مازندران هاب صادرات برنج می‌شود


مازندران هاب صادرات برنج می‌شود

استان مازندران با سرمایه‌گذاری و مشارکت اعضای انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران و حمایت و راهبری استانداری این استان شمالی به هاب تولید و صادرات برنج ایران و منطقه تبدیل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم  به نقل از روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران، سیدمحمود حسینی‌پور استاندار مازندران در نشست با هیأت مدیره این انجمن، ضمن تاکید بر ظرفیت‌های مازندران در حوزه کشت و تولید برنج، اظهارداشت: صنعت برنج اهمیت ویژه‌ای برای استان‌های شمالی بالاخص مازندران دارد و توجه به این صنعت در زمینه توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و امنیت غذایی کشور اثرگذار است.

وی گفت: صنعت برنج نیازمند توجه است و ضمن سرمایه‌گذاری برای توسعه تولید، باید مشکلات پیش روی آن مرتفع و آسیب‌هایی که متوجه آن شده ترمیم شود.

‌استاندار مازندران تاسیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران را فرصتی مغتنم برای این بخش دانست و اعلام کرد: استانداری مازندران از برنامه‌های توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری اعضای انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران در صنعت برنج که به توسعه کیفی و کمی تولید و همچنین ارتقاء بهره وری این محصول منتهی می‌شود استقبال می کند.

وی در ادامه بر استفاده از ظرفیت انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران در حوزه سیاست‌گذاری تاکید کرد و اظهارداشت: بخش خصوصی می‌تواند در حوزه‌هایی که دولت امکان حضور و فعالیت ندارد، مسولیت را برعهده گرفته و موثر عمل کند.

حسینی‌پور با تاکید بر ایجاد کارگروه مشترک میان استانداری مازندران و انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران، اظهارداشت: برای مقدمه بخشی از برنامه‌ها در صنعت برنج به صورت پایلوت توسط انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران اجرایی و پس از شناسایی فرصت‌ها و تهدیدها توسط کارگروه مشترک برنامه‌های میان و بلند مدت بر اساس اهداف تعیین شده طراحی می‌شوند.

استاندار مازندران‌ در پایان تأکیدکرد: تلفیق تخصص، سرمایه، دانش و تجربه بخش خصوصی با حمایت و راهبری دولت را فرصتی مناسب برای توسعه تولید محصولات کشاورزی بالاخص در حوزه محصول برنج دانست.

در ادامه این نشست محمد مختاریانی رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران سخنان خود را با معرفی انجمن شروع کرد و با تاکید بر اینکه این ‌‌انجمن نخستین و تنها تشکل فراگیر در صنعت برنج است که از‌ فرآیندهای پیش از تولید تا مصرف را پوشش می‌دهد‌، گفت با هدف تولی‌گری صنعت برنج در همه ابعاد اعم از تولید، فرآوری، واردات و توزیع ایجاد شده تا ضمن کمک‌ به رشد و توسعه همه ابعاد این صنعت به صورت متوازن، تضاد‌ و تقابلی که سال‌ها میان تولید و واردات وجود داشته است را به نفع تولید داخل و مصرف‌کنندگان مدیریت کند.

وی گفت: در این انجمن فعالان صنعت برنج در تمامی حوزه‌ها گرد هم آمده‌اند تا با همکاری و همفکری و تحت حاکمیت خرد جمعی، صنعت برنج‌ کشور را برای رسیدن به مرحله‌ تامین صد در صدی نیاز داخل تجهیز کنند.

مختاریانی تاکیدکرد: اعضای انجمن آمادگی دارند در استان مازندران به عنوان قطب تولید برنج کشور سرمایه‌گذاری کنند تا مقدمات برای تبدیل این استان به هاب تولید و صادرات برنج کشور و منطقه فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه در کارگروهی که با محوریت استانداری و انجمن ایجاد خواهد شد، پیش‌نیازها، ابزار، مسیر و در نهایت اهداف تعریف و در قالب برنامه‌های مدت‌دار عملیاتی خواهد شد، تصریح کرد: بر این اساس تفاهم‌نامه‌ همکاری میان استانداری مازندران و انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران منعقد خواهد شد. 

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با بیان اینکه استاندار مازندران از اعضای انجمن دعوت کرد برای خرید برنج کشاورزان استان به صورت جدی وارد عمل شوند که اعضای انجمن اجابت کردند، افزود: بر این‌ اساس در اولین گام و برای کمک به رونق و خروج از رکود بازار برنج مازندران، در این جلسه تصویب شد که اعضای انجمن برای خرید برنج‌‌های باقیمانده در کارخانجات و انبارها اقدام کرده و در شبکه توزیع فروشگاه‌های زنجیره‌ای عضو انجمن با استعداد چندین هزار شعبه در سراسر کشور عرضه کنند.

وی در تشریح اهداف انجمن در حوزه تولید گفت: ایجاد کارخانجات فرآوری برنج با ظرفیت بالای 100 هزار تن، انجام کشت‌های قراردادی برای تامین برنج مورد نیاز کارخانجات و مذاکره برای کشت فراسرزمینی برای تامین برنج مورد نیاز کشور از جمله اقداماتی است که انجمن در دستور کار خود دارد.

مختاریانی همچنین به برنامه‌های انجمن در حوزه‌های پیش از تولید و تحقیق و توسعه همانند ایجاد و تجهیز آزمایشگاه‌های تخصصی و تاسیس شرکت دانش بنیان اشاره کرد و افزود: در حوزه بین‌الملل با توجه به توانمندی بین‌المللی انجمن نیز ایجاد ارتباط جهانی برای انتقال دانش در زمینه تولید بذر، سم و کود به عنوان یکی دیگر از ماموریت‌هایی است که انجمن بر آنها متمرکز شده است.

وی در پایان در تشریح برخی دیگر از اقدامات انجمن گفت: کمک به افزایش دانش و توان کشاورزان، تمرکز برای جایگزین کردن کشت صنعتی به جای تولید سنتی با استفاده از روش‌های کشت نوین و همچنین انتقال دانش‌ و فناوری کشت و فرآوری روز دنیا به داخل کشور از دیگر اقداماتی است که توسط انجمن اجرایی خواهد شد.

بنابراین گزارش این تفاهمنانه میان استانداری مازندران و انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران منعقد خواهدشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon