افزایش نگرانی‌های جهانی درباره سقف بدهی‌ها در آمریکا


افزایش نگرانی‌های جهانی درباره سقف بدهی‌ها در آمریکا

بلاتکلیفی واشنگتن درباره افزایش سقف بدهی ۳۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری دولت، به نگرانی‌های اقتصادی جهانی افزوده شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که گزارشی غیرحزبی از کنگره آمریکا خطر بزرگی علیه یک پیش فرض تاریخی، طی دو هفته اول ماه ژوئن را نشان می دهد، بلاتکلیفی واشنگتن درباره افزایش سقف بدهی 31 میلیارد و 400 میلیون دلاری دولت، به نگرانی‌های اقتصادی جهانی افزوده شده است.

گزارش اداره بودجه کنگره آمریکا که روز گذشته منتشر شد هشدار اولیه جنت یلن وزیر خزانه داری درباره ورشکستگی دولت تا اول ماه ژوئن را تایید کرد.

براساس این گزارش، همین چند روز پیش بود که وزیر خزانه‌داری آمریکا در نامه‌ای به رئیس مجلس نمایندگان این کشور هشدار داد که با توجه به وصول نشدن بخشی از درآمدهای مالیاتی، دولت ایالات متحده ممکن است تا یک ماه آینده قادر به پرداخت دیون خود نباشد و ورشکست شود.

«جنت یلن» در این نامه، با اشاره به محدودیت سقف بدهی در رسیدهای مالیاتی فدرال، تأکید کرد که «در صورت عدم تعلیق یا تغییر در سطح بدهی از سوی کنگره، دولت از اول ماه ژوئن (یازدهم خردادماه) قادر به ادامه فعالیت بخش‌های مختلف نخواهد بود

اداره بودجه کنگره هشدار داد خطر بسیار بزرگی در دو هفته اول ماه ژوئن وجود دارد و از این زمان دولت دیگر قادر به پرداخت دیون و معوقات خود نخواهد بود.

این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و دیگر همکاران دموکراتش در کنگره از آغاز سال جاری خواستار اقدام فوری برای افزایش محدودیت قانونی سقف استقراض دولتی بدون هیچ شرطی شده بودند.

جمهوری خواهان که در جریان انتخابات میان دوره ای به سختی توانستند کنترل مجلس نمایندگان آمریکا را بدست آورند، خواستار تعیین محدودیت جدیدی برای هزینه های آتی دولت پیش از اعلان چراغ سبز برای تحت پوشش قراردادن استقراض در هزینه های پیشتر صرف شده، شدند.

دیوید مالپس رئیس بانک جهانی در نشست مقامات مالی کشورهای عضو گروه 7 در ژاپن اظهار کرد خطر قریب الوقوع این پیش فرض که برای نخستین بار در تاریخ آمریکا اتفاق می افتد، به مشکلات مربوط به کندی رشد اقتصادی جهانی، افزوده شده است. آشکار است که درماندگی و فشار مالی بزرگترین اقتصاد جهان، پیامدی منفی برای هر کشوری دارد.

قرار است جو بایدن هفته آینده برای شرکت در نشست سران گروه هفت در نیگاتای ژاپن راهی این کشور شود اما اظهار کرد که اگر هفته جاری با رهبران کنگره به توافقی برای افزایش سقف بدهی نرسد، سفرش را لغو خواهد کرد.

هفته گذشته جو بایدن، از کوین مک‌کارتی، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان این کشور  دعوت کرد تا هفته جاری برای بررسی بحران بدهی آمریکا، یک نشست مشترک داشته باشند اما به گفته تحلیلگران، به نظر نمی‌رسد دو طرف تا زمان یک رویداد تکان‌دهنده - مانند سقوط وال استریت در سال 2008 میلادی پس از رد طرح TARP توسط جمهوری‌خواهان کنگره - از موضع خود کوتاه بیایند. مشکل این است که این‌بار شاید نشود جلوی خونریزی را گرفت. این نشست که قرار بود روز جمعه برگزار شود، تا هفته آینده که دو طرف درباره هزینه هایی که می توان در بودجه سال 2024 کاهش داد، چانه زنی می کنند، به تعویق افتاد.

در همین حال کارین ژان پییر سخنگوی کاخ سفید در جمع خبرنگاران اظهار کرد مذاکرات دولتی که از روز سه شنبه آغاز شده، سازنده بوده اما جزئیات بیشتری در این باره بیان نکرد.

این بلاتکلیفی اقتصادی بحرانی اثرات خود را بر خارج از واشنگتن نیز نشان داد. روز جمعه دانشگاه میشیگان گزارش داد که گزارش دو ماهانه این دانشگاه درباره تمایلات خانواده ها نشان می دهد که خانوارهای آمریکایی ناامید کننده ترین دیدگاه را نسبت به اقتصاد طی 6 ماه اخیر داشته اند و هیچ بخش کوچکی آماده درگیری نهایی با افزایش سقف بدهی ها نیست.

این در حالی است که جنت یلن در حاشیه نشست گروه هفت در ژاپن به تلویزیون بلومبرگ گفت: از رهبران وال استریت و تاجران دیگر خواست تا درباره چگونگی تاثیرگذاری نبرد بر سر سقف بدهی ها بر اقتصاد و ایجاد سطح بزرگی از عدم اطمینان صحبت کنند. وی تصریح کرده بود که همچنان درباره مشکل سقف بدهی ها خوشبین است و این بحران حل خواهد شد.    

در همین حال بر طبق گزارشی که پایگاه آکسیوس منتشر کرده، فضای دوقطبی ایجاد شده در ساختار سیاسی آمریکا تا اندازه‌ای تشدید شده که احتمال هرگونه توافق تا پیش از اول ژوئن بسیار پایین به نظر می‌رسد و این یعنی آغاز یک بحران جدی در اقتصاد ایالات متحده؛ بحرانی که می‌تواند خاطرات تلخ سال 2008 را برای کاخ سفید تکرار کند و حتی تبعاتی بدتر از آن برای واشنگتن داشته باشد.

این مساله از آنجایی قابل اهمیت مضاعف است که آمریکا علاوه بر جنگ مستقیم با روسیه در جبهه‌ی اوکراین، با یک جنگ غیرمستقیم در برابر چین هم روبروست که در صورت بروز هرگونه بحران مالی، شرایط را برای مدیریت بازار بسیار سخت می‌کند.

اگر مبنای وقوع این رویداد را هشدار وزیر خزانه‌داری آمریکا در نظر بگیریم، واشنگتن کمتر از 20 روز تا جلوگیری موقت از این مساله فاصله دارد؛ شمارشگر معکوسی که هر عددی که از آن کاسته می‌شود، حکم ناقوس مرگ را برای ایالات متحده دارد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت