نشست پنج جانبه در اردن/ وزیر خارجه سوریه وارد امان شد


نشست پنج جانبه در اردن/ وزیر خارجه سوریه وارد امان شد

وزیر خارجه سوریه برای بحث و تبادل نظر با همتایان عربستانی، مصری، عراقی و اردنی وارد امان شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه امروز برای شرکت در نشست وزیران خارجه چهار کشور عربی با سوریه وارد امان در اردن شد.

در فرودگاه امان، «عصام نیال» کاردار سفارت سوریه در اردن و شماری از دیپلماتهای سفارت از المقداد استقبال کردند.

وزارت خارجه سوریه هم پیش از این اعلام کرد که فیصل المقداد در نشست اردن برای پیگیری موضوعاتی که اخیرا مورد بحث قرار گرفته، شرکت خواهد کرد.

وزارت خارجه سوریه اعلام کرد که «ایمن سوسان» معاون وزیر خارجه و «جمال نجیب» مدیر دفتر وزیر و «اهاب حامد» از دفتر وزارت خارجه او را در این سفر همراهی می‌کنند.

روز گذشته هم وزارت خارجه اردن از برگزاری نشستی در اردن با حضور وزیران خارجه عربستان، عراق، مصر و اردن به همراه فیصل المقداد خبر داده بود.

این نشست در واقع در امتداد نشست مشورتی شورای همکاری خلیج فارس است که در آن وزیران خارجه اردن و عراق در جده در 14 آوریل برگزار کردند.

این تلاش‌ها در راستای رایزنی های انجام شده با دولت سوریه و حل و فصل بحران سوریه است.

حدود 12 سال پس از آغاز بحران سوریه که به جنگ در این کشور انجامید و پس از تعلیق عضویت این کشور در اتحادیه عرب به دلیل این بحران، شماری از کشورهای عربی، روابط خود را با دمشق از سر گرفتند یا در مسیر از سرگیری روابط هستند.

پایداری سوریه و شکست همه توطئه‌ها سبب شد که کشورهای عربی راه دمشق را در پیش بگیرند. فروردین ماه امسال عربستان و سوریه پس از مدت‌ها قطع روابط به سمت همگرایی حرکت کردند. پس از سال‌های طولانی انزوا، روابط کشورهای عربی و سوریه طی دوره اخیر پس از عادی سازی برخی کشورهای عربی و در رأس آنها عربستان، امارات و مصر، در حال بهبود است.

چند روز قبل هم «احمد ابوالغیط» اعلام کرد که بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه همان زمان که برتری نظامی پیدا کرد و مخالفان موفق به اشغال دمشق نشدند جنگ را برد.

وی ضمن انتقاد از تصمیم تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب و عجولانه توصیف کردن آن گفت: معتقدم کشورهای عضو باید به مقامات سوریه فرصت می‌دادند، اگر آن زمان در اتحادیه عرب بودم، به هیچ عنوان با اتفاقی که افتاد همراه نمی‌شدم.

اذعان ابوالغیط به پیروزی بشار اسد در شرایط کنونی، یک اعتراف قابل توجه به شمار می‌رود. در حالی که برخی کشورها مانند قطر، کویت و مراکش هنوز تمایلی به برقراری ارتباط با سوریه نشان نداده‌اند اما عربستان به نمایندگی از کشورهای عربی در کنار امارات، الجزایر، تونس، مصر، لبنان، اردن و عراق مانع تلاش‌های دیگر کشورها برای انزوای سوریه می‌شوند. در جریان نشست وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در جده در خصوص بازگشت سوریه بحث شد.

نزدیکی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به سوریه، نگاه‌ها را به سمت دیگری جلب کرده و آن موضع غرب در مخالفت با نزدیکی با دولت سوریه است؛ امری که ممکن است بحران جدیدی بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از یک سو، و آمریکا و غرب از سویی دیگر به وجود آورد و این در حالی است که بحران‌های فعلی به دلیل نفت و جنگ روسیه و اوکراین همچنان وجود دارد.

آمریکا همواره بر مخالفت خود با عادی سازی روابط با حکومت سوریه تاکید کرده است و هیچ کشوری را به عادی سازی با سوریه تا زمانی که پیشرفت حقیقی به سوی راه حل سیاسی در این کشور حاصل نشده، تشویق نمی‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon