آرژانتین استفاده از دلار را در تجارت با چین کاهش داد


آرژانتین استفاده از دلار را در تجارت با چین کاهش داد

وزیر اقتصاد آرژانتین اعلام کرد که این کشور قصد دارد بخش عمده واردات ماهانه خود را از چین به یوان بجای دلار آمریکا بپردازد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، سرجیو ماسا، وزیر اقتصاد آرژانتین روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور قصد دارد بخش عمده واردات ماهانه خود را از چین به یوان بجای دلار آمریکا بپردازد.

بوئنوس آیرس و پکن سال گذشته با هدف جلوگیری از خروج ارز از بانک مرکزی آرژانتین، قرارداد مبادله ارزی امضا کردند.

چین در حال حاضر دومین شریک تجاری آرژانتین پس از برزیل و دومین مقصد بزرگ برای صادرات آرژانتین محسوب می شود.

بر اساس پایگاه داده تجارت بین‌الملل سازمان ملل متحد، کل واردات آرژانتین از چین در سال 2021 حدود 13.5 میلیارد دلار بوده است.

به گفته ماسا، بوئنوس آیرس در ماه جاری میلادی برای کالاها و خدمات چینی معادل 1 میلیارد دلار به یوان پرداخت خواهد کرد و پس از آن نیز ماهانه 790 میلیون دلار از واردات ماهانه به یوان پرداخت می شود.

این قرارداد سوآپ ارزی که در سال جاری میلادی شکل یافت و نهایی شد، همچنین به صادرکنندگان آرژانتینی اجازه می دهد تا با یوان یا دلار تسویه حساب کنند تا به تعادل جریان ارزهای خارجی در بانک مرکزی این کشور کمک کند.

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور برزیل نیز در سفر اخیر خود به چین از کشورهای در حال توسعه خواست تا در تجارت خارجی از دلار آمریکا فاصله بگیرند و به سمت ارزهای خود حرکت کنند.

دولت هند نیز در تلاش است تا از پول ملی خود یا یوان برای تسویه حساب‌های مربوط به تجارت با چین استفاده کند، در حالی که روسیه نیز هزینه صادرات خود را از برخی کشورها به روبل و یوان چین دریافت می‌کند.

استفن جن، مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی یوریزون که دفتر مرکزی آن در لندن است، اخیراً در گفتگو با بلومبرگ اعلام کرد که سهم دلار از ذخایر ارز جهانی در سال گذشته میلادی 10 برابر نسبت به دو دهه گذشته سریع‌تر کاهش یافته است. این روند پس از آن تسریع شد که سایر کشورها شاهد مسدود شدن دارایی های روسیه به دلار و یورو در خارج از این کشور و قطع ارتباط مسکو با سیستم پرداخت جهانی سوئیفت بودند.

جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده نیز اخیراً اذعان کرد که نقش دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی ممکن است به دلیل استفاده واشنگتن از این ارز برای اهداف ژئوپلیتیک خود از طریق تحریم‌ها کاهش یابد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه