احیای واحدهای مرغداری راکد در کوهدشت
مدیر جهاد کشاورزی کوهدشت از احیای واحدهای مرغداری راکد در این شهرستان خبر داد و گفت: سردخانهای برای ذخیرهسازی گوشت مرغ مازاد بر نیاز مردم در این شهرستان وجود ندارد.
یارالله عبدالهی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کوهدشت با اشاره به اینکه سرانه مصرف گوشت مرغ در بسیاری از کشورهای دنیا 25 کیلوگرم در سال است و این میزان در ایران بیش از 32 کیلوگرم گزارش شدهاست، اظهار داشت: میانگین مصرف سرانه گوشت مرغ در کوهدشت با جمعیتی بالغبر 166 هزار نفر بیش از سه کیلوگرم در ماه و 36 کیلوگرم در سال است.
وی افزود: نیاز روزانه گوشت مرغ کوهدشت 15 تا 20 تن است که این میزان مصرف با گوشت گرم کشتارشده 4 تا 8 تن و میزان 11 تا 12 تن هم بهصورت زنده تأمین میشود.
مدیر جهاد کشاورزی کوهدشت عنوان کرد: ظرفیت جوجهریزی بر اساس چهار دوره در سال در مرغداریهای این شهرستان در شرایط عادی 580 هزار قطعه در ماه است که بعد از آزادسازی یارانهها این مقدار کاهش یافتهاست.
وی افزایش هزینههای تولید، نوسانات قیمت جوجه یکروزه، کاهش نقدینگی مرغداران، عدم ثبات قیمت فروش مرغ، عدم تأمین اعتبار کافی برای همه مرغداران، نبود زیرساخت لازم برای صادرات گوشت مرغ و کاهش تقاضای مصرف گوشت مرغ را ازجمله دلایل کاهش ظرفیت جوجهریزی در کوهدشت معرفی کرد.
عبدالهی اظهار داشت: 656 هزار و 960 قطعه جوجهریزی به تعداد 31 واحد در راستای ترویج، ترغیب و تشویق پرورش نژادهای ایرانی سال 1401 در کوهدشت انجام شدهاست.
وی با بیان اینکه میزان تولیدات طیور کوهدشت در گوشت مرغ 11 هزار و 725 تن و در تولید تخممرغ 280 تن در سال گذشته است، افزود: چهار واحد مرغداری راکد به ظرفیت 82 هزار قطعه در کوهدشت سال گذشته فعال شدهاست.
مدیر جهاد کشاورزی کوهدشت به متناسبنبودن قیمت مرغ زنده در کوهدشت با استانهای همجوار اشاره و عنوان کرد: سردخانهای برای ذخیرهسازی گوشت مرغ مازاد بر نیاز مردم در این شهرستان وجود ندارد و احداث سردخانه زیر صفر درجه یکی از ضروریات کوهدشت است.
وی به لزوم ایجاد کشتارگاه صنعتی تماممکانیزه و ایجاد سردخانه نگهداری گوشت مرغ با ظرفیت موردنیاز در کوهدشت تأکید و بیان کرد: کارخانه خوراک طیور صنعتی با خط تولید تمام مکانیزه در این شهرستان احداث میشود.
انتهای پیام/ 644/.