وزیر بهداشت افغانستان: محدودیتی برای کار زنان در بخش بهداشت و درمان وجود ندارد


وزیر بهداشت افغانستان: محدودیتی برای کار زنان در بخش بهداشت و درمان وجود ندارد

وزیر بهداشت هیئت حاکمه افغانستان اظهارداشت محدودیتی برای کار زنان در بخش بهداشت و درمان این کشور وجود ندارد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «قلندر عباد» وزیر بهداشت هیئت حاکمه افغانستان در نشست گروه 5 در حوزه سلامت در تهران اظهارداشت برای فعالیت کار زنان در بخش بهداشت و درمان محدودیتی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه 50 درصد جمعیت افغانستان در مناطق دورافتاده زندگی می‌کنند، افزود هیئت حاکمه توجه ویژه‌ای به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در این مناطق دارد و برای عدالت و تساوی در زمینه ارائه خدمات تأکید دارد.

وزیر بهداشت هیئت حاکمه افغانستان که برای حضور در نشست کشورهای عضو گروه 5 در زمینه بهداشت به تهران سفر کرده است، در مراسم افتتاحیه این نشست گفت: این نشست برای تبادل اطلاعات جدید و تجارب بین کشورهای عضو بسیار حائز اهمیت است تا بتوانیم یک روابط ساختاری و علمی برقرار کنیم.

وی با بیان اینکه کشورهای گروه 5 مسائل مشترکی دارند، افزود، به همین دلیل ریشه‌های بیماری‌هایی که این کشورها را تهدید می‌کند نیز مشترک است، بنابراین برگزاری این گونه جلسات و تبادل تجربیات و بحث در مواردی که نیاز به اتخاذ اقدامات مشترک است، می‌تواند برای مقابله با مشکلات و رفع موانع به تمامی این کشورها کمک کند.

عباد گفت این وزارتخانه سعی دارد بر اساس ارزیابی‌هایی که انجام داده، در زمینه مراقبت‌های بهداشتی، عدالت و تساوی را در زمینه ارائه خدمات بهداشتی به وجود بیاورد. هرچند افغانستان با مشکلات بسیار زیادی مواجه است، اما امیدواریم با همکاری گروه 5 و سایر همکاران بین المللی بتوانیم دستاوردهای خوبی، به ویژه با توجه به منابع محدودی که داریم، داشته باشیم.

وی با بیان اینکه کارکنان زن این وزارتخانه بسیار پرتلاش و فعال هستند، گزارش‌ها مبنی بر محدویت کار زمان در بخش بهداشت و درمان را شایعه خواند و اضافه کرد این وزارتخانه، خانم‌های دکتر و ارائه دهنده خدمات مراقبت‌های بهداشتی و درمانی دارد که به فعالیت خود در جامعه ادامه می دهند.

وزیر بهداشت هیئت حاکمه افغانستان با اشاره به چالش‌های افغانستان در حوزه سلامت گفت: ما هنوز راه طولانی در پیش داریم و پوشش خدمات در کشور ما چندان بالا نیست، میزان مرگ و میر مادران در افغانستان بالاترین نرخ را در منطقه دارد، به همین دلیل ما بایستی 35 میلیون جمعیت افغانستان را تحت الشعاع قرار داده، توجه ویژه‌ای به این مسئله داشته باشیم. 50 درصد جمعیت ما در مناطق دورافتاده که دسترسی به خدمات بهداشتی ندارند، به سر می‌برند. این میزان حتی نسبت به کشور هند بیشتر است. ما از شرکای بخش سلامت می‌خواهیم ما را حمایت کنند تا سیستم درمانی خودمان را بهبود ببخشیم و بتوانیم پاسخگوی سریع به نیازهای بهداشتی و درمانی باشیم.

وی همچنین خواستار حمایت و کمک‌های فنی کشورهای عضو گروه 5، سازمان جهانی بهداشت و سایر آژانس‌های سازمان ملل به نظام بهداشت و درمان افغانستان و ارائه آموزش‌های لازم در این زمینه شد.

عباد از سازمان جهانی بهداشت خواست تا وزارت بهداشت افغانستان را برای شرکت در نشست‌های جهانی دعوت کند تا از این طریق بتوانند تجربیات خود را تبادل کرده و کار خود را بهبود ببخشند.

وزیر بهداشت هیئت حاکمه افغانستان از جمهوری اسلامی ایران نیز به خاطر میزبانی این جلسه تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که سایر نشست‌های گروه 5 در دیگر کشورهای عضو نیز برگزار شود و افغانستان نیز آماده است میزبان این جلسات باشد.

اولین برنامه توانمندسازی در زمینه حکمرانی و راهبری نظام سلامت و همچنین بیست و ششمین نشست کارشناسان ارشد کشورهای گروه 5 (ایران، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان و عراق) در زمینه همکاری‌های نظام سلامت روز گذشته (16 اردیبهشت) با حضور وزرای بهداشت ایران، افغانستان و تاجیکستان و همچنین معاون وزیر بهداشت عراق، مقام‌های سازمان جهانی بهداشت و همچنین سازمان ملل در هتل استقلال تهران آغاز به کار کرد. این نشست به مدت 4 روز تا 20 اردیبهشت ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon