تحولات اوکراین|حمایت گروه ۷ از اوکراین به ۴۴ میلیارد دلار افزایش می‌یابد


تحولات اوکراین|حمایت گروه 7 از اوکراین به 44 میلیارد دلار افزایش می‌یابد

سفر رئیس جمهوری اوکراین به برلین، مخالفت زلنسکی با میانجی‌گری واتیکان برای حل مناقشه در اوکراین، افشای قصد کی‌یف برای حمله به خاک روسیه و رد اتهام مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری در ترکیه از سوی کرملین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، کشورهای گروه 7 (G7) حجم تعهدات حمایت مالی و اقتصادی خود از اوکراین را از سال 2023 تا ابتدای سال 2024 به 44 میلیارد دلار افزایش داده‌اند. این مسئله روز شنبهدر بیانیه‌ پایانی نشست وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی کشورهای عضو گروه 7 در شهر نیگاتا در ژاپن بیان شده است.

در این سند آمده است: «ما به همراه جامعه بین‌المللی تعهدات خود را برای حمایت اقتصادی و بودجه‌ای از اوکراین برای سال 2023 و اوایل سال 2024 را به 44 میلیارد دلار افزایش داده‌ایم.»

لازم به ذکر است که این تصمیم باعث شد تا برنامه صندوق بین المللی پول برای کیف به مبلغ بیش از 15.6 میلیارد دلار برای چهار سال تصویب شود.

بر اساس این بیانیه مشترک، افزایش حمایت مالی به مقامات اوکراین کمک خواهد کرد تا عملکرد و تعهدات دولت را تضمین کنند، به ارائه خدمات اساسی به مردم ادامه دهند، زیرساختارهای آسیب دیده را بازسازی و اقتصاد کشور را تثبیت کنند.

علاوه بر این، کشورهای گروه هفت بار دیگر حمایت تزلزل ناپذیر خود از اوکراین را تا هر زمان که لازم باشد، مورد تأیید قرار داد و قصد دارند از هرگونه تلاش روسیه برای دور زدن تحریم‌های اعمال شده جلوگیری کنند.

 ضمن اینکه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که مجموع کمک‌های اتحادیه اروپا به اوکراین به بیش از 16 میلیارد یورو رسیده است.

در عین حال، مجموع کمک‌های کشورهای عضو ناتو به کی‌یف از مرز 150 میلیارد یورو فراتر رفته است. این کمک‌ها، از ماه فوریه سال گذشته و بعد از حمله نظامی روسیه به اوکراین به کی‌یف اختصاص داده شده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و چهل و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

نظارت بریتانیا بر حریم هوایی ایسلند در جریان نشست شورای اروپا

نیروی هوایی بریتانیا در جریان نشست شورای اروپا در هفته آینده در ریکیاویک حریم هوایی ایسلند را زیر نظر خواهد گرفت. وزارت امور خارجه ایسلند اعلام کرد که هر دو کشور در این مورد به توافق رسیده اند. این پروژه همچنین با ناتو که ایسلند و بریتانیا به آن تعلق دارند، توافق شده است. این ایالت جزیره ای که در اقیانوس اطلس شمالی واقع شده است، تقریباً 400000 نفر جمعیت دارد، نه ارتش دائمی دارد و نه نیروی هوایی شخصی. در نشست هفته آینده، سران کشورها از سراسر اروپا می خواهند در مورد امنیت این قاره و حمایت از اوکراین گفتگو کنند . روسیه در مارس 2022 از گروه 46 کشور خارج شد تا از حذف مورد انتظار به دلیل حمله به اوکراین جلوگیری کند.

دفتر ریاست جمهوری فرانسه سفر زلنسکی به پاریس را تایید کرد

این خبر اکنون رسما در رسانه ها منتشر شد که  ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بعد از سفرش به آلمان امشب به پاریس سفر می کند.  دفتر ریاست جمهوری فرانسه  اعلام کرد که او در آنجا با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه دیدار خواهد کرد.

زلنسکی: اوکراین برای آزادی در اروپا مبارزه می کند

ولایمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دریافت جایزه شارلمانی در آلمان  را افتخاری بزرگ توصیف کرد. وی امروز یکشنبه در مراسم قدردانی خود در اهدای جایزه شارلمانی در تالار تاجگذاری شهر آخن گفت: او از طرف   اوکراینی‌هایی اینجا  است که هر روز برای آزادی خود و برای ارزش‌های اروپا می‌جنگند.

 وی افزود: هر یک از آنها لیاقت حضور در اینجا را دارند. زلنسکی تأکید کرد که اوکراین چیزی جز صلح نمی‌خواهد، صلحی که تنها با پیروزی در درگیری کنونی به دست می‌آید.  جنگ در اوکراین همچنین سرنوشت اروپا را رقم خواهد زد، زیرا روسیه می خواهد تاریخ اتحاد اروپا را خنثی کند.  وی تاکید کرد: روسیه قادر به هر گونه ظلم و پستی است.

نخست وزیر لهستان زلنسکی را مدافع ارزش های اروپایی دانست

ماتئوش موراویسکی، نخست وزیر لهستان، از ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به عنوان مدافع ارزش های اروپایی تمجید کرد. موراویسکی روز یکشنبه هنگامی که زلنسکی جایزه شارلمانی را در آخن دریافت کرد، گفت: او یک رهبر بزرگ اروپایی، یک "قهرمان" و یک دولتمرد برجسته قرن بیست و یکم است. رئیس جمهور زلنسکی یک الگو برای هر سیاستمداری است. از سوی دیگر، «حملات وحشیانه» روسیه، نقطه مقابل اروپای آزاد است که اوکراین از آن دفاع می کند.

موراویسکی در سخنرانی خود به نقل از روبرت شومان، وزیر امور خارجه فرانسه و پیشگام اتحاد اروپا، ، گفت که اروپای واحد اصولاً باید به روی هر کشور اروپایی دموکراتیک باز باشد. پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا یکی از مهمترین اهداف زلنسکی است.

جایزه شارلمانی برای خدمات به اتحاد اروپا امسال به زلنسکی و مردم اوکراین برای دفاع از ارزش‌های اروپایی در دفع جنگ روسیه اهدا شد.

سخنان تقدیر آمیز صدر اعظم آلمان برای زلنسکی

"اولاف شولتز"، صدراعظم  آلمان از ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و مردمش برای دفاع از ارزش های مشترک اروپایی تشکر کرد. این  مقام آلمانی در سخنرانی ستایش آمیز خود در مراسم اهدای جایزه شارلمانی در روز یکشنبه در آخن به یاد آورد که چگونه کلمات قدرتمند زلنسکی مقاومت را در صبح حمله روسیه تقویت کرد وی به سخنان زلنسکی اشاره کرد که گفته بود :رئیس جمهور اینجاست. ما همه اینجا هستیم. این مقام آلمانی گفت: به ندرت در تاریخ چنین کلمات کوتاهی چنین تأثیر بزرگی داشته است.

 به گفته شولتز بلافاصله مشخص شد که مردم اوکراین تسلیم خشونت روسیه نخواهند شد، بلکه مقاومت خواهند کرد.  وی افزود: اروپا مدیون مردم اوکراین و شخص رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی است.. جنگ برای اوکراین و اتحادیه اروپا نشان می دهد: ما در کنار هم ایستاده ایم! ما به هم تعلق داریم! و داستان ما با هم ادامه خواهد داشت.

ادای احترام رئیس کمیسیون اروپایی به رئیس جمهور و مردم اوکراین

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم  با توجه به اعطای جایزه شارلمانی به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به برنده جایزه و مردم اوکراین ادای احترام کرد. بر اساس متن سخنرانی، او روز یکشنبه در آخن گفت: آنها به معنای واقعی کلمه برای آزادی، انسانیت و صلح می جنگند. این سیاستمدار ارشد آلمانی گفت: آنها با خون و جان خود آینده فرزندان خود و ما را تضمین کردند.  زلنسکی معتقد است کسانی که برای چیزی می جنگند همیشه قوی تر از کسانی هستند که می خواهند یوغ خود را بر دیگران تحمیل کنند.

زلنسکی به فرانسه می رود

به گزارش شبکه تلویزیونی بی اف ام تی وی، روزنامه فیگارو و خبرگزاری فرانسه، انتظار می رود ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین پس از سفر به آلمان، عصر یکشنبه وارد پاریس شود. به نوشته این روزنامه، زلنسکی در فرودگاه Velizy-Villacoublay مورد استقبال الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه و کاترین کولونا وزیر خارجه این کشور قرار خواهد گرفت. دفتر ریاست جمهوری فرانسه در ابتدا برای اظهار نظر در دسترس نبود.

قدر دانی زلنسکی از کمک نظامی جدید آلمان

"ولادیمیر زلنسکی" ، رئیس جمهور اوکراین، در جریان سفر به برلین، آلمان را دوست واقعی و متحد قابل اعتماد توصیف کرد. زلنسکی پس از دیدار با اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان گفت که بسته کمک نظامی جدید به ارزش 2.7 میلیارد یورو کمک بسیار مهمی است. وی تاکید کرد که این کمک  اطمینان می دهد که آلمان تا زمانی که لازم باشد از اوکراین در مبارزه دفاعی خود حمایت خواهد کرد.  شولتز هم دیدار زلنسکی  را "یک سیگنال قوی" دانست. هر دو از این واقعیت صحبت کردند که آلمان اکنون دومین تامین کننده بزرگ تسلیحات بعد از ایالات متحده است. شولتز ارزش کل کمک های نظامی و مدنی آلمان را 17 میلیارد یورو عنوان کرد.

نماینده محافظه کار انگلیس: برگزیت نقش مهمی در حمایت از اوکراین داشته است

"جیکوب ریس ماگ"، نماینده محافظه‌کار بریتانیا، می‌گوید که معتقد است برگزیت نقش مهمی در حمایت از اوکراین در برابر جنگ روسیه داشته است.

ریس ماگ روز یکشنبه به اسکای نیوز بریتانیا گفت، حمله مسکو به اوکراین احتمالاً موفق می شد اگر بریتانیا به رویکرد فرانسه و آلمان در مناسبات با روسیه متعهد بود.   به گفته وی این اتفاق پس از اشغال کریمه در سال 2014 رخ داد که منجر به "سازش کثیف" شد.

 

ریس ماگ گفت، اما به لطف برگزیت، کشورش به رهبری بوریس جانسون، نخست وزیر سابق، توانسته است رهبری جهانی اوکراین را به دست گیرد . وی مدعی شد: این امر ائتلافی را ایجاد کرد که تحقق برنامه های پوتین را غیرممکن کرد.

خودداری آلمان از  دادن تعهد به الحاق سریع اوکراین به ناتو در جریان سفر زلنسکی به برلین

در جریان سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به برلین دولت آلمان از تعهد آشکار به پیوستن سریع اوکراین به ناتو اجتناب کرد.  در بیانیه ای مشترک آمده است: آلمان از کمیسیون ناتو-اوکراین به عنوان یک پلتفرم برای ترویج و گسترش بیشتر مشارکت ناتو-اوکراین در مسیر خود مطابق با بیانیه بخارست حمایت می کند. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان  در این راستا به تعهدات نشست بخارست اشاره کرد. در آنجا در سال 2008 مشخص شد که اوکراین و گرجستان باید "عضو ناتو" شوند، اما هیچ ضرب الاجلی ذکر نشد.

