کاهش چشمگیر تولید صنعت آلمان و پیش بینی رکود اقتصادی
اداره آمار فدرال آلمان از کاهش چشمگیر تولید صنعت آلمان در ماه مارس خبر داد و اقتصاددانان ارشد این کشور درباره خطر رکود اقتصادی دیگری هشدار دادند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه ویرتشافتز ووخه آلمان، صنعت آلمان در ماه مارس تولید خود را به میزان قابل توجهی کاهش داد. اداره آمار فدرال آلمان امروز دوشنبه در ویسبادن اعلام کرد، در مقایسه با ماه قبل، کل تولید صنعت آلمان 3.4 درصد کاهش یافت. تحلیلگران انتظار کاهش تولید بخش صنعت را داشتند اما آن را تنها 1.5 درصد تخمین می زدند. از آنجایی که تولید در ژانویه و فوریه افزایش یافت، رشد واضحی برای کل سه ماهه اول وجود داشت. با این حال، اقتصاددانان نسبت به رکود اقتصادی هشدار می دهند.
بر این اساس در ماه مارس، تحولات به جز در بخش انرژی در آلمان ضعیف بود. هم تولید کالا در صنعت و هم فعالیت در صنعت ساختمان کاهش چشمگیری داشت. در مقابل، انتشار گازهای گلخانه ای از بخش انرژی اندکی افزایش یافت . همچنین به طور قابل توجهی کمتر کالاهای واسطهای و سرمایهای در صنعت تولید شد. تولید کالاهای مصرفی هم کمی کمتر از وضعیت رکود بود.
وزارت اقتصاد فدرال آلمان اظهار داشت: پس از رشد شدید تولید در صنعت در ابتدای سال، کاهش قابل توجهی در ماه مارس رخ داد. در سه ماهه اول اما نسبت به سه ماهه قبل افزایش وجود داشت. حال و هوای شرکتها اخیراً کمی بهبود یافته است که نشاندهنده بهبود اقتصادی در دوره بعدی سال 2023 است.
این وضعیت توسط اقتصاددانان تا حدودی متفاوت ارزیابی می شود. یوپ زنزن، کارشناس اقتصادی اتاق صنعت و بازرگانی آلمان DIHK، در ارزیابی متفاوتی در این باره گفت: تولید کاهش قابل توجهی داشته است. به احتمال زیاد این صنعت به جای بهبود مورد انتظار در معرض تهدید سکون قرار دارد. وی تاکید کرد: حتی کاهش تنگناهای عرضه مواد و کاهش قیمت انرژی نیز نمی تواند اقتصاد تاریک جهانی و تقاضای داخلی ضعیف را جبران کند.
رالف سولوین، کارشناس اقتصادی از کامرز بانک آلمان هم انتظار کاهش بیشتر تولید در ماه های آینده را به دلیل تضعیف تقاضای اخیر دارد. وی در این باره می گوید: به جای بهبود اقتصادی که بسیاری انتظار داشتند، یک رکود خفیف در نیمه دوم سال جاری در راه است.
کارستن برزسکی، اقتصاددان ارشد بانک ING آلمان حتی خطر یک رکود زودتر را می بیند. به گفته وی نه تنها ارقام مربوط به صنعت اخیراً ناامید کننده بوده است، بلکه سایر داده های اقتصادی، به عنوان مثال از خرده فروشی یا صادرات نیز دلسرد کننده بوده است.
انتهای پیام/