مهار سیلابها و ذخیره ۳۵۰ میلیون مترمکعبی با سد "کهیر" + فیلم
وزیر نیرو گفت: سد کهیر به عنوان بزرگترین سد سیستان و بلوچستان قابلیت ذخیرهسازی ۳۵۰ میلیون مترمکعبی از آب با بالاترین کیفیت و مهار سیلابهای منطقه را دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، علیاکبر محرابیان در خصوص آبگیری سد مخزنی "کهیر" شهرستان کنارک در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از پروژههای مهمی که در این منطقه دنبال میکردیم احداث سد "کهیر" بوده که این سد ظرفیت بسیار خوبی از بهترین و باکیفیتترین آب را با EC 640 ذخیره میکند و اگر بخواهیم مقایسه کنیم در بهترین شهرهای ما EC آب بین 500 تا 800 است و به عبارتی 640 جزو بهترین کیفتهای آب ما محسوب میشود.
وزیر نیرو بیان کرد: قبل از احداث این سد تقریباً تمام سیلابهایی که در این منطقه جاری میشد موجب تخریب منازل مردم بود که نمونه آن را در سیل سهمگینی که بسیاری از مناطق کنارک را با ارتفاع 2 متر تا مدتها زیر آب برد شاهد بودیم و از طرف دیگر هم بعد از فروکش کردن سیل، این آبها وارد دریا میشدند؛ یعنی به عبارتی با کیفیتترین آب ما هم موجب تخریب منازل مردم بود و در نهایت وارد دریا میشد.
وی ادامه داد: این سد باعث میشود سیلابهای منطقه به طور کامل مهار شود و بتوانیم مدیریت منابع آبی را برای تامین آب شرب، کشاورزی، صنعت و محیط زیست منطقه داشته باشیم.
محرابیان با اشاره به اینکه امروز مرحله آبگیری رسمی سد کهیر انجام شد، افزود: خوشبختانه در سیلاب اردیبهشتماه مقدار قابل توجهی از این سد آبگیری شده و امیدواریم که بر اساس مطالعات صورت گرفته بتوانیم شاهد ذخیره 350 میلیون مترمکعب آب در این سد باشیم.
وزیر نیرو گفت: اگر بخواهیم مقایسه کنیم، حجم این سد معادل مجموع حجم آب سد امیرکبیر کرج و دو تا سد لتیان است که مجموع این سه معادل حجم ذخیره سد کهیر است. این سد بزرگترین سد استان سیستان و بلوچستان محسوب میشود که امید داریم با مدیریت منابع آبی آن بتوانیم شاهد رضایت مردم باشیم.
انتهای پیام/