تاکید صدر اعظم آلمان بر لزوم خروج کامل نیروهای روسیه از خاک اوکراین

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در پاسخگویی به  سوالی درباره طرح‌های صلح دیگر کشورها موضع محتاطانه ای اتخاذ کردند. زلنسکی در این باره گفت:  ما به برنامه های زیادی نیاز نداریم. او به طرح ده ماده ای خود اشاره می کند. ما جنگی داریم که فقط در خاک ما در حال وقوع است. شولتز هم گفت که  که مذاکرات صلح علیه اوکراین باشد و روسیه باید نیروهای خود را خارج کند.

آلمان بزرگترین عملیات لجستیکی تاریخ خود را در اوکراین انجام داده است

وزارت کشور آلمان اعلام کرده که  آژانس فدرال امداد فنی (THW) بزرگترین عملیات لجستیکی در تاریخ خود را در اوکراین  انجام داده است. این وزارتخانه گفت: در مجموع، آلمان تا کنون 419 انتقال کمک (348 به طور مستقیم برای اوکراین، بقیه به کشورهای همسایه) انجام داده است.

زلنسکی از تلاش برای تشکیل ائتلافی برای تحویل جنگنده به کشورش خبر داد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که  او در حال کار بر روی ائتلافی برای تحویل جت های جنگنده به اوکراین است. وی در این باره گفت:  فکر می‌کنم برای یافتن حمایت در اینجا به طرف آلمانی نیز روی خواهم آورد. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان تاکید کرد  که آلمان بر روی سیستم های تسلیحاتی که تاکنون تحویل داده شده است تمرکز خواهد کرد. وی در پاسخ به این سوال که آیا تامین تسلیحات از غرب برای  ضد حمله کافی است یا خیر، با لبخند گفت: چند بازدید دیگر و سپس کافی است.

شولتز تمایلی به اظهار نظر در این مورد نداشت. وی در این باره گفت:  آلمان چیزهای زیادی به اوکراین تحویل داده است.  به خصوص تا آنجا که به پدافند هوایی مربوط می شود، اینها سلاح های بسیار مدرنی هستند. این چیزی است که ما به‌عنوان آلمانی‌ها اکنون روی آن تمرکز کرده‌ایم. شولتز تأکید کرد که این تلاش گسترده برای اطمینان از خروج روسیه و نیروهایش است ،اگر  ما بخواهیم صلح را در اوکراین تضمین کنیم.

صدر اعظم آلمان به اوکراین درباره تداوم حمایت های نظامی اطمینان داده و گفت: تا زمانی که لازم باشد از شما حمایت خواهیم کرد. تاکنون 17 میلیارد یورو کمک شده است.

شولتز همچنین  گفت که جنگ روسیه علیه اوکراین 444 روز است که ادامه دارد. به گفته وی جنگ وحشتناک پیامدهای ژئوپلیتیکی قابل توجهی دارد، اما در درجه اول بر مردم اوکراین تأثیر می گذارد. آلمان نیز در همبستگی کامل با پناهندگان می ایستد.  شولتز تاکید کرد:  این همبستگی، پایدار و قوی است.

تاکید اشتاین مایر بر تداوم حمایت ها از اوکراین

فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور فدرال آلمان، اعطای جایزه شارلمانی به ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را تبریک گفت.  وی تاکید کرد: شما امید می فرستید و الهام بخش بسیار فراتر از اوکراین هستید.  وی افزود: مبارزه چشمگیر شما برای ارزش‌های مشترک ما، برای آزادی و دموکراسی، تأثیر عمیقی بر ما گذاشت و به ما این امکان را داد که بیش از هر زمان دیگری در همبستگی نزدیک‌تر و متحد شویم. اشتاین مایر اطمینان  داد که تا زمانی که این امر ضروری باشد، ما به حمایت سیاسی، نظامی و مالی اوکراین ادامه خواهیم داد. این تعهد در مورد بازسازی این کشور آسیب دیده نیز صدق می کند.  وی افزود: زلنسکی و مردم اوکراین برای خدمات به وحدت اروپا با جایزه شارلمانی تجلیل می شوند.

گروه "جی 7"  می خواهد خطوط لوله گاز روسیه را به طور کامل مسدود کند

طبق گزارش فایننشال تایمز، هفت کشور صنعتی پیشرو و اتحادیه اروپا خواهان ممنوعیت عرضه گاز از طریق خطوط لوله مهم روسیه به اتحادیه اروپا هستند.  این اقدام که قرار است آخر هفته آینده در نشست سران گروه 7 در هیروشیمای ژاپن تصمیم گیری شود، در مورد ارتباطاتی که مسکو قبلا تحویل آنها را متوقف کرده بود، اعمال می شود، به عنوان مثال از روسیه به لهستان و آلمان.  بر اساس طرح های برنامه ریزی شده این خطوط لوله دیگر نباید فعال باشند.

روسیه از حمله به اردوگاه های تسلیحاتی غربی در اوکراین خبر داد

به گفته وزارت دفاع روسیه ارتش این کشور در جریان حملات به شهر ترنوپیل در غرب اوکراین و شهر پتروپاولیوکا، اردوگاه‌هایی را با تسلیحات تامین‌شده توسط غرب و  همچنین مواضع ارتش اوکراین هدف قرار داد. بر اساس گزارش‌های خبرگزاری‌های روسی، روسیه با سلاح‌های دوربرد بسیار دقیق به مواضع ارتش اوکراین و اردوگاه‌های با مهمات، سلاح و تجهیزات نظامی دریافتی از کشورهای غربی حمله کرده است. در این بیانیه آمده است: همه اهداف مورد اصابت قرار گرفتند.

زلنسکی: تصمیمی برای حمله به خاک روسیه نداریم

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در سخنانی با نگرانی ها از حمله نیروهای مسلح او به خاک روسیه با سلاح‌های مدرن‌تر غربی مقابله کرد.  زلنسکی در دیدار با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت: ما به خاک روسیه حمله نمی کنیم. ما در حال آزادسازی سرزمین قانونی خود هستیم. ما نه زمان، نه نیرو و نه سلاح اضافی برای این کار نداری. وی افزود: مطابق با قوانین بین المللی، مقدمات اقدامات ضد تهاجمی منحصراً بر آزادی سرزمین ما که توسط کل جهان به رسمیت شناخته شده است متمرکز است.

انگلیس مدعی شد: نیروهای روسی آمادگی لازم برای مقابله با چالش ها را ندارند

کارشناسان نظامی بریتانیا مدعی شدند که  نیروهای روسیه در اوکراین در وضعیت اسفباری به سر می‌برند و آمادگی لازم برای چالش‌ها را ندارند. این نتیجه  با استناد به  گزارش روزانه اطلاعاتی در مورد جنگ در اوکراین توسط وزارت دفاع انگلیس به دست می آید. بر این اساس، اگرچه تعداد سربازان و ساختار سازمانی مشابه با آغاز جنگ است، اما ترکیب آنها تفاوت قابل توجهی دارد. در این بیانیه آمده است که از فوریه 2022، نیروی روسیه متشکل از سربازان حرفه‌ای، عمدتاً به وسایل نقلیه نسبتاً مدرن مجهز بوده و به طور منظم با هدف انجام عملیات‌های مشترک پیچیده آموزش دیده‌اند. در این بیانیه آمده است: اکنون این نیرو عمدتاً متشکل از نیروهای ذخیره ضعیف آموزش دیده است و به طور فزاینده ای به تجهیزات قدیمی و بسیاری از واحدهای به شدت کم سرنشین تکیه دارد.

گفتگوی تلفنی "زلنسکی" با رئیس جمهور آفریقای جنوبی

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی تلفنی گفتگو کرد. این خبر  توسط روزنامه "کیف ایندیپندنت" گزارش شده است.  بر این اساس، آنها در مورد فرمول صلح، عدالت و اینکه چگونه جهان ما باید با قواعد حقوق بین الملل متحد شود صحبت کردند. در این تماس تلفنی، زلنسکی از رامافوسا خواست تا به کشورهای دیگر، همه قاره‌ها و آفریقا بپیوندد و برای اجرای فرمول صلح با دیگران همکاری کند. پیشتر آمریکا آفریقای جنوبی را به تامین سلاح و مهمات برای روسیه متهم کرده بود.  روزنامه آمریکایی فایننشال تایمز گزارش می دهد که گفته می شود اسلحه و مهمات در یک کشتی روسی تحت تحریم بارگیری شده است. آفریقای جنوبی این اتهامات را رد می کند.

هشدار کمیسیون اروپایی درباره افزایش نفوذ تبلیغات روسیه در سیاست آلمان و اروپا

ورا ژوروا، معاون رئیس کمیسیون اروپایی  نسبت به افزایش نفوذ تبلیغات روسیه در اروپا و سیاست آلمان هشدار داد.  جورووا به "بیلد ام سونتاگ" گفت: این یک تاکتیک آزمایش شده از سوی روسیه است که به عروسک های داخلی تکیه کند.  ژورووا مدعی شد که سیاستمداران چپ و راست "سربازان جنگ اطلاعاتی روسیه" هستند. آلمان به ویژه در کانون توجه روس ها قرار دارد. کمیسر عدالت اتحادیه اروپا گفت: آنها می دانند که اگر آلمان را بشکنند، کل اتحادیه اروپا را تضعیف خواهند کرد.

انگلیس در اجلاس G7 از کی‌یف حمایت خواهد کرد

در بیانیه منتشر شده  در وب سایت دولت انگلیس یادآوری شده است که ریشی سوناک، نخست وزیر این کشور، از تقویت حمایت های ارائه شده به اوکراین در اجلاس سران G7 که از 19 تا 21 ماه مه در هیروشیما در ژاپن برگزار می شود، دفاع خواهد کرد. 

در این سند آمده است: «در اجلاس سران گروه 7، انگلیس خواستار بسیج تلاش‌های بین‌المللی در راستای اعمال محدودیت های اقتصادی اعمال شده علیه روسیه شده و همچنین حمایت از اوکراین که در حال آماده شدن برای تشدید درگیری نظامی در میدان نبرد است، را افزایش خواهد داد.

زلنسکی بامداد امروز وارد برلین شد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین بامداد امروز یکشنبه وارد برلین شد. وی خود در پیامی که در صفحه توئیتر منتشر کرد، این مسئله را اعلام کرده و نوشت: «اکنون دیگر در برلین هستم.»

دراوایل ماه مه گزارش شده بود که انتظار می رود زلنسکی در تاریخ 13 ماه مه به برلین سفر کند. زلنسکی ابتدا با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان ملاقات کرده و سپس با فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهوری آلمان دیدار خواهد کرد. پس از آن، زلنسکی قرار است به آخن سفر کند و در آنجا جایزه شارلمانی (کارل کبیر) به او اعطا شود.

اطلاعات پنتاگون: زلنسکی قصد حمله به خاک روسیه را داشت

روزنامه "واشنگتن پست" شب گذشته، شنبه در گزارشی نوشت که پرونده های لو رفته در پنتاگون حاوی اطلاعاتی است مبنی بر اینکه ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین قصد حمله به برخی مناطق از خاک روسیه را داشته است. 

این نشریه یاداور شده که برخلاف اظهارات مقامات کی‌یف در مورد خودداری از حمله به مناطق مسکونی روسیه، گزینه های کاملاً متفاوتی برای اقدام در این زمینه "در پشت درهای بسته" مورد بررسی قرار گرفته است. بدین ترتیب، از اسناد طبقه بندی شده وزارت دفاع آمریکا مشخص شده  که در ماه ژانویه سال جاری رئیس جمهوری اوکراین نه تنها استفاده از تسلیحات دوربرد، بلکه انتقال واحدهای تهاجمی برای تصرف برخی شهرهای مرزی روسیه که مشخص نشده کدامیک است، را نیز پیشنهاد کرده بود. فرض بر این بود که از این طریق، اوکراین می تواند در مذاکرات احتمالی "اهرم فشاری بر طرف روسی" به دست آورد.

علاوه بر این، پرونده‌های پنتاگون به این واقعیت نیز اشاره می‌کنند که در اواخر ماه فوریه، زلنسکی با والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین درباره نگرانی‌های خود در خصوص فقدان «موشک‌های دوربرد کی‌یف که می‌توانند به محل استقرار نیروهای روسی در داخل این کشور برسند» گفتگو کرده است.  بر اساس گزارش های دیگر، همچنین استفاده از پهپادهای تهاجمی برای حمله به  محل استقرار نیروهای مسلح روسیه در منطقه راستوف به ابتکار رئیس جمهوری اوکراین انجام گرفت.

پیش از این در اواخر ماه آوریل نیز روزنامه واشنگتن پست با استناد به اسناد افشا شده در پنتاگون نوشت که حمله به منطقه مسکو و نوواراسیسک در پایان فوریه سال جاری برنامه ریزی شده بود، اما واشنگتن از اجرای این طرح توسط طرف اوکراینی جلوگیری کرد.

زلنسکی ابتکار صلح واتیکان را رد کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، در مورد پیشنهادات واتیکان برای حل و فصل مناقشه نظامی در این کشور، یادآور شد که اوکراین نیازی به واسطه ندارد.  زلنسکی شب گذشته، شنبه، در گفتگو با شبکه تلویزیونی رای ایتالیا - Rai گفت: «با تمام احترامی که برای پاپ فرانسیس قائل هستم، ما به میانجی نیازی نداریم، ما به یک صلح عادلانه نیاز داریم».

وی تاکید کرد که حل و فصل مناقشه در اوکراین باید بر اساس اصول مورد نظر و فرمول ارائه شده توسط کی‌یف باشد. علاوه بر این، وقتی مجری این شبکه  تلویزیونی درباره امکان گفتگوی وی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه سئوال کرد، زلنسکی پاسخ داد که چیزی برای گفتگو با رهبر روسیه ندارد.

پاپ فرانسیس و مقامات عالی رتبه واتیکان بارها اعلام کرده اند که آماده ایفای نقش میانجی در حل و فصل مناقشه در اوکراین هستند.

زلنسکی: تصمیماتی برای حفاظت از آسمان اوکراین اتخاذ کرده‌ایم

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، شب گذشته  در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی پس از مذاکره با جورج ملونی، نخست وزیر ایتالیا، از اتخاذ "تصمیمات مهمی" برای حفاظت از آسمان اوکراین خبر داد. 

زلنسکی یادآور شد که موضوعات متعددی، به ویژه مسائل مربوط به حوزه امنیت و حوزه نظامی اوکراین، در جریان مذاکرات رم مورد بحث قرار گرفت. او بدون اشاره به جزئیات گفت: «ما امروز درباره همکاری‌های خود به‌ویژه در زمینه همکاری‌های امنیتی و نظامی صحبت کردیم. تصمیمات بسیار مهمی برای محافظت از آسمان ما وجود دارد.»

علاوه بر این، زلنسکی اشاره کرد که درباره "فرمول صلح" پیشنهادی اوکراین با نخست وزیر ایتالیا گفتگو کرده است. رهبر اوکراین گفت‌وگوهای خود در ایتالیا را بسیار مثمر ثمر خواند و همچنین ابراز تمایل کرد که ایتالیا در بازسازی اوکراین مشارکت کند و به آماده‌سازی بخش انرژی این کشور برای زمستان آینده کمک کند.

مقامات اوکراین مرتباً از غرب می خواهند تا سیستم های دفاع هوایی به کی‌یف منتقل کنند. در اواخر ماه آوریل، آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین اعتراف کرد که نیروهای مسلح اوکراین  تقریباً تمامی ذخایر موشک های سیستم های دفاع هوایی تولید شده  شوروی را مصرف کرده است.  رزینکوف همچنین تاکید کرد که اوکراین برای آنها موشک تولید نمی کند و نمی تواند آنها را کسی خریداری کند، بنابراین به نمونه های مشابه غربی آنها نیاز دارد.

برگزاری تجمعی علیه سفر زلنسکی به ایتالیا در رم 

روز شنبه در جریان سفر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به ایتالیا، گروهی از فعالان ضدجنگ در نزدیکی کاخ کوئیرینال رم تجمع کرده و بنری را باز کردند که روی آن نوشته شده بود: «مردم رم از دیدن زلنسکی خرسند نیستند». 

به گزارش روزنامه ایل جیورنو -  Il Giorno، ابتکار برگزاری این اقدام متعلق گروهی از جوانان عضو سازمان کمونیستی ایتالیا بود. فعالان این گروه به خبرنگار این روزنامه گفتند  که "آنها سیاست مقامات ایتالیایی که همچنان به ارسال سلاح به اوکراین ادامه می دهند را شرم آور می دانند، زیرا "زلنسکی کسی است که کشورش را در اختیار برنامه های امپریالیستی ناتو، ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار داده است."

این روزنامه به نقل از سازمان دهندگان این اقدام نوشت: «زلنسکی در حالی به عنوان مدافع آزادی در کشورهای اروپایی معرفی می شود که رئیس یک دولت ناسیونالیست افراطی است که فعالیت 14 حزب سیاسی را ممنوع کرده و نیروهای نظامی نئوفاشیست را به نیروهای مسلح عادی تبدیل کرده است».

همچنین در یک بنر بزرگ دیگر  این گروه شعارهایی علیه ارسال تسلیحات غربی به اوکراین نوشته شده بود که این اقدام را تنها عامل کشته شدن تعداد بیشتری از مردم غیرنظامی دانستند.

اعتراف ژنرال اوکراینی به برتری قابل توجه ارتش روسیه در جنگ

سرلشکر اوکراینی "سرگئی کریوانوس" روز شنبه در یک گفتگوی تلویزیونی اذعان کرد که نیروهای روسی دارای مزایای قابل توجهی هستند که این واقعیت امکانات برای اجرای عملیات ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین را پیچیده می کند. 

این مقام نظامی یادآور شد که علیرغم همه صحبت‌های رسمی، واقعیت این است که اوکراین در تلاش است تا در برابر یک قدرت بزرگ و کشوری با اقتصاد قوی مقاومت کند و "با ارتش بزرگ روسیه سر و کار دارد." وی گفت: «مسئله حتی در آموزش نیروهای نظامی آنها نیست، اگرچه آنها مهارت بسیار زیادی دارند، ولی در واقع صحبت بر سر برتری عددی آنهاست. من هم بسیار مایلم ضد حمله ما موفقیت آمیز باشد، اما با واقع بینی به وضعیت نگاه می کنم.»

این سرلشکر ارتش اوکراین یادآور شد که مقامات سیاسی همچنان در مورد پیروزی قریب الوقوع تنها در قالب کلمات صحبت می‌کنند و در صورت شکست ضد حمله، تنها ارتش را مقصر آن جلوه خواهند داد. علاوه بر این، کشورهای غربی تسلیحات کمی را به اوکراین منتقل کرده اند و این میزان هنوز برای اجرای ضد حمله کافی نیست.

چند روز قبل روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که برخی از مقامات اوکراینی چندان به موفقیت ضد حمله اطمینان نداشته و معتقدند که در صورت شکست، غرب ممکن است کمک های مالی و نظامی را متوقف کرده یا کی‌یف را مجبور به نشستن بر سر میز مذاکره با مسکو کند.

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران