ظرفیت سد دوستی به ۱۰ درصد رسید
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: خشکسالیهای اخیر موجب کاهش شدید منابع آبی در این شهر شده به گونهای که ظرفیت سد دوستی به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین کننده آب شهرستان مشهد به نزدیک ۱۰ درصد رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، سید محمد محمودی هاشمی امشب در نشست هماندیشی دبیران شورای اجتماعی محلات شهرداری مشهد با موضوع بحران آب، وضعیت آب در شهرستان مشهد را بحرانی خواند و اظهار داشت: خشکسالیهای اخیر موجب کاهش شدید منابع آبی در این شهر شده به گونهای که ظرفیت سد دوستی به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین کننده آب شهرستان مشهد به نزدیک 10 درصد رسیده است.
وی ضمن اشاره به اقدامات شرکت آب و فاضلاب مشهد و اجرای پروژههای تأمین آب شهرستان مشهد، یکی از مهمترین راههای برونرفت از شرایط بحرانی آب را مدیریت مصرف بهینه آب عنوان کرد و بر استفاده از ظرفیت شورای محلات در رسیدن به مدیریت صحیح آب تاکید کرد.
صداقت مدیر شهر دوستدار آب شهردای مشهد نیز با اشاره به دریافت برند شهر دوستدار آب برای مشهد به عنوان اولین شهر کشور گفت: این برند شامل چهار محور زیرساخت، هوشمندسازی، فرهنگ و هنر و آموزش و حقوق شهروندی است که در بحث آموزش و فرهنگ و هنر با ضعف ها و کمبودهایی مواجه هستیم و باید نسبت به رفع آن و انجام فعالیتهای بیشتر فرهنگی و آموزشی اقدام کنیم.
صداقت خاطرنشان کرد: در کمیسیون مشهد شهر دوستدار آب، 22 نهاد و سازمان دارای نماینده هستند و شهر مشهد از سال 1399 به مدت دو سال این برند را دریافت کرده و سال گذشته نیز با اقدامات خوب و موثری که انجام شده، به مدت دو سال دیگر نیز تمدید شده است.
وی افزود: بر این اساس می بایست هر چه سریعتر، تولید محتواهای لازم انجام و در جریان آگاهی بخشی و اطلاعرسانی جامعه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: ما به دنبال اجرای طرح محلات دوستدار آب در مشهد هستیم و از تمام ظرفیت شورای اجتماعی در جهت کمک به فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف آب در بین شهروندان استفاده خواهیم کرد.
در نشست هماندیشی دبیران شورای اجتماعی محلات شهرداری مشهد به میزبانی شرکت آبفای مشهد، محتواهای آموزشی با موضوع وضعیت آب در جهان، ایران، استان خراسان و شهرستان مشهد، چگونگی استفاده از منابع آبی و کمبود شدید ظرفیت منابع در حال حاضر، برداشتهای بیرویه از آبهای زیرزمینی و فرونشست زمین و ضرورت اصلاح الگوی مصرف و سازگاری با شرایط جغرافیایی خشک و نیمه خشک به حاضرین ارائه شد.
همچنین در این نشست در خصوص روشهای فرهنگسازی و آگاهی بخشی به جامعه در خصوص بحران آب و چگونگی گذر از شرایط بحرانی، بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت و پیشنهاداتی نظیر اجرای نمایشهای عروسکی برای دانشآموزان، برگزاری جلسات مستمر اعضای شورای اجتماعی محلات و بازدید از منابع آبی مشهد، برگزاری کلاسهای آموزشی و استفاه از ظرفیت فرهنگسراهای شهرداری مشهد برای کودکان و نوجوانان محلات، برگزاری اردوهای دانشآموزی، استقرار گروه های آموزشی و مروجین مصرف بهینه آب در مکان های پر رفت و آمد و آموزش به شهروندان، انجام تبلیغات مرتبط با موضوع بحران آب در قطارشهری، اتوبوسها، بیلبوردها و تلویزیونهای شهری، تهیه پوسترهای آموزشی، راهاندازی پویشهای مختلف برای تمامی اقشار جامعه و تشویق مشترکین کم مصرف.
گفتنی است، در پایان این نشست دبیران شورای اجتماعی محلات شهرداری مشهد، از مرکز مهاب (کنترل و پایش تصویری شبکه آبرسانی شهر) شرکت آب و فاضلاب مشهد بازدید کردند.
انتهای پیام/282/