تحولات اوکراین| آمریکا حاضر به قربانی کردن جنگنده‌ اف-۱۶ برای دفاع از کی‌یف نیست


تحولات اوکراین| آمریکا حاضر به قربانی کردن جنگنده‌ اف-16 برای دفاع از کی‌یف نیست

کیسینجر اوکراین تا دندان مسلح شده را خطرناک خواند، سفر ۶ رهبر آفریقایی به مسکو و کی‌یف، توضیح مواضع پکن درباره حل مناقشه اوکراین، واکنش مسکو به تلاش سیا برای تحریک روس‌ها به خیانت و واکنش‌ها به تمدید توافق غلات، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  روزنامه "نیویورک تایمز" بامداد امروز، پنج شنبه، به نقل از یک مقام بلندپایه اوکراینی، گزارش داد که مقامات آمریکایی اجازه نمی‌دهند خلبانان اوکراینی آموزش رزمی روی جنگنده‌های F-16 موجود در  کشورهای اروپایی را بیاموزند، زیرا واشنگتن قصد ندارد این هواپیماها را در اختیار کی‌یف قرار دهد. 

به گفته وی، علیرغم اینکه برخی کشورهای اروپایی آماده تحویل F-16 هستند، برای تحویل این هواپیما به کی‌یف، باید از ایالات متحده تأییدیه بگیرند که این جنگنده ها را تولید می‌کند. این نشریه یادآور شد که بدون موافقت واشنگتن، آموزش خلبانان اوکراینی به سطح تمرینات تاکتیکی و مطالعه زبان فنی کاهش خواهد یافت. 

به نوشته این روزنامه، دولت آمریکا، به دلیل هزینه بالای جنگنده‌ها، تمایلی به انتقال آنها به اوکراین ندارد و همچنین نگران آن است که فناوری‌های سری آمریکایی از جمله رادار نصب شده در این جنگنده‌ها به دست روسیه بیفتد.

جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهوری آمریکا در مسائل امنیت ملی نیز شب گذشته تایید کرد که تصمیم ایالات متحده درباره عدم ارسال جنگنده F-16 به اوکراین بدون تغییر باقی مانده است.

روز گذشته بلژیک اعلام کرد که قادر به انتقال F-16 آمریکایی به اوکراین نیست و این پادشاهی فقط به آموزش خلبانان اوکراینی کمک خواهد کرد.

مقامات هلندی نیز تایید کردند که این کشور هنوز آمادگی تصمیم گیری در مورد تامین F-16 برای ارتش اوکراین را ندارد. ووپکه هوکسترا، وزیر امور خارجه هلند روز چهارشنبه اعلام کرد که هنوز پیشرفتی در مذاکرات مربوط به  تامین جت های جنگنده F-16 برای اوکراین حاصل نشده است. 

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان نیز  در همان روز گفت که آلمان تجهیزات نظامی و توانایی لازم برای مشارکت فعال در ائتلاف تامین جت‌های جنگنده برای کی‌یف را ندارد.

آندری دودا، رئیس جمهوری لهستان نیز یادآور شد که ورشو تقریباً تمام جنگنده‌های میگ-29 ساخت شوروی خود را به اوکراین منتقل کرده، اما آماده کنار گذاشتن هواپیماهای اف-16 نیست. 

بن والاس، وزیر دفاع انگلیس نیز اظهارات مشابهی داشته و گفت، این کشور جنگنده های یوروفایتر تایفون خود را به اوکراین منتقل نخواهد کرد، زیرا آموزش خلبانان اوکراینی بیش از حد طول خواهد کشید. 

فرانسه نیز به این کشورها پیوسته و موضع گیری مشابهی گرفته است.

در این رابطه آندری کلیموف، نایب رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه،  توضیح داد که چرا کشورهای غربی از تحویل هواپیماهای F-16 به اوکراین خودداری می‌کنند. وی گفت: «واقعیت این است که هدف کشورهای غربی "دفاع از اوکراین" نیست، بلکه آسیب رساندن هرچه بیشتر به توان نظامی و اقتصادی روسیه از طریق یک جنگ نیابتی با حداقل هزینه برای خود آنهاست. در این راه مسلماً آنها آماده قربانی کردن جنگنده های  F-16 نیستند و این فقط اوکراینی‌ها هستند که گوشت دم توپ آنها شده‌اند.»

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و چهل و نهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

نماینده ویژه چین: هیچ نوشدارویی برای حل بحران اوکراین وجود ندارد

لی هوی، نماینده ویژه چین در امور اوراسیا، در جریان مذاکرات خود در کی‌یف موضع گیری اصولی پکن در مورد بحران اوکراین را برای با مقامات اوکراینی، توضیح داد. 

لی هوی در بیانیه‌ای که صبح امروز، پنج شنبه، در وب سایت رسمی وزارت امور خارجه چین تاکید کرد: هیچ نوشدارویی برای حل و فصل فوری بحران اوکراین وجود ندارد. همه طرف‌های درگیری باید از خودشان شروع کنند تا به تدریج اعتماد متقابل ایجاد شود و برای ایجاد شرایط لازم برای گفتگوهای صلح تلاش کنند.

این دیپلمات چینی یادآور شد که مقامات پکن آماده هستند تا به جامعه بین المللی در شکل گیری موضع مشترک در خصوص حل و فصل مسالمت آمیز بحران اوکراین کمک کرده  و تلاش های خود را برای بازگرداندن صلح به اوکراین در کوتاهترین زمان ممکن را  انجام دهند.

رهبران شش کشور آفریقایی در چارچوب یک ماموریت صلح به مسکو و کی‌یف سفر خواهند کرد

آژانس خبری بلومبرگ بامداد شب گذشته، چهارشنبه به نقل از زین دانگور، مدیرکل وزارت خارجه آفریقای جنوبی گزارش داد که سیریل رامافوزا، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی و رهبران پنج کشور آفریقایی دیگر در چارچوب یک ماموریت صلح در اوایل ماه ژوئن به مسکو و کی‌یف سفر خواهند کرد.

دانگور گفت: «شش رئیس جمهوری بین پایتخت های روسیه و اوکراین  به منظور مشارکت در تسهیل مذاکرات صلح و دستیابی به آتش بس حرکت خواهند کرد.»

بلومبرگ یادآور شد که این ابتکار عمل به اطلاع دبیرکل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش رسیده و او نیز نسبت به همکاری سایر کشورها در این تلاش، از جمله از طرف ایالات متحده ابرازامیدواری کرده است.

هنوز جزئیات بیشتری درباره این سفر مشخص نشده است.

در عین حال، مقامات آفریقای جنوبی بعنوان سازمان‌دهنده این مأموریت صلح تاکید کردند که چین از تلاش‌های کشورهای آفریقایی برای یافتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای مناقشه اوکراین حمایت می‌کند.

پیش از این رئیس جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرده بود که مسکو و کی‌یف برای پذیرش ماموریت رهبران آفریقا در یک طرح صلح موافقت کرده‌اند. به گفته سیریل رامافوزا، وی به نمایندگی از رهبران کشورهای آفریقایی این موضوع را با  ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی، روسای جمهور روسیه و اوکراین در میان گذاشته و موافقت آنها را جلب کرده است.

آنتونوف: تلاش جدید سیا برای استخدام روس‌ها بخشی از جنگ ترکیبی علیه روسیه است

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن بامداد امروز، پنجشنبه، اعلام کرد که  تلاش‌های سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سازمان سیا) برای استخدام روس‌ها با انتشار فیلم‌های تبلیغاتی، اقدامی تحریک‌آمیز، بی شرمانه و بخشی از یک جنگ ترکیبی براه افتاده علیه روسیه است.

 این دیپلمات در تفسیر انتشار ویدئویی توسط سازمان سیا در تاریخ 16 ماه مه که در آن از  مردم روسیه خواسته شده اطلاعات مربوط به اقدامات دولت و عملیات نظامی در اوکراین را با آنها به اشتراک بگذارند، گفت: «این اولین اقدام تحریک آمیز و وقیحانه توسط سرویس های اطلاعاتی آمریکا نیست. به عنوان مثال، در سفارت روسیه نیز هنگام استفاده از پورتال یوتیوب، به اصطلاح تبلیغات هدفمندی در قالب فیلم های استخدام از طرف FBI به طور منظم ظاهر می شود. تلفن هایی نشان داده می شوند که می توان با آنها تماس گرفت و با دادن اطلاعات به روسیه خیانت کرد. این اقدامات از سال گذشته شروع شد. در واقع صحبت بر سر یک کارزار هماهنگ در چارچوب جنگ ترکیبی علیه کشور ماست.»

سفیر روسیه تاکید کرد: «بدخواهان در غرب که مدتهاست به استواری کشور ما در برابر هجمه های خارجی پی برده اند، اکنون با شکست سیاست تحریمی خود و عدم امکان تحمیل شکست نظامی بر ما، سعی دارند در جامعه روسیه سردرگمی و دو دستگی ایجاد کنند.»

آنتونوف در آخر تاکید کرد: «این اقدامات تحریک آمیز کارساز نخواهد بود و مردم روسیه درس های تاریخ را به خوبی آموخته و اجازه نخواهند داد تلاش ها برای تجزیه و ایجاد تفرقه و شکست وحدت آنها تحقق یابد. و عملیات نظامی ویژه از حمایت اجماع بین شهروندان و نیروهای سیاسی کشور ما برخوردار است و این یک واقعیت است.»

روز چهارشنبه، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز هشدار داد که تلاش‌های آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای انجام فعالیت‌های مخرب و استخدام شهروندان روس برای جاسوسی علیه کشورشان، قطعاً از سوی مسکو بی‌پاسخ نخواهد ماند. زاخارووا این واقعیت را مورد توجه قرار داد که چنین اقداماتی نشان دهنده سطح پایین فکری مقامات آمریکایی و نشانگر افزایش شدید فعالیت در مسیر غیردوستانه دولت ایالات متحده است.

وزیر خارجه سابق آمریکا: برای امنیت اروپا، اوکراین بهتر است در ناتو پذیرفته شود

هنری کیسینجر، سیاستمدار کهنه کار آمریکایی و وزیر امور خارجه سابق این کشور بامداد امروز، پنج شنبه، در مصاحبه با نشریه اکونومیست ابراز عقیده کرد که اوکراین باید در ناتو پذیرفته شود تا اروپا را از تلاش‌های آتی دولت اوکراین برای حل و فصل مناقشات ارضی از طریق نظامی حفظ کند. 

کیسینجر گفت: «اکنون به حدی اوکراین را مسلح کرده‌ایم که در نهایت به مسلح‌ترین کشور اروپا، با بی‌تجربه‌ترین رهبری استراتژیک تبدیل خواهد شد».

او پیش بینی کرد که اگر درگیری نظامی کنونی به نفع مسکو تمام نشود، «تعادل در نارضایتی» ممکن است رخ دهد و هم اوکراین و هم روسیه از نتیجه درگیری ناراضی خواهند ماند. وزیر  خارجه سابق آمریکا گفت: «در چنین شرایطی برای تامین امنیت اروپا، بهتر است اوکراین عضو ناتو باشد، جایی که نمی تواند در مورد ادعاهای ارضی در سطح ملی تصمیم خطرناکی اتخاذ کرده و دست به اقدام نظامی بزند.»

به عقیده کیسینجر، عضویت در این ائتلاف به این کشور آزادی عمل کمتری برای مانور دیپلماتیک می دهد. مقامات کی‌یف با دیدگاه اروپایی ها موافق نیستند، زیرا آنها به جای پذیرش اوکراین در بلوک نظامی ناتو، ترجیح می دهند این کشور را مسلح کنند. کیسینجر این اقدام را روشی اشتباه برای پایان دادن به یک درگیری نظامی دانست.

او در پایان گفت: «نتیجه مناقشه کنونی باید نتیجه‌ای باشد که در آن اوکراین توسط اروپا محافظت شود و به یک کشور گوشه نشین تبدیل نشود که مجبور به مراقبت از خودش باشد».

کاخ سفید از تمدید توافقنامه غلات استقبال کرد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور ایالات متحده، شب گذشته، چهارشنبه، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که تمدید توافق غلات خوب است، اما جهان سزاوار اطمینان در مورد دورنمای این توافقنامه است.

وی گفت: «بله، تمدید قرارداد غلات دریای سیاه اتفاق افتاد و این بسیار خوب است. متأسفانه، روسیه، حتی در زمان تمدید، همچنان در لفاظی های خود این توافقنامه را گروگان نگه می دارد و دائما تهدید می کند که روزهای این توافق به شماره افتاده است.»

سالیوان در پایان گفت که کاخ سفید معتقد است جهان سزاوار اطمینان خاطر از این مسئله است که کریدور صادرات غلات از اوکراین در آینده نیز به خوبی به کار خود ادامه خواهد داد.

پیش از این رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه از تمدید «توافق غلات» برای دو ماه دیگر خبر داد. وی از ولادیمیر پوتین همتای روس خود به دلیل حمایت از ابتکار عمل آنکارا در این زمینه تشکر کرد و یادآور شد که تمدید توافقنامه غلات به نفع همه طرف‌هاست.

آمریکا بسته جدید تحریم‌های ضدروسی را در اجلاس گروه G7 اعلام می‌کند

جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهوری آمریکا در امور امنیت ملی در نشست مطبوعاتی شب گذشته خود، وعده داد که ایالات متحده یک بسته تحریمی علیه روسیه را همراه با بحث آتی درباره موضوع نظارت بر رعایت محدودیت‌های ضدروسی قبلی، در اجلاس سران گروه G7 که 19 تا 21 ماه مه در هیروشیمای ژاپن برگزار می‌شود، اعلام خواهد کرد. 

سالیوان گفت: وضعیت تحریم‌ها و گام‌هایی که G7 متعهد به انجام آنها در زمینه اجرای آنها هستند، در نشست سران هیروشیما مورد بحث قرار خواهد گرفت، به‌ویژه برای اطمینان از اینکه راه‌های دور زدن تحریم‌ها را متوقف کنیم تا تأثیر آنها در ماه‌های آینده افزایش و افزایش یابد.» 

سالیوان افزود که روند درگیری نظامی در اوکراین نیز جایگاه مهمی در مباحثات رهبران گروه 7 خواهد داشت.

پیش از این، منابع خبری رویترز فاش کرده  بودند که کشورهای غربی قصد دارند تحریم های جدیدی را علیه بخش انرژی روسیه اعمال کنند که در اجلاس سران گروه 7 اعلام خواهد شد. هدف به ویژه بر جلوگیری از "دور زدن تحریم ها با مشارکت کشورهای ثالث"، مهار بخش انرژی و "محدودیت در امور تجاری که از نیروهای مسلح روسیه حمایت می کند" متمرکز خواهد بود.

رویترز همچنین یادآور شد، به طور کلی بسته جدید و یازدهم تحریم‌های ضد روسی از این جهت که بر دور زدن محدودیت‌ها تمرکز می‌کند، با تحریم‌های قبلی متفاوت است.

وزارت دفاع روسیه: سامانه پدافند هوایی پاتریوت در کی‌یف از بین رفته است

یک مقام وزارت دفاع روسیه شب گذشته، چهارشنبه، به خبرنگار ایزوستیا گفت که در نتیجه حملات گسترده موشکی روسیه از دوشنبه تا سه شنبه به مناطق مشخصی در کی‌یف، یک گردان از سامانه های موشکی ضد هوایی پاتریوت ساخت ایالات متحده منهدم شده است.

به گفته این مقام، در این حملات یک ایستگاه رادار چند منظوره و پنج سامانه موشکهای زمین به هوا نیز منهدم شدند.

روز سه شنبه، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گزارش داد که حمله بسیار دقیق صورت گرفته  توسط سامانه موشکی مافوق صوت "خنجر" به  حومه کی‌یف، به محل استقرار سامانه آمریکایی پاتریوت اصابت کرده است.

سپس فیلمی از حملات شبانه به محل استقرار سامانه آمریکایی در شبکه های اجتماعی ظاهر شد. فیلم ضبط شده در کی‌یف نشان داده که چگونه این سیستم با 30 موشک  هدف قرار می گیرد.

این در حالی است که یوری ایگنات، سخنگوی رسمی نیروی هوایی اوکراین مدعی شد که با وجود حملات گسترده، سیستم دفاع هوایی پاتریوت آسیب جدی ندیده و قادر به انجام وظایف خود است.

اعتراف مشاور سابق پنتاگون به هدف قرار گرفتن  اهداف مهم در کی‌یف/  انبارهای تسلیحات غربی هدف روس‌ها شده است

سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون شب گذشته در مصاحبه با کانال یوتیوب Redacted اعتراف کرد که روسیه اهداف بسیار مهمی را در نزدیکی کی‌یف از بین برده است و این مسئله در نتیجه انفجارهای بسیار قدرتمند در نزدیکی پایتخت اوکراین ثابت شده است.

او گفت: «در نزدیکی کی‌یف، روس‌ها اهداف آسیب‌پذیر بسیار مهمی را مورد حمله قرار دادند و آن‌ها را در هم شکستند.»

 سرهنگ آمریکایی افزود، فیلم های منتشره از انفجارهای قدرتمند که نشان دهنده عملکرد عالی اطلاعاتی روسیه است.

وی تأکید کرد: «روس‌ها دقیقاً مکان همه سلاح‌های تازه وارد شده، مکان‌های تمرکز خودروهای زرهی از آلمان، آمریکا و انگلیسی را می‌دانند و مدت‌ها قبل از اینکه مستقیماً وارد میدان نبرد شوند، آنها را نابود می‌کنند».

مک گرگور یادآور شد: تقریباً تمامی حملات موشکی ارتش روسیه علیه انبارهای مهمات و سلاح های جدید غربی صورت می گیرد. طی چند روز گذشته گزارشهای مربوط به هدف قرار گرفتن سایت های موشکی طوفان سایه و سامانه های دفاع موشکی پاتریوت مورد اصابت قرار گرفت.

این سرهنگ آمریکایی در پایان گفت که مسکو به دنبال تضعیف پدافند هوایی کی‌یف و باز کردن آسمان آن برای عملیات هوانوردی فشرده تر است و تاکید کرد که "روسیه در این امر موفق عمل کرده است".

سناتور روس: هدف غرب آسیب به روسیه از طریق جنگ نیابتی است، آنها حاضر نیستند F-16 را قربانی کنند

آندری کلیموف، نایب رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه، روز چهارشنبه، توضیح داد که چرا کشورهای غربی از تحویل هواپیماهای F-16 به اوکراین خودداری می‌کنند.

این سناتور روس گفت: «برای هر فرد نظامی واضح است که F-16 مانند هر تجهیزات نظامی دیگری قابل نابودی است. ولی مقامات پنتاگون خواستار چنین اتفاقی نیستند. مسلماً اولین F-16 سرنگون شده در آسمان اوکراین نشان دهنده سطح نه چندان بالای تجهیزات نظامی آمریکاییو آسیب پذیری آنها در مقابل توان موشکی روسیه است. علاوه بر این، F-16 می تواند به سادگی به دلیل عدم مهارت در کار با آنها آسیب ببیند - زیرا خلبانان اوکراینی ممکن است مرتکب اشتباه کوچکی شده و یک دگمه را که نباید، فشار دهند. علاوه بر این، F-16 ها باید از جایی به پرواز درآیند. جایی که آنها در خاک اوکراین استقرار یافته و پرواز کنند مشخص نیست. ضمن اینکه پرواز آنها از خاک لهستان هم می تواند برای ورشو هزینه گزافی داشته باشد دارد. به بیان ملایمتر، در این صورت آنها ممکن است به اهداف حملات تلافی جویانه نیروهای مسلح روسیه تبدیل خواهند شد.»

این مقام پارلمانی روس افزود: واقعیت این است که هدف کشورهای غربی "دفاع از اوکراین" نیست، بلکه آسیب رساندن هرچه بیشتر به توان نظامی و اقتصادی روسیه از طریق یک جنگ نیابتی با حداقل هزینه برای خود آنهاست. 

کلیموف در پایان گفت: «در این راه مسلماً آنها آماده قربانی کردن جنگنده های  F-16 نیستند و این فقط اوکراینی‌ها هستند که گوشت دم توپ آنها شده‌اند.»

اعتراف دبیرکل سازمان ملل به مشکلاتی در اجرای توافق غلات 

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از تمدید توافقنامه صادرات غلات استقبال کرد، ولی در عین حال به وجود مشکلاتی در اجرای آن اشاره کرد. 

او روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: من از این تصمیم استقبال می کنم. تمدید توافق غلات خبر خوبی برای کل جهان است. البته مسائل حل نشده هنوز باقی مانده است.

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که نمایندگان روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل به گفتگوهای خود ادامه خواهند داد. گوترش همچنین افزود که امیدوار است از اجرای بخش دوم توافقنامه که مربوط به صادرات مواد غذایی و کودهای شیمیایی از جمله آمونیاک از روسیه است، اطمینان حاصل شود.

وی در پایان گفت: امیدوارم همانطور که در نامه اخیر به روسای جمهور سه کشور پیشنهاد دادم، به توافق جامعی برای بهبود، گسترش و تمدید ابتکار عمل صادرات غلات دست یابیم.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه روز گذشته از تمدید توافقنامه غلات خبر داد. به گفته وی، این مسئله برای همه کشورهای شرکت کننده در این طرح مفید خواهد بود.

نبنزیا: روسیه با تمدید قرارداد غلات به امید اجرای بخش روسی آن موافقت کرد

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه یادآور شد که این کشور با تمدید قرارداد غلات موافقت کرد، زیرا انتظار دارد مشکلات مربوط به بخش روسی این توافقنامه حل و فصل شود.

این دیپلمات مواضع مسکو در این خصوص را توضیح داد: «چون ما هنوز امید خود را از دست نداده‌ایم که مشکلاتی که بارها مطرح شده حل و فصل شود و هر چه زودتر وضعیت صادرات کشاورزی روسیه بهبود یابد.»

این دیپلمات به این واقعیت توجه کرد که "تحریف در اجرای" توافقنامه باید هر چه سریعتر اصلاح شود. به گفته وی، کارشناسان برای رفع موانع موجود در اجرای درست توافق غلات به کار خود ادامه خواهند داد.

روز چهارشنبه ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تایید کرد که توافقنامه صادرات غلات برای دو ماه تمدید شده است. وی گفت: "ما اعلام رئیس جمهوری ترکیه مبنی بر تمدید دو ماهه طرح دریای سیاه را تایید می کنیم". زاخارووا تاکیدکرد که این مسئله فرصتی را فراهم می کند، نه در گفتار، بلکه در عمل، به تضمین امنیت غذایی جهانی کمک شود. 

انگلیس هیچ برنامه‌ای برای انتقال جنگنده به اوکراین اعلام نکرده است

بن والاس، وزیر دفاع انگلیس، روز چهارشنبه  اعلام کرد که این کشور جنگنده های یوروفایتر تایفون خود را به اوکراین منتقل نخواهد کرد، زیرا آموزش خلبانان اوکراینی بیش از حد طول خواهد کشید. 

وی گفت: «ما در حال حاضر قرار نیست جت های جنگنده به اوکراین بفرستیم. ما بارها اعلام کرده‌ایم که یوروفایتر تایفون انتخاب مناسبی برای این منظور نخواهد بود.»

به گفته والاس، لندن آماده است به اوکراین در آموزش خلبانان نظامی برای پرواز با هواپیماهای نظامی غربی کمک کند، اما این کار "برای مدت زمانی قابل توجهی" طول خواهد کشید.

بوداپست شرط خود برای کمک به کی‌یف از سوی صندوق صلح را اعلام کرد

 پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان، روز چهارشنبه طی یک کنفرانس مطبوعاتی در وین اعلام کرد که مقامات بوداپست به جلوگیری از تخصیص پول به اوکراین از صندوق صلح ادامه خواهد داد تا زمانی که بانک OTP مجارستان از فهرست "حامیان درگیری نظامی در اوکراین" حذف شود. 

 او گفت: «در  شرایطی که بانک OTP در لیست حامیان بین المللی درگیری نظامی در اوکراین قرار دارد، ما نمی توانیم از تخصیص قسط جدید 500 میلیون یورویی به اوکراین از صندوق صلح اروپا حمایت کنیم، ما به این موضوع چراغ سبز نشان نخواهیم داد.»

این دیپلمات تاکید کرد که در صورت ادامه این وضعیت بوداپست از حمایت از بسته یازدهم تحریم های ضدروسی اتحادیه اروپا هم خودداری خواهد کرد. سییارتو افزود: اوکراین اقدامات خصمانه و تهدیدآمیز علیه مجارستان انجام می دهد. تا زمانی که کی‌یف این رویه را تغییر ندهد، بوداپست به این کشور کمکی نخواهد کرد.

وزیر خارجه مجارستان همچنین به مقاله ای در واشنگتن پست اشاره کرد که با استناد به اسناد پنتاگون فاش کرده که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین می خواهد خط لوله نفت دروژبا که نفت خام مجارستان را تامین می کند، را منفجر کند. سییارتو در پایان گفت: «چنین تهدیدی مغایر با اصل حاکمیت مجارستان است، زیرا امنیت تامین انرژی یک موضوع حاکمیتی برای ما است.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon