برای نجات "خرس سیاه بلوچی" نیاز به مراکز بازپروری داریم


برای نجات "خرس سیاه بلوچی" نیاز به مراکز بازپروری داریم

یک فعال محیط زیست گفت: درجه حفاظتی خرس سیاه بلوچی مانند یوزپلنگ است اما متأسفانه توجه کافی به آن نمی‌شود و توله‌های آن به جای مراکز بازپروری به باغ وحش می‌روند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، "خرس سیاه بلوچی" که در زبان مردم بلوچ سیستان و بلوچستان با نام‌های "مَم" و "هرس" شناخته می‌شود، یکی از باارزش‌ترین انواع حیات وحش گوشتخوار است که در کشور ما زندگی می‌کند.

زیستگاه این جانور که پراکنش آن در کشور ما استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را شامل می‌شود، به واسطه انسان و فعالیت‌های معدنی مورد تهدید قرار گرفته و روزهای سیاهی برای خرس سیاه بلوچی رقم زده است!

متأسفانه این گونه ارزشمند مانند یوزپلنگ ایرانی در فهرست سرخ "IUCN" قرار گرفته و جمعیت آن در لبه پرتگاه انقراض قرار دارد. شرایط خرس بلوچی مانند یوز هر روز خطرناک‌تر و حفظ جمعیت آن دشوارتر می‌شود؛ با این وجود بسیاری از دوستداران حیوانات معتقدند که توجه کافی با خرس سیاه بلوچی در کشور وجود ندارد و اقدامات حفاظتی برای نجات آن از لبه پرتگاه انقراض کافی نیست.

هفته گذشته نیز  یک توله "خرس سیاه بلوچی" که در کنار جاده‌ای در استان هرمزگان پیدا شده، پس از درمان و تغذیه در این استان به تهران منتقل شده است.

در این رابطه، علی کشمیری؛ فعال محیط زیست به تسنیم گفت: با وجود اینکه درجه حفاظتی خرس سیاه بلوچی مانند یوزپلنگ است اما متأسفانه توجه کافی به آن نمی‌شود، ما برای نگهداری یوز در کشور مرکز نگهداری راه انداخته‌ایم و به اهمیت آن پی برده‌ایم اما خرس سیاه بلوچی چنین امکانی را نداشته و توله‌های آن را به باغ وحش‌ها می‌دهند.

کشمیری با انتقاد از تعداد کم مراکز تخصصی تیمار حیات وحش در کشور بیان کرد: یک باغ وحش بزرگ و یک باغ پرندگان در سیرجان درحال راه‌اندازی است، سوال اینجاست که چرا هزینه بخش خصوصی برای باغ وحش خرج می‌شود اما برای راه‌اندازی مراکز نگهداری حیات وحش بودجه نیست.

وی با بیان اینکه برخی از برخوردهایی که در باغ وحش با حیوانات می‌شود از جمله حرکات نمایشی، در شأن حیات وحش نیست، افزود: بسیاری از کشورهای جهان به این سمت رفته‌اند که گونه را در مراکز تخصصی احیا کرده و به طبیعت بازگردانند اما در کشور ما این امکان نیست و توله بسیاری از گونه‌های ارزشمند به باغ وحش رفته و برای همیشه از طبیعت کشور حذف می‌شوند.

مدافع حقوق حیوانات با تأکید بر ضرورت نظارت بیشتر سازمان حفاظت محیط زیست بر باغ وحش‌ها گفت: باغ وحش‌های کشور ما سابقه خوبی در نگهداری از خرس سیاه بلوچی نداشته‌اند، به عنوان مثال تلف شدن خرس سیاه "نادیا" در باغ وحش چاه نیمه‌ زابل و تاکسیدرمی غیرقانونی آن و یا تلف شدن خرس سیاه "کاریزا" در باغ پرندگان شهرداری بندرعباس به دلیل خفگی با طنابی که در قفسش بود را در گذشته داشته‌ایم. بنابراین نیاز به یک مرکز بازپروری برای خرس سیاه بلوچی داریم.

کشمیری خاطرنشان کرد: حیات وحش کشور متعلق به همه مردم است و این حق ماست که نگران شرایط آنها چه در زیستگاه و چه در باغ وحش‌ها و مراکز نگهداری باشیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران