جمشیدی: سفر رئیسی به سوریه راهبردی و تاریخی است/ اسناد مهمی امضا خواهد شد
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور گفت: رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران این است که مؤلفههای قدرت ایران را حفظ کند و بر قدرت آن بیفزاید. در اسنادی که بین رؤسای جمهور ایران و سوریه قرار است امضا بشود بُعد اقتصادی مطرح است.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور طی سخنانی با اشاره به سفر آیتالله رئیسی به سوریه گفت: این سفر دارای دو بعد راهبردی و اقتصادی است؛ راهبردی از این جهت که در یک دهه گذشته منطقه ما دارای تحولات ژئوپولیتیک پرتنشی بوده است.
وی افزود: میتوان به جنگ سوریه، جنگ یمن، ظهور داعش و گسترش تروریسم، فتنههای داخلی که ضد جمهوری اسلامی و مردم ایران اعمال و سیاست فشار حداکثری که با محوریت ترامپ و برخی اعراب منطقه انجام شد، اشاره کرد.
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور عنوان کرد: هدف همه این تحولات که در یک دهه گذشته جریان داشته این است که ایران و محور مقاومت را زمینگیر و مهار کند. لازم است یادآوری کنم مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در یک بیانیه 12بندی خواستهایی را از ایران مطرح کرد که همه آنها دلالت بر این داشت که جمهوری اسلامی ایران باید در همه حوزههای مختلف ژئوپولیتیک و قدرت منطقه تجدیدنظر کند و به آمریکا امتیاز دهد تا این کشور دست از سیاست فشار بردارد.
جمشیدی اضافه کرد: امروز مشاهده میکنیم که هیچکدام از آن 12 بند محقق نشده است و سیاست جمهوری اسلامی اتفاقاً در منطقه موفق و محور مقاومت پیروز بوده است و این یک پیروزی راهبردی است که همه متوجه شدهاند.
وی اظهار داشت: امروز میبینید که آنها نتوانستند به هیچکدام از اهداف خود دست پیدا کنند و بهعکس کشورهای عرب منطقه بهسمت تعامل با محور مقاومت تمایل پیدا کردهاند. توافق اخیر ایران و عربستان نمونه بارز این بود که اعراب مقابل ایران کوتاه آمده و قدرت ایران را شناسایی کردهاند.
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور تصریح کرد: سوریه هم یکی دیگر از ابعاد آن است؛ ازاینرو ارزش این سفر به این است که بر پیروزی راهبردی جمهوری اسلامی ایران در منطقه دلالت دارد. اساساً رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت آقای رئیسی این است که مؤلفههای قدرت جمهوری اسلامی ایران را حفظ کند و بر ابعاد آن بیفزاید، یعنی ایران را قویتر کند. در دورههای گذشته برخی دولتها بر این باور بودند برای اینکه بتوانند یک امتیاز اقتصادی بگیرند باید امتیاز ژئوپولیتیکی دهند، یعنی قدرت منطقهای ایران را واگذار کنند تا بتوانند یک امتیاز اقتصادی بگیرند.
جمشیدی خاطرنشان کرد: دولت آقای رئیسی چنین باوری ندارد و در واقع اعتقاد دارد که باید همه مؤلفههای قدرت را همزمان حفظ کرد و تنها راه موفقیت همین است. بر این اساس، در عین اینکه قدرت راهبردی و منطقهای و مقاومت را حفظ خواهیم کرد و به آن پایبند و متعهد هستیم بهسمت تقویت همکاریهای اقتصادی حرکت میکنیم.
وی بیان کرد: ازاینرو بعد دوم کاری که جمهوری اسلامی ایران در سوریه دنبال میکند این است که حضور اقتصادی و نقشآفرینی اقتصادی خود را فعالتر کند. متأسفانه در دوره گذشته بهخاطر این که تمایلی به این رویکرد در سیاست خارجی وجود نداشت، عملاً همکاری اقتصادی هم بهصورت معنیدار پیگیری نمیشد. بهدنبال این هستیم که همکاریهای اقتصادی پایداری در سوریه ایجاد کنیم، بهطوری که بتوانیم در نهایت در ساحل مدیترانه حضور فعال اقتصادی داشته باشیم.
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور گفت: در اسنادی هم که قرار است بین رؤسای جمهور دو کشور و هیئتهای همراه امضا شود، بعد اقتصادی بهصورت اساسی وجود دارد. مدت طولانی روی اسناد کار شده است و بهروی ابعادی کار میشود که بتواند حضور تجاری و اقتصادی ایران و حضور بخش خصوصی را در آنجا تسهیل کند تا ملت ایران بتواند از منافع اقتصادی این پیروزی راهبردی استفاده کند.
انتهای پیام/+