جزئیات دستاوردهای بانوان ایرانی در زیستبوم دانشبنیان کشور
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: ۷۰۶ نفر از مدیران عامل شرکتها یعنی ۱۲ درصد بانوان هستند.۲۵۸۲ نفر معادل ۲۲ درصد از اعضای هیئت مدیره شرکتهای دانشبنیان بانوان هستند. ۱۷ درصد از سهام شرکتها متعلق به زنان است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سازمان جهانی مالکیت فکری روز جهانی مالکیت فکری سال 2023 را "زنان و مالکیت فکری؛ شتابدهی خلاقیت و نوآوری" نامگذاری کرده است.
صندوق نوآوری به همین مناسبت دومین رویداد "شکوفا" را با محوریت زنان کارآفرین حوزه دانشبنیان با حضور دکتر دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر خزعلی؛ معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور؛ دکتر خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و دکتر نگاهداری؛ رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در محل صندوق برگزار کرد.
محمدصادق خیاطیان؛ رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در این رویداد گفت: این رویداد از سه جهت اهمیت دارد. اول اینکه مالکیت فکری برای کسب و کارهای جدید حکم اکسیژن برای انسان را دارد و باید به موضوع مالکیت فکری بیش از گذشته توجه شود.
وی گفت: کشورها به دو دلیل در حوزه مالکیت فکری قانونگذاری میکنند؛ دلیل اول اینکه سعی میکنند از صاحبان ایده حمایت کنند تا از حقوق خود مطلع شوند. دلیل دوم مسئله توسعه و ترویج خلاقیت و نوآوری است و قانونگذاری میکنند تا خلاقیت و نوآوری توسعه پیدا کند.
وی تأکید کرد: یک نظام مالکیت فکری موثرتر و کارآمدتر در هر کشوری کمک میکند تا به داراییهای فکری در رشد اقتصادی توجه ویژهای شود. خوشبختانه در سالیان گذشته این اتفاق افتاده است و از جنبه قانونگذاری، اجرا و حقوقی و قضایی به این موضوع به خوبی نگاه شده است.
خیاطیان گفت: محور دوم بحث زنان است که علیرغم همه فضاسازیها در حوزه زنان، به ضرس قاطع در اغلب زمینههای علمی، زمینه فعالیت زنان و بانوان بسیار زیاد است.
وی با اشاره به دستاوردهای زنان در زیستبوم دانشبنیان گفت: 706 نفر از مدیران عامل شرکتها یعنی 12 درصد بانوان هستند. 2582 نفر معادل 22 درصد از اعضای هیئت مدیره شرکتهای دانشبنیان بانوان هستند. 17 درصد از سهام شرکتها متعلق به زنان است. 30 درصد اعضای هیئت علمی دانشگاهها بانوان هستند که این، حضور زنان در عرصههای علمی را نشان میدهد. من از بانوان سرزمین میخواهم یکی از اصلیترین فعالیتهای خود را دانشبنیانی بگذارند.
خیاطیان تأکید کرد: امروز موضوع دانشبنیان و اقتصاد دانشبنیان یک انتخاب نبوده و یک ضرورت است. از بالاترین مقامات، اهتمامی که به موضوع دانشبنیان شده، بینظیر است
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری سهم GDP اقتصاد دانشبنیان بایستی به 5 درصد برسد و ما نیز امیدواریم بتوانیم به عنوان یک نهاد تأمین مالی در کنار معاونت علمی، این هدف را تحقق ببخشیم.
انتهای پیام/