیو ماتارلا"، رئیس جمهور ایتالیا، خواهان پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا در اسرع وقت است.  ماتارلا در جریان بازدید یک هیئت اوکراینی به سرپرستی دنیس شمیحال، نخست وزیر این کشور از رم گفت: ایتالیا قویا از پیوستن زودهنگام اوکراین به اتحادیه اروپا حمایت می کند و ما از تعهد دولت اوکراین به مسیر اصلاحاتی که برای مطابقت با الزامات اتحادیه اروپا در پیش گرفته است، قدردانی می کنیم. به گزارش آنسا، ماتارلا همچنین حمایت خود از اوکراین را در هر زمینه و تا  هر زمانی که لازم باشد تکرار کرده و تاکید کرد که  باید به تمامیت ارضی اوکراین احترام گذاشته شود.

آلمان سیستم تدارکات ارتش را تسریع می بخشد

"بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع فدرال آلمان اعلام کرد که می خواهد با یک سری احکام و مقررات داخلی، سیستم تدارکات ارتش را تسریع بخشد. پیستوریوس در سخنانی در برلین گفت:  هنگام تصمیم گیری در مورد تهیه ادوات جدید مورد نیاز فوری برای سربازان، عامل زمان باید در اولویت قرار گیرد. به همین دلیل، تجهیزاتی که از قبل در بازار موجود است باید در آینده خریداری شوند و  از پیشرفت های جدید پرهزینه و وقت گیر خودداری شود. پیستوریوس گفت: ما قیدهایی را که بر سر راه خود گذاشته‌ایم کنار خواهیم گذاشت.

استقبال اسپانیا از طرح صلح برزیل

اسپانیا از علاقه برزیل به میانجیگری در مذاکرات صلح اوکراین و روسیه استقبال کرده است. پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل، ، این خبر را اعلام کرد. لولا اخیراً گفته است که گروهی از کشورهای بی‌طرف باید برای میانجی‌گری صلح بین روسیه و اوکراین گرد هم آیند. لولا از تحویل سلاح به کی یف خودداری می کند. دولت اوکراین اخیرا او را به این کشور دعوت کرد تا تأثیر این جنگ را ببیند.

فرمانده نیروهای ناتو در اروپا: اوکراین به موقع همه تسلیحات مورد نیاز خود را دریافت خواهد کرد

ژنرال کریستوفر کاولی، فرمانده کل نیروهای ناتو در اروپا، گفت ارتش اوکراین تمام تسلیحات مورد نیاز خود را برای حمله مورد انتظار در زمان مناسب به دست خواهد آورد.  به گفته وی بیش از 98 درصد از خودروهای رزمی وعده داده شده در حال حاضر به اوکراین تحویل داده شده است.

وی تاکید کرد: من بسیار مطمئن هستم که ما ادوات مورد نیاز اوکراین را در اختیار آنها قرار داده‌ایم و به ارائه تدارکات برای  گسترش حمایت از آنها ادامه خواهیم داد.

تبادل مجدد اسرا بین روسیه و اوکراین

اوکراین و روسیه بار دیگر اسرای جنگی را مبادله کردند. آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست جمهوری در کی یف روز چهارشنبه در تلگرام نوشت: ما موفق شدیم 44 نفر از مردم خود را به خانه بازگردانیم. به گفته وی آن ها 36  سرباز و 6 افسر هستند که از جمله از شهر بندری ماریوپول در جنوب شرقی اوکراین دفاع کردند. علاوه بر این، دو غیرنظامی نیز آزاد شدند.

وزارت دفاع روسیه هم  اعلام کرد که 40 سرباز خود را مبادله کرده است. این افراد با هواپیما  برای درمان و توانبخشی لازم به مسکو منتقل شده اند.

بر اساس اطلاعات از کی یف، از زمان تهاجم روسیه در بیش از 14 ماه پیش، حدود 2300 اوکراینی از اسارت روسیه بازگشته اند.

ادعای برخی رسانه های نوردیک: روسیه از سفارتخانه های اسکاندیناوی برای جاسوسی استفاده می کند

بر اساس ادعاهای فرستنده های  نوردیک، تعداد زیادی از کارمندان سفارت‌های روسیه در اسکاندیناوی با سرویس‌های مخفی روسیه ارتباط دارند.  چهار پخش کننده - SVT از سوئد،  NRK از نروژ، DR از دانمارک و Yle از فنلاند - در یک مستند که روز چهارشنبه منتشر شد مجموعاً 38 کارمند سرویس های اطلاعاتی را  که در چند سال گذشته تحت پوشش دیپلماتیک در سفارت های روسیه در استکهلم، کپنهاگ و اسلو کار می کردند معرفی کردند. بر این اساس  17 نفر از آنها هنوز در کشورها فعال هستند.  مسکو این افشاگری ها را اخبار جعلی خواند.

بر اساس  این اطلاعات، سرویس‌های مخفی شمال اروپا تصور می‌کنند که حدود یک سوم کارکنان سفارت روسیه نمایندگان سرویس‌های مخفی روسیه هستند.

به گزارش SVT، سوئد می خواهد پنج دیپلمات روسی را اخراج کند. توبیاس بیلستروم وزیر امور خارجه سوئد روز سه شنبه در این باره گفت که فعالیت های آنها با وضعیت دیپلماتیک این افرادسازگار نیست. نروژ نیز اخیراً 15 دیپلمات روس را اخراج کرده است. روسیه در واکنش به این اقدام روز چهارشنبه سفیر نروژ را احضار کرد و ده دیپلمات را از این کشور اخراج کرد.

هشدار زلنسکی درباره باج خواهی های هسته ای روسیه از غرب و اوکراین

به مناسبت سی و هفتمین سالگرد فاجعه چرنوبیل، اوکراین از جامعه بین المللی می خواهد که اجازه ندهد روسیه با تهدیدات هسته ای از این کشور باج خواهی کند.  ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با اشاره به نیروگاه اتمی زاپوریژیا که توسط روسیه اشغال شده است، گفت: ما باید هر کاری انجام دهیم تا  این دولت تروریستی از  این نیروگاه های هسته ای برای باج گیری  از اوکراین و کل جهان استفاده نکند. آژانس بین المللی انرژی اتمی هم بارها هشدار داده است  که جنگ در نزدیکی زاپوریژیا خطر یک فاجعه هسته ای را افزایش می دهد.

لهستان به ممنوعیت واردات غلات از اوکراین ادامه می دهد

والدمار بودا، وزیر توسعه لهستان اعلام کرد که ممنوعیت واردات غلات اوکراینی را حداقل تا پایان سال حفظ خواهد کرد. وی به رادیو زت گفت که  این تحریم حداقل تا زمانی که اتحادیه اروپا بر سر اقدامات جبرانی به توافق نرسد ادامه خواهد داشت. همانند سایر کشورهای اروپای شرقی، لهستان نیز واردات غلات و سایر محصولات کشاورزی از اوکراین را برای محافظت از بخش کشاورزی داخلی ممنوع کرده است. اتحادیه اروپا در حال کار بر روی طرحی برای فعال کردن مجدد واردات غلات از اوکراین است.

مرکز تعمیر تانک های لئوپارد  در لهستان در ماه می آغاز به کار می کند

یک مرکز تعمیر تانک های لئوپارد از آلمان و لهستان که اکنون توسط اوکراین در جنگ علیه روسیه استفاده می شود، به زودی در گلیویتز (گلیویتس) در سیلسیای علیا آغاز به کار می کند. وزیر دفاع لهستان، روز چهارشنبه در جریان بازدید از شرکت سازنده تسلیحات Bumar-Labedy در گلیویتس، گفت که تانک های جنگی می توانند در اوایل ماه مه در آنجا تعمیر شوند.

هفته گذشته در رامشتاین، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان با همتایان لهستانی و اوکراینی خود برای ایجاد یک مرکز تعمیر تانک‌های اصلی نبرد لئوپارد در لهستان به توافق رسیدند.

اوکراین ناتو را به عدم اراده سیاسی برای الحاق سریع این کشور متهم کرد

"دیمیترو کولبا"، وزیر خارجه اوکراین، ناتو را به عدم اراده سیاسی برای پیوستن سریع کشورش به  این ائتلاف نظامی غربی متهم کرد.  وی در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا گفت: همه چیز ممکن است اگر اراده سیاسی وجود داشته باشد. این دیپلمات به الحاق اخیر فنلاند اشاره کرد که چندی پیش غیرقابل تصور بود. کولبا  تاکید کرد: تا زمانی که اوکراین خارج از ناتو است، خطر تجاوز مکرر روسیه به اوکراین وجود خواهد داشت.

وی اجلاس سال 2008 ناتو در بخارست را به یاد آورد که در آن به اوکراین چشم انداز الحاق داده شده بود.  وی تاکید کرد که در اجلاس آتی ناتو در ویلنیوس پایتخت لیتوانی در ماه ژوئیه، کی یف منتظر تعهدات ملموس از سوی این ائتلاف نظامی است. با این حال، تا کنون هیچ چارچوب زمانی دقیقی برای الحاق اوکراین وجود ندارد  و چنین اقدامی قبل از پایان جنگ بسیار بعید تلقی می شود.  مسکو حمله خود به اوکراین را کمی بیش از 14 ماه پیش به منظور ممانعت از پیوستن همسایه خود به ناتو توجیه کرد.

روسیه:  نیروهای بلاروسی برای استفاده از سلاح های هسته ای آموزش می بینند

روسیه اعلام کرد که  سربازان کشور همسایه خود بلاروس را قبل از استقرار برنامه ریزی شده سلاح های هسته ای تاکتیکی برای استفاده از این موشک ها آموزش داده است . وزارت دفاع مسکو روز چهارشنبه اعلام کرد که آن ها  نتایج خوبی از خود نشان داده اند. این وزارتخانه همچنین ویدئویی را منتشر کرد که مدعی آموزش در یک منطقه آموزشی نظامی روسیه در جنوب این کشور است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اخیرا  از استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس در جریان تنش‌ها با کشورهای ناتو در پی جنگی که علیه اوکراین آغاز کرده خبر داده بود.  به گفته وزارت دفاع روسیه، طبق اعلام پوتین، آموزش  روی این تسلیحات از 3 آوریل آغاز شده است.  بر این اساس سربازان بلاروس به طور مفصل ذخیره و استفاده از وسایل انفجاری تاکتیکی برای موشک ها را مورد مطالعه قرار دادند. همانطور که در فیلم مشاهده می شود، یک پرتاب موشک آزمایشی نیز انجام شد.

جنگنده های آلمان و انگلیس سه هواپیمای شناسایی روسیه را بر فراز دریای بالتیک رهگیری کردند

به گزارش ارتش آلمان جنگنده‌های نیروی هوایی آلمان و بریتانیا سه هواپیمای شناسایی روسیه را در حریم هوایی بین‌المللی بر فراز دریای بالتیک رهگیری کردند. بر این اساس، این دو هواپیمای  نظامی از نوع SU-27 و یک IL-20 بود. نیروی هوایی آلمان صبح چهارشنبه در توییتر اعلام کرد که  این هواپیماهای روسی"دوباره بدون سیگنال فرستنده" پرواز کرده اند و توسط یوروفایترهای دو متحد ناتو رهگیری شده اند.

از آنجایی که کشورهای ناتو، استونی، لتونی و لیتوانی هواپیماهای جنگنده شخصی ندارند، ائتلاف نظامی از سال 2004 امنیت حریم هوایی بالتیک در شمال شرق اروپا را تامین کرده است. برای این منظور، متحدان به طور منظم هواپیماهای جنگی و پرسنل خود را در کشورهای دریای بالتیک هم مرز با روسیه می چرخانند. در آغاز ماه آوریل، پس از هشت ماه، ارتش آلمان رهبری  این عملیات نظارت بر فضای هوایی ناتو را به انگلیس واگذار کرد. نیروی هوایی آلمان تا پایان ماه به حمایت از این حریم هوایی ادامه خواهد داد. در اوایل ماه می این ماموریت آلمان تمام می شود و جابجایی آغاز می شود.

در جریان عملیات  پلیس هوایی مشترک ناتو، جت های جنگنده آلمانی و بریتانیایی در جوخه های مختلط در آسمان گشت زنی می کنند. از آنجایی که هر دو نیروی هوایی با یوروفایتر پرواز می کنند، هماهنگی عملیات روی زمین و هوا آسان تر است.

درخواست مجدد زلنسکی برای تشدید تحریم ها علیه روسیه

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین خواستار تشدید تحریم‌ها علیه مسکو پس از گلوله باران زیر ساخت های غیرنظامی توسط روسیه شد. وی در مورد حمله موشکی به شهر کوپیانسک در شمال شرق  این کشور که دو کشته و ده زخمی برجای گذاشت، گفت: یک موزه تاریخ محلی و خانه های اطراف آن هدف تروریست ها قرار گرفت. اکنون وظیفه ما  تشدید تحریم ها است. او گفت که یک سند مربوطه توسط یک گروه بین المللی از کارشناسان تهیه شده است.

زلنسکی گفت: این سند تحریم‌ها روی میز همه رهبران بزرگ جهان - سیاسی، عمومی و تجاری خواهد بود. وی تاکید کرد که تحریم ها علیه بخش نفت و گاز روسیه و همچنین علیه صنعت هسته ای است و همچنین بر کسانی تأثیر می گذارد که به روسیه برای دور زدن تحریم های موجود کمک می کنند.

چین به همکاری با همه طرف‌ها برای حل و فصل اوکراین ادامه خواهد داد

ژانگ هان‌هویی، سفیر چین در روسیه امروز چهارشنبه در جریان سفر کاری خود به منطقه ساراتوف، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که کشورش به برقراری ارتباط نزدیک و همکاری با همه طرف‌ها برای حل و فصل اوضاع در اوکراین ادامه خواهد داد.

این دیپلمات گفت: «ما معتقدیم که قبل از هر چیز، برقراری آتش‌بس لازم است. هرگونه درگیری باید از طریق مسالمت‌آمیز حل و فصل شود. و البته آتش‌بس مستلزم توقف عرضه سلاح است. آتش را با آب باید خاموش کرد، نه با هیزم. نمی‌توان سوخت به آتش افزود و بعد انتظار داشت خاموش شود.»

سفیر چین ادامه داد: ما آماده‌ایم تماس‌ها و همکاری‌های نزدیک خود را با همه طرف‌ها حفظ کنیم و تلاش‌های مشترک را برای رایزنی، ایجاد شرایط مناسب برای مذاکرات صلح‌آمیز به منظور حل و فصل این مناقشه [در اوکراین] هدایت می‌کنیم.»

وی در عین حال تاکید کرد: «چین از حل و فصل اوضاع در اوکراین به صورت مسالمت آمیز - از طریق مذاکره - حمایت می کند. البته ما اصرار داریم که اصل تقسیم ناپذیری امنیت در اروپا در نظر گرفته شود و معتقدیم که نمی توان امنیت را به ضرر آسیب رساندن به منافع امنیتی دیگر کشورها تقویت کرد.»

هشدار کرملین درباره مسئولیت ارسال مهمات اورانیوم ضعیف شده به اوکراین 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز چهارشنبه، تاکید کرد که مسلماً مقامات انگلیس مسئول عواقب خطرناک انتقال گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین خواهند بود.

پسکوف در پاسخ به سئوال خبرنگاران در این باره گفت: «انگلیسی‌ها باید درک کنند که مسئولیت این اقدام (تحویل گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین) را بر عهده خواهند داشت. و البته، کسانی که مستقیماً از چنین مهماتی استفاده کنند نیز باید درک کنند که نه تنها صدمات جبران ناپذیری به خود و شهروندان کشورشان وارد می کنند، بلکه آنها باید پاسخگوی مسئولیت این اقدام باشند.»

روز گذشته، جیمز هیپی، معاون وزیر دفاع انگلیس اعتراف کرد که لندن هزاران گلوله برای تانک‌های چلنجر- 2، از جمله گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف‌ شده، به اوکراین ارسال کرده است. وی در عین حال افزود که لندن بر استفاده از آنها نظارت نکرده و هیچ تعهدی برای از بین بردن عواقب استفاده از آنها پس از پایان درگیری نظامی بر عهده نخواهد گرفت.

افزایش خطر حملات تروریستی و خرابکاری در روسیه

ایگور کراسنوف، دادستان کل روسیه امروز در صحن شورای فدراسیون (سنای این کشور) با اشاره به این واقعیت که خطر ارتکاب اقدامات خرابکارانه و حملات تروریستی در روسیه به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، اعلام کرد که بازرسی‌های گسترده در تمامی مناطق در حال تکمیل است تا میزان آمادگی نیروهای انتظامی و امنیتی برای مقابله با اقدامات تروریستی را مشخص کند.

دادستان کل روسیه یادآور شد که نتایج این بازرسی‌ها در نشست روسای سازمان های انتظامی و مجری قانون مورد بحث قرار خواهد گرفت و در نهایت اقدامات مضاعفی برای افزایش سطح حفاظت ضد تروریستی شهروندان روسی در نظر گرفته خواهد شد.

پنتاگون: آمریکا درس‌های زیادی از درگیری اوکراین گرفته است

کاتلین هیکس، معاون وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا معتقد است که درگیری نظامی کنونی در اوکراین به آمریکایی‌ها مزایای زیادی برای رویارویی احتمالی با چین داده است. 

آژانس خبری بلومبرگ امروز با استناد به سخنان هیکس نوشت: ما مزایای زیادی برای درگیری بالقوه در منطقه اقیانوس آرام در نتیجه جنگ اوکراین بدست آورده‌ایم. <...> اکنون ما در حال یادگیری و مطالعه روند توسعه پایگاه صنعتی خود هستیم که در 60 سال گذشته با فراز و نشیبهایی مواجه بوده است.

این مقام پنتاگون همچنین به درس دیگری اشاره کرد که ایالات متحده از درگیری نظامی در اوکراین گرفته و در آن اهمیت بخش فضایی برای اجرای عملیات نظامی مشخص شده است. هیکس تاکید کرد که پنتاگون، با تکیه بر تجربه بدست آمده طی 14 ماهه در اوکراین، بر بستن قراردادهای بلندمدت با تولیدکنندگان سلاح و مهمات اصرار دارد.

توصیه چین به انگلیس: آتش جنگ در اوکراین را شعله‌ورتر نکنید  

مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه در پاسخ به درخواست خبرنگار تاس برای اظهار نظر در مورد ارسال گلوله‌های تانک حاوی اورانیوم ضعیف شده توسط انگلیس برای نیروهای مسلح اوکراین اعلام کرد، مقامات پکن معتقدند که طرف‌های درگیر در مناقشه نظامی در اوکراین باید به کاهش وخامت اوضاع در این کشور کمک کنند، نه آنکه هیزم بیشتری به آتش افروخته شده، اضافه کنند. 

مائو نینگ گفت: «در رابطه با بحران اوکراین، طرف‌های درگیر در این مناقشه باید وضعیت متشنج کنونی را آرام کنند و به جای افزودن هیزم به آتش جنگ، باید به راه‌حل دیپلماتیک درگیری کمک کنند و اوضاع را بیشتر تشدید نکنند».

این دیپلمات چینی یادآور شد که استفاده از مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده در گذشته در منطقه خاورمیانه و در شرق اروپا (جنگ ناتو علیه یوگسلاوی سابق) توجه جامعه بین المللی را به خود جلب کرده بود و همه از عواقب خطرناک آن آگاه هستند. 

روز سه‌شنبه، جیمز هیپی، معاون وزیر دفاع انگلیس، در پاسخی کتبی به سؤالات «کنی مک‌آسکیل» نماینده حزب آلبای اسکاتلند، تأیید کرد که لندن هزاران گلوله برای تانک‌های چلنجر- 2، از جمله گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف‌ شده، به اوکراین ارسال کرده است.

وی در عین حال گفت که لندن بر استفاده از این مهمات نظارتی ندارد و هیچ تعهدی برای از بین بردن عواقب استفاده از آنها پس از پایان درگیری نظامی برعهده نخواهد گرفت.

مجارستان ممنوعیت واردات غلات از اوکراین را حفظ خواهد کرد

مجارستان ممنوعیت واردات غلات و سایر محصولات کشاورزی از اوکراین را کنار نخواهد گذاشت، البته به مذاکرات با کمیسیون اروپا به منظور دست یابی به یک توافق کلی در این رابطه در سطح اتحادیه اروپا ادامه خواهد داد.

این موضوع را ایشتفان ناد، وزیر کشاورزی مجارستان، که روز گذشته، سه شنبه، در نشستی با همتایان خود از کشورهای اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ شرکت کرده بود، اعلام کرد.

وی گفت: اگرچه در جلسه شورای کشاورزی اتحادیه اروپا تصمیمی برای جلوگیری از بحران کنونی در بازار داخلی کشورهای اروپای شرقی در نتیجه عرضه زیاد غلات اوکراینی اتخاذ نشده، ولی نتیجه توافقات تاکنون این است که مجارستان همچنان ممنوعیت واردات غلات از اوکراین را حفظ خواهد کرد. 

وزیر کشاوری مجارستان یادآور شد که همه از جدی بودن وضعیت فعلی آگاه هستند و نسبت به اقدامات یکجانبه برخی کشورهای اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی اوکراینی ابراز همدردی می کنند و اتحادیه اروپا به دنبال راه حلی برای این مشکل است.

در آمریکا در حال تهیه لایحه‌ای هستند که بر اساس آن باید اوکراین به مرزهای سال 1991 بازگردد

برخی اعضای مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در حال تهیه پیش نویس لایحه‌ای هستند که به موجب آن کشور اوکراین باید با بازگرداندن این کشور به وضعیت مرزهای شناخته شده سال 1991 به درگیری نظامی پایان دهد. این مسئله شب گذشته توسط پورتال خبری یاهو نیوز (Yahoo News) اعلام شد.

احتمالاً این قطعنامه امروز چهارشنبه ارائه خواهد شد. این سند ابتدا در کمیته امور بین الملل مجلس نمایندگان بررسی خواهد شد. در این سند تاکید شده که "سیاست ایالات متحده مبنی بر این اصل است که به پیروز شدن اوکراین در برابر تجاوز نظامی روسیه و بازگرداندن این کشور به مرزهای  به رسمیت شناخته شده بین المللی در سال 1991 کمک کند".

نویسندگان این لایحه، نمایندگان حزب دموکرات، استیو کوهن و جو ویلسون، از حزب جمهوری خواه هستند که در عین حال خواستار عضویت اوکراین در ناتو هستند و معتقدند که مسکو باید مجبور به پرداخت غرامت به کی‌یف شود.

آمریکا از ناتو خواست به طور مستقل درباره پذیرش اوکراین در این ائتلاف تصمیم بگیرد

کارین ژان پیر، سخنگوی رسمی کاخ سفید، شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده از سیاست "درهای باز" ناتو حمایت می کند و در عین حال معتقد است که تصمیم گیری برای پذیرش اوکراین در صفوف این ائتلاف باید توسط خود این سازمان گرفته شود. 

ژان پیر در پاسخ به این سوال که آیا جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از عضویت اوکراین در ناتو حمایت می کند یا خیر، گفت: ما از سیاست "درهای باز" حمایت می کنیم، البته این تصمیم باید توسط کشورهای متحد در ناتو و متحدینی که به دنبال پیوستن به ناتو هستند گرفته شود.

سخنگوی کاخ سفید در عین حال تاکید کرد، در حال حاضر، اولویت برای ایالات متحده ارائه کمک های نظامی، اقتصادی و انسان دوستانه به اوکراین با هدف پیروزی این کشور در میدان نبرد با روسیه است.

پوتین فرمانی را در خصوص اقدامات تلافی جویانه در صورت توقیف دارایی‌های روسیه امضا کرد

روز سه شنبه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، فرمانی را در مورد اقدامات تلافی جویانه در صورت توقیف دارایی های روسیه در خارج از کشور امضا کرد.

در این فرمان تاکید شده که در صورت توقیف یا محدودیت حقوقی بر دارایی‌های روسیه در خارج از کشور، مدیریت خارجی اقدامات مشابهی را علیه دارایی های کشورهای غیردوست در خاک فدراسیون روسیه اعمال خواهد کرد. بر اساس این فرمان، اقدامات مربوطه در رابطه با مصادره اموال شهروندان و شرکت های روسی نیز در نظر گرفته می شود.

از جمله دارایی های خارجی قابل انتقال به مدیریت موقت آژانس مدیریت املاک فدرال، سهام سهامداران خارجی در شرکت های فعال در روسیه است. در عین حال، مدیریت موقت دارایی های کشورهای غیردوست در روسیه ممکن است با تصمیم رئیس جمهور خاتمه یابد.

ریابکوف: اظهارات دیپلمات‌های غربی در شورای امنیت نشان دهنده بن بست خط مشی غرب است

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه شب گذشته در یک برنامه زنده از شبکه تلویزیونی راسیا-1 اعلام کرد که روسیه تمام آنچه را که دیپلمات های غربی در شورای امنیت سازمان ملل گفته اند ثبت کرده است و سخنان آنها بازتابی از به بن بست رسیدن  سیاست خارجی کشورهای غربی است. 

ریابکوف تاکید کرد: «هیچ چیز جدیدی و هیچ  تمایلی مطلق برای گوش دادن به استدلال های ما وجود نداشت و مهمتر از همه، عدم تمایل آنها به کنار گذاشتن روند تشدید مخرب اوضاع، که بسیار خطرناک است مشاهده شد.»

این دیپلمات تاکید کرد که علاوه بر آنچه چندین ماه است تکرار شده، حتی یک استدلال منطقی نیز شنیده نشد و این نشان دهنده انحطاط و فروپاشی کامل دیپلماسی غربی و همچنین نشان دهنده بن بست سیاست خارجی کشورهای غربی به رهبری آمریکا است که در شورای امنیت سازمان ملل متحد حضور دارند.

لاوروف از لندن خواست عواقب استفاده از موشک‌های اورانیوم ضعیف شده در اوکراین را درک کند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر خود به نیویورک، به منظور شرکت در شورای امنیت سازمان ملل متحد در پایان دوره ریاست روسیه، تاکید کرد که مقامات انگلیسی باید از مسئولیت سنگین خود در قبال انتقال مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده به ارتش اوکراین آگاه باشند.

لاوروف گفت: «ما بارها در خصوص عواقب بسیار فجیع استفاده از اورانیوم ضعیف شده صحبت کرده‌ایم. حال هر کس  می‌خواهد بگوید که آنها رادیواکتیو نبوده و در فهرست مواد ممنوعه آژانس بین المللی انرژی اتمی گنجانده نشده است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با اشاره به این واقعیت که عواقب ناشی از اصابت موشک‌های دارای با اورانیوم ضعیف شده، پیش از این نیز قربانیان زیادی داشته است، افزود: «حقایق ثبت شده و مصاحبه هایی با افرادی وجود دارد که [از پیامدهای چنین حملاتی] در یوگسلاوی سابق [در جریان بمباران ناتو در سال 1999] آسیب دیده اند و آنها از شبکه های تلویزیونی در سراسر جهان پخش شده و همه از آن اطلاع دارند.»

دیدگاه لاوروف درباره پیشنهاد مذاکره مسکو و کی‌یف پس از ضد حمله ارتش اوکراین 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اظهارات کشورهای غربی در مورد آغاز احتمالی مذاکرات بین روسیه و اوکراین تنها پس از عملیات ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین را شیزوفرنی (نوعی روان پریشی) نامید.

وی شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی خود در پایان سفرش به نیویورک، گفت: اکنون چنین تئوری مضحکی ظاهر شده استف گفته شده: اجازه دهید ما (کشورهای غربی) اکنون یک ضد حمله موفق را به اوکراین ارائه دهیم و سپس از اوکراین و ولودیمیر زلنسکی، بخواهیم تا مذاکرات با مسکو را آغاز کند. ... در حالی که ما می‌خواهیم هیچ تهدیدی برای امنیت ما از خاک اوکراین وجود نداشته باشد و این تهدیدها سال‌هاست که در آنجا انباشته شده، به ویژه پس از کودتای فوریه 2014 این خطرات افزایش یافته است.» 

پیش از این، مجله نیوزویک با استناد به اسناد لو رفته پنتاگون، نوشت که عملیات ضد حمله ارتش اوکراین ممکن است از اواخر ماه آوریل آغاز شود. این نشریه یادآور شد که "تدارکات و پشتیبانی برای حمله اوکراین به این کشور ارسال شده است". جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه داده نشد.

لاوروف: غرب خود شروع به صحبت در خصوص جنگ جهانی سوم کرد

وزیر امور خارجه روسیه در بخشی از کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک اعلام کرد که رهبران کشورهای غربی زمانی شروع به صحبت در مورد جنگ جهانی سوم کردند که روسیه در این مورد "به طور کلی سکوت کرده بود". 

سرگئی لاوروف این واقعیت را مورد توجه قرار داد که سخنان سیاستمداران غربی در این باره از سوی سیاستمدارانی از جمله  لیز تراس، نخست وزیر سابق انگلیس و ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه سابق فرانسه، درباره جنگ جهانی سوم "کلیک" خورد. وی  تاکید کرد: «این اظهارات زمانی بود که ما به طور کلی در مورد جنگ جهانی سوم سکوت کرده بودیم.»

وزیر امور خارجه همچنین ابراز امیدواری کرد که کشورهای غربی مسئولیت پذیر باشند و در صورت پیروزی روسیه در اوکراین، وقوع یک درگیری نظامی جهانی را اجتناب ناپذیر اعلام کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری پیشین ایالات متحده، چند روز قبل هشدار داد که انتخاب جو بایدن، رهبر ایالات متحده برای دومین دوره ریاست‌جمهوری می‌تواند به جنگ جهانی سوم منجر شود.

لاوروف رویکرد غرب در اجرای توافق غلات را غیرجدی خواند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که کشورهای غربی و به خصوص ایالات متحده در مورد اجرای توافقنامه صادرات غلات جدی نیستند.

او گفت: سازمان ملل تلاش می کند تا موضوع اجرای کامل این توافقنامه را حل و فصل کند و با کشورهایی که تحریم های ضد روسیه را اعمال کرده‌اند، به ویژه بر بانک کشاورزی روسیه مذاکره کند. برای اینکه ارتباط این بانک با سوئیفت قطع شده و ظاهراً کسی قصد ندارد این مشکل را برطرف کند. مشخص است که برخورد کشورهای غربی برای رفع موانع بر سر راه ادامه توافق غلات جدی نیست.

لاوروف یادآور شد، همه چیز با هدف جلوگیری از عرضه غلات و کودهای شیمیایی روسیه در بازارهای جهانی و ارسال به کشورهای خاص انجام می شود و این کار برنامه جهانی غذا را که به فقیرترین کشورها کمک می کند، پیچیده تر کرده است.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon