پکن: آمریکا از نادیده گرفتن اصل چین واحد خودداری کند


پکن: آمریکا از نادیده گرفتن اصل چین واحد خودداری کند

وزیر خارجه چین اظهار کرد تثبیت روابط پکن و واشنگتن، امری ضروری است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، چین گانگ وزیر خارجه چین اظهار کرد تثبیت روابط پکن و واشنگتن، امری ضروری است.

وی در دیدار با نیکولاس برنز سفیر آمریکا در چین افزود: به طور خاص آمریکا باید مدیریت موضوع تایوان را تصحیح کرده و از نادیده گرفتن اصل چین واحد خودداری کند.

این در حالی است که روابط بین دو اقتصاد بزرگ دنیا از سال گذشته تاکنون و پس از سفر نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، دچار تنش شده و موجبات عصبانیت چین را فراهم کرده زیرا چین همواره تایوان را بخشی از حاکمیت خود قلمداد می کند.

تنش بین دو کشور، در ماه نوامبر و پس از دیدار رهبران چین و آمریکا در حاشیه اجلاس گروه بیست در اندونزی اندکی کاهش یافت اما بار دیگر پس از دیدار کوین مک کارتی رئیس فعلی مجلس نمایندگان آمریکا با تسای اینگ ون رئیس تایوان در شهر لس آنجلس، خشم مقامات چین برانگیخته شد.

گانگ خطاب به برنز گفت: واشنگتن مجموعه ای از لغات و اقدامات نادرست را داشته و به همین دلیل تداوم مثبت طاقت فرسای روابط پکن و واشنگتن را تحت تاثیر قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد عوامل گفتگو و همکاری مورد توافق دو طرف، دچار اختلال شده و روابط بین دو کشور بار دیگر وارد دوران سردی شده است.

این در حالی است که پرواز یک فروند بالون چینی بر فراز آسمان آمریکا و انهدام این بالون به دستور جو بایدن و توسط جنگنده های آمریکایی و همچنین لغو سفر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به پکن در پاسخ به ورود این بالون به حریم هوایی آمریکا، باعث شدت گرفتن تنش ها بین دو کشور شده است.

هفته گذشته بلینکن در گفتگو با واشنگتن پست درباره سفر به چین ابراز امیدواری و تاکید کرد که ایجاد دوباره خطوط منظم ارتباطی در تمام سطوح بسیار مهم است.

وزی خارجه چین تاکید کرد اولویت اصلی در تثبیت روابط آمریکا و چین، پرهیز از چرخش نزولی و جلوگیری از وقوع هر حادثه ای بین پکن و واشنگتن است.

موضوع تایوان همچنان پیچیده ترین موضوع در روابط چین و آمریکاست.

دولت چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمی‌کند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.

در تازه ترین مورد حمایت آمریکا از تایپه در برابر چین، یک منبع آگاه خبر داد دولت آمریکا در نظر دارد کمک‌های تسلیحاتی به‌ارزش 500 میلیون دلار را به تایوان ارسال کند.   

این در حالی است که چندی قبل دولت چین به آمریکا درباره فروش تسلیحات به تایوان و تحت‌تأثیر قراردادن امنیت تنگه تایوان هشدار داد.

انتهای پیام/         

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon